Tweede Kamer stopt met het aannemen van witte mannen: allochtonen en vrouwen genieten de voorkeur

Bent u een blanke man en heeft u als droom te werken in het hart van onze democratie? Pech gehad! De volksvertegenwoordiging vertegenwoordigt u dan liever niet. Men heeft voor staffuncties liever alleen kandidaten uit de categorieën “vrouwen, etnische minderheden en gehandicapten”.

Wie dacht dat het horrorfenomeen van ‘positieve discriminatie’ iets was dat we eind jaren ’90 al achter ons hadden gelaten komt bedrogen uit; nog altijd is het in overheidscirkels bon ton om mensen uit te sluiten van een baan. Niet om hun gebrek aan kwaliteiten, maar gewoon om wie ze zijn. Gezonde blanke mannen zijn daardoor het haasje en kunnen lastiger aan een baan komen. Nee, niet omdat ze slechter zijn opgeleid. Maar vanwege hun geslacht, hun huidskleur en hun fysieke gesteldheid.

Vandaag is het weer raak in een vacature op de website van de Tweede Kamer. Voor de functie van stukjesbakker m/v vraagt men affiniteit met de politiek, kunnen werken in hoog tempo, een afgeronde opleiding journalisitek, yadayadayada… én, je moet een allochtone vrouw in een rolstoel zijn:

“Interesse? Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 3 juni 2018 via de knop ‘solliciteer’. We vragen hierbij ook om een motivatie, deze kun je richten aan mevrouw T.E.P. Kelder, senior communicatie adviseur/teamleider.

De Tweede Kamer wil de positie van vrouwen, etnische minderheden en gehandicapten verbeteren. Daarom zal bij gelijke geschiktheid van kandidaten aan personen uit deze categorieën de voorkeur worden gegeven.”

Lekker inclusief, lekker mannen benadelend, lekker ouderwets! En dat is dan onze volksvertegenwoordiging: men meent alle 17 miljoen Nederlanders allemaal even goed te vertegenwoordigen, maar de gezonde witte mannelijke bevolking is dan kennelijk tóch weer iets minder belangrijk dan de rest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ritter

  Dat is dus discriminatie………………………wat is verboden bij de wet.

  De vraag is hoe het kan dat deze discriminatie word getolereerd? Het antwoord is kennelijk dat discriminatie mag zolang de gediscrimineerde blank is.

  1. Steve Van der Vekens

   En dat is omgekeerd racisme.
   Is dat gepamperde en geslijm nu nog niet gedaan?
   Allemaal kop af, gedaan met zeveren.

 2. denk eens na

  Komt het gender neutraal zijn goed uit , kan iedere man zich muurbloempje of vrouw voelen en als nog in aanmerking voor de baan komen

 3. Ni28

  Nederland, het land van het woord apartheid doet zichzelf eer met de nieuwe variant waar de blanken de blanken bestrijden. Een decadente maatschappij waarbij een soort zichzelf aan het opheffen is.

 4. Justus Maximus

  Het wordt tijd dat rechts zich gaat verenigen met de islam. Ik ben steeds meer geneigd onze vrouwen terug te schoppen naar tweederangs burgers. Einde stemrecht voor vrouwen. Einde feminisme. Einde gelijkheidspolitiek. Einde gender discussie. Keiharde straffen en links van de aardbodem wegvagen.

  Ik begin er steeds meer naar te verlangen in dit kankerland. Nederland is van witte mannen, die hebben het voor het zeggen. Terugpakken wat van ons is.

  Daarna islam verbieden en deporteren die klotezooi.

  1. Henk-Jansen

   Ik zou naar Hongarije verhuizen als ik jou was, want Nederland, het land waar mannen en vrouwen gelijk zijn, er vrijheid van religie is en we tolerant ten opzichte van iedereen zijn, is duidelijk niet jouw land. Als je advies wilt hebben over het verhuizen naar het buitenland, vraag het Floris en Holland maar op dit forum. Ik wens je veel succes met inpakken. Doei!

   1. Dirk van Jurie

    Ga je schamen Henk, vuile vieze witte Nederlander!

    1. Henk-Jansen

     Als je niets nuttigs te vertellen hebt zeg dan gewoon niets!

     1. DutchDropveter

      Een kind een geloof opleggen is volgens mij helemaal geen vrijheid van geloof. Pas als een kind “uitstel” krijgt tot na zijn 18e is er zelf overwogen voor gekozen is het pure vrijheid. Nu is het dwang dus vrijheid van religie is een grote grap als je vrij kinderen mag indoctrineren met een verhaal uit een sprookjesboek naar keuze. Tijd voor de echte vrijheid en de weg naar de wetenschap geheel vrij te maken! VOORUIT niet achteruit!

     2. swetsnek

      nee jij lult lekker zinnig randdebiel

     3. meijer61200

      Wat zet jij jezelf toch telkens voor lul zeg! Te dom om te schijten heet zo iets.

     4. Rechtsaf

      @DD waarom plak jij op bekering een leeftijd, je klinkt zo verbitterd nooit gehoord van opvoeding (al noem jij dat indoctrinatie natuurlijk)

   2. Justus Maximus

    Mijn familie woont hier al zeker vanaf 1300, Henk. Zover kan ik terug. Ik blijf in Nederland en zal het met me leven beschermen. Ik wacht alleen op die oorlog, dan kan ik jou en je landverraders vriendjes kaalgeschoren in werkkampen flikkeren.

    1. Bloem

     Niet boos worden op die antisemiet. hij is het niet waard.
     Laat zien dat je boven dit soort rapaille staat.

    2. penis aqua di rosa

     vergeet de oranje menie niet.

   3. Bloem

    Beste heer Jansen u gedraagt zich als een hork. Van een antisemiet is dergelijk gedrag echter te verwachten. Dat zijn namelijk de grootste horken van allemaal

   4. Koos sssss

    Of mannen en vrouwen zijn in Nederland gelijk, maar dan krijgt de blanke man bij een sollicitatie net zoveel kansen als een vrouw.
    Of je zet bij een sollicitatieprocedure blanke mannen zwaar op achterstand.
    Maar dan zijn man en vrouw niet gelijk.

    En met die tolerantie valt het na het recente Vara-cabaret (what’s in a name) ook nogal tegen.

  2. Frits Jansen

   In Zwitserland hadden ze tot in de jaren ’90 een piepklein kanton waarin de vrouwen nog geen stemrecht hadden.
   De Zwitsers meenden dat het waarschijnlijk geen verschil zou maken, maar dat er iets raars aan de hand zou zijn als het wel verschil zou maken, en dat vrouwen ook daarom beter geen kiesrecht zouden kunnen krijgen.

   Enfin, niet lang daarna gingen ze in dat kantonnetje toch door de knieën.

 5. gister

  als je dan toch naar de knoppen wilt, doe het dan goed!

 6. Frits Jansen

  Dat is mijn kans! Ooit was ik verbijsterd dat ik als witte in Nederland geboren zoon van twee geboren Nederlanders als allochtoon word beschouwd omdat mijn moeder in Duitsland is geboren, nu kan ik ervan profiteren dat ik een “persoon met migratie-achtergrond” ben, zoals een allochtoon tegenwoordig politiek-correct heet.

  1. nogmaals

   @grits Jansen
   Wat een onzin.
   Jij zou een zoon zijn van twee geboren Nederlanders, maar je moeder is in Duitsland geboren ????

   1. van Urk

    nogmaals@ Komt de NSB aap van de heer Jansen toch nog uit de mouw door zichzelf te verschrijven. 😉

    1. Blue monday

     och…bondje met anderen omdat je meneer Jansen in je eentje niet aankan?

     Overigens, dat NSB komt toch uit uw eigen donkerbruine brein…

     1. van Urk

      Blue monday@ Spreek voor uzelf. Natuurlijk kan ik meneer Jansen zelf wel aan. Het is toch belachelijk voor woorden om eerst te schrijven dat hij uit twee in Nederland geboren ouders komt terwijl zijn mutti opeens een Duitse blijkt te zijn. Dat soort gevallen had je ook in 1940.

 7. Mar

  Mensen met een handicap krijgen de voorkeur bij gelijke geschiktheid en dan worden volgens Tim gezonde blanke mannen gediscrimineerd.

  Hemeltje Tim, in welk jaar leef jij als jij denkt dat een persoon met een handicap niet gezond is. Wat versta jij onder gezond?

  1. Justus Maximus

   “Wat versta jij onder gezond?”

   Niet gehandicapt.

 8. Tinneke

  Goed nieuws toch? kunnen wij blanke/ witte ons laten verzorgen door de zwarte hardwerkende medemens……lijkt mij heerlijk……de hele dag genieten van de zon. terrasjes, uitslapen, ik kan niet wachten eindelijk!!!

 9. NoDoubt

  Grenzen dicht en alleen een NL-paspoort. Uit de EU. “vluchtelingen/kanspareltjes¨ weer terug. Wordt het weer eens normaal.

  1. Bloem

   Dat zal vermoedelijk nooit meer gebeuren. De maatschappij is voorgoed veranderd, om maar niet te roepen verkloot

 10. Tguard

  Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde blanke westerse man zonder beperking maar met een afgeronde hbo kwalificatie. Ervaring in het vakgebied is niet verreist.

  Ik weet niet of dit goed komt?

 11. Diederik van Walsum

  Ik weet nu al wat ik morgen als eerste ga doen……
  Aangifte doen : racisme, discriminatie …hoe je het ook wil noemen tegen de blanke man zoals ik als ik ben.
  De aangifte van mij tegen Penthouse Pechthold loopt nog, maar daar moet ik even op wachten wegens de heer Wilders, die ook nog iets te vereffenen heeft.

 12. Rosasolis

  Als het gaat om gehandicapten gaat, ben ik niet altijd eens. Een intelligente mens in een rolstoel kan uitstekend werk afleveren. Sommige mensen in rolstoelen zijn hoog opgeleid en doen uitstekend werk. Sommigen zijn in een rolstoel wegens een ongeluk of wegens hun tijd in militaire dienst. Er moet geen discriminatie komen tegen Intelligente mannen en vrouwen in rolstoelen! Stephen Hawkins heeft dat bewezen!
  Maar eindelijk hebben wij een man-vrouw maatschappij opgebouwd. Gelijke waarden en plichten voor mannen en vrouwen. Zodat het nu mogelijk is dat een vrouw dirigent wordt van een grote orkest (zoals recentelijk van onze Radio filharmonische orkest), of directeur wordt van vele ander maatschappijen en business ondernemingen. Alles wat wij gewone westerse vrouwen willen is: doorgaan met GELIJKE waarden en plichten
  van mannen en vrouwen in onze weg naar de toekomst.
  Maar wij vrouwen zien niet de reden dat laaggeschoolde vrouwen van etnische afkomst deel moeten in onze regering. Wat alleen te laten blijken dat zij worden gesteund door hun etnische partij…terwijl de Safe houses vol zitten met vrouwen en meisjes die moesten vluchten van wegen hun zeer agressieve moslim echtgenoot of vader.
  Laten de moslim mannen eerst komen voor een WAARDERING voor vrouwen die volkomen vrij zijn om hun beroep voort te zetten, en zelf willen beslissen als zij wel willen doorgaan als werkende vrouw in hoge functies. Maar misschien is het fijn dat de
  vele domme ongeschoolde mannen weten, dat vrouwen die hard hebben gewerkt om hun diplomas te krijgen, willen doorgaan in hun vaak. Deze vrouwen die geen zin hebben in “baby-farming”, willen gewoon een kans krijgen om hun talent door te geven. Ik zie geen reden dat welke vrouw dan ook moet tegengehouden om een hoge baan te krijgen als haar diplomas tonen dat zij zeer capabel is. Wij hoog geschoolde vrouwen zijn doodziek van vrouwen discriminatie!!! Velen van ons hebben hogere
  cijfers behaald op de eind-examens dan de zielige mannetjes.
  Dus leer jullie mannen net nu eindelijk goed: wij vrouwen houden van onze werk die
  misschien het belangrijkste deel van onze leven is. Dus als je voor een mooie
  hoog-geschoolde vrouw vaalt, heeft zij meestal geen enkele zin om in te gaan voor
  het produceren van nakomelingen. En na al die jaren van hevig studie en armoedig leven, willen de meeste van de afgestudeerde studenten werk vinden. Dat gun ik allen van harte. Maar vooral voor de hoog-begaafde vrouwen, die heel hard hebben gewerkt, en vaak onder zeer moeilijke omstandigheden! Mijn felicitaties gaan uit naar alle studenten die hun diplomas hebben gekregen…maar vooral naar jullie vrouwen!
  Ga zo door, want je kennis zal altijd je levens inspiratie zijn en blijven!

 13. observer

  Racisme is: een allochtoon die denkt last te hebben van een autochtoon

 14. Pescador

  daar mag een uitzendbureau niet aan meewerken hoor.

 15. Bes Tolen

  Naar mijn oordeel gaat het hier om uitermate politiek crimineel beleid waarvan de autochtone blanke Nederlandse man heel beroerd slachtoffer kan worden. In de praktijk gebeurt dat al enkele tientallen jaren en er is geen enkel verhaal op. De praktijk is zo: je wordt door je werkgever persoonlijk mondeling te kennen gegeven, dat je niet op die bepaalde open gestelde functie mag solliciteren. Hoewel je eigenlijk de eerste zou moeten zijn, die in aanmerking komt. Dat met de mededeling, dat het anders slecht met je zal aflopen. Duidelijk is dan dat men een bepaald iemand bijvoorbeeld een vrouw, die hogere functie wil geven. Met positieve discriminatie dus zoals nu ook is gesteld in de advertentie. Als je nu wel solliciteert dan stelt men een nieuwe personeelsbeoordeling van je op. Ook al heb je er één net een viertal weken geleden gehad. Die nieuwe beoordeling mag dan wel niet maar het gebeurt toch. Uiteraard is de nieuwe beoordeling duidelijk negatiever dan die van vier weken eerder. Je bent vanaf dan paria en duidelijk is dat je geen leven meer hebt bij je werkgever. Je doet er veel beter aan maar te vertrekken. Je kunt nog een beroep doen op de rechter maar een advocaat zul je niet krijgen. Geen gespecialiseerd advocaat, die dat aan durft. Vakbonden willen er uit principe al niet aan. Dus je lidmaatschap kun je beter maar opzeggen. Wel, je gaat naar de rechtbank maar dan? Dan na jaren komt de uitspraak. Zonder enige motivatie van de rechter want dat hoeft niet in Nederland. Dus dat helpt ook niet. Uiteindelijk is de conclusie dat de autochtone man in deze rechteloos is. [Daar helpen bepaalde mannen wel aan mee]. Dan is ondertussen het slachtoffer al lang uit de dienst verdwenen. Niemand kent hem meer. De overheid wast haar handen in onschuld. Maar het is nog erger. Er zijn mannen die wel vaker dan één maal de ellende hebben ondervonden. En hoe kwamen dan de bevoorrechten van de politiek uit? Vaak slecht. Bijvoorbeeld zo. Een jonge vrouw werd benoemd terwijl ze (nog) niet eens over de nodige wettelijke bevoegdheid beschikte waarvoor dus een bepaald academisch diploma vereist was. Een jaar na de benoeming ging het helemaal fout en werd de vrouw naar een ander ministerie overgeplaatst. In een ander geval nam de vrouw na een jaar ontslag uit de dienst. Ze kon het werk niet aan. Was zij niet bevorderd dan was die ellende denkelijk voorkomen. In nog een ander geval werd een vrouw teamleider. Veel teamleden kregen het bijzonder moeilijk met haar. Een wetenschappelijk hoog gekwalificeerde schrijver (vrouw) van een aantal uitstekende leerboeken, moeilijke materie, ging er bij haar onder door. Enzovoort.
  Ook dit: de vrouwelijke directeur generaal van een ministerie hield een toespraak op een bijeenkomst voor alle vrouwen in hogere functies. De directeur generaal droeg lelijke spijkerkleding terwijl die andere vrouwen allen onberispelijk gekleed waren. Aldus het verhaal van een aantal van die vrouwen, die de toespraak ook al niet sterk vonden.
  Nederland rechtstaat? Voor wie? Kom, laten we er tegen vechten. Het valt echt niet mee je nog thuis te voelen in Nederland voor veel mannen. Mogelijk zelfs in het bijzonder voor hen, die voor hogere functies zijn gekwalificeerd.
  De wraak zal wel nooit komen en dat is voor eeuwig jammer.

 16. Rechtsaf

  Nou zijn ze in Den-Haag toch al helemaal van de pot gerukt, ik bedoel, als je ziet wie er nou minister van defensie is, lachen ze zich in Rusland, Turkije etc etc helemaal een slag in de rondte natuurlijk.
  Het gaat in Nederland om quota’s niet meer om gekwalificeerde personen, Nederland is blank en juist die mensen, die zich nooit hebben hoeven uitspreken over dit soort belachelijkheden, dienen nu ineens, letterlijk, te moeten knokken..in eigen land welteverstaan..

 17. sjun

  Eigen volk laatst, totdat het is verdwenen en met hen de cultuur die het systeem opbouwde en onderhouden heeft. Zo wordt steeds duidelijker dat het roer politiek om moet om te voorkomen dat ook dit land in een ‘shithole’ verandert.

 18. Bes Tolen

  Laat ik eens een schandalig geval noemen. Dat speelde in een landelijke vereniging zo’n kleine twintig jaar geleden. De landelijk penningmeester had die vereniging in zeven jaar in al zijn meeste wekelijkse avonduren, naast zijn dagelijks werk, opgebouwd tot een bloeiende club waarvan het aantal leden ook sterk was toegenomen. Maar wel gaandeweg afnam na zijn vertrek. Hoe zat dat? Toen hij aantrad als penningmeester had de club een negatief vermogen van ruim drie miljoen gulden. Bij zijn vertrek was dat ergens ruim in de twintig zo geen dertig miljoen in de plus. In guldens gemeten. Dat was echt zijn werk geweest. Nu wilde het dat de directeur in kwestie hem uitnodigde de tweede man in de organisatie, als de eerste financiële man, in loondienst dus, te worden waaraan de penningmeester gehoor gaf. Na ruim een jaar vertrok de directeur evenwel omdat hij elders een gouden deal kon maken. Hij werd er rijk mee. Het bestuur van de vereniging schakelde een landelijk bureau voor personeelswerving in en verkreeg zo een nieuwe directeur. Na korte tijd bleek dat deze nieuwe directeur het landelijk organisatiebureau de belofte had gedaan een nieuwe financiële man aan te trekken uit een ”etnische minderheidsgroep”. Dat betekende dat de fungerende financiële man, die de organisatie tot en met kende en grote verdiensten had voor de vereniging tot zijn verbazing plotseling werd ontslagen. Hij werd met een personenauto waarin hij al reed, afgescheept en maakte geen kans om zijn ontslag goed te verdedigen. Ook bij het bestuur van de vereniging niet, dat volledig liet afweten. Zijn uitkering was slechts een kwart van zijn eerdere salaris. Hij was toen begin zestig. Een jaar later evenwel werd de positief gediscrimineerde ”etnische minderheid” man ontslagen. Dat wegens incompetentie. Nog twee jaar later werd de directeur ontslagen omdat deze niet goed functioneerde. Hij had de organisatie ondertussen miljoenen gekost.
  Kijk, dat is Nederland van tegenwoordig. Niet alleen in zo’n grote landelijke organisatie, wel te verstaan! Zo wordt met Nederlandse mannen omgesprongen.
  Bovendien worden Nederlandse vrouwen en niet alleen deze tegen de Nederlandse mannen opgezet. Ook dat is het politieke beleid. Overigens gaat het overeenkomstig zo in verschillende andere westerse landen. Daar moet echt een eind aan worden gemaakt. Te beginnen in Nederland.

  1. Rechtsaf

   @Bas je hebt helemaal gelijk wat betreft het omgaan met de Nederlandse man en daaraan gekoppeld het man/vrouw beleid

 19. JubbeFeenstra

  Alle mensen die o.a bij de beveiliging zitten, de bodes enz. negen van de tien keer zit er al een kleurtje aan. Gelukkig zijn robotten in opkomst. Kunnen die robotten iedere keer papiertjes rondbrengen en vers glas water aan politici aanbieden.
  Maar eerder zie ik robotten nog politici vervangen. De woordenschat is beperkt. Na 2 minuten ondervraging komen ze weer met hetzelfde verhaal. Net als muziek op een ‘loop’.

 20. Rechtsaf

  Echt te schofterig voor woorden natuurlijk dat je als Nederlander geen 100%kans hebt op een baan

  1. lugar

   @Rechtsaf: Als je de kleuren afschaft wordt alles vanzelf zwart.

   1. Rechtsaf

    @Lugar dat dan weer wel, en “ze” zijn hard op weg..

   2. Siemien

    @Lugar en zwart (laat Sylvana het maar niet lezen) is graag wat ze op de werkvloer willen hebben, het liefst een vrouwelijke in verwachting zijnde donkere migrant

    1. lugar

     @Siemien: In een rolstoel, met zonnepanelen.

     1. Siemien

      @lugar uiteraard en met schotelantenne zodat de eigen taal en cultuur kan blijven voortbestaan

 21. sjun

  Iedereen die wordt aangenomen weet nu dat het niet vanwege de kwaliteit en kunde maar vanwege een voorkeursbehandeling is. Dat lijkt me niet best voor het persoonlijke welbevinden. Het zou maar zo tot *radicalisering* kunnen leiden. Leest de AIVD mee?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.