Tweede Kamer stopt met het aannemen van witte mannen: allochtonen en vrouwen genieten de voorkeur

Geen categoriemei 22 2018, 12:00
Bent u een blanke man en heeft u als droom te werken in het hart van onze democratie? Pech gehad! De volksvertegenwoordiging vertegenwoordigt u dan liever niet. Men heeft voor staffuncties liever alleen kandidaten uit de categorieën "vrouwen, etnische minderheden en gehandicapten".
Wie dacht dat het horrorfenomeen van 'positieve discriminatie' iets was dat we eind jaren '90 al achter ons hadden gelaten komt bedrogen uit; nog altijd is het in overheidscirkels bon ton om mensen uit te sluiten van een baan. Niet om hun gebrek aan kwaliteiten, maar gewoon om wie ze zijn. Gezonde blanke mannen zijn daardoor het haasje en kunnen lastiger aan een baan komen. Nee, niet omdat ze slechter zijn opgeleid. Maar vanwege hun geslacht, hun huidskleur en hun fysieke gesteldheid.
Vandaag is het weer raak in een vacature op de website van de Tweede Kamer. Voor de functie van stukjesbakker m/v vraagt men affiniteit met de politiek, kunnen werken in hoog tempo, een afgeronde opleiding journalisitek, yadayadayada... én, je moet een allochtone vrouw in een rolstoel zijn:

"Interesse? Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 3 juni 2018 via de knop ‘solliciteer’. We vragen hierbij ook om een motivatie, deze kun je richten aan mevrouw T.E.P. Kelder, senior communicatie adviseur/teamleider.

De Tweede Kamer wil de positie van vrouwen, etnische minderheden en gehandicapten verbeteren. Daarom zal bij gelijke geschiktheid van kandidaten aan personen uit deze categorieën de voorkeur worden gegeven."

Lekker inclusief, lekker mannen benadelend, lekker ouderwets! En dat is dan onze volksvertegenwoordiging: men meent alle 17 miljoen Nederlanders allemaal even goed te vertegenwoordigen, maar de gezonde witte mannelijke bevolking is dan kennelijk tóch weer iets minder belangrijk dan de rest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten