Verenigde Staten schieten Nederland te hulp: ‘Rusland, werk mee aan het MH17-onderzoek’

Mark Rutte heeft harde woorden geuit over Rusland en haar aandeel in het MH17-onderzoek en de gebeurtenissen. “We hopen dat Rusland dit snapt”, zei Rutte tijdens zijn persconferentie na de wekelijkse ministerraad. “We zullen zien wat er gebeurt. Ik wil de kans maximaal laten zijn dat deze stap kan slagen.”

Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, eist dat Rusland haar verantwoordelijkheid neemt en eindelijk eens gaat meewerken. Nederland heeft blijkbaar goed gecommuniceerd met de Verenigde Staten, want die staan pal achter Nederland en voeren de druk op.

“Het is tijd dat Rusland stopt met liegen en verantwoordelijkheid neemt voor zijn rol in het neerhalen van het vliegtuig”, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Voor de VS staan de bevindingen van het internationale onderzoeksteam (JIT) als een paal boven water. “We houden het volste vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem en in de vervolging van de schuldigen”, schrijft een woordvoerder van het ministerie.

Op deze manier kunnen de zaken rondom het MH17-onderzoek een centraal onderdeel vormen in het volgende hoofdstuk van de slechte relatie tussen Rusland en het Westen. Hoe Rusland hier op zal reageren is nog maar de vraag, maar ze hebben in elk geval alweer ontkent dat ze schuldig zijn aan iets. Op geen enkel mogelijke manier. De geloofwaardigheid van de Russen lijkt hierdoor steeds verder af te nemen.

Today’s announcement confirms and adds detail to what we have said from the earliest days of this tragedy: MH17 was shot down by a Russian-made BUK surface-to-air missile fired from territory in eastern Ukraine controlled by Russia and Russia-led forces.

We recall the UN Security Council’s demand that “those responsible … be held to account and that all States cooperate fully with efforts to establish accountability.” We call upon Russia, in particular, to respect and adhere to UN Security Council Resolution 2166 (2014). It is time for Russia to cease its lies and account for its role in the shoot down.

We again extend our deepest sympathies to the families and friends of the victims and call for justice on behalf of the 298 innocent civilians who lost their lives on that day.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. Floris

  De amerikanen hadden toch radarbeelden? Waarom krijgen we die niet te zien?

  Het zaakje BLIJFT stinken.

  1. Ernst Quispel

   Floris blijft zijn Grote Leider Putin verdedigen.

   1. Control

    🙂

  2. Rechtsaf

   @Floris het zijn niet de Amerikanen die mee moeten werken aan het onderzoek maar Rusland dient mee te werken aan het onderzoek..

   1. DolleDries

    Hoezo die zijn toch al schuldig verklaart.

    1. Guus Geluk

     De Russen deden niets anders dan het verspreiden van leugens en de reden daarvoor is duidelijk: de onderzoeken van het Westen traineren en bestrijden.

     Rusland moet nu haar verantwoordelijkheid nemen en met de feiten komen. Niemand zegt dat MH17 opzettelijk is neergehaald. De daders zullen bovendien een eerlijk proces krijgen.

     1. Ernst Quispel

      Rusland zal haar fouten en leugens nooit toegeven maar na de stevige inzet van Nederland hier de komende jaren blijvende politieke en diplomatieke schade ondervinden.
      Ze zal zichzelf hiermee brandmerken als een schurkenstaat.

 2. Guus Geluk

  Mogelijk draait het Kremlin de zoveelste leugen in elkaar om er laf onderuit te komen.

  Rusland zou, inderdaad, eindelijk eens de verantwoordelijkheid moeten nemen.

  1. Control

   “de zoveelste leugen”

   Daar weet jij alles van Dopper!

   🙂

  2. Ernst Quispel

   Pechtold had wel een punt toen zei dat hij de eerste Rus nog moest tegenkomen die zijn leugens toegeeft.

   1. Guus Geluk

    Tja.

    1. Control

     🙂

   2. Control

    @Dunabe: Hetzelfde geldt voor Marokkanen.

    🙂

 3. Floris

  “De onderzoekers van het Joint Investigation Team (JIT) hebben donderdag Buk-raketten getoond van een type dat in Rusland sinds 2011 niet meer in gebruik is. Dit stelt het Russische ministerie van Defensie volgens Russische media.

  De luchtafweerraketten zijn in de Sovjet-Unie in 1986 gemaakt. Ze zijn zoals gebruikelijk na een periode van 25 jaar om veiligheidsredenen uit de roulatie genomen om vervangen te worden door modernere raketten of een meer geavanceerde luchtafweer.

  Oekraïne heeft twintig buk-luchtafweersystemen, maar heeft sinds 1991 daar nooit meer nieuwe raketten voor verworven. Kiev verving ze dus niet, aldus het Russische ministerie. Rusland vraagt zich daarbij af waarom de onderzoekers van het JIT zo geheimzinnig doen over de vraag waar die raket is gevonden en van wie ze hem gekregen hebben. Het ministerie vermoedt dat de herkomst van ’het bewijsstuk’ opzettelijk geheim wordt gehouden omdat het projectiel mogelijk bij de Oekraïense strijdkrachten vandaan komt.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2081547/kremlin-jit-toonde-afgedankte-buk-raketten

  Een plausibel verhaal.

  1. Ernst Quispel

   Floris heeft kennelijk gemist dat het JIT de herkomst, inclusief de gedetailleerde transportroute, van de raketten heeft gedocumenteerd.

   1. Control

    Je denkt wel dat je alles weet maar dat is natuurlijk een leugen, net als al je andere bijdragen.

    🙂

   2. Floris

    De serviele trol Ernst Abma heeft vertrouwen in het JIT.

    Nou, ik NIET.

    Een attente GS-lezer schreef:

    “Na de noodlottige aanslag werd al snel duidelijk dat Oekraïne persé uit de wind gehouden moest worden. EU ambities waren er zowel van Oekraïnse als van EU zijde, maar lagen gevoelig bij burgers van bestaande EU landen.

    Er was dus ongetwijfeld druk vanuit de EU kant en mogelijk ook vanuit de USA. Dat het Oekraïne wel heel erg goed uitkwam als Rusland de zwarte piet toegespeeld zou krijgen is ook voor de hand liggend. Bovendien zou door deze “Russische terreurdaad” de noodzaak tot toetreding nog extra worden onderstreept.

    Benoeming van Oekraïne tot deelnemer aan het JIT met een recht op veto, onderstreept bovendien dat de landen van de nabestaanden al vanaf het begin hebben willen duidelijk maken, dat Oekraïne NIET tot de suspects zou worden gerekend.

    Dat is een redenering die je zonder risico, met twee vingers in je neus, ondanks het niet funktioneren van 3 cruciale radarsystemen, kan maken.”

    https://www.geenstijl.nl/5142157/mh17-nederland-stelt-russen-aansprakelijk/#comments

    1. Ernst Quispel

     Wie heeft naar het oordeel van Floris de BUK-raket afgeschoten?

     1. Control

      Wie heeft er om jouw reactie gevraagd?

      🙂

     2. Dirk van Jurie

      @Control ik heb gelezen dat hij met name schepjes sjus produceert dat is lekker bruin;)

     3. Control

      @Dirk: NSBruinridder Guus zit altijd in de remsporen.

      🙂

     4. Floris

      Ik kan dat technisch niet beoordelen en dat kan jij ook niet.

      Wat ik wel kan zien is dat Rusland geen motief had en de Ukraïne dat wel had.

     5. Dirk van Jurie

      @Floris buiten alles om wat je zegt dient Rusland eindelijk eens mee te gaan werken daar schort het hem aan dat doen ze namelijk niet..al het andere is niet relevant

     6. Ernst Quispel

      Dat is de bekende strategie van complotdenkers: men zet vraagtekens bij de evidente feiten maar durft niet inhoudelijk stelling te nemen.
      Het motief is politiek: Floris walgt van Nederland en heeft er moeite mee dat de dictator Putin, waar hij wel politieke loyaliteit voor voelt, beschuldigd wordt van een misdaad zonder weerga.

     7. Control

      @Ernst Code Graatsma: Fascist, racist, leugenaar.

     8. Floris

      @ Dirk: Zie de post van Holland hieronder. Rusland is vanaf het begin erbuiten gehouden en Oekraïne mocht zelfs in het JIT.

      Hoe kijk jij daar tegen aan.

      De hetze tegen Rusland is al zo lang gaande…

     9. Floris

      “men zet vraagtekens bij de evidente feiten maar durft niet inhoudelijk stelling te nemen.”
      ——————————————————————–
      Waar het hier aan ontbreekt zijn juist evidente feiten.

      De makke van serviele trollen zoals jij, Guusje en Beukman is dat jullie alles wat overheden jullie voorschotelen voor zoete koek slikken.

      Je geloofde zeker ook dat Halbe Zijlstra in het datsja van Putin was geweest?

     10. Beukman

      @Floris
      Rusland had inderdaad geen motief om een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten. Het was dan ook een vergissing: wrong plane.

      Al een paar uur na de aanslag stond er op youtube een erg akelig filmpje van het terrein waar de MH17 was neergekomen, waaruit later beelden zijn gemonteerd die hebben geleid tot deze gecensureerde versie:

      https://www.youtube.com/watch?v=j4zQKUVPfAQ&spfreload=10&bpctr=1527201580

      Wat is er op de beelden te zien? Russische militairen die in het gebied rondlopen waar de resten van de MH17 liggen. Ze komen er langzaam achter dat het geen brokstukken van een militair vliegtuig zijn maar van een passagiersvliegtuig.
      Ik vind deze beelden nogal voor zichzelf spreken, al zijn in deze versie (gelukkig) de lijken geblurd. Soms zijn dingen gewoon wat ze lijken.

      Dat Rusland buiten het onderzoek is gehouden, is trouwens een leugen. Rusland is herhaaldelijk gevraagd om medewerking in specifieke zaken, die dan stelselmatig werd geweigerd of gesaboteerd.

     11. Ernst Quispel

      @Beukman,
      Wat ik, eerlijk gezegd, ergerlijk vind is dat degenen hier vraagtekens zetten bij de verantwoordelijkheid van Rusland in deze gruwelijke geschiedenis is niet helder een andere schuldige aanwijzen voor deze criminele daad maar suggestief proberen meer verdachten in het spel te brengen met het nauwelijks verholen oogmerk de legitimiteit van de Nederlandse staat te ondergraven en de legitimiteit van de dictator Putin te versterken.

     12. Floris

      @ Beukman: Hoe weet je dat het Russische militairen zijn? Hoe weet dat het filmpje echt is?

      En als het allemaal zo makkelijk is waarom heeft het dan nog 4 jaar geduurd voordat de “onderste steen” boven kwam?

      De versie dat het een ongeluk was is plausibel, maar er zijn ook andere verklaringen mogelijk en bepaalde rare zaken (zoals het statement van Kerry over radarbeelden waar we vervolgens nooit meer iets over hoorden) wekken argwaan. Er stinkt hier iets.

      Wat ook stinkt is dat Oekraïne van begin af aan zitting kreeg in het JIT, terwijl dat land een mogelijke verdachte was. Héél vreemd.

      Als het trouwens separatisten zijn geweest dan vind ik niet dat Rusland daar verantwoordelijk voor is.

     13. Beukman

      @Floris
      Beelden waaruit dit filmpje zijn gemonteerd, stonden vlak na die aanslag al online, dat heb ik zelf gezien.
      Een paar uur later, als ik me goed herinner, waren ze er alweer vanaf, toen de uploader pas goed besefte wat de beelden impliceerden.
      Knappe jongen die dergelijke beelden binnen een paar uur na de aanslag fabriceert, aannemende dat ze niet “echt” zijn! Bovendien is het 100x logischer dat wat je ziet gewoon is wat er is gebeurd.
      Vanuit Rusland kwam toen ook de complottheorie dat de lijken die je in het filmpje zag al veel eerder dood waren, en van elders waren ingevlogen om op het rampterrein te worden neergelegd. Die theorie werd hier op DDS ook door een paar potsers verspreid. Ja, het is allemaal mogelijk.

      Zeker zijn er nog allerlei onbeantwoorde vragen, zoals de verklaring van Kerry. Bij dit soort ingewikkelde zaken blijven er altijd vragen onbeantwoord. Die worden dan door complotdenkers gebruikt om de meest plausibile theorie onderuit te halen. Zo is het bij 9/11 ook gegaan. Tot op de dag van vandaag geloven complotdenkers dat een van die vliegtuigen helemaal niet een van de gebouwen is ingevlogen, omdat nog ergens op beelden te zien is dat… etc.

      Die BUK-raket is toch echt uit Rusland gekomen, en dat Rusland de separatisten steunde is een publiek geheim. Rusland is daarom wel degelijk verantwoordelijk.

     14. Control

      ‘plausibile’

      🙂

     15. Floris

      “Beelden waaruit dit filmpje zijn gemonteerd, stonden vlak na die aanslag al online, dat heb ik zelf gezien.
      Een paar uur later, als ik me goed herinner, waren ze er alweer vanaf, toen de uploader pas goed besefte wat de beelden impliceerden.”
      —————————————————————-
      Dus de daders hebben zichzelf gefilmd, dat online gezet, maar ze realiseerden zich pas een poos later dat dat “een beetje dom” was? Dat is niet erg geloofwaardig, Beukman.

      Laten we het er maar op houden dat er tegenwoordig op allerlei manieren gemanipuleerd kan worden. Ook met filmpjes.

    2. Guus Geluk

     Zelfs zelfverklaarde Poetinversteher Wierd Duk geeft inmiddels toe dat de link met de 53ste Brigade in Koersk waarschijnlijk klopt.

     “Draadje. Omdat veel mensen kennelijk verwachten dat ik me uitspreek over MH17. Dat het hier gaat om een Russische Boek-raket lijkt me al enige tijd duidelijk. Ongetwijfeld klopt de link naar de 53e luchtafweerbrigade uit Koersk.”

     En passant is deheer Duk zo vriendelijk om ons bij te lichten over de manier van “onderzoeken” door de Russische Federatie.

     “Een Russisch onderzoek zal de ware toedracht ook alleen maar afdekken. Rusland is geen rechtsstaat, maar een machtsstaat. Wat daar telt is brute macht, niet het recht.”

     Wie nu tegen alle redelijkheid blijft geloven in de Russische overheidspropaganda is ontstellend naïef.

     1. Control

      Niet zo bruinridderen Ernst Dopper!

      🙂

     2. Floris

      “Wie nu tegen alle redelijkheid blijft geloven in de Russische overheidspropaganda is ontstellend naïef.”
      —————————————————————-
      Wierd Duk is niet de maat der dingen.

      Het onderzoek rammelt aan alle kanten, er wordt geen hard bewijs op tafel gelegd, hoewel Kerry daags na de ramp beweerde daar over te beschikken. Dat stinkt als een dooie bunzing.

      Ik zit hier echt Putin niet te verdedigen, maar ik ruik stront aan de knikker. Brussel is maffia, Ukraïne is fascistisch. Ik zie ze ervoor aan om de boel grandioos te belazeren.

     3. Guus Geluk

      Ah, maar in dat geval bent u zélf bevooroordeeld. Brussel is “maffia”, Oekraïne is fascisme, dus u ziet hen er voor aan dat zij een complot hebben beraamd om Rusland in diskrediet te brengen.

      Het is duidelijk dat de BUK kan worden gelinkt aan de Russische krijgsmacht én dat Rusland over alles heeft gelogen. Niemand zegt dat seperatisten opzettelijk MH17 hebben neergeschoten – daar had niemand belang bij. Maar dat het wapen werd aangevoerd uit Rusland is evident.

     4. Floris

      Ik zie Oekraïne er zonder meer voor aan, ja. De EU zie ik er voor aan dat ze het af hebben gedekt om politieke redenen zoals je kan hebben opgepikt uit een van mijn posts hierboven. Kerry, die razendsnel riep dat de VS radarbeelden hadden, is waarschijnlijk teruggefloten, want daar is nooit meer op teruggekomen.

      “”Maar dat het wapen werd aangevoerd uit Rusland is evident.””

      Nee, dat is het niet. Jij WIL dat het evident is.

      “De onderzoekers van het Joint Investigation Team (JIT) hebben donderdag Buk-raketten getoond van een type dat in Rusland sinds 2011 niet meer in gebruik is. Dit stelt het Russische ministerie van Defensie volgens Russische media.”

      https://www.telegraaf.nl/nieuws/2081547/kremlin-jit-toonde-afgedankte-buk-raketten

     5. Guus Geluk

      Zucht. Het gezamelijke onderzoeksteam heeft in een tussenrapportage – heeft u deze bekeken? – overtuigend de BUK-raket kunnen linken aan de drieënvijftigste brigade van de Russische krijgsmacht. Er is meer dan een jaar onderzoek geweest, waaronder forensisch onderzoek op de lichamen van de slachtoffers.

      De OVV heeft ondertussen overtuigend kunnen hardmaken dat er sprake was van een BUK-raket. Ongeveer iedereen in het land, behalve de complotgekkies, is ervan overtuigd dat de JIT het gelijk aan haar zijde heeft.

      U gooit onderzoeken weg voor een verklaring van de Russen: die ongeveer alles bij elkaar hebben gelogen en met de bewering dat Brussel maffia en Oekraïne fascisme is. U zult echt met iets beters moeten komen.

     6. Floris

      Zucht.

      Jij bent nogal goedgelovig voor wat overheden uitschijten, ondanks dat het bewezen leugenaars zijn, terwijl je niet deskundig bent. Deskundigen kunnen de boel heel gemakkelijk belazeren.

      Er zitten aan deze zaak heel veel rare kanten. Dat wekt mijn gezonde wantrouwen.

      Je gaat trouwens nergens in op wat ik heb ingebracht (motief, Kerry, het ontbreken van hard bewijs, de Russische verklaring dat het sinds 2011 dat type Bukraket niet meer had, maar Oekraïne wél) en blijft maar hameren op wat JIT (met daarin notabene Oekraïne, een verdachte partij) naar buiten heeft gebracht.

      Noem je dat een inhoudelijke discussie?

     7. Guus Geluk

      Floris,

      Wat u naar voren brengt is de theorie dat Brussel en Oekraïne op een één of andere manier de boel hebben belazerd omdat het “maffia” en “fascisten” zijn. Deze complottheorie is werkelijk te bespottelijk voor woorden. Verder gaat u niet in op de tussenrapportage van het JIT, maar komt u aanzetten met de verklaring van de Russen – die alles aan elkaar hebben gelogen en derhalve geen enkele geloofwaardigheid in het dossier bezitten.

      U hamert voortdurend op het motief. Niemand had een motief. Het meest waarschijnlijke scenario is dat enkele klunzige seperatisten een Oekraïense straaljager wilden neerhalen en daarbij de mist inging door een passagiersvliegtuig neer te schieten.

      Niet het JIT is bevooroordeeld, u bent bevooroordeeld.

     8. Guus Geluk

      Straaljager = gevechtsvliegtuig.

     9. Floris

      En wederom gaat Guus niet op enkele zeer relevante losse eindjes in dit dossier in (oa Kerry)

      Tja, dan houdt de discussie wel op.

      Het scenario dat het een foutje van separatisten is geweest is plausibel (ik heb nooit het tegendeel beweerd), maar er zijn ook andere scenario’s denkbaar.

      Overigens, als het separatisten zijn geweest, is het absurd om nu Rusland verantwoordelijk te stellen.

      En verder: om Rusland als leugenaar af te schilderen, terwijl we een Pinokkio als premier hebben en er recent nog een minister van buitenlandse zaken vanwege een blatante leugen (met als doel om Rusland te demoniseren) moest aftreden is wel erg goedkoop.

     10. Ernst Quispel

      “Ik zie Oekraïne er zonder meer voor aan, ja. De EU zie ik er voor aan dat ze het af hebben gedekt om politieke redenen zoals je kan hebben opgepikt uit een van mijn posts hierboven.”

      Q.e.d.

      Floris zegt niet dat ze het hebben gedaan (daar heeft hij ook geen schijn van bewijs voor) maar hij ‘ziet ze er wel voor aan’.

      Suggestie, complottheorie en leugenachtige achterklap met een suspect motief, meer kan ik er niet van maken.

     11. Ernst Quispel

      “Overigens, als het separatisten zijn geweest, is het absurd om nu Rusland verantwoordelijk te stellen.”

      Ook niet als de separatisten door de Russen werden getraind, gefinancierd en van BUK-raketten voorzien?

      Je staat weer eens met de rug tegen de muur, is het niet?

     12. Ernst Quispel

      “Het scenario dat het een foutje van separatisten is geweest is plausibel”

      Dat lijkt me ook. Elk stapje voortschrijdend inzicht stemt tot vreugde.

     13. Guus Geluk

      “Overigens, als het separatisten zijn geweest, is het absurd om nu Rusland verantwoordelijk te houden.”

      Het aansprakelijk stellen hangt samen met het leugenachtige gedrag van de Russische politieke elite: men wil hen kennelijk dwingen tot medewerking – Rusland verspreidt al heel lang desinformatie over het neerhalen van MH17.

     14. Floris

      Dat ik ze er voor aan zie heeft niets met een complottheorie of achterklap te maken, trol. Ukraïne wordt geleid door een stel doorgewinterde fascisten.

     15. Floris

      “Ook niet als de separatisten door de Russen werden getraind, gefinancierd en van BUK-raketten voorzien?”
      ——————————————————————-
      Nee, ook dan niet.

     16. Ernst Quispel

      Floris meent dat als separatisten in een autonoom land door de Russen worden getraind, gefinancierd en van BUK-raketten voorzien en vervolgens een burgervliegtuig uit de lucht schieten de Russen daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid hebben.

      I rest my case.

     17. Floris

      Net zo min als een handelaar in vuurwapens verantwoordelijk is als een klant er een moord mee gaat plegen.

      Er is een conflict ontstaan in Ukraïne, waar de EU een héél kwalijke rol in heeft gespeeld (en dat in navolging van het schenden van afspraken door de NAVO inzake het niet opschuiven richting Oost-Europa) en de Russen kozen logischerwijze de kant van de separatisten en ondersteunden deze.

      Dat er vervolgens een ongeluk gebeurt met een Bukraket kan je Rusland niet verwijten, maar de amateurs die een burgervliegtuig aanzagen voor een gevechtsvliegtuig.

      Als dat al de toedracht is geweest, hetgeen nog steeds niet vaststaat.

    3. Beukman

     Ik moet zeggen dat de details me niet meer scherp voor ogen staan, @Floris, maar inderdaad zijn belastende beelden weer razendsnel verdwenen.

     Gelukkig waren er ook berichten, met name telefoongesprekken, die niet konden worden verwijderd. Bepaald verhelderend is de conversatie waar onderstaand bericht over gaat, en die ook geheel overeenkomt met de beelden op youtube, door mij al eerder gelinkt:

     “Het eerste gesprek tussen de vermoedelijke rebellen in de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk en de Russische officieren gaat over het neerhalen van de MH17. ‘We hebben dertig minuten geleden een vliegtuig neergeschoten. Het viel in brokken naar beneden in de buurt van de Petropavlovskaya-mijn.’
     Op een gegeven moment dringt bij de rebellen het besef door dat er iets mis is. ‘Er zijn geen wapens, het was een burgervliegtuig. Ik zie persoonlijke bezittingen, medische spullen, handdoeken en toiletpapier,’ vertellen zij de Russische officieren.

     Bij het derde telefoontje lijken alle betrokkenen te beseffen dat het absoluut een passagiersvliegtuig was. ‘Op tv zeggen ze dat het om een Oekraïens transportvliegtuig gaat, een AN-26. Maar er zit een logo van Malaysia Airlines op. Wat deed zo’n vliegtuig in dit gebied?’, vraagt een nog onbekende rebel zich hardop af. Aan de andere kant wordt ijskoud gereageerd. ‘Dat betekent dat er spionnen in het vliegtuig zaten. Ze hadden hier niet moeten vliegen, er is een oorlog gaande.’ ”

     https://www.ad.nl/buitenland/rebellen-bekennen-in-gesprekken-neerhalen-mh17~ad024e504/

 4. Holland

  Het is ongeloofwaardig dat Oekraïne überhaupt mocht deelnemen aan het onderzoek naar de ramp en Rusland er van uitgesloten werd. Media en politici verspreiden het nepnieuws dat Rusland weigerde mee te werken – een glasharde leugen. Rusland was niet welkom bij het onderzoek wat wederom onderstreept dat de nu getrokken conclusie van het JIT al op voorhand werd vastgesteld.

 5. Ni28

  Wie krijgt wie op de knieën? Zal Rutte deze rit doorstaan met vaste knieën door zoveel support aan zijn kant? Er zijn er vele die hopen van wel en het wordt tijd ook. Maar denk niet dat de Russen het zo opgeven met gezichtverlies dat doen zij nooit. Spannende tijden.

 6. Ni28

  Politiek is een grote leugen dus politici liegen niet zij dienen de politiek.

 7. Bloem

  Een godswonder dat de Amerikaanse regering bereid is Nederland te steunen na alle shit die door onze volksvertegenwoordigers over de USA hebben uitgestort na de verkiezing van Trump. Jammer dat de good old US of A niet bereid is alle data met ons te delen. Kan mezelf niet voorstellen dat de Amerikaanse inlichtingen diensten geen volledig dichtgespijkerd dossier hebben over wie en waarom. Breng het naar buiten neem alle twijfel weg

  1. Floris

   “Breng het naar buiten neem alle twijfel weg”
   ————————————————-
   Precies. Dat dit niet gebeurt, ook na 4 jaar niet, wekt wantrouwen.

   1. Ernst Quispel

    De twijfel is wel weggenomen maar een leger complottheoretici en Putinfans willen er niet aan.

    1. Floris

     Ik ben noch een complotdenker, noch een Putinfan, maar een nuchter persoon die ziet dat dit zaakje stinkt. Ik heb uitgebreid aangegeven waarom en daar is nauwelijks inhoudelijk op in gegaan.

     Anderzijds zijn hier een aantal trollen die blind de kant van de leugenachtige overheid kiezen en andersdenkenden uitmaken voor Putinfan en meer van dat fraais.

     Dat deze trollen bijna altijd aan de kant van de overheid staan en zéér fel reageren blijft opvallen. Dat er aan gedacht wordt dat ze ervoor betaald worden is derhalve verklaarbaar.

     1. Ernst Quispel

      “de leugenachtige overheid”

      Floris spreekt over Nederland, het land waar hij al dertig jaar niet meer woont.

      Ik word hier een beetje misselijk van.

     2. Control

      “Ik word hier een beetje misselijk van.”

      Nou en? Wie kan het wat schelen of jij ergens misselijk van wordt? Parasiteren kun je beter bij JOOP.nl gaan doen.

      🙂

     3. Guus Geluk

      Daar is Pit Zout weer.

     4. Control

      @Ernst Dobber Guustaff

      Laat je pit-obsessie toch lof verwarde man, mislukte bruinridder, megamultinicker!

      😉

     5. Guus Geluk

      Trol,

      De tsunami aan nicks is zo gigantisch dat zelfs de trollenjagers de tel kwijt zijn. Zulke forumvervuiling is schandalig waardoor iedereen constant in de zeik wordt genomen.

     6. Control

      @Ernst Dobber Guustaff

      Leuk, je gaat papegaaien, grappige man!

      😉

     7. Guus Geluk

      Pit Zout Baaz,

      U trapt een open deur in.

     8. Control

      @Code Graatsma:

      Laat je pit-obsessie toch lof verwarde man, mislukte bruinridder, megamultinicker!

      😉

     9. Control

      “de zoveelste leugen”

      Daar weet jij alles van Dopper!

      😉

     10. Guus Geluk

      Het is los, Pitje.

      Welterusten.

     11. Control

      @Ernst: Welterusten!

      “petje met propeller”

      😛

     12. Dirk van Jurie

      @Guus it is al about the pennenew, the rock a little close the door, you know what i’m saying, in de ningulingetsing..

     13. Control

      @Dirk:

      Poeremenoegie?

      #nanko

 8. observer

  als ik onze media volg, moet ik ieder keer weer hier aan denken:
  “In een rijk van leugens is de waarheid verraad” (Orwell,1984)
  Overigens is (zijn) de personen die Volkert van de Graaf van pistool en munitie voorzag al veroordeeld?

 9. Frits Jansen

  Rusland heeft besloten te blijven ontkennen. Daar hebben ze nog een extra reden voor want anders geven ze toe direct in oorlog te zijn met Ukraïna, in plaats van separatisten te steunen.

  Dan kunnen wij blijven “eisen” tot we een ons wegen, maar daar lachen die Russen om.

  En als Trump begint te blazen? Dan constateren de Russen andermaal dat hij een blaaskaak is.

  Misschien kan die superslimme minister Kaag met haar diepgaande kennis van diplomatie nog een zwakte van Poetin bedenken waar hij wel op aanslaat. Ik geloof dat Kaag een hoofd groter is dan Putin, zou het dat wezen?

  Maar dan is het wel opschieten geblazen voordat DDS de D66 ministers definitief pootje haakt.

  Want van DDS moet ALLES kapot, als dat zo uitkomt ook het MH17 onderzoek.

  1. swetsnek

   Ons fritzke is weer van alle kanten los hoor mocht je even achter het hek weg ??

 10. Bloem

  Zie net minister blok bij Pauw. Hij draait om de vraag heen mbt de vraag van de Amerikaanse satelietbeelden die volgens de Russen onomstotelijk bewijzen dat de Oekraïne de MH17 uit de lucht schoot. Vertel verdorie de waarheid en haal de mogelijkheid tot twijfel weg stelletje beunhazen

 11. Bes Tolen

  Voor Nederlandse politici is deze kwestie linke soep. Er is geen zekerheid ook al wekt men mogelijk de indruk. Dat Nederland vazalstaat is, net als Duitsland trouwens, wordt trouwens niet beseft. De manoeuvreerruimte is beperkt en dat betekent dat men er van te voren uitgedacht voorzichtige politiek op na moet houden. Maar dan moet je niet zulke tegenslagen krijgen als dat een vliegtuig met onnoemelijk veel Nederlanders, in oorlogsgebied wordt neergeschoten. Nu is de manoeuvreerruimte ondertussen zo beperkt dat als de waarheid onomstotelijk een andere blijkt te zijn dan gedacht, grote politieke problemen heel moeilijk zijn te vermijden. Aannemend dat het volk zich niet altijd zal laten bedotten.

 12. DolleDries

  Het valt gewoon op dat het zogenaamde bewijs aan alle kanten niet klopt met de realiteit. We moeten ons eerste altijd afvragen bij een aanslag, van wie heeft hier profeit van? Timmermans heeft hierdoor een zeer lucratief baantje bij de EU gekregen, door de harde feiten te verdraaien. Rusland heeft/had totaal geen motieven c.q. profeit hiervan, enkel maar bedreigingen van de NATO e.d. die een oorlog met Rusland willen uitlokken. Om zo de 3e wereld oorlog te ontketenen en om het financiële systeem te kunnen recette. Rusland kunnen we dus wegstrepen als dader. Oekraïne zelf heeft hier juist veel mee te winnen, dus een potentiële dader. De EU gesteund door de schaduw regering van o.a. de Clintonkliek, omdat er veel delfstoffen zitten in het oosten van Oekraïne, dus die zijn dan ook potentiële daders. De Amerikaanse farmaceutische bedrijven hadden veel te verliezen, omdat in het toestel een afvaardiging van het Aidsfonds zat, die op een congres in Australië een goedkoop medicijn wilde introduceren. Dan waren de aandeelhouders van de Amerikaanse farmaceutische bedrijven niet happig voor. Die zijn dus ook potentiële daders. Kortom de Nederlandse onderzoekers hebben naar mijn mening helemaal niets onderzocht en waren vooroordeelt dat Rusland de schuld moest krijgen en zo doende werd het onderzoek zo aangepast om de schuld bij Rusland neer te kunnen leggen. Nu deze officiële verklaring Rusland als schuldige aanwijst, kan dit zeer noodlottig gevolgen hebben voor Nederland. Hier mee maakt Rutte III regering zich weer eens publiekelijk belachelijk en ongeloofwaardig.

 13. DolleDries

  Maar alles wijst op Oekraine en het westen die gewoon verantwoordelijk zijn voor MH17.Het niet afsluiten van het luchtruim, het aanwezig zijn van een Oekrainse BUK-installatie nabij de zone, terwijl de separatisten helemaal geen vliegtuigen hadden, dus daar helemaal geen reden toe was, tenzij… Maar waarschijnlijk was het helemaal geen BUK, dat bewijst de schade aan de linkervleugel, niet te verklaren met een BUK, wel met air to air aanval. Dan de kogelgaten bij de cockpit, en natuurlijk het motief. Rusland zou zich alleen in eigen voet schieten en de hele wereld tegen zich krijgen en had niets te winnen. De false flag voor het westen wel natuurlijk, Rusland wordt elke dag beschuldigd, waarbij het westen vaak op leugens wordt betrapt, zoals de ‘Russian Thugs’ van Timmermans, via video’s te zien dat ie overal over loog, of dat geenstijl aantoonde dat de NOS loog dat Putin een journalist niet zou hebben geantwoord. Dan nog maar niet te hebben dat het onderzoek geheim was, dat niemand de zogenaamd gevonden BUK deeltjes kan controleren, en een vrijwel intakte bom, die toch uit elkaar gespat zou moeten zijn. Wie dat gelooft is niet goed bij het hoofd.
  Het westen stapelt leugen na leugen om Rusland maar zwart te maken en Rusland te isoleren.

 14. Vit

  Kalashnikov is een wapen wat in Rusland wordt geproduceerd, ook maar alle moorden die hiermee zijn gepleegd hen voor aansprakelijk stellen?

  Het gaat er bij mij niet in dat het Russen waren die MH17 uit de lucht hebben geschoten zelfs niet per ongeluk, wat is de winst?

  1. Ernst Quispel

   Er was geen winst en ook geen motief. Het was een stomme fout.

   1. Control

    @Ernst Code Graatsma Dopper: “een stomme fout.”

    Klopt, iedere keer als jij hier inlogt en reageert is dat aan de orde.

    🙂

  2. Guus Geluk

   Het was een ongeluk door verwijtbaar handelen van de Russische seperatisten. Zij meenden een Oekraïens gevechtsvliegtuig neer te halen, maar schrokken zich het hoedje toen bleek dat het een passagiersvliegtuig betrof.

   De Russische politieke elite is zwaar aan te rekenen dat zij over alles is blijven liegen, mogelijk om de eigen mensen buiten het vuur te houden.

   Overigens vraag ik me af waar de BUK-TALER is. Die zou teruggebracht zijn naar de Russische Federatie en moet daar nog ergens rondslingeren, tenzij het apparaat op de één of andere manier is vernietigd.

   1. Control

    @Guustafff Dopper: Tot zover jouw mening, waar overigens niemand op zit te wachten!

    🙂

   2. Vit

    @Guus
    “Zij meenden een Oekraïens gevechtsvliegtuig neer te halen, maar schrokken zich het hoedje toen bleek dat het een passagiersvliegtuig betrof.”
    Daar geloof ik niet in, ook zij zullen verrekijkers hebben, dat is toch wel een eerste vereiste, voor hetzelfde geld kon het een Russisch toestel zijn namelijk.

    1. springmaarachterop

     Die zakkenwasser is van mening dat militair personeel dat dit soort installaties bedient het verschil niet kunnen maken, dat is het eerste wat wordt geleerd in de opleiding.

    2. Guus Geluk

     Vit,

     Ja, of het kon een passagiersvliegtuig zijn. En dat is het geweest: door de klungelige fout van de schutters werd er een passagiersvliegtuig neergehaald.

     Echter: dat is voor later, mocht de JIT de seperatisten voor de rechter brengen en hen aanklagen. Tot zover is duidelijk dat de BUK-TALER is aangevoerd vanuit Rusland én door seperatisten is gehanteerd.

     1. Vit

      Ik blijf bij mijn versie, je schiet niet zomaar op een stipje in de lucht, Zelf denk ik (maar dat is een complot theorie) dat het Oekraïne er om te doen is om Rusland in een kwaad daglicht te stellen, en nogmaals degene die de trekker bediend is de schuldige ook al was het een Chinese raket.

     2. Guus Geluk

      Vit,

      Ik stel vast dat de Westers-Russische relations op dat moment aardig waren bekoeld: waarom alles op het spel zetten?

      Maar u heeft gelijk, uiteindelijk is degene achter de knop de hoofdverantwoordelijke.

    3. Beukman

     @Vit
     Je kan ook gewoon de beelden eens bekijken die ze destijds zelf hebben gemaakt en online hebben gezet (en er vervolgens weer snel vanaf hebben gehaald):

     https://www.youtube.com/watch?v=j4zQKUVPfAQ&spfreload=10&bpctr=1527201580

     Daarop is heel duidelijk het shit!-moment te zien: “Verrek, dit is een passagiersvliegtuig!”

     1. Control

      ‘shit!-moment’

      🙂

     2. Vit

      Degene die er voor verantwoordelijk is, heeft inmiddels vast een ernstig ongeluk gehad.

     3. Beukman

      @Vit
      Als ik het goed begrijp is de heer Ivannikov alias Orion, een van de hoofdverantwoordelijkheden, op dit moment nog springlevend. Je kan je inderdaad afvragen: hoe lang nog.

   3. DolleDries

    Allemaal suggesties.

  3. Bloem

   Wat mij zorgen baart is dat er tot nu toe geweigerd is om alle bewijzen op tafel te leggen en de Amerikanen weigeren de satelietbeelden vrij te geven. Deze houding jaagt alternatieve ideeën alleen maar aan. Gisteren werd bij Pauw aan Blok gevraagd naar de Amerikaanse satelietbeelden. Zijn antwoord was dat hij niet bij de Amerikanen om de beelden had gevraagd omdat de regering zich niet met het onderzoek mag bemoeien. Wat een gotspe, het OM assisteren bij een hulpverzoek is geen inhoudelijke bemoeienis en zou waarheidsvinding slechts kunnen stimuleren zonder daarbij richting te geven aan de waarheidsvinding. Mijn idee is, dat het de regering weel duidelijk is wat die beelden aangeven en die uitkomst past niet goed in het beeld dat men tracht te creëren. Met andere woorden Blok bepaald op deze manier de richting van de onderzoeksuitkomst

   1. DolleDries

    Dus de Russen moeten mee werken aan het onderzoek en de Nederlandse regering weigert cruciaal bewijs op te vragen bij de Amerikanen .

    Mijn god wat een achterlijkheid.

 15. J.C.

  Jammer dat Halbe Zijstra (VVD) niet meer kon aankondigen dat Nederland bij de waarheidsvinding erin geslaagd was ” keihard bewijs ” te vinden dat het Rusland was die de MH 17 uit de lucht geschoten heeft. En beelden heeft kunnen laten zien, waarin de BUKraket werd afgevuurd door Rusland.

 16. DolleDries

  Wat is het stil rond die aanslag op die dubbelspion in GB.

 17. Anders55

  en Rutte denkt dat de russen mee zullen werken?
  blijkbaar geloift ie ook nog in de Paashaas en in Sinterklaas?
  kom op zeg, dit is toch een lachertje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.