Agent tegen het hoofd schoppen? Taakstrafje!

Geen categoriejun 16 2018, 10:00
'D66-rechter' wordt steeds meer een begrip door dit soort nieuws. Relschoppers en de kopschopper van de Turkenrellen in Rotterdam komen er allemaal vanaf met een taakstrafje! Absoluut schandalig! Zo meldt de Telegraaf.
De 37-jarige Gokhan C., de kopschopper, komt weg met 180 uur taakstraf terwijl er 7 maanden was geëist. Hij trapte zó hard tegen de gestruikelde ME'er, dat de helm afvloog en de agent een hersenschudding opliep. Volgens het Openbaar Ministerie kan men van een wonder spreken dat er niet meer letsel was.
Naast de taakstraf is C. ook 400 euro verschuldigd aan de agent. Lekker dan! Vier anderen die ook aan het rellen waren krijgen ook allemaal een taakstrafje. Zij hadden stenen gegooid naar de agenten maar omdat er niet gevochten werd met de ME'ers, is een taakstraf voldoende. Alsof een steen naar je hoofd krijgen niet even gevaarlijk, dan wel gevaarlijker is, dan een vechtpartij!
Wat voor types zijn het dan die nu deze strafjes krijgen? Turken met een opleiding, werk of een eigen bedrijf en zonder strafblad. De reclassering spreekt zich dan ook positief uit voor dit tuig en zo komen ze er dus mooi mee weg. Alsof voor de eerste keer een steen naar een agent gooien minder erg is... Een aanzienlijk deel van de Tweede Kamer is het erover eens dat er harder gestraft moet worden bij dit soort vergrijpen maar hier zijn de rechters het dus duidelijk niet mee eens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten