Als blanke student op een zwarte universiteit: verschrikkelijke documentaire verergert polarisatie

In het kader van ‘voorbij de waan van de dag’ bespreek ik, naast de bespreking van Jordan Peterson, nog een populair filmpje op YouTube. Het is alweer een aantal dagen oud, maar dat maakt het niet minder belangrijk of urgent. Vice, de links-progressieve millennial mediaplatform, heeft een documentaire gemaakt over een blanke student op een zwarte universiteit. Hij is de enige blanke en Vice weet met deze documentaire racisme positief neer te zetten vanuit een politiek-correct standpunt.

Het gaat om de Morehouse College, in Atlanta. Het is een HBCU, oftewel ‘Historically Black College’, waar onder andere de beroemde Martin Luther King Jr. heeft gestudeerd. Het is een universiteit die opgezet was voor educatie van bevrijdde slaven en zwarte mensen. Vice volgt een blanke student die graag naar Morehouse College wilde en een van de zeer weinige blanke mensen is die daar rondloopt.

Vice wil natuurlijk, zoals verwacht, een positieve documentaire maken om het ‘blanke perspectief’ op de werkelijkheid te nuanceren. Zo een perspectief bestaat natuurlijk niet, want dat is een vorm van idioot tribalisme en collectivisme. Toch, Vice wil dit voorbeeld gebruiken om de racistische ondergrond van de Verenigde Staten te beschrijven en te visualiseren.

Wat volgt, is een documentaire waarin racisme bijna goedgepraat wordt en vooral niet wordt tegengesproken. De ‘journalist’ knikt en glimlacht op het moment dat studenten vertellen dat ze het vinden getuigen van ‘geen respect hebben’ op het moment dat blanke studenten naar een HBCU gaan. Sterker nog, dat willen ze helemaal niet. Het zou de geschiedenis en de ‘zwarte’ cultuur beschadigen en bedreigen van de universiteit. Ze benadrukken het belang van zwarte universiteiten, een ‘safe space’ voor zwarte Amerikanen, zodat ze zich veilig en goed voelen.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden, zoals dat de blanke student het heeft over mensen die hem daar onheus bejegenen, maar hij het niet erg vindt. Of zelfs weer de ‘blanke privilege’ erbij haalt, om het allemaal goed te praten. Dit raakt het aspect waarom ik deze documentaire zo walgelijk vind. Het gaat in tegen het ‘blanke perspectief’ en tegen de ‘blanke onderdrukking’. Dit doel heiligt de argumenten en de middelen, want als je je voorstelt tijdens het kijken van deze documentaire dat blanke mensen dit zouden zeggen, dan waren de rapen gaar.

Racisme is niet goed, in geen enkele vorm. Niet tegen de zwarte bevolking, maar ook niet tegen de blanke bevolking. We moeten elkaar behandelen als individuen en niet als verschillende stammen of bevolkingen. Dan ga je juist mee in die rare rechtse gekken die een blank land willen, of vinden dat blanke mensen fundamenteel anders en superieur zijn. Het ene tribalisme vervangen door het andere tribalisme zodat er een soort ‘balans’ ontstaat is verwerpelijk. Het gaat tegen elke logica in, maar het wordt goed gepraat onder het mom van ‘de onderdrukkers tegen de onderdrukten’. Het polariseert alleen maar nog meer, maar brengt niet mensen bij elkaar.

Over Martin Luther King Jr. gesproken. Dit zei hij:

”I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”

Ironisch, pijnlijk, maar ironisch. Voor de documentaire, kijkt u zelf maar:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ritter

  Racisme naar blanken toe is kennelijk politiek correct en word in de media getolereerd.

  Aan de andere kant word racisme naar zwarten toe in de media sterk veroordeeld.

  Onder Obama is het racisme naar blanken toe sterk toegenomen. Obama steunde SJ activisten en nodigde zelfs “Black Live Matters” uit op het Witte Huis nadat deze zwarte organisatie had opgeroepen om agenten neer te schieten.

  Nu word in de VS zelfs opgeroepen om Trump medewerkers en supporters aan te vallen en lastig te vallen.

  Het is spelen met vuur wat de Democraten, Hollywood sterren en de media doen en kan leiden tot doden. Kijk maar naar de hetze tegen Pim Fortuyn wat ertoe geleid heeft dat een linkse activist Fortuyn doodschoot.
  ———————-
  Oproepen van democraten, beroemdheden om Trump-stafleden, bondgenoten en familieleden lastig te vallen, stellen angst voor veiligheids op de voorgrond.

  Calls from Democrats, celebrities to harass Trump staffers, allies, family members raise safety fears
  http://www.foxnews.com/

  1. Bloem

   Uiteindelijk zal racisme, racisme in de hand werken, en leiden tot oppressie en geweld.
   In Suriname zie je onderling racisme en geweld hand in hand samengaan. De Marons discrimineren de creolen, hindoestanen en Chinezen

 2. Ritter

  Er is een peiling gehouden onder Afro Amerikanen betreffende de illegale migratie.

  Uit die peiling blijkt dat verreweg de meeste Afro Amerikanen willen dat illegale migranten zo snel mogelijk worden gedeporteerd.
  ———
  CBS/YouGov Poll: Black Americans Vastly Prefer Deporting Illegal Alien Families over ‘Catch and Release
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/06/25/plurality-of-black-americans-deport-illegal-alien-families-together/

  1. Original NL

   Ja dat is toch logisch….die zien hun uitkeringen in gevaar komen!

 3. lugar

  Zwarte universiteit?

  1. sjun

   Misschien is het wel goed om alles te segregeren? Dus ook ruimte voor blanke universiteiten en scholen. Dat zou wel eens ten goede kunnen komen aan safe havens voor blanke kinderen en bevordering van hun kansen in de maatschappij.

   1. denk eens na

    Dat is ook mijn gedachte.

  2. Koos sssss

   De hiphopacademie.

 4. NoDoubt

  En dan willen de Afrikanen en mass naar Europa om daarna te roepen dat ze gediscrimineerd worden. Laat me raden, we zorgen er onvoldoende voor dat ze integreren.

 5. Cas-v86

  Wacht even. Een BLACK College??? Wat is dit? De Apartheid? Vreselijk.

  1. meanstreak2099

   vergeet niet dat ze ook hun eigen oscars versie hebben voor alleen zwarten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.