Angela Merkel waarschuwt voor de toekomst van de EU bij de migratie-top

Geen categoriejun 28 2018, 13:00
De Duitse bondskanselier, Angela Merkel, gooit olie op het vuur door te stellen dat de komende EU-top over migratie het einde zou kunnen betekenen van de Europese Unie. Migratie is volgens haar een onderwerp dat de lidstaten uiteen drijft en er uiteindelijk voor zou kunnen zorgen dat de Europese Unie ophoudt te bestaan. Daarom moet er ontwikkeling zijn bij de komende top, anders zal het alleen maar bergafwaarts gaan.

Bondskanselier Merkel zegt dat de ruzie over migratie de EU-lidstaten uiteen kan drijven. "Europa kent veel uitdagingen. Maar het migratievraagstuk kan beslissend zijn voor het lot van Europese Unie", zei ze in het Duitse parlement, voorafgaand aan haar vertrek naar Brussel.

n Duitsland zelf wankelt de coalitie, omdat minister van Binnenlandse Zaken Seehofer Merkel een ultimatum heeft gesteld. Als er voor juli geen gezamenlijke Europese oplossing komt, wil Seehofer geen migranten meer toelaten die via andere EU-lidstaten binnenkomen en daar geregistreerd staan.

Noord tegen zuid, oost tegen west. Europa was en is altijd al een heel divers continent geweest met op een klein stukje wereld totaal verschillende denkbeelden. Dat is ook het probleem met een institutie als de Europese Unie, want het probeert te harmoniseren wat niet valt te harmoniseren. Migratie en identiteit vormt daar een kernonderdeel van. Dat zal Merkel ook gaan merken bij de komende top.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten