Angela Merkel wil Europese top over migratie: de top waarin het anti-immigratiebeleid zal zegevieren

Er is een breuk aan het ontstaan binnen de aloude coalitie tussen de Beierse CSU en Merkel’s CDU. De christendemocraten hebben andere ideeën over migratie en Afrikaanse ‘vluchtelingen’. In Beieren komen de verkiezingen er aan en de CSU wil geen zetels verliezen aan de rechtse Alternative für Deutschland. Dit betekent een diepe kabinetscrisis. Merkel wil zo snel mogelijk een Europese top om de ideeën over de vluchtelingencrisis te bespreken, maar ze zal van de koude kermis thuiskomen.

De Duitse bondskanselier Merkel wil nog deze maand een top inlassen met landen die de meeste vluchtelingen opvangen. De conferentie moet dan plaatsvinden voor de EU-top die op 28 en 29 juni in Brussel wordt gehouden. Dat meldt de Duitse krant Bild op basis van regeringsbronnen.

Merkel wil met onder meer Griekenland, Italië en Oostenrijk om de tafel zitten om oplossingen voor de vluchtelingenproblematiek te bespreken. Het is niet duidelijk of Spanje en de Balkanlanden ook aanschuiven.

Er is in Europa een coalitie ontstaan tussen de Visegrad-landen (Oost- en Midden-Europese landen), Oostenrijk en Italië. Geen officiële samenwerking, maar wel een groep met dezelfde ideeën met betrekking tot immigratie. Het zal logisch zijn dat op de Europese top er veel druk wordt uitgeoefend vanuit deze landen om een andere politiek te bedrijven.

Merkel wil meer steun vergaren in Europa voor haar ideeën, maar zal op deze top er alleen maar achter komen dat de tijden zijn veranderd. Waar afgelopen jaren de Visegrad-landen werden weggezet als een rare groepering aan de randen van Europa, wordt deze groep nu serieus genomen door steeds meer landen. Een schisma binnen de Europese Unie die alleen maar groter zal worden. Merkel zal zich moeten aanpassen, of  weggaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Nasrani

  Goed stuk. Alsof ik het zelf al eens had geschreven……….

 2. Ni28

  Hopelijk is dit het einde aan de tijdperk Merkel die Europa zwaar gehavend heeft met een mengsel van onverenigbare culturen in onze democratisch denkend continent te injecteren. Wij zien nu hoe loyaal aan Nederland de Turken zijn, ook de jonge hier geborenen. Een groot misrekening die zich nu openbaart. Deze in democratie geboren lieden stemmen voor een dictator in hun land. Laat het dan echt hun land zijn waarvoor zij kiezen terwijl hun loyaliteit aan Nederland niet verder dan de sociale dienst reikt. Laat je niet gek maken door de mening van de MSM die heus niet representatief is voor het denken in het land en wees niet bang om je stem te laten horen. Want alleen dat kan verandering brengen en alleen dat kan onze cultuur redden. Help degene die het verdient en niet die jouw goedheid misbruikt.

 3. denk eens na

  merkel dat ouwe kereltje moet afgezet worden

 4. Ni28

  Kerkelijke ontkent nu dat zij een top wil organiseren.

 5. Ben Zine

  “Angela Merkel wil Europese top over migratie”

  Het wordt hoog tijd dat het niet meer relevant is wat deze mentaal gemankeerde domineesdochter uit de voormalige DDR wil… Ik zie haar al zitten, over zo’n 20 jaar, in een verzorgingstehuis, zwaar dement, met dat bleke slappe uitgezakte gezicht, een beetje kwijlen en alsmaar prevelen: Wir schaffen das, wir schaffen das, wir schaffen das… Als een soort mantra, honderden keren per dag, haar verzorgers tot wanhoop drijvend.

  1. lugar

   “wir schaffen das…”

   Het klopt wat frauw Merkel zegt, van onze belastingcenten.

   1. Heinz

    Frauw… flau hoor.

 6. wheelboy

  In Frankrijk wordt er al een wakker .Macron heeft al gezegd dat het niet betaalbaar is en de Franse burger niet mag worden opgezadeld met belasting verhogingen ivm bergen vluchtelingen . Italië zit nu met een centrum rechtse regering die ook niets op heeft met goudzoekers .Die hebben zelfs al scheepjes terug gestuurd die nu onderweg naar Spanje zijn . Zou dan nu toch te ogen open gaan voor deze goudzoekers . Dan komt er bij dat div landen toegeven dat de criminaliteit de pan uit rijst onder die goudzoekers .

 7. lIN-T

  Hoe een gezette lelijke Duitse Trol een heel continent kaput kan maken is iets waar ze zich in de toekomst over zullen verbazen.
  Hitler en Merkel zusammen schafte das.

  1. Heinz

   Armzalige poging om iets in de Duitse taal aan de lezers toe te vertrouwen. Ongefundeerd. Daar steken wij niets van op.

   1. lIN-T

    Wat ook niet de bedoeling muppet.

 8. Florissa

  Denk niet dat ook maar 1 van deze landen zullen zwichten voor het gekonkel en de omkoop praktijken van Merkel , allemaal zodat zij in het pluche kan blijven en Europa verder om zeep kan helpen ,dit kunnen ze niet uitleggen aan de kiezer , Merkel heeft lang genoeg de kluit belazerd ,weet geen moer van wat er nog inreist aan asielzoekers familie ,en zadeld landen op met de shit die zij zelf heeft veroorzaakt .

 9. Rosasolis

  Dit EU-top conferentie op 28 – 29 juni zal averechts gaan werken voor Merkel. Duitsland, Griekenland, Italie, en Frankrijk, hebben meer dan genoeg gedaan voor de vluchtelingen uit Syrie en Iraq, sinds 2015 tot nu tot. Vooral Griekenland, die een arme land is, heeft enorm geleden met dit enorme last op hun begroting. Veel geweld was er binnen en buiten asiel centers in Duitsland, en veel ellende, overlast, en stank in de kampen langs de kust van Frankrijk. Hoewel velen waren geregistreerde, echte vluchtelingen, en nooit last hebben veroorzaakt, waren er anderen die heel veel problemen hebben veroorzaakt.
  Maar nu is de huidige situatie heel anders.
  Het gaat niet meer over echte oorlog slachtoffers, die hun familie, en woningen hebben verloren. Als er wordt niets gedaan, dan wordt zuid-Europa gedurende dit hele zomer en herfst, voor weken lang overspoeld door duizenden illegale zo-geheten “economische vluchtelingen” uit Afrikaanse landen, die dicht gepakt zijn op kleine overvolle oude boten, of rubber-boten. De mensen-handelaren in vele arme Afrikaanse landen verdienen veel geld van duizenden laag-geschoolde, werkloze jonge mannen, en ook enkele zwangere vrouwen, en kinderen die Europa zien als Shangri-La. Dit kan dit meer. Ook zal er binnenkort publieke bezwaar in Spanje losbarsten.
  De EU moet dringend een beroep doen aan alle Afrikaanse landen, om te verzorgen dat deze illegalen blijven in hun thuislanden. Anders moet er sancties volgen. Er zijn vele problemen in heel Afrika: extreem droogte, over-bevolking, ziektes en honger.
  Europa, en de VN moet meer hulp bieden voor die landen. Maar er moet geen misbruik
  meer gemaakt worden.

 10. NoDoubt

  Al veel langer is door Arno Karstens en Jan van Beek is aangegeven dat het voor Nederland 120 miljard in 2015 al kostte. In Duitsland kost het nu al 1000 miljard. Merkel is hypocriet door nu opeens aan te komen dat het moet stoppen terwijl zij eerder de grenzen wagenwijd open zette. Als zij ballen had, moet ze haar verantwoordelijkheid nemen en aftreden, want zij heeft haar eigen bevolking met een ontwrichte samenleving en schuldencrisis opgezadeld. Mensen als Baudet en Wilders worden verguisd PVV werd niet uitgenodigd om te praten over een regering. Maar zij roepen al heel lang dat de onbeperkte ‘vluchtelingen’stroom niet realistisch is. Macron zit nu al opgescheept met 1500 no go zones. Het was toch de EU die telkens vindt dat we maar moeten blijven importeren. En wie steunen deze Juncker. Precies diezelfde Merkel en Juncker en Rutte. Er is duidelijk sprake van kartel-politiek.

 11. nanda

  Nederland is niet genoemd, dat hoeft ook niet want Rutte heeft tijdens zijn open sollicitatie heel duidelijk gemaakt dat wij niets zullen doen om Ferkel en de EU tegen te werken.

 12. Heinz

  De prangende vraag: Waar zouden die Visegradlanden staan zonder de EU subsidie ? Wegkruipen onder de vleugels van de EU (Angela Merkel) is wel zo comfortabel. Wat denk je, laat Merkel maar aanblijven en Orban vertrekken die niet zo koosjer aan de Macht is gekomen.

  1. swetsnek

   Was het woord Ferkel wel goed gespeld tomaten ketchup ???

 13. Ernst Quispel

  De top is een goede mogelijkheid om te komen tot een EU-aanpak van de immigratieproblemen.

  1. sonar

   Kwippemans er is maar een oplossing het gehele zooitje ontbinden en op het schavot wegens verraad aan de burgers.

   1. Ernst Quispel

    Wie is Kwippemans?

    1. lugar

     “Wie is Kwippemans?”

     Boudewijn Graatsma

 14. poldi

  Onze politici zijn een stelletje grote lafbekken.
  Een ieder begrijpt dat het een onhoudbaar probleem is, n.l. onze opvangcapaciteit is sociaal, cultureel en fysiek beperkt maar de bevolkingsaanwas en armoede (ondanks de miljarden ontwikkelingshulp) in Afrika is onbeperkt.

  De jongens en meisjes in de Tweede en Eerste Kamer kijken zorgvuldig weg en schuiven het probleem voor zich uit. Ze weten heel goed dat dit probleem oplossingen vergt die niet verenigbaar zijn met hun eigen ideaalbeeld van morele voortreffelijkheid.

  Nee, liever schieten ze nog verder in de perfecte ontkenning, en zetten ze Wilders en Baudet weg als racisten.

 15. palko

  Viktor Orbán c.s. lachen in hun vuistje nu Angela Merkel ook in eigen land steeds verder in het nauw wordt gedreven. Zelfs een klein kind kon al jaren geleden zien aankomen dat alle asielzoekers die vanuit Afrika en Azië de oversteek naar Europa maakten, stuk voor stuk en zonder uitzondering nepvluchtelingen zijn. Die maar op twee dingen uit zijn. Enerzijds de op christelijke normen en waarden gebaseerde westerse samenleving om zeep te helpen. En anderzijds met vrouw(en) en kroost tot in lengte van jaren te parasiteren op en profiteren van die samenleving. De op democratische wijze herkozen Hongaarse premier waarschuwt hier al jaren voor. De leider van dit gidsland op gebied van ongewenste immigratie heeft volkomen gelijk gekregen. En verdient daarvoor alle respect en honneurs. Chapeau dus voor de leider van de Hongaarse Christelijke partij Fidesz. Ik zal de dag prijzen dat het hoofd van de hoofdveroorzaker van alle migratie-ellende, oftewel Angela Merkel, op het politieke hakblok wordt gelegd.

 16. poldi

  Een aantal jaar geleden sprak ik een oud VVD wethouder van mijn gemeente die zei: “je mag het niet zeggen, maar Wilders heeft gelijk”, het onderwerp was toen al over asielzoekers en moslims!

  Vooral dat “je mag het niet zeggen” is het grootste probleem wat nu op barsten staat, als iets niet uitgesproken dan wel besproken mag worden, hoe kan er dan nog een democratische oplossing voor gevonden worden?

  Door gelijk struisvogels, de koppen in het zand te steken en wachten tot het probleem zichzelf oplost?

  1. Floris

   “Vooral dat “je mag het niet zeggen” is het grootste probleem”
   ———————————————————————–
   Inderdaad.

   En zo duikt West-Europa al jaren weg voor de waarheid.

   Politiek correctisme is dodelijk.

 17. Kees

  Ongelooflijk wat Merkel in een paar jaar kapot kon maken. Er was een draagvlak voor echte vluchtelingen en wat is daar nu nog van over?

 18. Pescador

  Merkel opzotten, en die boot vluchtelingen niet overzetten op grote boten maar terug slepen naar waar ze vandaan komen, als die gasten weten dat ze meteen terug moeten keren dan houd die mensen handel meteen op, nu zzijn er allerlij domme organisaties die die mensen handelaren alleen maar helpen door die mensen meteen over te stouwen op grote schepen en dan naar europa brengen, hoe stom kun je wezen.

 19. EllyD18

  Wat wil Merkel nou ?
  Weer een drampoging doen om te proberen andere landen haar wil op te leggen. Gewoon weg met dit mens.

 20. Frietje

  Boer Koekoek, Hans Janmaat, Pim Fortuyn hebben tijdens hun leven al gewaarschuwd voor de zgn gelukzoekers. Geert Wilders doet het nog steeds. Wanneer gaan de ogen van de Europese leiders nu eens open en doen ze de grenzen dicht.

 21. Ries

  Duitsland heeft een groot probleem. Het grootste probleem op dit moment is de narcistische godgewaande Merkel en de kwijlende kliek eromheen. Wie de geschiedenis van ons buurland kritisch beziet, kan het probleem heel kort samenvatten: Duitsland heeft een Führerprobleem. Duitsers zijn als roedeldieren. Blindelings achter degene aanrennen die de macht heeft gekregen en daar bij verkiezingen ook nog in te volharden.

 22. Jantje

  Die ‘kabinetscrisis’ is voor de bühne als je het mij vraagt.
  Gebeurd hier ook aan de lopende band.
  De peilingen geven aan dat ze er slecht voorstaan, dus nieuwe verkiezingen zijn “nicht im Frage”.
  Dus doen ze alsof er een breuk dreigt.
  Hebben ze goed van Rutte afgekeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.