“Dader van Telegraaf-aanslag moet je zoeken in de hoek van de zware criminaliteit”

Terwijl van de dader van de aanslag op De Telegraaf nog ieder spoor ontbreekt, is het gissen naar zijn motieven wel alvast begonnen. Was het een links-extremist, een neonazi of wellicht toch een “verwarde man”? Eén optie wordt door ‘private spion’ Azazel van den Berg alvast uitgesloten: het lijkt geen moslim-radicaal geweest te zijn.

De man die zijn witte bestelbusje in de voorgevel van De Telegraaf parkeerde en het voertuig vervolgens in de fik stak, is nog altijd voortvluchtig. De Amsterdamse politie is inmiddels een groot onderzoek gestart naar de verblijfplaats van de man, maar vooralsnog is hij nog niet opgedoken. Dat laat ons nogal verbouwereerd achter. De nationale media zijn het doelwit van een aanslag geworden, maar we weten niet waarom. De schrik zit er goed in, maar waarvoor die schrik is, is niet duidelijk. Wie was er boos op de berichtgeving van de centrum-rechtse Telegraaf?

De Dagelijkse Standaard legde de vraag voor bij jihadisme-expert Azazel van den Berg. Al jaren houdt Van den Berg allerlei online communicatiekanalen van gure jihadistische groeperingen als ISIS en al Qaeda in de gaten. In die islamistische chatrooms heeft hij geen aanwijzigingen gezien die duiden op een hand van salafistische terreurbewgingen, meldt Azazel. Hij denkt daarom ook niet dat de dader van de aanslag op De Telegraaf een moslim-extremist was.

Azazel geeft aan dat voor de vermoedelijke dader moet worden gekeken in de onderwereld: “Ik denk dat je die aanslag moet zoeken in de hoek van de criminaliteit”, aldus de jihadisme-spion in een bericht aan DDS.

Zware criminelen zijn inderdaad niet blij met De Telegraaf. De krant heeft met Mick van Wely een stevige misdaadverslaggever in huis, die niet terugdeinst om hard uit te halen naar zware boeven. Ook levert John van den Heuvel – een andere misdaadverslaggever van naam en faam – regelmatig bijdragen aan reportages van De Telegraaf. Daarnaast is onlangs de redactie van Panorama het doelwit geworden van geweld uit de criminele biocultuur. De dader was toen een prominent lid van een beruchte motorbende.

Of de vermoedens van Azazel juist zijn, zullen we moeten afwachten. De politie heeft namelijk nog geen arrestaties verricht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. EU kok

  quote:De Amsterdamse politie is inmiddels een groot onderzoek gestart naar de verblijfplaats van de man, maar vooralsnog is hij nog niet opgedoken.
  .
  Lijkt er dus op dat ze weten wie het was.
  Of is het weer …………….

 2. Diederik van Walsum

  Zonet op FB : Een reactie van zomaar een Nederlander….3 weken cel en een lolly (als ze hem pakken)
  Tegenreactie van iemand geboren in Tanger (Marokko) Daarom vinden wij Nederland zo’n fijn land…en we gaan nooit weg!

  1. EU kok

   Zojuist op DDS:
   Paaldanseres 7 minuten ago Beantwoorden
   “We zullen te hulp moeten schieten.”… moet zijn … “We zullen moeten schieten”.

 3. Ni28

  Wie mag de Telegraaf niet? De hele linkse kerk en islamieten. Een rechtse extremist zou eerder toeslaan bij de Volkskrant, tenzij hij niet lezen kan wat een optie is bij alle extremisten. Ik hou het voorlopig op een linkse activist of een boze moslim. De Panorama heb ik al in geen tijden gelezen dus weet ik ook niet wie zij boos hebben gemaakt. Wat tekenend is dat Nederland hopeloos veranderd is van een vrije land waar je vroeger kritiek openlijk kon uitten tot een ideologisch verkrampte landje die bang is om voor haar eigen waarden openlijk op te komen en te tolerant is voor iedereen die het niet verdient en ook naar handelt. Triest!

  1. EU kok

   https://www.rtlnieuws.nl/rtlboulevard/richard-z-verdacht-van-aanslag-op-pand-panorama
   .
   Toch wel handig als je af en toe ook eens de MSM leest.

  2. Koos sssss

   De linkse hoek draagt bivakmutsen. Gebruikt ook geen auto’s om een gebouw in brand te steken. Motorbenden gebruiken bij voorkeur zware wapens.
   Mocro’s lopen wat gebogen als ze rotzooi trappen, gaan gehuld in capuchons, gebruiken graag auto’s als wapens en hebben bij voorkeur een Audi als vluchtwagen.

 4. Adriaan

  “Wij zijn hier de baas, nu al. Kijk maar om je je heen, dit is Turkije. … Hij voelt zich geen Nederlander. Ik ben Turk.” (Bron: Telegraaf 26-6-2018).
  En wat hij inderdaad terecht opmerkt: dit hebben jullie aan jezelf te danken. Jullie geven ons toch uitkeringen? Moet je niet lopen piepen.
  Je hebt dus naast Kut-Marokkanen nu ook Tering-Turken.
  Nederland wordt een derde wereld land.

  1. Koos sssss

   Daar raak je precies de kern van de zaak. Alle migranten kunnen doen wat ze willen, vrijwel zonder aangepakt te worden door de overheid. Ze kunnen vrijelijk hun eigen cultuur erop nahouden, integratie noch aanpassing is gewenst en ze worden gepamperd met uitkeringen.

   Je kunt van Turken, Mocro’s en dobbernegers zeggen wat je wilt, onze autoriteiten laten de boel in het honderd lopen en faciliteren daarmee dat wangedrag.

   Neem als voorbeeld die uitgeprocedeerde migranten die in 020 panden kraken.
   Ze weten, dat ze kunnen doen en laten wat ze willen.

   En ja, dat gaat van kwaad tot erger.

   1. Ernst Quispel

    Koos geeft de hoop nog niet op: het moet en zal een moslim dan wel allochtoon zijn.

   2. lugar

    @Koos: Geef die islambeciel gelijk, ben je daar ook weer vanaf. 😉

 5. RS

  Ik ga voor de MOCRO maffia, want een VW en een Audi………..dat past precies bij dat GAJES!!!!

  1. lugar

   Telegraaf:

   ’Rol mocro-maffia aannemelijk’

   Misdaadverslaggever John van den Heuvel houdt er rekening mee dat de aanslag op het gebouw van De Telegraaf uit de hoek komt van de mocro-maffia. „Het is heel aannemelijk dat dit te maken heeft met het onderzoek naar de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.”

 6. Peter Selie

  Zal onze goed geoliede coalitie ook een false flag operatie gedaan hebben? Natuurlijk is het zeer vervelend voor de bestuurlijke elite wat er zo allemaal op ‘papier’ gezet wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.