Dit kan gewoon in Nederland: terreurfans zwaaien in downtown Den Haag vrolijk met Hezbollah-vlaggen

Nederland terreurland. Dat is natuurlijk een schromelijke overdrijving van de werkelijkheid, maar wie ziet hoe je straffeloos kan rondstappen met symbolen van allerlei radicale terroristische organisaties zou haast wél dat idee krijgen.

Een trieste waarneming van de plaatsvervangende missieleider van de Israëlische ambassade in Den Haag afgelopen weekend. Op Twitter sprak Gideon Lustig (want zo heet de man, jaja) zijn teleurstelling uit over het feit dat in het Nederlandse straatbeeld gewoon vlags van genocidale terreurorganisaties te zien zijn. Zoals in Den Haag, waar fans van de Libanees-Iraanse terrorismeclub bijeen waren gekomen om nog eens goed uit te halen naar Israël en de vrije wereld. Daarbij lieten ze zelfs hun moordlustige vlaggen wapperen in de wind:

“Hevig geschokt om Hezbollah-vlaggen te zien in het hart van Den Haag afgelopen weekend. Deze vlag werd gehesen gedurende verschrikkelijke raketaanvallen tegen Israëlische burgers, slachtpartijen onder Syriërs en terroristische daden en bomaanvallen over de hele wereld. Deze vlag heeft geen plaats in de stad van Vrede en Veiligheid!”

Maar dat laatste heeft Gideon Lustig dus verkeerd: deze vlag heeft kennelijk dus wél een plaats in Nederland.

Want ja, dit kan dus allemaal gewoon in Nederland. Geen haan die kraait naar zo’n opgestoken middelvinger naar de vrede in het Midden-Oosten, de mensenrechten en de veiligheid van de enige democratie in het Midden-Oosten. En dan zeker de politie niet, die deze terreurverheerlijkers afvoert naar de gevangenis waar ze thuishoren. Want ja: Hezbollah staat op de lijst van terroristische organisaties – zelfs die van de Palestijnenfanclub genaamd de EU.

Daar zijn we dan weer mooi klaar mee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Adriaan

  @Tim, het kan nog veel erger. In 2014 wapperden er IS-vlaggen in Den Haag en dat werd ook getolereerd. https://www.youtube.com/watch?v=3tRF2FxPrj8

 2. B. Pascal

  We zijn een Links verlicht land, we geven hulde moord en haat!
  We tolereren onrecht, we faciliteren terrorisme en de daarbij horende verschijning.

  We zijn Hollandiestan! Met Imansterdam als hoofdstad!

 3. B. Pascal

  We zijn een Links verlicht land, we geven hulde aan moord en haat!
  We tolereren onrecht, we faciliteren terrorisme en de daarbij horende verschijning.

  We zijn Hollandiestan! Met Imansterdam als hoofdstad!

  1. Ni28

   Helaas heb je gelijk.

 4. Babaji538

  Ik zou mezelf niet eens hufter in het universum noemen.
  Petra Hermans

  1. lugar

   @Petra: Ik zou mezelf vaginamonoloog in het universum noemen.

 5. Henk-Jansen

  Als je vrijheid van meningsuiting wilt zal je dit soort vlaggen ook toe moeten staan.

  1. Rechtsaf

   @Henk waarom? in Hezbollah is geen vrijheid.

 6. Meinoud Marinus

  Nou en? Laats liep er een terrorist met een Israëlische vlag te wapperen.

  Multiculturele samenleving is ook een samenleving.
  (Ugh…)

  1. Jantje

   Zeker om hem vervolgens in de fik te steken.

 7. Ni28

  In Nederland doe je gewoon alles omdat alles kan. Als je tegen protesteert bereik je ineens wel de grens van het mogelijke. Als je tegen onze land iets doet is het vrijheid van meningsuiting. Als je je daar tegen uitspreekt is het een ontoelaatbare provocatie waar met voorgedrukte en ingevulde aanklachten jezelf bij de rechter moet verantwoorden. Domheid heerst.

 8. DolleDries

  Opnieuw is in Duitsland een tiener om het leven gebracht. In Viersen, net over de grens bij Venlo, werd een vijftienjarig meisje van Roemeense afkomst in een park neergestoken. Ze overleed in een ziekenhuis.
  Een mogelijke verdachte heeft zich ’s avonds gemeld. Het gaat om een 25-jarige Turkse man, die tijdens de klopjacht op de dader niet gecontroleerd wilde worden en vluchtte. Hij is een bekende van de politie. Onderzocht wordt of hij iets met de moord te maken heeft.

  1. Steve Van der Vekens

   Klopt, triestig.
   En wat er in Luik gebeurd is zijn we al vergeten.

   1. Ni28

    Luik…ja, wanneer was het ook al weer? Ach, maakt niets uit, straks komt de volgende weer. Met het doden wordt het in Europa wel levendig, vind je niet?

  2. Ni28

   ja, door een verwarde man.

 9. lugar

  De islamisering van ons land is in volle gang, de zelfislamisering is nog veel erger. Links rijden in Nederland is levensgevaarlijk, ik prefereer daarom rechts en de-islamisering.

  [X] Minder islam
  [_] Meer islam

  [X] Geen islam
  [_] Wel islam

  #minderminderminder

 10. nienke

  Nederland is een derde wereldland geworden waar de criminelen het voor het zeggen hebben.
  Wetten worden overtreden burgemeesters die de wet niet handhaven en illegalen hun eisen kunnen stellen alhoewel ze uitgeprocedeerd zijn en het land moeten verlaten.
  Zij mogen huizen kraken geen enkel probleem en niemand zal hun een strobreedte in de weg leggen.
  De hardwerkende Nederlander betaalt en deze parasieten halen het onderste uit de kan en het vel over je oren en blijven maar eisen.
  De criminelen hebben het hier voor het zeggen en wetten hoeft men niet meer te maken want dat lappen ze aan hun laars zowel gemeentes, burgemeesters, wet overtreders maar dat kan allemaal in dit derde wereld land.

 11. Frits Jansen

  Hezbollah ziet de Israëliërs als terroristen, en daar zijn steeds meer Nederlanders het mee eens, Dries van Agt voorop.

  1. lugar

   Je moet het maar met Hizb’Allah (partij van Allah) eens willen zijn, je moet je maar willen vereenzelvigen met hun mening. Zou van Agt ook meer islam willen, zoals de meeste linksdraaiende trollen hier?

   Hizb’Allah is is een politieke partij in Libanon en een islamitische militante beweging van sjiitische moslims met anti-Israëlische en anti-Amerikaanse sentimenten. Hizb’ Allah staat sinds 1992 onder leiding van de sjiitische geestelijke Hassan Nasrallah. Op 17 augustus 2012 dreigde Nasrallah om – bij een oorlog tussen Iran en Israël – raketten af te schieten op Israël, met tienduizenden Israëlische burgerslachtoffers als gevolg. Hij zei tijdens een toespraak op de Libanese televisiezender Al-Manar TV: “Wij zijn in staat om het leven van miljoenen zionistische Israëli’s in het gehele bezette Palestina te veranderen in een levende hel. Wij hebben het dan over tienduizenden doden – niet slechts 300, 400 of 500.”

   Terroristen, jazeker, de Hizb’Allah is een terroristische organisatie die de vernietiging van de democratische natiestaat Israël voor ogen heeft.

   1. palko

    @lugar, Dries van Agt is volledig van het padje af en totaal niet serieus meer te nemen sinds hij een aantal jaren geleden getroffen is door het dementievirus.

    1. Ni28

     Pur technisch gezien maakt hij absurd lange zinnen waar hij nog altijd knap uitkomt. Jammer alleen van het inhoud.

    2. sjun

     Vanaf die tijd is hij zo nu en dan in gezelschap van Yasser Arafat Groupie Greetje Nieuwenhuizen te spotten. https://koelman.com/gretta-duisenberg-menselijk-schild-in-ramallah/

   2. Frits Jansen

    Van Agt is geen antisemiet maar vindt het optreden van Israël tegen de Palestijnen beneden peil, en dat is iets anders.

    En dat ik geen haat koester tegen de islam betekent niet dat ik voor “meer islam”, ben, zelfs al zou dat helpen tegen het oprukkende katholicisme.

  2. hans-e-pans

   Dries van Agt, daar noem je er ook een. Deze man is een antisemiet van de eerste orde die dit alleen maar via de Palestijnse zaak naar buiten brengt.

  3. Rechtsaf

   @Frits jij als islam verheerlijker vindt dit uiteraard

 12. Steve Van der Vekens

  Maar de Christelijke symbolen zijn weg uit overheidsgebouwen.

  1. Ni28

   ja, want christelijke symbolen zijn kwetsend voor de mensen met een Hezbollah vlag.

   1. Rosasolis

    @Ni28. Je heb gelijk. Niet alleen heeft Hezbollah noord-Israel aangevallen, maar ook de christelijke deel van Beiroet, Libanon.

 13. palko

  In ons land moet tegenwoordig blijkbaar alles maar kunnen en mogen. Als ik als burger luid schreeuwend en ferm zwaaiend met een nazivlag over straat ga lopen, dan moet dat ook mogen en kunnen? Voor de duidelijkheid: Er is geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om dat te doen. Je moet, vind ik, wel over heel weinig hersencellen beschikken als je roept dat dat hoort bij de vrijheid van meningsuiting.

 14. Uiterst Links

  Zo’n erge vlag vind ik het ook weer niet. Het is duidelijk een symbool tegen onderdrukking

 15. JanusK56

  Ja, islam is verlichting…..

 16. Rosasolis

  Het ligt aan de gemeente raad om de vlaggen van terrorist organisaties te verbieden. Ook kunnen er demonstraties van gewone burgers tegen die vlaggen, georganiseerd worden.
  Anders gaat het van kwaad tot erger ontwikkelen. Als het nu mag van Hezbollah vlaggen!, dan kan Den Haag, en andere steden demonstraties met vlaggen van: IS,
  Hamas, Boko Harem, El Shabat, Taliban, en andere terroristen groepen verwachten. Volgende week is er alweer nationaal verkiezing in Turkije. Dus het zal overal in ons land heel druk gaan worden, met Turken die voor of tegen Erdogan zijn. En natuurlijk hoort Turkse vlaggen erbij.

 17. Frits Jansen

  Ja, we hebben demonstratievrijheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.