Een voorproefje van BIJ1-beleid nu te zien in Verenigd Koninkrijk! Uitgeverij Penguin Random House súper divers!

diversity
Foto:

Totaal absurd wat er in het Verenigd Koninkrijk aan de hand is. Penguin Random House is geïnfecteerd met SJW ideologie en holt zichzelf uit. Via The Spectator.

‘Geen aandacht geven aan die gekkies’ en ‘het waait wel over’ zei iedereen die een hekel had aan BIJ1, de Anti-Piet typetjes en van die lesbo’s met roze opgeschoren haar. Nou, ze zitten steeds vaker op posities waar je ze niet verwacht had én niet graag wilt hebben. Dat blijkt uit een mail die naar zogenaamde ‘literary agents’ (scouts voor literair talent) is gestuurd.

In deze mail werd gepronkt met het feit dat Penguin Random House, een joekel van een uitgever (Pearson PLC en Bertelsmann),  een nieuw hoofddoel had voor het bedrijf. Ik hoor u al denken: ‘Meer boeken publiceren?’, ‘Een kwalitatief hoger niveau bereiken?’ Nee, het doel is: ‘De Engelse samenleving van 2025 reflecteren in zowel werknemers als auteurs.’ Compleet debiel he? Het wordt nog erger!

Naast dat ze uitleggen dat ze willen gaan selecteren op etniciteit, seksualiteit, gender, sociale mobiliteit en handicaps, geven ze ook nog met trots aan dat ze voor bijna geen enkele functie meer een universitair diploma vereisen! Dát is lekker, een uitgeverij waar door de aard van het werk op iedere punt en komma moet worden gelet, verlaag je de lat om inclusiever te zijn!

De enquête voor auteurs is ronduit hilarisch en deprimerend gezien het feit dat het de realiteit is, want er wordt gevraagd naar voorgenoemde categorieën en heeft rare opties zoals tussen ‘bi’ en ‘biseksueel’ maar ook tussen ‘Asian’ en ‘Asian British’ en laten we de transgenders natuurlijk niet vergeten!

Mocht je dus een Afrikaanse lesbienne zijn met een handicap maar identificeer je je als Japanse heteroseksuele man zonder diploma, ga solliciteren! Je krijgt geheid een baan of ze geven je boek uit, terwijl de exacte vertaling van een Duitse filosoof nooit door ze zal worden gepubliceerd want dat is natuurlijk allemaal te blank en eurocentrisch!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

4 reacties

 1.   

  Wie nog beweert dat het bedrijfsleven rechts is, vergist zich deerlijk.

 2.   

  Als je echt helemaal niks kan,En je bent totaal hersendood en kan alleen maar onzin uitkramen kan je altijd nog lid worden van bij1

  Niks voor jou kwispeldoor? Of ben je zelfs daar te achterlijk voor?

  :-D

 3.   

  Gelukkig zijn er in het verleden nog vele interessante boeken van Penguin verschenen. Er zijn er genoeg bij die ik nog niet gelezen heb. Ik kan dus nog jaren zonder om een of andere reden geproduceerde pc-‘literatuur’. Daarnaast zijn er nog andere uitgevers. De klant die de portefeuille gesloten houdt bepaalt uiteindelijk hoe lang deze verdwazing zal duren

 4.   

  Mij benieuwen hoeveel mensen van hun nieuwe doelgroep boeken kopen om te lezen, als ze al kunnen lezen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!