Femke Halsema aangevallen om haar belofte in 2017 om ‘nooit meer de politiek in te gaan’

Er zijn mensen die dolblij zijn met Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam. Eindelijk een vrouw! Er zijn ook genoeg mensen die niet blij zijn met haar als burgemeester. ‘Leuk, als je van bakfietsen houdt’. Toch vallen vriend en vijand over haar belofte heen die ze heeft gemaakt in haar boek ‘Pluche’ vorig jaar om nooit meer de politiek in te gaan, of in de bestuurlijke wachtkamertjes blijft zitten.

”En het is me menens. Ik ga niet de wachtkamer in van het politieke bestuur om na een jaar weer tevoorschijn te komen en een Senaatszetel te beklimmen of om een burgemeestersketting om te hangen. Nee, het afscheid van de politiek is definitief. En de reden is simpel. Ik heb er genoeg van.”

Tja, het is niet zo raar dat mensen er overheen vallen en haar wijzen op deze mooie woorden. Het is voor veel mensen weer een voorbeeld voor een ‘liegende politicus’ en het helpt in elk geval niet mee om aan het begin al vertrouwen te winnen. Zeker niet omdat ze wordt gezien als een elitaire GroenLinkser die met haar bakfiets de kinderen naar school brengt.

Femke Halsema is een capabele bestuurder denk ik en zeker een capabele politicus, maar als ze wil verbinden moet ze dit adresseren en uitleg geven. Anders blijft het plakken. Ze is een mens, dus ze kan altijd van mening veranderen, dat is ook helemaal niet erg. Het is pas erg als je het niet aanwijst of er niet over praat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. EU kok

  Er breken gouden tijden aan voor DDS en haar reageerders.
  Alles wat Femke ooit gezegd of gedaan heeft wordt uit de mottenballen gehaald om te kunnen zeiken en zeuren.
  De zure druiven liggen bij sommigen nogal zwaar op de maag.

  1. Guus Geluk

   Dat Baudet zei nooit de politiek in te willen is vergeven en vergeten.

    1. swetsnek

     HOE SNEL DIT KU.TCLUBJE AFDWAALD VAN WAAR HET OM GAAT NIET TE FILMEN HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    2. Antidotum

     @EU Kok
     Tegen die tijd staat er vast wel weer een ingehuurde AntiFa schutter klaar om dat te voorkomen.
     We weten inmiddels waar het vermaledijde links toe in staat is.

   1. swetsnek

    JE DWAALD AL SNEL AF WARHOOFD EVEN BIJ DE LES BLIJVEN TROL NAZI

  2. DolleDries

   Tja maar ze zijn nog lang niet zo zuur als de Trump druiven. Want die zijn zuur ,niet te eten.

  3. Dubbele Komma

   Die hypocriete groene heks moet gewoon optiefen.

   Nogal simpel. Ze was de slechtste optie tussen de kandidaten die WEL ervaring hebben met een bestuurdersfunctie.

   Niet mijn smaak,maar toch.

   Alsof een postbezorger ineens ziekenhuisdirecteur word.

   Wat begrijp je niet linkse socialistische zwakzinnige debiel?

   Stront stinkt gewoon. En Halsema hoort daar niet thuis.

   Punt.

 2. Roughwood

  Ach ja, politici. Liegen, bedriegen en een selectief geheugen…

 3. Ernst Quispel

  Ik zie dat de hetze tegen Femke op DDS al behoorlijk op stoom is gekomen.

  1. sjun

   Famkuh doet dan ook aardig haar best door al binnen een jaar haar publiek verkundigde belofte opzichtig te breken. Rob Oudkerk was als mens, Amsterdammer en bestuurder stukken beter geëquipeerd voor de baan geweest. Nu zit de stad dan opgescheept met een liegende politiekcorrecteling die vast evenveel in control zal zijn als de huidige interim-burgemeester.

 4. DolleDries

  En dit kruidenvrouwtje moet het worden.

  https://www.youtube.com/watch?v=yr3-PVLxGq0

 5. P.Sisterons

  Zolang ze blijft praten met een kaakklem en loenzend in de camera de patjepeeërs een toevloed van kansloze klaplopers aansmeert heeft de Nederlander zoals gewoonlijk het nakijken. Wen er maar aan zeggen ze dan.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Beste Martianen,
  maak kennis met het inteeltcircus genaamd Nederland.

 7. gummybears

  Dat men verrast is dat een politicus/politica liegt ? Dat is hun core business, dat we die gasten serieus zouden moeten nemen en onze tijd verdoen aan wat ze nu weer bedacht/gelogen hebben, is mij een raadsel. Ik wil er wel eens een tegenkomen, en gewoon op het moment dat ze denken te gaan praten (want dat is alles wat ze doen en kunnen), direct onderbreken, en ze confronteren met hun leugens. Ik weet zeker dat ze direct doorlopen naar een makkelijker prooi.

 8. sjun

  Waar haal je vandaan dat Femke Halsema een capabele bestuurder is? Het ontbreekt haar juist aan bestuurlijke ervaring en vaardigheden. Enige vrijwilligersorganisaties waarbij mevrouw politiek hoopte te scoren kunnen meepraten over haar bepaald niet voorbeeldige omgang met vrijwilligers.

  1. Rosasolis

   @Ritter en sjun. Femke Halsema is jarenlang nationale leider van Groen Links geweest. Voordat dat zij dit functie had door gegeven aan J. Klaver. Toen zij leider was van dit partij, heeft zij niets fout gedaan. Niemand hard aangevallen, hoewel zij dat wel konden doen. Waarom moet dit intelligent, zeer actief, politiek ervaren vrouw, nu zoveel tegenwerking krijgen? Waarom moeten getalenteerde mensen … vooral vrouwen, lijden onder vreselijke discriminatie? Misschien gaat het nu beter in het militaire sector.
   Onze Kon. Marine heeft nu heel veel hoge vrouwelijke officieren. Waaronder 4 vrouwelijke Admiralen die nog steeds varen.

   1. Frits Jansen

    Voir mannen is het onverdraaglijk als vrouwen beter zijn dan zij. Ze mogen functies vervullen als excuus-truus, maar excelleren, nee, dat even niet.

    1. sjun

     Denk het niet Frits. Maar om een of andere reden krijgen uitstekende politici als Alice Weidel en Fleur Agema minder of hooguit schamperende media aandacht in Nederland. Ik heb de indruk dat dit eerst en vooral met hun uitstekend onderbouwde politieke mening van doen heeft.

 9. Ritter

  Zelf schreeuwt Halsema om het hardst “Tolerantie” en Multiculturele Verrijking” en net als de kinderen van onze koning, haalt ze haar kinderen met een noodgang van een ‘gemengde’ school!
  —————–

  Femke Halsema heeft haar kinderen van de zwarte school afgehaald in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. De tweeling zat op school met een groot aantal islamitische kinderen. Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment.

  Aanvankelijk ging de fractievoorzitter van GroenLinks er prat op dat deze scholen juist goed zijn voor de ontwikkeling van het kind. Nu stelt ze dat kinderen geen sociaal experiment zijn.

  1. meijer61200

   Ritter; “Nu stelt ze dat kinderen geen sociaal experiment zijn.”aldus je tekst. Voor de volledigheid; Nu stelt ze dat HAAR kinderen geen sociaal experiment zijn. Dat geldt uiteraard niet voor de pauper-bevolking.

 10. RWB51

  Weer een duidelijk voorbeeld van een snel wisselend inzicht. Of meer van; Zo de wind waait, waait m’n jasje. Kijk maar eens naar Ascher, eerst likt hij de reet van Rutte, nu trapt hij hem flink tussen de benen.

 11. Rosasolis

  Ik heb me allang gevraagd: heeft DDS ook vrouwelijke schrijvers en reporters? Het lijkt dat het zijn allemaal mannen, die ALTIJD een hekel hebben aan vrouwen. En ook altijd de meest lelijke fotos kiezen om belangrijke, bekende vrouwen te vernederen. Wat willen jullie? Dat wij gaan met een time-machine terug naar de stenentijd? Waarom zijn jullie ALTIJD zo tegen intelligente, hard-werkende vrouwen? Met al die spontane lelijke fotos,
  lijkt het dat jullie doel is om ALTIJD vrouwen in een slechte licht te zetten. Ik hoop dat al die vrouwen-haters op DDS eindelijk wakker zouden worden, en realiseren dat wij leven in de 21 Eeuw. Wij hebben zowel briljante vrouwen als mannen nodig om samenleving door te zetten. Nogmaals gelijke rechten en plichten voor mannen en vrouwen, is de enige manier dat onze wereld kan voortzetten en een toekomst krijgen.

  1. Holland

   Dolle Mina Rosasolis is ontwaakt uit haar Sneeuwwitjeslaap en denkt dat het nog steeds 1970 is.

   Beste Rosa, je bent niet alleen ongelooflijk dom maar je hebt ook geen enkele antenne voor de tijdgeest. Je loopt hopeloos achter, begrijpt niks en ziet niks. Wat jij schetst, was al 25 jaar geleden een gepasseerd station. Maar ja, weet jij veel.

  2. DolleDries

   Kniel pas voor een vrouw al zij voor je op de knieën zit.

   1. Suzanne

    Met dit soort zieke mannetjes hebben we hier te maken.

    Er is nog veel werk aan de winkel.

  3. sjun

   Er zijn wel degelijk vrouwen met scherpe politieke inzichten en ditto verwoording daarvan. Wellicht kan DDS daar iets meer aandacht aan besteden: https://www.youtube.com/watch?v=lQ8GGU4nXOo

  4. Suzanne

   Je slaat de spijker op de kop, Rosasolis.
   Op DDS schrijven nagenoeg alleen boze oude mannen met niet zelden ook forse seksuele problemen.

   Let maar eens op de hysterisch woede van Holland naar aanleiding van je tekst. Dan spoor je toch niet?

 12. Ni28

  Onze politici grossieren over het algemeen in beloftes breken. Politici zoals b.v. Trump doen in beloftes nakomen. Trump wordt hier uitgefloten terwijl onze politica in haar wedergeboorte verwelkomd wordt. Als je de logica wil vinden dan moet je eerst linksom draaien.

 13. Ni28

  Ook Pim Fortuyn wilde niet in de politiek, en ik vond het jammer toen ie dat deed omdat men meer aan hem had toen hij de vrije woord voerde en hoop op verbetering gaf, maar hij deed dat omdat men Oost-Indisch doof bleef en hoopte dat ie verdwijnt. En als men niet luistert dan ga je het toch zelf doen is de gedachte. Dat gold voor Baudet, denk ik ook.

  1. Frits Jansen

   De vreselijke Baudet heeft ook wel gezegd de politiek niet in te willen.

 14. meijer61200

  Halsema heeft geen enkele moeite met hardnekkig liegen hoor. Dat is nu eenmaal een karaktertrek van het linkse gepeupel. Verder durf ik geen commentaar te leveren, want straks vliegen hier de handgranaten/brandbommen naar binnen. Het “prominente”kamerlid Duijvendak heeft hier ruime ervaring mee, als ex- terrorist.

 15. Anders55

  Zeg nooit Nooit??
  maar mevrouw krijgt natuurlijk een riant maandsalaris
  en ze heeft zich gewoon ‘ versproken ‘ in haar boek; toch??
  zo zie je maar weer!!

 16. Bes Tolen

  Groen Links bestaat in meerderheid uit rancuneuze dan wel onnozele vrouwen met opgeklopte ideeën en dwangmatige, naargeestige dan wel mannen met een tekort aan verworven normen voor het eigen functioneren, in de wandeling vaak tegemoetkomend of slap geheten. Dat Halsema het zo ver bij Groen Links heeft geschopt, mag geen verwondering heten want in haar optreden leek zij altijd heel bewust. Dat daarmee voor velen de inhoud overgecompenseerd werd, is een meer algemeen politiek en maatschappelijk punt. Met haar optreden had ze het natuurlijk uiterlijk voordeel. Dat officieel dan wel in heel linkse kringen niet zo zou mogen tellen of wellicht zelfs het tegendeel, het naargeestige dat daar nogal eens overheerst. Maar daarmee gaf ze dat links wel een mate van ontspanning, die dus anders nogal ontbreekt. Ze vormde zo eigenlijk een breuk met het verleden. Welke filosofie links hierop exact heeft? Dat is onbekend. Te meer omdat veel heel linkse ideeën weinig of niet rationeel zijn; het antwoord willekeur is in het enkele geval.

 17. Capo

  Halsema’s belofte past perfect in de lange rijen van gebroken beloften. Eén ding is duidelijk; de belofte van een politicus is niets waard, was getekend Femke Rutte.

 18. Frits Jansen

  De reden die ze opgaf is “ik heb er genoeg van”.
  Dat blijkt dus mee te vallen. Fijn toch?
  Wat wordt er vreselijk gezeurd in de politiek.
  Ik zou daar niet tegen kunnen, maar tot mijn vreugde ben ik dan ook geen burgemeester van Amsterdam geworden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.