Genoeg is genoeg: rechter slingert toeterstoeten bij Turkse bruiloften op de bon en pakt rijbewijs af

Een Turkse bruiloft is een hele happening. Niet alleen voor het bruidspaar en de gasten, maar ook voor de stad waar deze plaatsvindt. Niet zelden wordt het excuus van een trouwerij misbruikt om wegen te bezetten, geluidsoverlast te veroorzaken en het werkende leven in de stad stil te leggen. Eén rechter heeft daar nu schoon genoeg van en legt boetes op van duizenden euro’s en pakt zelf het rijbewijs van een roekeloze bruiloftsgast af.

België loste vorige week Nederland af als wereldkampioen Erdogan stemmen. Voor onze zuiderburen niet echt iets om trots op te zijn, maar op een ander vlak kunnen we wél een voorbeeld aan ze nemen: het land heeft namelijk schoon genoeg van Turkse bruiloftsfeesten die zich gedragen als kleine bezettingsmachten. Al toeterend andere weggebruikers in gevaar brengen, voor geluidsoverlast zorgen en zelfs hele toegangswegen blokkeren: het is schering en inslag bij bruiloftsfeesten van migranten met een Turkse achtergrond, en ondanks tientallen jaren integratie is het besef nog altijd niet geland dat die gewoontes hier als uitermate hinderlijk en bloedirritant worden ervaren.

Eén trouwstoet die op de snelweg nabij Antwerpen het allemaal wel héél bont maakte kreeg vandaag te maken met de toorn van de Belgische rechter. Enkele feestgangers mogen tussen de €2000 en €4000 gaan lappen, hun auto inleveren of zich de aankomende vijf jaar niet meer op de weg begeven. Aanpakken:

“De straffen gaan van geldboetes van 2.000 euro tot 4.000 euro voor Ahmet D., die al een aanzienlijk strafblad had. Verder kregen alle beklaagden ook een rijverbod van drie tot vijf jaar en werden er drie voertuigen verbeurd verklaard waaronder een Porsche Cayenne.

Zes beklaagden werden vrijgesproken door de politierechter omdat er sprake is van twijfel. Meerdere beklaagden hadden ook de vrijspraak gevraagd omwille van de privacy en de beelden die gefilmd werden, maar politierechter D’hondt maakte duidelijk dat hier geen sprake van kon zijn. “De verkeersveiligheid gaat voor op de privacy in dit geval. Het is gedaan met de trouwstoeten, toch in deze regio”, aldus de politierechter.”

Rechter D’hondt heeft zeker geen ongelijk, maar ik mag hopen dat hij “in deze regio” niet definieert als de buurt van Antwerpen. Heel West-Europa lijkt me wel een beetje klaar met die onzinnige bezettingstaferelen. Als je zo nodig de boel wil ontregelen en in gevaar brengen, prima, maar doe dat dan in Istanbul. Hier hechten we aan verkeersveiligheid, dus houd daar rekening mee. Ja, ook als je in het huwelijksbootje stapt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. meijer61200

  Feestvierende tütterturken stoppen gewoon midden op de snelweg, vier banen breed. Kan allemaal in het kalifaat Nederland. Taalproblemen maken het lastig natuurlijk om op te treden; “iekke niet ferstaan allemaal”; iekke niet begrijpt”. Maar een aantal Friezen die de snelweg blokkeren om op te treden tegen de racisten van extreem links worden voor de D’66 rechter gedaagd. Hoezo racistische rechters in Nederland?????

  1. Tinneke

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   1. Onno

    Ongehuwd, DENK ik.

   2. Frits Jansen

    Ook analfabeten komt vrijheid van meningsuiting toe. Alleen gebeurt dat traditioneel met kruisjes en niet met plustekens. Maar daar zijn het analfabeten voor.

    1. swetsnek

     JIJ MOET OOK EEN BEET HEBBEN ,MAAR DAN VAN EEN COBRA

     1. Meinoud Marinus

      😉
      Zou swetsnek het doorhebben dat z’n/d’r capslock nog aan staat de afgelopen week?

    2. Rechtsaf

     @Fritsje jij moet je islamitische rotsmoel gewoon dichthouden jij bent een Nederlander onwaardig, echt waar, vanwaar jou enorme haat naar Nederland en Nederlanders toe.
     In de islam is het gebruikelijk dat de moslims de islam boven de wetgeving vinden staan en jij bent een islamitische landverrader, vuile smeerlap die je d’r bent…

     1. lugar

      @RA: Linksaffers zijn wat dat betreft allemaal uit hetzelfde hout. Oikofoben die zichzelf, hun cultuur en hun land haten.

     2. Steve Van der Vekens

      Ze willen dat anderen miserie hebben zodat ze zich goed over zichzelf kunnen voelen. Egoïsten ten top.

    3. meijer61200

     F.J.;Moet je niet lekker sjorren sukkel met dit warme weer? Gewoon zomaar een vraagje hoor.

  2. Bloem

   ++++

 2. Frits Jansen

  Hoewel men zegt dat de islam vrouwen verschrikkelijk onderdrukt vieren de Turken vrolijk feest op een manier waar wij stijve noorderlingen jaloers op zijn.
  Het kan niet anders of DDS heeft een paar excessen bij elkaar geveegd en gebruikt die nu om Turken zwart te maken, want dat schrijft de partijlijn van DDS voor.
  Zeker als mensen pret hebben komt DDS aanzetten met een extra fles azijn.
  Dat de redacteuren nooit zelf braakneigingen krijgen van hun verhalen.

  1. nogmaals

   @frits
   Leuk dat je braakneigingen krijgt, want nu weet je eens hoe jouw “bijdragen” hier meestal ervaren worden.
   Kom je hier alleen maar vanwege je wildershaat die je soms kunt delen met bepaalde DDS-redacteuren, of gaat het vooral om het samen met de usual suspects trollen als de islaminvasie wordt besproken.

   1. Holland

    Frits Jansen is een van de betaalde trollen die DDS inzet om meer clicks te genereren. Hij moet met zijn lulpraatjes de boel op stang jagen.

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak! Pisvlek/antisemiet/pedo en kalende vette eenzame speklap.
   Nummer 2 (zegge;twee)

   1. Onno

    Weet u zeker dat u niet een swetsnek bent? Diezelfde woordkeus ! Heel frappant !

  3. meijer61200

   F.J.:Wordt je nou ook al geil van een Tütterturk droplul? Vraag of je bij mama mag slapen vannacht, ben je morgen weer rustig.

 3. JohanD

  Heel goed aanpakken die handel. Ik ben wel jaloers op die bruiloften want als ik paar k/m te hard rij of te lang stil sta ligt er een leuke prent van ruim 100 euro op mn mat. Dus hiervoor kan je makkelijk 1000 euro vragen en rijbewijs afpakken bij herhaling.

 4. lIN-T

  Kijk laffe Nederlandse policor politie, zo pak je die Turkse toeter terreur aan.

 5. Vraagtekentje

  Eindelijk een normale rechter, nu hier nog.

 6. Gerlos

  Volgens mij vinden deze idiote Turken dit RACISME.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.