Jalta aan het miepen over Wierd Duk en afkeer moslims van Nederlandse samenleving

Ewout Klei van Jalta noemt Wierd Duk, de Telegraaf, Geenstijl, wij van DDS en andere nieuwskanalen praktisch ophitsers, door bij te dragen aan polarisering van de samenleving. Onzin!

Wierd Duk, journalist bij de Telegraaf, reageerde op cijfers en een SCP-rapport waaruit blijkt dat steeds meer moslims zich afkeren van de Nederlandse maatschappij en zich niet geaccepteerd voelen. Hier zijn natuurlijk diverse redenen voor te noemen maar volgens meneer Klei en andere linkse typetjes is dit natuurlijk de schuld van de Nederlander.

Het feit dat er negatieve stereotypering heerst over bepaalde bevolkingsgroepen kan door niemand meer worden ontkend. Wat hier de oorzaak van is wordt echter wel voortdurend betwist! Wierd Duk betoogt dan ook in ieder geval bepaalde elementen aan te pakken in de moslimgemeenschap die integratie tegenwerken. Haat-predikers weigeren en sommige moskeeën sluiten is dan een heel goeie oplossing. Klei schiet dan natuurlijk direct in de kramp want ‘kerken, tempels en synagoges dan?!’ ja, die dan ook. De morele verontwaardiging die ontstond bij vieze kind betastende pastoors zou gelijk moeten staan aan moslims die homo’s in elkaar slaan.

Dat moslims er een beetje zat van worden zich steeds te moeten verdedigen komt door een bepaalde psychologische realiteit. Er wordt nog steeds in groepen gedacht op basis van bepaalde gedragspatronen. Er is nog steeds een probleem rondom de discussie van de islam, wat er nou wordt gepredikt, wie nou de écht moslim is en het feit dat er nog steeds ‘verwarde mannen’ rondlopen die zich moslim noemen en terreur zaaien.

Er kan dan redelijkerwijs niet worden verwacht dat we élke keer dezelfde types zien met bepaalde overeenkomsten en ze dan maar als individu los van de groep moeten gaan zien als zich er weer eentje misdraagt. Dat de categorieën waarin we mensen (onbewust) indelen niet helemaal scherp (genoeg) zijn, moge duidelijk wezen. Het argument ‘met moslims in gesprek gaan’ ondersteun ik dan ook. De verwachting dat dit de oplossing is voor betere integratie deel ik echter niet.

Dat Wierd Duk dan ook de rechtstaat zou willen aantasten door de maatregelen die hij voorstelde te willen implementeren, is onzin. Als er bewijs zou zijn dat er binnen bepaalde kerken ook zaken worden gepredikt die aanzetten tot acties waarvan wij in Nederland dit als immoreel zouden beschouwen, zou een verbod op zulke kerken eveneens op brede steun kunnen rekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Ernst Quispel

  Jalta miept nogal verstandig.

  Als Wierd Duk, de PVV en andere bestrijders van islamisering de kloof in de Nederlandse samenleving echt zouden willen verkleinen dan kozen ze voor een heel andere strategie. Dan zouden ze niet over moslims praten maar met moslims. Dan zouden ze niet pleiten voor het sluiten van moskeeën maar de dialoog aangaan. Dan zouden ze kritiek op Israël niet pavloviaans veroordelen als antisemitisme, maar zich eens hardop afvragen of het keiharde optreden van het IDF tegen de Palestijnse demonstranten wel zo verstandig was, om maar te zwijgen over de vraag of het wel menselijk was. Maar dat doet geharnast rechts uiteraard niet. Liever bestrijdt men windmolens, met als doel het eigen ‘geloof’ sterker te maken. Poetinversteher en Orbanapologeet beroept zich op de rechtsstaat, maar wil met zijn pleidooi voor onorthodoxe maatregelen de rechtsstaat juist in de fundamenten aantasten.

  Daar zou de redactie van DDS en veel reaguurders eens over moeten nadenken.

  1. JubbeFeenstra

   Ik ben altijd weer blij als ik een totaal onpartijdige menig zie. Bravo.

   1. denk eens na

    ernst vergeet dat een Arabier nooit genoeg heeft, er valt niet mee te onder handelen, dictators zijn niet voor niets aan de macht in Arabische landen , het enige wat ze voelen is de harde g hand, daarom zijn de straffen zo zwaar bij moslim landen

  2. meanstreak2099

   het praten met moslims is redelijk moeilijk voor rechts omdat moslims dan slachtoffer rol aannemen.
   men zegt inderdaad dat ze niks met de terroristische aanslagen te maken hebben maar als er gedemonstreerd word is het wel gelijk dat iedereen hen gelijk moet geven en schreeuwen ze leuzen als “Allah Ackbar”(waar ik persoonlijk van vind dat je dit niet meer in een westerse beschaving meer kan zeggen na alle aanslagen) en erdogan boven alles.

   Het is moeilijk om een dialoog te beginnen met de meeste van hen die nederland niet zien als hun vaderland

   1. Original NL

    Praten met religieuze fanatici is per definitie onmogelijk.
    Religie is ontstaan uit bijgeloof en onwetendheid .
    En waarom zou je dat willen.
    Shithole religie’s uit shithole landen voegen niets goeds toe aan onze westerse samenleving.
    Sterker nog..het ondermijnt onze vrijheid op lange termijn.
    Het is daarom beter deze invasie..want dat is het…met alle middelen te bestrijden!

  3. NoDoubt

   Zowel de geschiedenis (Tom Holland- Patricia Crone, Bill Warner, meer dan 380 miljoen met het zwaard)als de landen die geïslamiseerd zijn, tonen bij voortduring aan dat jouw stelling niet opgaat als het over de Islam gaat. Hoeveel kerken stonden en staan in Saoudie-Arabië/ Iran/ Irak.
   En Turkije (van 25% naar 0,02%). Hoeveel moskeeën (Dyanet mokeeënstaan onder direct beheer van Eredogan en ik hoef jou niet te vertellen wat Erdogan over Europa denkt) staan er alleen al in Nederland. Als ik emigreer naar een land moet ik mij aanpassen. Meer dan 900 no go zones in het geëmancipeerde democratische Europa. Ga niet beweren dat Nederland geen tolerante samenleving had. Hoeveel bewijs wil je hebben.

  4. Holland

   Het hele door Quispel gequote stuk is nu precies het toonbeeld van het domme, rigide, monotone, eendimensionale denken van links.

   Eeuwig dezelfde deun: praten met de moslims in plaats van over moslims. Er wordt goddomme al 40 jaar gepraat met moslims: in overlegorganen en in commissies, in het pamperen door de overheid, de positieve discriminatie in organisaties, met eigen omroepen, het faciliteren bij de bouw van moskeeen, er is verplicht moskeebezoek vanuit scholen en iftarbezoek voor politie, ze hebben hun wijken, verenigingen, politieke partijen enzovoorts. Maar ze blijven zich verongelijkt, achtergesteld en gediscrimineerd voelen.

   “De dialoog aangaan”: ik kots van de ongelooflijke domheid van oerconservatief en stekeblind links.

   1. Original NL

    Idd holland….praten praten praten dialoog hier, inleveren daar, toegeven zus en wegkijken zo.
    Wij hoeven ons toch niet in ons eigen land aan te passen aan een stel achterlijke immigranten, dat is de omgekeerde wereld.

   2. Adriaan

    @Holland, je slaat de spijker bovenop zijn kop! H e l e m a a l mee eens.

   3. Floris

    Ik heb via fora met moslims gesproken: over de islam, over Israël en andere zaken.

    Totaal ZINLOOS.

    1. Ernst Quispel

     Ik ben ook al een tijdje op fora met je in gesprek en mocht tot mijn spijt nimmer voortschrijdend inzicht waarnemen, sterker, je wordt met de dag extremistischer.

     Ik begrijp heel goed dat je met moslims op fora evenmin tot een inhoudelijke verstandhouding kunt komen.

    2. Floris

     Op dit forum kwamen vroeger veel moslims, vooral moslima’s: http://dutch.faithfreedom.org/forum/index.php?sid=13949229b0c2f676e84ffd94f3cf65e1

     Het patroon is steeds hetzelfde. Ze delen mede hoe geweldig islam is, maar tot een dialoog komt het zelden. Lastige vragen worden gewoon ontweken of met een kutsmoesje afgedaan. Na verloop van tijd druipen ze af.

 2. lugar

  Wierd zegt wel goede dingen, laatst nog in de Telegraaf van vrijdag 8 juni 2018:

  Islamisering vereist onorthodoxe maatregelen

  Tijdens de beruchte rellen in Rotterdam, toen woedende betogers eisten dat een Turkse minister campagne mocht voeren in Nederland, deed zich een interessant moment voor: onder de Turkse demonstranten voegden zich ook Marokkaanse medestanders. Gevraagd wat zij daar deden, antwoordde een van hen: “Dit gaat niet meer om Turken of Marokkanen, dit is nu een zaak van de oemma.”

  De oemma is een wereldwijde gemeenschap van moslims. Voor iedere opmerkzame beleidsmaker en politicus had de uitspraak van die Marokkaanse jongen aanleiding moeten zijn om zich ernstig zorgen te maken. Kennelijk ligt de reflexmatige loyaliteit van deze jonge Turken en Marokkanen niet bij het land – Nederland – waar zij opgroeiden, maar bij een abstracte mondiale gemeenschap: die van de islamieten.
  Het SCP-onderzoek dat nu zo veel stof doet opwaaien, bevestigt die anekdote. Niet alleen definiëren – vooral – Marokkanen en Turken zich steeds vaker als belijdend moslim, de meesten van hen staan bovendien negatief tegenover Nederland. Met de mate van religiositeit neemt de afstand tot de Nederlandse samenleving en de autochtone bevolking toe. Kennelijk is de integratie van honderdduizenden Marokkanen en Turken dus mislukt. Dit betekent het failliet van de – door linkse partijen zo geprezen – multiculturele samenleving.

  Wat te doen? Bekend is dat in veel moskeeën, die óf onder toezicht staan van de Turkse staat óf niet zelden worden gefinancierd vanuit het Midden-Oosten, antiwesters en antidemocratisch gedachtegoed wordt gepropageerd. Indien groeiende groepen jongeren aan deze propaganda worden blootgesteld, houdt dit een bedreiging in van onze rechtsstaat. De al bekende geradicaliseerde moslimjongeren, van wie een deel naar Syrië afreisde, kunnen de voorbode zijn geweest van een nieuwe – en wellicht grotere – groep jihadisten, die een rekening willen vereffenen met de westerse samenlevingen.

  De overheid, geschrokken van de gepresenteerde cijfers, zal een dergelijke ontwikkeling willen tegengaan. Het ligt voor de hand dat heilige huisjes ter discussie worden gesteld, willen we alsnog bereiken dat Turkse en Marokkaanse moslims zich burgers van Nederland gaan voelen. Mogelijk zal een debat ontstaan over de toekomst van het bijzonder islamitisch onderwijs en over het sluiten van moskeeën waar haat wordt gepredikt. Onorthodoxe maatregelen, waarvan, toegegeven, niet eens vaststaat dat zij voldoende zullen zijn om de rap voortschrijdende islamisering van de allochtone gemeenschappen te stoppen.

  Bron: Telegraaf

  1. Adriaan

   @lugar, dit is een zeer interessante bijdrage. Waarvoor dank. Onze Trol van de Dag zal dit wel weer bagatelliseren. Hij is zowat de enige in Nederland die echt weet hoe de vork in steel zit.

   1. lugar

    Inderdaad Adriaan, de waarheid is de grootste vijand van islam, en Ernst Boudewijn Dopper voelt dat.

 3. Ni28

  Waarheid vertellen kan nooit leiden tot polarisering. Het achterhouden van de waarheid wel.

 4. Ni28

  Laten wij de islam vergelijken met de NOS nieuws. Ooit een positieve nieuws al gehoord in het journaal? Het goede is vanzelfsprekend en behoeft geen commentaar het slechte daarentegen wel.

  1. Arie B

   Wie kijkt er nog nos tegenwoordig? 900 miljoen staatssteun maar je mag het geen staatszender noemen..haha.. overwegend linkse marionetten die onze opinie moet omvormen naar politiek correcte eenheidsworsten. Zie bijvoorbeeld het artikel over het scp of de documentaires over de zielige Palestijnen en je weet weer genoeg.

 5. Ni28

  Jalta is een ruggengraatloze instelling alles krom trekt. De van oorsprong rechtse site trekt als een banaan steeds meer krom en dan wel naar links. Is er nog verschil tussen Jalta(de naam al!) en hun bekritiserende Joop?

  1. Ni28

   Correctie: Jalta is een ruggengraatloze instelling DIE alles krom trekt.

 6. Pedrito

  Wat te denken van de afkeer van Nederlanders t.o.v. de moslims en hun nooit-genoeg-gedoe. Hoe zou dat nou komen ? Nederlandse lankmoedigheid en een paspoort teveel!

 7. Two Ravens Black Kettle

  Wierd Duk is samen met Arnold Karskens de enige journalist die beide kanten van de zaak belichten.

  Daarom worden ze door ideologisch gedreven MSM-creaturen en allerlei breindode handpoppen vaak in de rechts-extremistische hoek geplaatst.
  Dat deden ze ook bij Pim Fortuyn
  Vandaar dat ik ze de moordenaarsklerken noem.
  Zwijgen over alles (zie casus massaverkrachtingen en moordpartijen overal in Europa) om vervolgens de handvol jongens en meisjes die wel naar de misstanden wijzen hysterisch gillend in roedelverband uiteen te scheuren.
  Dat noemen ze in deze bananenmonarchie geloof ik kwaliteitsjournalistiek.

 8. Adriaan

  Slechts één persoon (tot hier toe) reageert tegendraads. Nee, ik noem geen namen. Maar wat hij nu zegt, raakt kant nog wal. Zijn menig doet er ook niet toe, omdat hij het uit principe niet eens is met wat hier wordt geschreven. En daarom benoem ik hem tot Trol van de Dag. En zonder trollen zou het hier toch maar een saaie boel worden. Niet dan?

  1. Ernst Quispel

   Tot zover de inhoudelijke reactie van Adriaan.

   1. Adriaan

    Mijn titel voor jou was positief bedoelt. Ik hoop dat je er blij mee bent. Toch een bevestiging dat je je werk goed doet.

  2. Original NL

   Adriaan….En daarom benoem ik hem tot Trol van de Dag. En zonder trollen zou het hier toch maar een saaie boel worden. Niet dan?
   …..Dus zonder islam zou het hier ook een saaie boel worden en benoemen we de islam tot religie van de Dag??
   Dan toch maar liever saai!!!!

   1. Adriaan

    @Original NL, we kunnen de foute Islam missen als kiespijn. Onze vriend @Holland heeft dat ook al eens gezegd. Als alle trollen verdwijnen van dit forum, wordt het een stuk saaier. Dan hebben we niks meer te kankeren. Dan zijn we altijd met elkaar eens. Maar foute Moslims moeten uit onze samenleving worden verwijderd. Ik denk nog steeds dat er ook nog aardige Moslims zijn. Percentage? Ik heb geen idee. Ik heb twee collega’s gehad die Moslim zijn. Wereld gasten.

 9. Diederik van Walsum

  Ik liet een Indiase vriend van mij laatst een email lezen die ik over een paar minuten zou ga verzenden naar de hele *ucking Tweede kamer en deze zei tegen mij:

  Haha ik moet altijd hartelijk lachen om jou en andere gelijke Nederlanders als jij . Hoe naïef en wereldvreemd Nederlanders wel niet zijn. Beste Diederik, ik heb zelf zoals je weet een Indiase achtergrond en de haat jegens Moslims is misschien wel het grootst in India. Voornamelijk nu het beter gaat in dat land en steeds meer mensen kennis krijgen van hun geschiedenis. India is dankzij de Moslim invasies afgezakt van rijkste land ter wereld naar een van de armste.
  Ik vergelijk het vroegere India dan ook met het huidige Nederland: rijk, welvarend en de mensen zijn dusdanig ontwikkeld dat ze een afschuw hebben van geweld en onrecht. Totdat de meest primitieve en gewelddadige ‘mensen’ klaar staan om jouw land en bezittingen af te pakken en niemand weet wat ze moeten doen, omdat ze dit niveau van achterlijkheid nog nooit hebben gezien.
  In India heeft het lang geduurd voordat ze realiseerden dat je deze mensen terug moet pakken met hun eigen methodes: geweld, misleiding en bedrog. Je moet je verlagen naar hun niveau, anders ga je niet kunnen winnen. Het is een combinatie van een laag IQ en verknipte normen en waarden, dus deze mensen ga je niet op een normale manier kunnen aanpakken…als je begrijpt wat ik hiermee bedoel.

  1. sjun

   “In India heeft het lang geduurd voordat ze realiseerden dat je deze mensen terug moet pakken met hun eigen methodes: geweld, misleiding en bedrog. Je moet je verlagen naar hun niveau, anders ga je niet kunnen winnen.”

   Inderdaad wie niet terugslaat wordt overlopen. Serven, Polen, Russen en Hongaren hebben dat al ervaren. In tegenstelling tot hun Albanese en Byzantijnse (verturkste) buren overleefde bij hen de culturen van voor de mosliminvasies. In India is intussen Pakistan door moslims afgescheiden en het veranderd meer en meer in een uitgewoond land waarin stevig geweld door de overheid nodig is om het leven nog een beetje leefbaar te houden. Waarom zouden we dat hier laten ontstaan? Ieder kan alvast eigen verantwoording nemen om familie, buren, vrienden, kennissen en collega’s wat historisch besef bij te brengen zodat islamisering beschaafd kan worden gekeerd. Mislukt dat dan zal er enclavisering gevolgd door burgeroorlog ontstaan. Islam, democratie en uitingsvrijheid gaan op basis van wat opgetekend in koran, hadith en soenna nu eenmaal niet samen.

 10. NoDoubt

  Er zijn nog kennelijk hele volksstammen die denken dat De Islam zal integreren of zich zal aanpassen. Dit is ondenkbaar. Indien je het gevoel heb dat ze BIJ onze samenleving willen horen, is dat uiterlijke schijn. Dat zal nimmer gebeuren. Naarmate de groep groter wordt, zullen zij zich strikter moet houden aan de Koran, Hadith en Sira. Verlichting in Koran kan niet omdat je dan rechtstreeks Mohammed en Allah bekritiseert. Dat staat gelijk aan zelfmoord.Wil je het nog duidelijker hebben dan dit en goed onderbouwt.https://www.youtube.com/watch?v=M2iaMJMZ9Gg

  1. lugar

   @Geen Twijfel: En vergeet de oemma niet!

   Tijdens de beruchte rellen in Rotterdam, toen woedende betogers eisten dat een Turkse minister campagne mocht voeren in Nederland, deed zich een interessant moment voor: onder de Turkse demonstranten voegden zich ook Marokkaanse medestanders. Gevraagd wat zij daar deden, antwoordde een van hen: “Dit gaat niet meer om Turken of Marokkanen, dit is nu een zaak van de oemma.”

   De oemma is een wereldwijde gemeenschap van moslims. Voor iedere opmerkzame beleidsmaker en politicus had de uitspraak van die Marokkaanse jongen aanleiding moeten zijn om zich ernstig zorgen te maken. Kennelijk ligt de reflexmatige loyaliteit van deze jonge Turken en Marokkanen niet bij het land – Nederland – waar zij opgroeiden, maar bij een abstracte mondiale gemeenschap: die van de islamieten.

   1. Original NL

    Die Linke partij in duitsland heeft gisteren tijdens hun congres beslist dat de grenzen voor vluchtelingen wagenwijd open moeten.
    Het houd niet op…niet vanzelf!!

    1. palko

     @Original NL, misschien bedoelt de Linke dat de grenzen van Duitsland naar Oostenrijk, Hongarije, Polen en Tsjechië wagenwijd opengezet moeten worden.
     Teneinde eerzame en vreedzame Duitse burgers door te laten die zich met dank aan de instroom van ongecultiveerde en barbaarse moslims niet meer thuis voelen in hun eigen land.

     1. Original NL

      Tja was dat het maar palko!

 11. Ben Zine

  Is er nog IEMAND die “Jalta” leest ? Ik bedoel, waar hebben we het nu eigenlijk over ? Een of ander suf progressief blogje, overeind gehouden met wat verdwaalde subsidiecentjes. Is het niet verstandiger om die linkse diarree te negeren ?

 12. Nasrani

  Ewout Klei…….een christelijke afvallige. Niet echt serieus te nemen.

 13. Ries

  Die windmolen van jou, Kwispel, pompt het water terug in de polder, in plaats van andersom. Je staat erbij en je ziet dit niet. Ben je zo onnozel of doe je maar zo?

  1. Original NL

   Er is een grote groep die er financieel belang bij heeft dat de “vluchtelingen” stroom niet opdroogd.
   Kwispel behoort kennelijk tot die groep!

   1. palko

    @Original NL, dat is een waarheid als een koe. Van mij mogen de medewerkers van AZC’s, Vluchtelingenwerk Nederland en de afd. Asiel van de IND. Zodat ze snel op zoek kunnen naar een echte en fatsoenlijke baan. Een baan die wél bijdraagt aan het leefbaar houden van danwel weer leefbaar maken van de Nederlandse samenleving.

    1. palko

     Aanvulling: ‘van mij mogen de genoemde medewerkers snel werkloos worden. Zodat etc ‘. Mijn toetsenbord kon mijn gedachten even niet bijbenen …

   2. Frits Jansen

    PVV spelling: de kofschip.
    Wie de asielzoeker nog het meest nodig hebben is mopperend Nederland, van DDS tot PVV.
    Ik moet denken aan de Anti-Apartheidsbeweging die onderging toen ze plotseling hun zin kregen.

  2. Ernst Quispel

   Moet dit een inhoudelijk argument voorstellen, Ries?

   1. Holland

    Ries zet je neer zoals je bent, Quispel. Dat gaat boven argumenten uit.

 14. meijer61200

  Jalta..Jalta… O ja, dat filiaal van de VK en NRC. Lachen weer om die ontaarde mongool Ewout (What’s in a name).

 15. Arie B

  @Ernst: je vergeet dat er de afgelopen 15 jaar volop gepraat en koffie gedronken is door allerlei linkse gesponsorde hobbyclubjes. Resultaat nul. De normen en waarden zijn anders en blijven anders. De loyaliteit aan hun land van oorsprong is groter dan aan het woonland (NL), de inburgering is nog steeds zeer slecht, de roep om sharia wetgeving komt steeds terug. Het is zo’n beetje 180 graden verschil met de naïeve linksdenker/linksstemmer.

 16. Gerlos

  Dialoog praten en weet ik wat meer heeft weinig tot geen zin met de (dames indien mogelijk) en heren moslims geen zin, wij ongelovige worden aan alle kanten genegeerd door deze figuren en bij de HAAT PREDIKERS kunnen we natuurlijk helemaal niets goeds doen.

 17. Willem Alexander

  Allah Akbar heeft zoiets van Sieg Heil….. een lekkere intimiderende schreeuw om je als uitverkorene te profileren.
  Typetjes als Ewout Klei zijn van die andere dhimmi categorie die met de stront in hun ogen nog steeds door de kamer dolen en roepen dat het niet zo riekt!
  Mohammed was een toch een aardige, vriendelijke man? Getuigt het niet van opperste beheersing en devotie om je bruid van 6 drie jaar lang ongemoeid te laten en te naaien als ze 9 wordt. Wat een heerlijk rolmodel…
  Waar zijn de Joden, de Christenen, de zwarte slaven in de mohammedaanse staten. Och gut… allemaal? Ja allemaal…
  Boffen we dat we in Europa en zeker Nederland nu toch net de “goede” moslims hebben verzameld..ja toch? Ramadan? Rammen dan!

  FREE TOMMY ROBINSON

 18. Frits Jansen

  Slap verhaal.
  Haatpredikers zijn een probleem, maar aan beide kanten. Dat Donald pardon Wierd Duk haat predikt staat wel vast, vermoedelijk nog meer als beroeps-trol die daarmee zijn brood verdient bij de bruine Telegraaf dan uit overtuiging.
  Haat is business, en marktwerking doet de rest.

 19. JanusK56

  @Holland nr.7: helemaal mee eens!!

 20. JanusK56

  Eh, nu op nr. 39!

 21. JanusK56

  Eh, nr. 41

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.