Matteo Salvini doet EU een handreiking: ‘Ik wil samenwerken, niet redetwisten’

Maar: wat betreft migratiekwesties zal de opstelling van de nieuwe Italiaanse regering hard zijn.

De leider van Lega Nord en nu minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, heeft vandaag gezegd dat zijn Europese collega’s helemaal geen angst hoeven te hebben voor hem en zijn regering. “We zijn elegant, we glimlachen, we zijn democratisch,” aldus de Lega-leider. Daarom hoeft de EU niet “bang” te zijn voor hen.

De komende uren zal hij, zei hij verder, praten met collega’s ministers van Binnenlandse Zaken van andere EU-landen “met wie ik samenwerk en niet zal redetwisten.” Hij wil hen dus een handreiking doen.

Daar voegde hij wél aan toe dat Italië vanaf nu een harde lijn volgt op het gebied van migratiekwesties. Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging zijn het daarover eens geworden met elkaar, en dat zal dus ook gebeuren. Zo zullen illegalen zo snel mogelijk uitgezet worden. Niets geen tolerantie voor mensen die op illegale wijze naar Italië zijn gekomen en daar vervolgens op illegale wijze blijven.

Natuurlijk zijn die vriendelijke woorden aan dovemansoren gericht. Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans hebben al lang besloten dat Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging vijanden zijn — zo zullen ze dus ook behandeld worden. De enige vraag is dan: durven die partijen hun rug recht te houden als de EU te keer gaat en allerlei dreigementen uit?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ernst Quispel

  De Italianen zullen de dupe zijn van deze clownsregering.

  1. edoc431

   Man hou eens op te jennen domme jongen

   1. swetsnek

    Ja dom is ie wat een hansworst is dat

   2. Ernst Quispel

    Kijk eens aan, alweer een nieuwe nick.

   3. Henk-Jansen

    Deze regering zal Italië met haar onverantwoorde uitgavenpatroon Italië in een diepe crisis storten a la Griekenland. En als dat gebeurd gaan de zuid-Europeanen weer hun handje ophouden bij ons.

    1. denk eens na

     Klopt helemaal , en gaat de nederlander dat betalen? of gaan we dan uit de eu? Het laatste is waar vele op hopen

  2. Floris

   Vanuit het verre Nederland schijt Quisling op Italië.

 2. Ritter

  “Zo zullen illegalen zo snel mogelijk uitgezet worden. “

  Daar kan Amsterdam een voorbeeld aan nemen.

  1. swetsnek

   heee ritter ik het bewijs in handen dat ERNST BEUK EU KOK EN WIE NOG MEER ???? komen van de hand van MICHAEL VAN GALLIEN EVEN MET WAT NICK IN DE RONTE LOPEN STROOIEN EN WALLAH EEN BAN OMDAT IK DE TROLLEN EVEN HARD AANPAK DUS HET KAN ALLEEN MAAR VAN DE REDACTIE KOMEN

   1. swetsnek

    Alleen ben ik slmmer hahahahaha wat een dombo

    1. Ernst Quispel

     Iemand die Michael van der Galien kan ontmaskeren moet wel reuzeslim zijn.

     🙂

     1. Guus Geluk

      Ernst,

      Het lijkt me beter om de trollen te negeren.

     2. swetsnek

      nee hoor vrij simpel zit nu in de broncede te lezen intressant jullie ipadres

     3. Henk-Jansen

      Het feit dat hij zich zo druk maakt om andermans ip-adres maakt het nog sneuer.

   2. swetsnek

    We zoeken even verder daarna wordt de hele handel op twtter gelpeurd

    1. Meester Kong

     Zeer interessant zo’n VPN ip adress 🙂 🙂 🙂

     1. swetsnek

      maar brengt mij wel bij jou provider dombo en daar staat nog meer hahahaha

     2. swetsnek

      maar brengt mij wel bij jou provider dombo en daar staat nog meer hahahaha het intressante is dat er meerdere namen op dezelfde surfer met hetzelfde ipadres staan mmmmm wat zegt mij dat ??????

    2. Meester Kong

     @swelge is geen domme jongen hoor….

 3. DolleDries

  De Amerikaanse megabank JPMorgan heeft nu statistieken gepubliceerd waaruit blijkt dat niet alleen Turkije, maar opnieuw ook Argentinië een financiële crash niet meer lijken te kunnen voorkomen. Inmiddels krijgt Argentinië al een bailout van het IMF, en voor Turkije is dat slechts een kwestie van tijd.
  JPMOrgans analist Michael Cembalest waarschuwt daarom dat de financieel-economische crisis in beide landen niet onderschat moet worden. In Turkije moest de rente fors worden verhoogd om de val van de lira, de torenhoge inflatie en de kapitaalvlucht naar het buitenland te stoppen. Argentinië heeft de afgelopen jaren zo gigantisch veel geld geleend, dat het voor de 8e keer in 200 jaar op het staatsbankroet afstevent

  1. Ernst Quispel

   Deze tekst werd zonder bronvermelding gejat van Xandershit.

   1. Stanly2000

    Ernst is ook consument van Xandershit zo te zien. Ga zo door!

   2. Holland

    Val deaudt met je bronvermelding Quispel!

    1. DolleDries

     Het is goed te lezen dat Ernst een trouw lezer van Xander is.In dit valletje is hij iedergeval ingetrapt. Wat een lozer is die vent

 4. Ernst Quispel

  Met betrekking tot de EU gelden inmiddels twee keiharde wetmatigheden:

  1. De EU zal bereid zijn nagenoeg alles te doen om de EU en de euro in stand te houden. Griekenland bewees dat ze daarin bereid zijn tot het uiterste te gaan. Italië is too big to fail, is bestuurlijk en economisch te zwak om uit EU en euro te stappen en als de huidige regering idiote dingen gaat doen zal de EU alles bijlappen.
  2. Elk probleem dat de EU overvalt leidt tot een sterkere EU. De Brexit leidde tot een sterkere politieke unie, Trump is op dat punt een zegen in vermomming en als Italië uit de klauwen loopt zal dat slechts leiden tot meer greep van Brussel.

  Mensen die deze twee wetten niet doorgronden mogen dromen over een beëindiging van de EU maar ze zullen er on de werkelijkheid altijd naast zitten.

  1. denk eens na

   Rutte lapt de miljarden wel af aan de Italianen , maar doet de duitser (burger) dat ook dat is de vraag.

 5. Florissa

  Een paar korrigierende tikjes voor degene die niet wegwillen doen wonderen, links zal wel op zijn kop staan,maar de werkende burgers moeten dit ophoesten, als ze niet verder in de schulden willen geraken,gooi je als eerste je ongevraagde ,maar opgedrongen Visite de deur uit .
  Frans met je volgevreten kop,en Juncker ouwe zuipschuit, het lazerus voor jullie .De Italianen hebben meer ballen dan die weke Hollanders ,en Duitsers ,Brussel gaat een zware tijd tegemoet ,en het kan mij niet snel genoeg naar de kloten gaan.

 6. Ni28

  De starre houding van de EU tegenover alles wat afwijkt maakt de EU steeds minder democratisch en met deze houding zal het afbrokkelen van de unie versneld worden. Er zijn steeds meer landen die de arrogantie van Brussel niet verteerbaar vinden. De burger kiest steeds vaker voor verandering. De Brusselse zooi kan de burger gestolen worden en Brussel wordt niet gered door statistieken op bestelling maar door zich te bezinnen of dit wel een goede weg is die zij volgen.

 7. lanex

  De EU dient zwaar te hervormen of te verdwijnen. Hulde aan de Italianen die zich niet meer laten chanteren door EU geboefte Timmermans, Juncker en Merkel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.