Matteo Salvini doet EU een handreiking: 'Ik wil samenwerken, niet redetwisten'

Geen categoriejun 02 2018, 16:00
Maar: wat betreft migratiekwesties zal de opstelling van de nieuwe Italiaanse regering hard zijn.
De leider van Lega Nord en nu minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, heeft vandaag gezegd dat zijn Europese collega's helemaal geen angst hoeven te hebben voor hem en zijn regering. "We zijn elegant, we glimlachen, we zijn democratisch," aldus de Lega-leider. Daarom hoeft de EU niet "bang" te zijn voor hen.
De komende uren zal hij, zei hij verder, praten met collega's ministers van Binnenlandse Zaken van andere EU-landen "met wie ik samenwerk en niet zal redetwisten." Hij wil hen dus een handreiking doen.
Daar voegde hij wél aan toe dat Italië vanaf nu een harde lijn volgt op het gebied van migratiekwesties. Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging zijn het daarover eens geworden met elkaar, en dat zal dus ook gebeuren. Zo zullen illegalen zo snel mogelijk uitgezet worden. Niets geen tolerantie voor mensen die op illegale wijze naar Italië zijn gekomen en daar vervolgens op illegale wijze blijven.
Natuurlijk zijn die vriendelijke woorden aan dovemansoren gericht. Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans hebben al lang besloten dat Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging vijanden zijn -- zo zullen ze dus ook behandeld worden. De enige vraag is dan: durven die partijen hun rug recht te houden als de EU te keer gaat en allerlei dreigementen uit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten