Motorclub Satudarah is verboden door de rechter: gaan die clubleden überhaupt wel luisteren?

Motorclubs, tja, daar kan je wat van vinden natuurlijk, maar het wordt wel echt een probleem als ze maffiatje gaan spelen. Motorclub Satudarah geeft al langer problemen en er was zelfs in de politiek een tijdje het idee om dit soort motorclubs maar helemaal te verbieden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want motorclubs kunnen ook gewoon heel onschuldig en leuk zijn. Nu heeft de rechter de motorclub verboden.

Ook de clubs Supportcrew 999 en Saudarah vallen onder het verbod. Zij zijn volgens justitie zodanig verweven met Satudarah, dat ze daar eigenlijk onderdeel van uitmaken.

Het Openbaar Ministerie wilde ook dat de supportclub Yellow Snakes MC werd verboden, maar volgens de rechtbank is die club onafhankelijk genoeg en is niet voldoende bewezen dat hij deel uitmaakt van Satudarah.

Leuk zo een verbod en ook goed, maar wie denkt dat die leden van de clubs zomaar gaan toegeven en zich aan de wet gaan houden is vrij naïef. De mogelijkheid bestaat nu dat de clubs ondergronds gaan, of andere clubs gaan infiltreren. Het kan niet van criminelen worden verwacht dat ze zich aan de wet houden, dus dat moeten we dus ook nu niet verwachten. Dit verhaal gaat zeker nog een staartje krijgen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Het club van Wie are here stopt ook nooit met woningen kapen, waarom zou Satudarah dan nog moeten stoppen? Wetteloosheid komt steeds meer aan bod sinds wij kennis met de islam hebben gemaakt.

  1. lugar

   “(…)sinds wij kennis met de islam hebben gemaakt.”

   In de islam gaat de sharia boven de reguliere wetgeving.

   1. sonar

    Als je een motorclub kan verbieden,dan moet het niet zo moeilijk zijn om de islam te verbieden die moord en verderf in hun boekje hebben staan en predikt in de moskee en de samenleving totaal wilt ontwrichten.

   2. Fortiori

    De roep om strenger te straffen is alom aanwezig. Levenslang, doodstraf is doodstraf. Drie keer in de fout en je mag eclipseren (weggaan, vertrekken, oprotten, aftaaien) De Sharia is zo slecht nog niet.

 2. nienke

  Deze club kan de rechter wel verbieden maar moskeeen die worden verdacht het salafisme te prediken kunnen haat imams die haat prediken niet veroordelen en het land uit smijten.
  Waarom dit wel en het andere niet.
  Bang voor represailles rechters?

  1. Heinz

   Flau hoor, Nienke. Het zijn toch van die lieve jongens met hun brommers. Doen geen vlieg kwaad.

 3. MennoF

  Satudarah verbieden maar de Islam niet? Wat een onzin. Bij mij in de buurt stond Satu erom bekend dat ze criminele en irritante Marokkaantjes een lesje leerde.

 4. Gerlos

  De Nederlandse wet is zo krom als een moskee die op joodse grond is gebouwd.

 5. Jongbloed 020 Ivan

  De overwegend Molukse leden van Satudarah hebben over het algemeen de pest aan Marokkanen.
  Wellicht kunnen ze eens een moskee kapen.
  In plaats van aanhangers van de islam maken Ambonezen meestal deel uit van de Pinkstergemeente.
  Geheel overeenkomstig het christelijk-joodse Nederlandse gedachtegoed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.