Online geld besparen via cashback shopping populair!

snapshot
Foto:

Steeds meer Nederlanders kopen regelmatig tot vaak via internet. Via de PC, laptop of mobiel heb je miljoenen producten binnen handbereik. Toch willen we niet teveel uitgeven, dus we blijven letten op aanbiedingen en kortingsacties. Met cashback websites kan je bijvoorbeeld veel geld besparen op je online aankopen.

Cashback korting

Veel mensen gaan op internet direct naar de webshop om hun inkopen te doen. Je kan echter vaak veel geld besparen door dit te doen via een cashback website. Koop je via een cashback website, dan krijg je een percentage of een deel van het aankoopbedrag terug. Dit kan al snel aardig wat extra geld opleveren, bijvoorbeeld bij het boeken van vakantie, het overstappen van energieleverancier of het afsluiten van een verzekering. Maar ook op kleding, elektronica en andere online aankopen ontvang je cashback.

Bij de grootste cashback websites maak je gratis en vrijblijvend een account aan op de website. Je krijgt bijvoorbeeld cashback bij ShopBuddies.nl. Binnen enkele minuten ben je aangemeld en kan je met cashback shoppen. Weet je nog niet bij welke webshop je wilt gaan kopen, vergelijk dan het aanbod en de cashback bij verschillende aanbieders en maak je keuze. De cashback staat meestal binnen 1 tot 2 werkdagen in je account bij de cashback website en dit kan je op je direct op je bankrekening laten storten of inwisselen voor cadeaubonnen van verschillende webwinkels. Een leuk extraatje voor je portemonnee!

Goedkoop boodschappen doen

Niet alleen in Nederland is online shoppen enorm in ontwikkeling, ook in de ons omringende landen. Grenzen vervagen steeds meer als het gaat om kopen via internet, alhoewel wij Nederlanders toch nog de voorkeur geven aan een Nederlandse webwinkel. Waren het voorheen met name elektronica en kleding die we online kochten, het afgelopen jaar zijn daar ook andere productgroepen bijgekomen. Neem bijvoorbeeld de wekelijkse supermarkt aankopen. Nu het steeds makkelijker wordt om online je boodschappen te bestellen, is een duidelijke toename van deze productcategorie te zien. En ook op de supermarkt aankopen kan je geld besparen met een cashback website.

Vergelijken en besparen

Waar we de huis-aan-huis folders vroeger doorspitten voor de beste aanbiedingen en hoogste kortingen, kan je nu op internet nog veel meer geld besparen. Je kunt cashback vergelijken op bij websites als Shopbuddies.nl. Hier vergelijk je bijvoorbeeld webshops op de hoogte van de cashback, maar ook het productaanbod en de service. Ook zie je welke actuele kortingen en acties de webshops bieden en kan je daarmee bovenop de cashback ook nog extra korting krijgen.

Een nieuwe, maar interessante manier waarmee online winkelen nog aantrekkelijker wordt voor een breder publiek. Nuchter als wij Nederlanders zijn, vragen we ons wel af hoe dit kan. Heel simpel, de cashback websites ontvangen een vergoeding van de webshops voor elke aankoop die wordt gerealiseerd. En die vergoeding wordt in de vorm van cashback aan de leden van de cashback website uitgekeerd. Door het grote bereik van cashback communities worden zij een steeds belangrijker marketingkanaal voor adverteerders en webshops, en voor consumenten levert dit extra voordeel op als ze online winkelen. Een win-win situatie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!