De mainstream media negeren bijzonder veel belangrijk nieuws over Israël

De mainstream media negeren bijzonder veel belangrijk nieuws over Israël

Als lezer van De Dagelijkse Standaard weet u dat de reguliere media bepaald nieuws niet brengen. De reden hiervoor is wat tegenwoordig politieke correctheid wordt genoemd. Dit geldt wel in het bijzonder voor nieuws dat negatief is over moslims of islamitische landen, of positief over Israël.

Hieronder treft u daarvan als illustratie een aantal voorbeelden uit de afgelopen maand aan. Deze geven een indruk wat voor soort en hoeveel nieuws u wordt onthouden.

Bij de rellen in de Gazastrook hebben Palestijnen met hun brandstichtingen met vliegers veel schade bij Israëlische landbouwgewassen en natuurgebieden aangericht. De Palestijnen houden zo van het land, dat zij dit het liefst in brand steken! Maar ook de grensovergang met Israël werd bij herhaling bewust in brand gestoken, inclusief het brandstofoverslag station. De Gazanen richtten voor 30 miljoen euro schade aan. Tevens maakten zij zo zelf hun eigen bevoorrading nog moeilijker.

Die bevoorrading van de Gazastrook was al afgeknepen omdat de Palestijnse Autoriteit al een jaar lang weigert om nog langer te betalen voor elektriciteit of medicijnen voor Gaza. Dit vanwege het conflict van Fatah met Hamas. Het veroorzaakt een dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook, waar Israël buiten staat. Op 10 juni jl. protesteerden Palestijnen in Ramallah tegen die houding van de Palestijnse Autoriteit. De Palestijnse president Abbas had meteen een maatregel paraat: hij verbood verdere demonstraties.

Ook uit woede over de situatie heeft op 20 mei jl. een 20-jarige Palestijn zichzelf in Gaza in brand gestoken. Dat zou toch groot nieuws moeten zijn? Media brengen normaliter wel berichten over Palestijnen die wanhopig zijn en Arabieren die zichzelf in brand steken. Maar deze Palestijn gaf de schuld van de situatie aan Hamas, niet aan Israël. Dan is het blijkbaar niet meer interessant. Hij overleefde het trouwens wel, dankzij ingrijpen van omstanders.

Er werd de afgelopen maand weer een nieuwe complottheorie in het Midden-Oosten over Joden/Israël gelanceerd, terwijl er al zo veel zijn. Deze is afkomstig van de premier van het moslimfundamentalistische Turkije. Premier Yildirim beschuldigde op 16 juni jl. Israël van fraude en manipulatie bij het winnen van het Eurovisie-songfestival. Hij beweerde zelfs dat alleen daardoor Israël voor het eerst kon winnen. Terwijl in werkelijkheid het de vierde keer was dat Israël het festival won.

Serieuzer nieuws was dat volgens een Duits inlichtingenrapport van 24 mei jl. Iran nog steeds op zoek is naar de technologie voor massavernietigingswapens. Het is een nieuw bewijs dat de met Iran gesloten overeenkomst niet werkt. En dat de Amerikaanse president Trump dus terecht weigert om die overeenkomst te verlengen.

Een ander bewijs daarvoor was een filmpje van 24 mei jl. dat opdook van de zogenaamd gematigde Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif. Deze man werd door de voorstanders van de nucleaire deal alom geprezen als een gematigd persoon. Zarif was het levende bewijs dat er keurige mensen in maatpakken in het bewind van Iran zitten, waarmee zaken te doen zijn en een overeenkomst stand zou houden. Maar in het opgedoken filmpje is te zien hoe hij met een menigte mee roept: "Dood aan Amerika, dood aan Engeland, dood aan Israël." Dit is dus de 'gematigde' man op wie de naïeve Westerse onderhandelaars hun hoop hebben gevestigd.

Het is droevig dat de mainstream media zo veel belangrijk nieuws negeren. Zolang dat het geval blijft, zijn alternatieve media zoals De Dagelijkse Standaard onmisbaar.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties