Pietenprotest mag in Zaanstad!

Geen categoriejun 02 2018, 9:00
Misschien een beetje vroeg voor wéér deze discussie, aan de andere kant is hij eigenlijk nooit opgehouden: de zwartepieten discussie! Zaanstad gaat protesten toestaan zolang kinderen er geen last van hebben! Aldus RTL Nieuws.
Burgemeester Jan Hamming is er heel duidelijk in: er mag worden geprotesteerd maar niet als kinderen er last van gaan krijgen. Vrijheid van meningsuiting is voor Hamming een groot goed maar de zaak verpesten doe je maar ergens anders! Waar er precies gedemonstreerd mag worden moet nog worden onderzocht maar zowel voor- als tegenstanders zullen voldoende ruimte krijgen.
Voor enige doodsbedreigingen, zoals de burgemeester van Dokkum vorig jaar ontving, is de burgemeester niet bang en zegt: "Ach, ik ben eerder al verschillende malen met de dood bedreigd. Daar laat ik mij niet door van de wijs brengen."
Hopelijk regelt de gemeente voldoende beveiliging want de demonstraties worden ieder jaar intenser en de discussies op televisie ieder jaar belachelijker. Ergens moet het een keer klaar zijn in plaats van dat eindeloze etteren tot één partij z'n zin krijgt. Ook wordt de discussie allang niet meer eerlijk gevoerd en zou het om kindertjes gaan die moeten huilen omdat anderen hun uitmaken voor Zwarte Piet (wat een hél moet dat zijn zeg), of over stiekeme slavernijverering waar half Nederland stiekem op geilt. Het pro-Pieten kamp is echter net zo platvloers en gooit alleen maar olie op het vuur (al was Dokkum stiekem wel hilarisch).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten