Prominente AfD'er Gauland heeft geen spijt van zijn nazi-uitspraak: ''Erger kan ik ze niet beledigen''

Geen categoriejun 03 2018, 21:00
Alexander Gauland, een kopstuk en prominent lid van de Duitse partij, Alternative für Deutschland, heeft geen spijt van zijn uitspraak over de nazi's. Hij heeft in een toespraak bij de jongeren van de partij gezegd dat de nazi's slechts een 'vogelpoepje' was in de geschiedenis van Duitsland. Veel mensen zijn daar overheen gegaan en hebben gezegd dat het een schandelijke uitspraak is. Gauland zelf vindt dat je geen grotere belediging kan geven.

Duitsland heeft een "roemrijke geschiedenis, die langer duurde dan die verdomde twaalf jaar", sprak Gauland op een jongerenbijeenkomst van zijn partij in Seebach, Thüringen.

Vandaag zegt Gauland: "Ik heb het nationaal-socialisme als vogelpoep bestempeld. Dat is een van de meest minachtende karakteriseringen die je kunt bedenken in de Duitse taal." Volgens de AfD'er worden zijn uitspraken dan ook ten onrechte uitgelegd als het belachelijk maken van de slachtoffers van "dit criminele systeem".

Ik wil hierin niet naar doen of slecht overkomen, maar Gauland heeft in dit specifiek geval natuurlijk wel gelijk. Je kan Duitsland niet veroordelen door middel van zo een kleine periode. Ook heeft hij niet gezegd dat het een goede tijd was. Sterker nog, hij is er helemaal niet positief over. De boosheid lijkt vooral te zitten in de relativering van die tijd in vergelijking met de wereldgeschiedenis en in concreto de geschiedenis van Duitsland als natie.
In die context mag Gauland zeker zo een uitspraak maken, omdat het inderdaad tijdsmatig gezien een smal onderdeel is van de Duitse geschiedenis. De Duitsers mogen ook wel wat trotser zijn op hun natie en de nationale geschiedenis zonder gelijk voor nazi-sympathisant uitgemaakt te worden. Belachelijk. Het is raar dat men zo negatief doet over specifiek deze uitspraak en het is vooral overdreven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten