Red Bull blijft achter bij concurrenten op thuis-circuit, maar Verstappen verslaat Ricciardo

Dat is dan toch nog iets van positief.

Max Verstappen heeft mooiere kwalificatiedagen gehad. Hoewel hij iedere keer weer zijn best deed bleef hij in elke kwalificatieronde hangen op de vijfde plek. Meer zat er gewoon niet in, hoe hij hard hij ook pushte en hoe zeer hij ook het maximale uit zijn wagen probeerde te halen.

Daarmee was hij zeven tienden langzamer dan de pole position-tijd van Valtteri Bottas. De tweede coureur van Mercedes had een topdag en was sneller dan iedere andere coureur, teamgenoot Lewis Hamilton incluis. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen van Ferrari zaten vrij kort op de twee Mercedessen, maar toch moeten zij genoegen nemen met een startplek op de tweede rij.

Wat Max Verstappen betreft was het geen slechte dag. Hij heeft echt het maximale eruit gehaald. Het ultieme bewijs is dat hij teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich hield. Sterker nog, die werd niet zesde (meteen achter Max), maar zevende. Van de coureurs van de drie topteams is Max dus de enige die een coureur van een ander team tussen hemzelf en zijn collega heeft gekregen. Dat zegt eigenlijk alles over zijn vorm de afgelopen weken. Hij is écht in orde. Het begin van het seizoen viel wat tegen, maar sindsdien heeft hij zich geweldig verbeterd.

Natuurlijk hopen we allemaal wel dat hij morgen toch nog op het podium kan komen. Dat is niet onmogelijk, maar hij heeft er vrijwel zeker wél wat hulp bij nodig. Raikkonen kan hij op eigen kracht verslaan, maar wat Vettel, Bottas en Hamilton betreft moet hij vooral hopen op een technisch probleem… of een botsing. Want ja, ook dat hoort bij deze mooie sport.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. DolleDries

    Het is autorace ,geen sport.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.