Agressieve PvdA’ers vallen jonge Joodse demonstranten aan bij bezoek antisemitische Corbyn aan Den Haag

CIDI jongerenorganisatie CIJO heeft donderdagavond een statement gemaakt tegen het antisemitisme binnen de Britse Labour Party. Enkele leden van de jongerenorganisatie hielden tijdens de speech van Labour-leider Jeremy Corbyn een spandoek omhoog met daarop “Labour: for the many, not the Jew”, een woordspeling op de officiële slogan van de partij. De CIJO-leden werden vervolgens fysiek lastiggevallen door enkele aanwezigen.

Corbyn sprak donderdagavond in Den Haag op uitnodiging van PvdA-voorman Lodewijk Asscher. In eigen land ligt de Labour-leider echter zwaar onder vuur vanwege antisemitisme en steun voor terrorisme. Vorige week stuurde CIDI-directeur Hanna Luden daarom een open brief aan Lodewijk Asscher, met de oproep zijn Britse collega hier vandaag op aan te spreken. Asscher zei toe dit te zullen doen.

Het spandoek , een woordspeling op de officiële Labour-slogan “For the many, not the few”, werd tijdens de speech van Jeremy Corbyn aan het balkon gehangen. Na een paar minuten vielen enkele aanwezigen, waaronder iemand van de organisatie, de CIJO-leden fysiek lastig. Ze werden uitgescholden, en voorzitter Hidde van Koningsveld kreeg zelfs enkele klappen in zijn nek. Na de speech van Corbyn werden de CIJO-leden door beveiligers gevraagd te vertrekken. Voor het Paard van Troje probeerden zij nog in gesprek te gaan met Jeremy Corbyn, maar deze wilde niet reageren.

Corbyn was betrokken bij talloze antisemitische schandalen. Zo was hij onder andere lid van meerdere Facebookgroepen waar ernstige Jodenhaat werd verspreid, maakten Corbyn-aanhangers gebruik van antisemitische retoriek op spandoeken, verdedigde hij een muurschildering met antisemitische stereotypen, was hij aanwezig op bijeenkomsten van Holocaustontkenners en noemde hij bewust Joden of antisemitisme niet in zijn statement voor Holocaust Memorial Day.

In zijn reactie op de open brief sprak Asscher zich uit tegen antisemitisme, maar benadrukte hij dat het evenement ging over de strijd belastingontwijking. Ook citeerde hij uit een brief van Corbyn (d.d. 26 maart jl.), waarin deze een ‘zero tolerance-beleid’ belooft wat betreft antisemitisme.

Dit beleid bleek deze week opnieuw een wassen neus. Volgens woensdag uitgelekte interne richtlijnen kunnen dubieuze uitspraken alleen antisemitisch zijn als opzet wordt aangetoond. Bovendien heeft de partij slechts 7 van de 11 voorbeelden van antisemitisme die zijn opgenomen in de internationaal erkende IHRA-definitie, overgenomen in haar eigen definitie.

Ook bleek de door Jeremy Corbyn aangestelde Labour-adviseur op het gebied van antisemitisme, Gordon Nardell, juist nauwe banden te hebben met partijleden die betrokken waren bij schandalen rondom antisemitisme. Het beloofde “zero-tolerance-beleid” waar Asscher zo instemmend over sprak, stelt in werkelijkheid dus niets voor.

De onwil van Corbyn om antisemitisme aan te pakken, heeft verstrekkende gevolgen. Hoogleraar dr. Deborah Lipstadt, bekend van haar rechtszaak tegen Holocaustontkenner David Irving, verklaarde maandag nog dat ‘softcore’ Holocaustontkenning in Groot-Brittannië aanvaardbaarder is geworden dankzij Labour. Daarom besloot CIJO de Brits-Joodse gemeenschap een hart onder de riem te steken en Corbyn ook in Nederland te confronteren met het antisemitisme-schandaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. DolleDries

  Wat een tuig die PVDA.

 2. Meinoud Marinus

  “Door CIDI jongeren”

  ….juist

  de tranen vloeien weder rijkelijk…

 3. Ernst Quispel

  Wat een triest soort demagogie.

  1. JubbeFeenstra

   Ik durf het bijna niet te vragen, maar wat bedoelt u?

   1. nogmaals

    Hij bedoelt dat de woordvoerders van de Partij Van De Antisemieten in hun (verkiezings)praatjes hun Jodenhaat goed verborgen proberen te houden, maar dat ze in dit soort situaties hun ware, fascistische aard tonen.

  2. Bloem

   Dat is immer uw reactie wanneer antisemitisme aan de kaak wordt gesteld

 4. Kees

  Nationaal socialisten, 1938 al en nu nog.

 5. Nasrani

  Wat je hier ziet is hetzelfde als in de VS. Links is erg voor vrijheid van meningsuiting, zolang het maar mening is. Een afwijkende mening wordt met geweld weersproken. Een mooi voorbeeld van fascisme. Het nieuwe fascisme. Eng.

  1. Nasrani

   Hun mening

  2. Hermann Fegelein

   Pvda lijkt nu wel een branche van antifa, die accepteren ook geen andere meningen en mocht er iemand een andere mening hebben dan wordt er ook meteen met geweld gedreigt.

   1. lugar

    Je begint op te vallen WlM…

    1. Hermann Fegelein

     Het leuke is ik ben w i m niet weet je waarom niet? omdat ikzelf al maandenlang deze site volg zonder te commenten en ik werkelijk walg van ieder van w i m s comments, niet meteen wijzen lugar. Het kan ook gewoon een student zijn die zijn mening kwijt wil. Ja W i m is de abominatie en de kankercel van DDS en ik snap nog steeds niet waarom ze hem niet ge ip band hebben maar nou ja DDS zal wel zo zijn redenen hebben. En mocht je nadenken over waarom ik deze naam heb gekozen, zoek dan op YouTube op hrp, het maakt de nazi’s belachelijk en is echt geniale satire. Voor de rest ben ikzelf PVV-er en FVD-er (ben er nog niet helemaal over uit wie ik steun maar ik volg het allebei)

     1. DolleDries

      Je gekozen naam is wel griezelig.

     2. lugar

      @DD: Niet alleen de naam 😉

      Ik weet weer genoeg. 🙂

     3. Bloem

      Beste Lugar, daar staat tegenover dat de uitspraken van Quispel nog veel enger zijn

     4. lugar

      @Bloem: Griezelig inderdaad.

     5. Meinoud Marinus

      H. Fegelein schreef:
      “..niet meteen wijzen lugar. Het kan ook gewoon een student zijn…”

      Dat kun jij wel zeggen, maar Lugar de Paranoïde Clown, denkt daar wel even anders over.. want iedereen die geen Lugar of Rechtsaf is, is W.I.M.

      “…Voor de rest ben ikzelf PVV-er..”

      Doe het niet, Fegelein.. trap niet in deze praatjespartij.. houd het dan bij FvD..

 6. DolleDries

  De SA knokploegen zijn er weer.

 7. Ritter

  (Extreem) links , extreem rechts en moslims hebben een ding gemeen…………hun Jodenhaat. Op dat punt kunnen ze elkaar een hand geven.

 8. Frits Jansen

  Je mag best bezwaren hebben tegen de destructieve rol van Israël in het Midden Oosten, en je mag zelfs Joden haten, want we willen geen Gedankenpolizei, een politie die gedachten controleert.
  Antisemitisch wordt het pas als je joden uitsluit, of erger nog, vermoordt.
  Daar denkt het CIDI uiteraard anders over.
  Ooit waren Joden paria’s van de samenleving, nu zijn ze succesvol in handel, politiek en wetenschap, en dat gecombineerd met het karakter van een besloten club roept weerstanden op.

  1. Ritter

   “Je mag best bezwaren hebben tegen de destructieve rol van Israël in het Midden Oosten”

   Welke “destructieve rol”?
   —————–

   Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren
   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   1. Meinoud Marinus

    DolleDries vraagt wat dan wel de destructieve rol zou zijn..

    Plaatst uiteraard weer een link vol onzin…

    1. Meinoud Marinus

     DolleDries moet Rotter zijn*

     1. Meinoud Marinus

      En rotter moet Ritter zijn*

     2. lugar

      En Meinoud Marinus moet Ernstlim zijn*

  2. lugar

   @Fritstisimiet: Lees maar even, domme jongen!

   Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren
   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 9. Sam C

  In de jaren 30 was het ook een Arbeiders partij die niet zo veel op had met Joden.

 10. lugar

  Terwijl 88% van “de Nederlanders” zich extreem gelukkig acht, slaan de EU-autobranches alarm vanwege een dreigend tekort aan laadpalen. Nu maar hopen dat ze wel halal zijn.

  https://www.autovisie.nl/nieuws/autofabrikanten-waarschuwen-laadpaaltekort?utm_source=telegraaf.nl&utm_medium=widget&utm_campaign=https://www.telegraaf.nl

 11. Jantje

  Het is niet helemaal zeker wie zij dat de nieuwe fascisten, zichzelf anti-fascisten noemen, maar een ziener was het wel.
  De PvdA zou zich werkelijk dood moeten schamen voor deze ranzigheid.

 12. denk eens na

  Opa asscher wist ook wel van wanten tijdens 40/45

 13. Kees

  Wel heerlijk om te zien hoe die pvda zichzelf helemaal verder afbreekt. Bij GL lachen ze zich de ballen uit de broek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.