Drie jongeren opgepakt voor uit de hand gelopen ‘grap’: een bommelding

In deze tijd van extremisme, polarisatie, dreiging van oorlogen en terrorisme zit iedereen op het puntje van zijn of haar stoel. De samenleving is gespannen en ‘normale’ dingen kunnen gezien worden als iets gevaarlijks, zoals speelgoedpistooltjes en andere kinderlijke prullaria. Het wordt niet meer gezien als iets onschuldigs en dat is ook terecht. Drie tieners zijn nu opgepakt, omdat ze ‘voor de grap‘ een bommelding hadden gemaakt. 

De politie heeft drie tieners opgepakt voor het doen van een valse bommelding. Woensdagochtend werd het stadion van sc Heerenveen, een aantal bedrijven, een school en het omliggende gebied ontruimd. De opgepakte jongens (13 en twee keer 15 jaar oud) komen uit Limburg.

“De valse bommelding werd telefonisch gedaan. Na uitgebreid telecom-onderzoek hebben we kunnen achterhalen wie gebeld had. Toen was het niet moeilijk meer om de jongens op te pakken”, aldus politiewoordvoerder Van der Meer. “Het lijkt erop dat het om een uit de hand gelopen grap gaat.”

Hoe haal je het in je hoofd om zo een ‘grap’ uit te halen? Zulke meldingen worden meer dan serieus genomen, want een politie kan het zich niet veroorloven om er niet goed over na te denken. Ik vraag mij ook zeer sterk af hoe ze kwamen bij dit idee. Want je kan er uiteindelijk niets mee dan alleen jezelf in de penarie helpen. Daarnaast, de politie kan hier ook niets mee, want het zijn jongeren, of eigenlijk zelfs nog ‘kinderen’. Hopelijk hebben ze hun les geleerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Adriaan

  Een zeer pijnlijke en zware straf voor deze imbecielen zou zeer gepast zijn. Levenslang zullen ze hieraan herinnerd moeten worden.

  1. Bloem

   Ja goed idee om kinderen zo hard aan te pakken. Meteen ook maar weer de doodstraf uit de kast halen? Doe ff gewoon, denk je niet dat de hele ophef al geen straf genoeg is.

   1. Adriaan

    Lul toch niet zo dom @Bloem, wie heeft het over doodstraf?

   2. Frits Jansen

    De politiek vraagt om steeds zwaardere straffen. Ouders die hun stoute kinderen steeds harder slaan worden uit de ouderlijke macht ontzet.

  2. Frits Jansen

   1) Als ze echt ik bedoel zijn kunnen ze het niet helpen.
   2) en een zware straf verhoogt de intelligentie ook niet.

   1. Frits Jansen

    Debiele spell checker maakt van “debiel” “bedoel”.

    Android islamiseert ook. Alles wijst daarop. Nederland gaat naar de bliksem. En de rest van de wereld ook. En alle wegkijkers zijn schuldig. Afschuwelijk.

 2. Ni28

  Een bommelding kon vroeger nog een grap zijn, tegenwoordig een serieuze feit. Een ware verrijking voor ons land en Europa.

  1. Ernst Quispel

   Inderdaad, een ‘serieuze feit’.

   🙂

   1. Ego-non-solus

    EQ viert weer het feest van een ander wijzen op speelfouten en wil daarmee impliciet zijn superioriteit bewijzen.

    Wat deze man beheerst, ik weet het niet. Zielig vind ik het wel.

 3. Gerlos

  Heren dat wordt brommen en waarschijnlijk opname in een opvoeding, gezien de leeftijden totaal drie weken.

 4. lugar

  Als je 13 en/of 15 bent heb je wel een baard in je keel, maar je kunt ‘m nog niet scheren.

  Ze verdienen een flinke, serieuze duw, maar het zijn tevens ook nog kinderen die een tweede kans verdienen.

 5. Pedrito

  Lijkt mij trouwens wel een aardige sanctie om alle kosten op ouders en/of verzorgers te verhalen. Hele duidelijke stimulans om wat meer aandacht te besteden aan het doen en laten van je kroost.

  1. Bloem

   Hij die zonder zonde is, werpe de 1e steen

 6. Frits Jansen

  Valt me mee dat de vermeende “islamisering” niet weer de schuld krijgt.
  Veel criminaliteit ook nog van twintigers komt van jongens die stoer tegen elkaar willen doen. Wie een keer in de bak gezeten heeft krijgt extra status. Vandaar dat taakstraffen zinvol zijn, want die werken niet statusverhogend.
  Bij de westerse, christelijke cultuur horen sinds de Verlichting milde straffen.
  Ik zie hieronder voorstellen voor ouderwetse islamitische straffen. Wat kan beginnen met de hand af te hakken die gebeld heeft. Dat maakte die stoere knullen letterlijk minder bijdehand.

  1. lugar

   @Fritslam: ‘de vermeende “islamisering” ‘

   Leuk geprobeerd weer Fritslam, maar de islamisering van Nederland is een feit, opzettelijke domme jongen. Het herhalen van een leugen maakt het geen waarheid.

   Speciaal voor jou een aantal feiten, feiten en waarheden zijn namelijk vijanden van islam.

   ======================================

   Oktober 2015: Er zijn een miljoen moslims in Nederland. Volgens het PEW Research Center groeit dat aantal tot 1,6 miljoen in 2050.

   Oktober 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.

   September 2015: De Universiteit van Amsterdam sloot een ‘stilteruimte’, maar studenten willen die heropend zien. Studentenbond ASVA vindt dat zo’n ruimte ‘hoort bij de tijdsgeest’.

   September 2015: D66-Kamerlid Wassila Hachchi zegt in tv-programma Pauw dat ‘radicalisering’ niets met de islam te maken heeft.

   Juni 2015: De Marokkaanse overheid stuurt met instemming van minister Lodewijk Asscher voor de ramadan 53 imams naar Nederland, die in Marokkaanse moskeeën theo­logische les zullen geven tegen radicalisering en IS. Asscher prees bij een bezoek aan Marokko de plaats van ‘de gematigde islam’ in het land en zei dat Nederland daarvan nog veel kan leren.

   1971 Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
   Jaren 50

   1956 In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.

   1954 De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.

   1951 Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.

  2. lugar

   @Fritslam: ‘de vermeende “islamisering” ‘

   23 januari 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’

   1. lugar

    @Fritslam: ‘de vermeende “islamisering”

    7 november 2001: D66-Kamerlid Olga Scheltema wil de wijn uit het kerstpakket, ter wille van moslims. Albert Heijn deed alcohol en varkensvlees in 2001 al uit kerstpakket.

 7. dicklijnsvelt

  je bent tegenwoordig al gauw aan de beurd voor een beschuldiging terrorisme .
  ik maakte een maand geleden een melding van een verborgen camera .en de risico
  s die dit voor mijn gezin meebracht.en kreeg deze klacht naar de gor terug als bommelding ,de idioten hadden dit waarschijnlijk niet goed gelezen maar begrijpend lezen en begrijpen wat een burger nodig heeft van de politie zijn moeilijke dingen he ,daar moet je hoger voor zijn geschoold.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.