Er worden aanslagen verwacht in populaire vakantie-oorden door islamitische vrouwen

Geen categoriejul 16 2018, 13:00
Nogal een angstaanjagende titel van dit stuk, niet? Ik werd ook eventjes bang toen ik het artikel las waar dit stuk aan gewijd is. Gelukkig ga ik deze zomer niet naar een populair vakantie-oord, maar Britse inlichtingendiensten hebben geconstateerd dat er aanslagen gepleegd kunnen worden in dit soort oorden. Hoe komen ze aan deze informatie? Het komt van berichten van de 'witte weduwe', Samantha Lewthwaite.

Lewthwaite heeft inmiddels 30 vrouwelijke terroristen gerekruteerd en getraind in het maken van bommen. Ze heeft een voorkeur voor blanke bekeerlingen, want die trekken minder aandacht van de politie.

De Engelse wordt al jarenlang gelinkt aan een reeks aanslagen. De vrouw trouwde in 2002 met Jermaine Lindsay, die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen op 7 juli 2005 waarbij 26 mensen om het leven kwamen.

Dit maakt het alleen nog maar erger. Er is al minder focus op vrouwen, maar als het ook nog eens blanke vrouwen zijn, dan wordt er nog minder op gelet. Dat komt nu eenmaal door het verwachtingspatroon van mensen en dat is heel erg logisch. Zij begrijpt dat ook, dus daarom doet ze dat graag. Maar 30 vrouwelijke terroristen, dat is nogal een aantal. Verspreidt het risico en dan krijg je een angstaanjagende groep terroristen.
Wat moeten we met deze informatie? Ik zou het vooral uw vakantie niet laten verpesten als u weg gaat, maar ik wilde dit wel meedelen, want het is wel informatie die men moet weten. Islamistisch terrorisme is niet alleen meer van de mannelijke arabieren, maar het risico ligt nu bij bijna iedereen. Beangstigend, maar wel waar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten