Illegale verkopers op Zomercarnaval hard gestraft: zieke Rotterdamse kinderen krijgen de waren

Op De Dagelijkse Standaard schrijven en delen we vaak nieuws over bedreigingen of negatieve ontwikkelingen, toch vinden we het ook belangrijk om genoeg te laten zien dat er niet alleen maar kommer en kwel is in deze wereld. Zo hebben agenten in Rotterdam ballonnen van illegale verkopers aan zieke kinderen gegeven. De illegale verkopers waren bezig tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam en ze zijn hard gestraft.

De ME nam de ballonnen van de illegale verkopers in beslag. Na overleg met justitie werden de ongeveer honderd ballonnen niet vernietigd, maar geschonken aan zieke kinderen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. “Klein gebaar, grote vreugde”, schrijft wijkagent Ben van Gorcum op Twitter.

Het was gisteren een drukte van jewelste in Rotterdam, waar ik woon en de Zomercarnaval mensen van verre aantrok. Het was even een gekkehuis, maar het verliep voor de rest goed en rustig. Het heeft nog geen epische proporties zoals in Amsterdam, maar met de groeiende populariteit van de stad zal de ellende waarschijnlijk in de toekomst nog wel toenemen. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren.

Kijk mij nu, toch weer wegglippen in vorm van cynisme en pessimisme. Ik stop en wijs als slot op het feit dat men vaak onterecht met beschuldigende vingers wijst naar de politie. Ze worden onderbetaald en beschermen de burgers en de samenleving. Ze verdienen meer credit, zeker na acties als deze. Chapeau!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. DolleDries

  Enorm knap om wat van die verkopertjes te pakken gelukkig zitten deze criminelen nu achter slot er grendel. De doodstraf voor dat tuig ze maken Nederland kapot in het land van de geschonken penthousen.

  1. AS210854

   Helemaal mee eens DD. Maar als nu alle in beslag genomen goederen zo vlug naar de werkelijke eerlijke eigenaar, of zo niet, naar een werkelijk goed doel gaan ben ik toch blij mag deze actie van de politie.

   1. AS210854

    Mag moet met zijn.

   2. EU kok

    quote:Maar als nu alle in beslag genomen goederen zo vlug naar de werkelijke eerlijke eigenaar,
    .
    Waar haalt u de info vandaan dat de ballonnen ergens ontvreemd waren?

    1. AS210854

     EU lezen

  2. EU kok

   De doodstraf voor illegale balonverkopers?
   U gaat nog verder dan de sharia wetgeving.

   1. DolleDries

    Sarcasme ontgaat jou natuurlijk.

   2. Holland

    EU drol heeft geen flauw idee wat ironie betekent. Vandaar dat hij de reactie van Dolle Dries serieus neemt. EU’tje is dan ook een rigide, verstarde patient.

    1. EU kok

     Ik ken 2 zaken, ironie en Dwaze Dries.
     Kijkt u zelf maar elke u het beste past.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.