Illegale verkopers op Zomercarnaval hard gestraft: zieke Rotterdamse kinderen krijgen de waren

Geen categoriejul 29 2018, 11:00
Op De Dagelijkse Standaard schrijven en delen we vaak nieuws over bedreigingen of negatieve ontwikkelingen, toch vinden we het ook belangrijk om genoeg te laten zien dat er niet alleen maar kommer en kwel is in deze wereld. Zo hebben agenten in Rotterdam ballonnen van illegale verkopers aan zieke kinderen gegeven. De illegale verkopers waren bezig tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam en ze zijn hard gestraft.

De ME nam de ballonnen van de illegale verkopers in beslag. Na overleg met justitie werden de ongeveer honderd ballonnen niet vernietigd, maar geschonken aan zieke kinderen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. "Klein gebaar, grote vreugde", schrijft wijkagent Ben van Gorcum op Twitter.

https://twitter.com/BenvanG60/status/1023287545168388097
Het was gisteren een drukte van jewelste in Rotterdam, waar ik woon en de Zomercarnaval mensen van verre aantrok. Het was even een gekkehuis, maar het verliep voor de rest goed en rustig. Het heeft nog geen epische proporties zoals in Amsterdam, maar met de groeiende populariteit van de stad zal de ellende waarschijnlijk in de toekomst nog wel toenemen. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren.
Kijk mij nu, toch weer wegglippen in vorm van cynisme en pessimisme. Ik stop en wijs als slot op het feit dat men vaak onterecht met beschuldigende vingers wijst naar de politie. Ze worden onderbetaald en beschermen de burgers en de samenleving. Ze verdienen meer credit, zeker na acties als deze. Chapeau!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten