Vluchtelingen door Italië geweigerd, bedreigen vervolgens kustwacht

66 Vluchtelingen aan boord van een vrachtschip zijn door Italië geweigerd. Aldus de Telegraaf.

Italië doet er niet meer moeilijk over ‘Nee’ kun je krijgen als je vluchteling bent. Zo ook deze 66 vluchtelingen die voor de kust van Libië uit zee zijn gehaald door het Italiaanse vrachtschip. Het vrachtschip kreeg echter geen toestemming om naar Italië te varen en ze daar aan land te zetten.

Wat de mannen überhaupt ‘voor de kust van Libië’ deden is onduidelijk. Men zwemt niet zomaar even met z’n 66’en naar Italië. Het is goed mogelijk, want dit is vaker gebeurd, dat de vluchtelingen hun eigen bootje tot zinken hebben gebracht en een nabij varend schip ‘verplichten’ om te komen helpen. Dit gaat echter vaker mis dan goed.

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini beweert dat de Libische havens ‘meer dan veilig’ zijn waarmee hij impliceert dat hij de vluchtelingen zonder moeite veilig terug kan sturen. Het officiële standpunt van Italië is dat de vluchtelingen beter over alle EU-lidstaten moet worden verdeeld. Dit zal dan wel alleen gelden voor de vluchtelingen die zij nog binnen hebben gehaald want voor deze vluchtelingen lijkt het een Libisch retourtje te worden. De vluchtelingen zijn namelijk overgezet naar een schip van de kustwacht. Nu blijkt ook nog dat de vluchtelingen de bemanning aan boord van het schip hebben bedreigd! Maar goed dus dat Italië harder beleid voert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. swetsnek

  SNEL EEN HARPOEN IN DAT FLUTBOOTJE

 2. Nasrani

  Italie. Egint wijs te worden. 80% minder vluchtelingen, nu al!

 3. palko

  Lees ik nou ‘vluchtelingen’ in de aftiteling? ‘Nepvluchtelingen’ zal bedoeld worden. Want dat zijn het, zonder enige uitzondering. Je mag ze van mij ook Mickey Mouse vluchtelingen noemen. Dat keur ik ook goed.

 4. Ni28

  De volgende keer zullen de “vluchtelingen”geweren met zich meenemen in hun uitrusting. Geweer, i-Phone en geen paspoort.

 5. sjun

  Zeemijnen verdienen hun aanschaf gauw terug. Europa z.s.m. afsluiten voor gelukszoekers en volgmigratie op zoek naar financiëel onderhoud, huisvesting en zorg op uw kosten scheelt op korte en lange termijn vele doden. Nu al wordt de draagkracht van de bevolking overvraagd.

 6. Gerlos

  Alle gelukszoekers linea recta retour Libië en sluiten de grenzen in Europa.

 7. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege het gratis geld ( lees ons sociaal stelsel)
  ———————–

  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

  1. lugar

   Van de meer dan 40.000 Somalische asielzoekers met een verblijfsvergunning heeft ruim 80% een uitkering. Kosten bedragen tenminste 268 miljoen (268.800.000) euro per jaar.

   1. Vraagtekentje

    Dat maakt dat deze zielige mensen blijven komen, we hebben hier een fantastisch staatsinfuus gesponsord door de “brave” burger, verplicht door de Nederlandshatende overheid.

    1. denk eens na

     vandaar dat we veel meer gaan betalen voor het (milieu). wat linea recta naar het asiel schorem gaat terwijl hoe meer asiel uitvreters hoe meer belastend op het milieu.

     1. Steve Van der Vekens

      Meer belastingen, tax, btw, accijnzen, en niet voor het milieu, maar om die klaplopers te bekostigen.

 8. Troelstra

  Beschouw deze bootjes als een vijandige invasie en behandel deze ook zo! Dus onmiddellijk dr territoriale wateren verlaten of anders naar de zeebodem.

  1. Steve Van der Vekens

   ^^
   Klopt.
   Maar dat had ik ook al eens gezegd.
   Verdedig je grenzen potverdorie.

 9. Steve Van der Vekens

  U ziet wat een wolven in schaapskleren het zijn.
  Een beetje lachen naar het links gepeupel, en hun moorden en verkrachtingen nemen ze er met plezier bij.

 10. Jacco

  Het geweld van die parasieten begint al op zee

 11. Pescador

  Gewoon overboord schoppen die badgasten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.