Absurd: ‘Criminelen krijgen van de overheid gewoon een uitkering.’

Wat is Nederland toch een goedwillend en lief landje. Pietluttig waar het moet, openhartig waar het mag. Nederland schijnt zelfs gewoon uitkeringen uit te betalen aan criminelen. Criminelen die niemand meer kan vinden, maar waar het UWV wel geld naar over kan maken. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar het gebeurt wel bij tientallen criminelen.

Het kabinet probeert al sinds 2011 een einde te maken aan deze situatie. Maar het lukt nog niet om de geldkraan helemaal dicht te draaien. Dat komt omdat het maanden kan duren voordat een uitkering wordt stopgezet. Ook lukt het voortvluchtige veroordeelden regelmatig om hun uitkering via de rechter terug te eisen.

RTL Nieuws rept van dertien achterhaalde zaken waarin rechters een sociale dienst of UWV terugfluiten en beslissen dat de uitkering moet worden doorbetaald en de ingehouden uitkering moet worden teruggeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ni28

  Misschien moet de UWV een rechterlijke instantie worden want die blijk de enige die een misdadiger kan opsporen om hun financieel te steunen. Wat een zooitje ongeregeld wordt het in Nederland toch. Alleen de nette burger is altijd de klos.

  1. Ni28

   blijk moet blijkt zijn

   1. Ad Infinitum

    Maak er maar van: ‘blijkt de enige te zijn’

    1. Capo

     Ad Infinitum = Tengo = multinicker = taalneuqertje

     1. Ni28

      Ach ja, als je inhoudelijl ye kort schietoet moet je wat.

     2. Ni28

      Nog een extra typ fout voor de trol.

 2. meijer61200

  Zo rolt de bananen republiek Nederland! Ik ga er van uit dat de heren criminelen ook gewoon hun AK’47 geweren, en handgranaten kunnen opvoeren als onkostenpost bij de Belastingdienst!
  Nederland is volledig kapot en verloren. Oudjes laten we liggen in hun volgescheten luiers, gevangenissen staan leeg, politie agenten zijn ook op, want; geen personeel. Shell/Unilever steken 1,9 miljard in hun zak, en ga zo maar door. Had rubberen Rutte maar 1% van de daadkracht van president Trump, dan waren we een stuk beter af.

  1. Ad Infinitum

   De gepensioneerden van bedrijven als Holland Amerika Lijn, Shell, Unilever hebben een zeer goede pensioenregeling. Prachtige Nederlandse bedrijven van grote naam. Ook hoort daarbij Hoogovens, tegenwoordig Tata Steel, in IJmuiden. Laatstgenoemde heeft het te verduren door de importheffingen van Trump. Die kent u vast wel. Anders leg ik het wel even uit. Maar goed, om kort te gaan, de importantie van deze bedrijven is groot. Trump ! Onthoud de naam!

 3. Vraagtekentje

  Het kabinet doet “al sinds 2011” verwoede pogingen om een einde hieraan te maken, maar zonder succes. Dit heeft te maken met het feit dat het “soms maanden kan duren” voordat een uitkering stopgezet wordt!!!! NL het land van onbegrensde mogeljjkheden voor schorem en criminelen.

 4. Gerlos

  Verwonderd mij niks wat we leven toch in het knettergekke Nederland.

  1. Frits Jansen

   U bent wel verwend zeg.
   Nederland is zowat het netste en braafste land ter wereld.
   Zou het kunnen dat het regeringsbeleid u gewoon boven de pet gaat? De wereld is ingewikkeld, vandaag de dag.

  2. Ad Infinitum

   Weer iemand die Nederland verkettert. Maar spreek a.u.b. niet in termen van “we” . Ik heb het prima naar mijn zin in mijn welvarend land.

   1. Capo

    Ad Infinitum = Tengo = multinicker

    1. Tengo Kawana

     Nee, domme paranoïde sukkel.

    2. Holland

     Je hebt volkomen gelijk Capo. Zelfde woordjes, zelfde onzin, zelfde gehersenspoelde robotmening. Dat moet Tengo Tango zijn. Ad Infinitum ook negeren dus.

 5. AS210854

  De belastingdienst weet precies wat voor inkomen, uitkeringen je genoten hebt op 31 december. Hoe moeilijk is het om al deze gegevens van de criminele erbij te pakken en de uitkeringen stop te zetten. Dit is een dag werk. Belachelijke situatie en de geschokte politici vallen weer over elkaar heen. Zum k#tsen.

 6. Frits Jansen

  Geef toe: een ervaren crimineel aan de bedelstaf is een gevaar voor zijn omgeving.

  1. Pescador

   Dan moeten we die maar eens een keer goed lang opsluiten, dan hebben we er geen last meer van, ik hoop dat rutte nog eens wordt aangerand door zo´n crimineel

 7. waakhond

  Er zijn in Nederland veel Holeder aanbidders.
  Las ik bij het terug kijken van college tour.

 8. waakhond

  College tour.
  Is een belediging voor bijvoorbeeld Herman Finkers.
  Belagelijk dat holeder het zelfde podium heeft gedeelt.

 9. Pescador

  Ja da is weer echt nederland , als je als eerzaamburger perongeluk een steekje laat vallen hangen ze je op aan de hoogste boom en maken ze ja helemaal kapot. Maar criminelen en ilegale emigranten kun je gewoon niet genoeg geld toestoppen . Stelletje achtelijken

 10. Eugenie de la Fleur

  te gek voor woorden. Alleen in Nederland is zoiets mogelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.