Anti-Zwarte Piet-activist zet prijs op het hoofd van Sinterklaas: krijgt maar 300 euro boete

Kent u de groep ‘de Grauwe Eeuw’? Het is een bijna extreem linkse groepering die feestjes verstoord met het thema ‘indianen en cowboys’, straatnamen wil ‘dekolonialiseren’, maar ook een lid heeft die op Facebook heeft gezet dat die een prijs zet op het hoofd van Sinterklaas. Dit lid heet Michael van Zeijl en moest vandaag voor de rechter verschijnen voor zijn daad. Uitkomst? 300 euro boete.

De Grauwe Eeuw:

Van hun verzoeken om ‘koloniale’ straatnamen uit het Nederlandse straatbeeld te verwijderen, van het bekladden van een standbeeld van Jan Pieterszoon Coen met het woord ‘genocide’ of van hun strijd tegen de Cowboys- en Indianenfeestjes in poppodium Tivoli in Utrecht. Van Zeijls mede-activist Rogier Meijerink was de man achter de actie ‘Geen 4 mei voor mij’, waarbij het plan was de Dodenherdenking op de Dam met geschreeuw te verstoren. De NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) omschrijft de Grauwe Eeuw als een extreemlinkse antiracistische en antikoloniale actiegroep van minder dan tien mensen. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat de groep op mensen gericht geweld wil gaan plegen’, schreef de NCTV afgelopen maart.

Dus een prijs op iemands hoofd zetten is maar 300 euro boete waard, omdat die lang in de gevangenis heeft gezeten. Als er daardoor echt een man was onthoofd, dan zou de straf natuurlijk veel hoger zijn. Ik vind het nogal wat om zo een uitspraak te doen en ik vind het sowieso veel erger dan een straf krijgen van 300 euro boete. Daar komt die nog heel makkelijk van af en dan kan die met zijn groep de Grauwe Eeuw misschien nog ergere dingen ondernemen. Hopelijk is dat niet het geval.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Tengo Kawana

  Ik vind het terecht dat dit soort stupide figuren worden vervolgd en stevig bestraft met dit soort acties.

  De anti-Pieters zijn sowieso heel dom bezig. Ze activeren alleen maar het verzet tegen de afschaffing van Zwarte Piet.

  Als je niets doet verdwijnt Zwarte Piet gewoon omdat dit gênante symbool niet meer is te handhaven. Door er met veel kabaal actie tegen te voeren vertraag je die natuurlijke ontwikkeling.

  1. Original NL

   ….zucht..
   ……Als je niets doet verdwijnt Zwarte Piet gewoon omdat dit gênante symbool niet meer is te handhaven…….
   Tuurlijk willem…als de volksverhuizing zich heeft voltrokken is het met de nationale volklore gedaan, daar heb je volkomen gelijk in!!

   1. Bloem

    Yep en wanneer de Islam staatsgodsdiendt in Nederland wordt kan Dopper z’n gang gaan met de kleintjes

   2. Adriaan

    @Origineel, dat bedoel ik dus. Als je Kawana maar blijft negeren verdwijnt hij vanzelf.

 2. Duke

  Mensen die een probleem hebben met Zwarte Piet, hebben vooral een probleem met zichzelf.

  1. Ad Infinitum

   Dit ben ik helegaar met u eens. Iedereen die moeilijk doet over onze gekleurde medemens heeft te maken met een identiteits crisis.

  2. Peter Loosduinen

   Duke.
   Mensen die een probleem hebben met Zwarte Piet, hebben vooral een probleem met zichzelf.
   Ze hebben een probleem met onze cultuur !!
   Wij moeten hiervoor opkomen en ons niet laten beïnvloeden door deze minkukels.

  3. Tengo Kawana

   En de mensen die krampachtig willen blijven vasthouden aan het racistische symbool Zwarte Piet zijn evenmin te benijden.

   1. Hetzalwelweer

    @Ernst, ik zou me krampachtig vasthouden als ik me verplicht zou moeten laten besnijden….je weet wel….dat wat jou volk het liefste doet

    1. Ad Infinitum

     In Amerika zijn er veel blanke mannen die zich laten besnijden uit oogpunt van hygiëne. En dit staat los van hetgeen u bedoelt. Dit betreft geen Joodse of Islam traditie voor die beslissing.

     1. Hetzalwelweer

      @Ernst, dat jij je hebt laten besnijden tot achter je oren kun je niets aan doen, helaas hebben ze ook die laatste paar hersencellen die je nog had, waar je geen weet van had natuurlijk, laten wegsnijden.

     2. Tengo Kawana

      @Ad Infinitum

      Op dit blog figureren een paar ronduit gestoorde paranoïde trollen die alleen maar schelden en tieren. Daar blijkt geen kruid tegen gewassen.

      Laat je niet afschrikken, negeer ze zoveel mogelijk en richt je op de inhoud. De redactie laat het gebeuren en dit onkruid krijgen we niet gewied.

     3. Capo

      En floep, daar is Ad Infinitum. Valt niet op Willem.

     4. Hetzalwelweer

      @Ernst, zijn je moeders nog aan het stappen dat jij zo laat nog hersenspinsels op het net los mag laten?

   2. Rechtsaf

    @Tengo jij moet je vuile vieze smerige racistische islamitische trollensmoel dichthouden en oprotten hier.

    1. Hetzalwelweer

     @Rechtsaf…..allemaal beweringen waarvan wij weten dat ze waar zijn alleen zullen al zijn multinicks het ontkennen

     1. Rechtsaf

      @HZWW dat is wat islamitische multinickende mongolen doen

     2. Hetzalwelweer

      @Rechtsaf, sorry niet mee eens, dan doe je de Mongolen te kort, is een prima volk….de mensen met een down syndroom, ook wel mongolen genoemd, willen denk ik niet met multinickers vergeleken worden, doe je ze te kort…islamitische multinickende linkse landverraders dekt de lading wel, is mijn mening.

   3. Ad Infinitum

    Het zijn mensen die met zichzelf in de knoop liggen. Hun zelfbewustzijn hebben zij weggegeven. Leven met een mythe legt een zwaar beslag op de geestelijke gezondheid.

  4. Morales

   Mensen die zich beledigd voelen door Zwarte Piet
   die sporen gewoon niet.

 3. AS210854

  Behalve als de prijs op het hoofd van een moslim betrof, dan was de straf een heel ander verhaal geweest.

  1. Peter Loosduinen

   AS210854

   Het antwoord in het Duits zou luiden : Das stimmt.

 4. DolleDries

  Bellen in de auto wordt zwaarder bestraft dan oproepen tot moord

 5. Original NL

  Michael van Zeijl lijkt mij net zo’n meedogenloos stumpertje als folkert van der graaf.
  Preventief ruimen lijkt mij beter als 300 euri en de debiel weer loslaten op de maatschappij!!

  1. Tengo Kawana

   De straf van preventief ruimen kent ons strafrecht niet, Original. Ik vrees dat die barbaarse sharia-straf alleen in je eigen hoofd bestaat.

   1. Original NL

    O gut..maakt preventief ruimen wel deel uit van de door u zo hartstochtelijk gekoesterde islam?…Om uw woorden te gebruiken: Als je niets doet verdwijnt de rechtstaat gewoon omdat dit gênante symbool van democratie na de volksverhuizing niet meer is te handhaven!!
    Ik moet dus slechts even geduld hebben.

 6. Bloem

  Of topic. Steker Amsterdam centraal was een Afghaanse “vluchteling”
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2504760/steekpartij-amsterdam-cs-mogelijk-terreurdaad-dader-is-19-jarige-afghaan
  Hij gaat lekker, zal uiteindelijk wel weer verkocht worden als een verwarde suikerpatient

  1. Tengo Kawana

   Ik begreep dat de politie uitgaat van een terroristisch motief.

   1. Rechtsaf

    @Tengo “ik begreep” jij begrijpt er helemaal niets van met je stinkende trollensmoel, je moet gewoon oprotten hier, naargeestig ventje dat je bent..

    1. Capo

     Zo Rechtsaf, je draait er niet omheen! Is in dit stadium misschien maar beter ook.

 7. Peter Loosduinen

  Jammer dat de sint geen moslim is, want dan waren de rapen gaar !!!

  1. Hetzalwelweer

   Sinterklaas komt uit Turkije, loopt in een lang wit gewaad, heeft een lange baard en houdt van kleine kinderen, hoezo geen moslim???

   1. Original NL

    Ok… Hetzalwelweer…dan moet deze klaas dus weg en piet moet blijven…
    Dan maken we jan pronk sinterklaas..

    1. Original NL

     Jan pronk heeft tijdens zijn jaren als minister jaren voor sinterklaas gespeeld, helaas met onze belastingcenten .

     1. Hetzalwelweer

      We kunnen altijd nog de kerstman op een schimmel zetten.

 8. Ni28

  Aankondiging moord op Sinterklaas is 300 euro waard, eventuele moord waarschijnlijk 400. Het is tenslotte een linkse groep dus die meent het goed.

  1. Bloem

   Beste Ni28, hoe lang gaat het duren voor de Nederlandse schapen beseffen dat ze zichzelf naar de slachtbank leiden. Het is echt wonderlijk dat er geen gewelddadige groeperingen op rechts zijn opgestaan om links tuig een lesje te leren.

   1. Capo

    “Beste Ni28, hoe lang gaat het duren voor de Nederlandse schapen beseffen dat ze zichzelf naar de slachtbank leiden.”

    Er is gister een 19 jarige Afghaan neergeschoten omdat hij op mensen instak. De slachtoffers raakte ernstig gewond. De meeste Afghanen zijn van de islam. Mede door deze aanslag hoeft het niet lang meer te duren voor de NL-schapen beseffen dat zij zichzelf naar de slachtbank leiden.

    O wacht… islam dus geen kritiek want anders…

    1. Bloem

     Beste Capo ik krijg steeds minder hoop op een goede afloop. We kunnen het kabinet, Merkel en de EU de schuld geven van deze malaise, echter is het Nederlandse volk zelf debet aan het huidige onheil. Men blijft maar stemmen op het partijkartel en laat zich bang maken en misleiden door media en overheid. Dan hebben we ook nog eens te maken met Nederlandse antisemitische dhimmi’s, hier op het forum, die het kennelijk heerlijk vinden dat de Islam de overhand neemt. Zodra de Islam staatsgodsdienst wordt kunnen deze viespeuken hun gang gaan en is geen kind nog veilig.

 9. hitje89

  Ben benieuwd naar de straffen die wegblokkeerders straks krijgen opgelegd. Ziet U het verschil ? Deze 300 euro is een lachertje voor een club criminelen, zij gaan door kijk maar naar kozp afschaffen is nooit genoeg men wil als minderheid meer en meer.

  1. Bloem

   Tegen Wilders werd een boete geëist van €5000,- voor het stellen van een vraag.

   1. Capo

    @Bloem: Was dat inclusief de voorbedrukte aangifteformulieren? Die moeten natuurlijk ook betaald worden.

    1. Bloem

     Nee dat was een gratis rondje van de overheid, die zoveel mogelijk aangiftes wilde in de hoop van hem af te komen

 10. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.