Anti-Zwarte Piet-activist zet prijs op het hoofd van Sinterklaas: krijgt maar 300 euro boete

Geen categorieaug 31 2018, 21:00
Kent u de groep 'de Grauwe Eeuw'? Het is een bijna extreem linkse groepering die feestjes verstoord met het thema 'indianen en cowboys', straatnamen wil 'dekolonialiseren', maar ook een lid heeft die op Facebook heeft gezet dat die een prijs zet op het hoofd van Sinterklaas. Dit lid heet Michael van Zeijl en moest vandaag voor de rechter verschijnen voor zijn daad. Uitkomst? 300 euro boete.

Van hun verzoeken om ‘koloniale’ straatnamen uit het Nederlandse straatbeeld te verwijderen, van het bekladden van een standbeeld van Jan Pieterszoon Coen met het woord ‘genocide’ of van hun strijd tegen de Cowboys- en Indianenfeestjes in poppodium Tivoli in Utrecht. Van Zeijls mede-activist Rogier Meijerink was de man achter de actie ‘Geen 4 mei voor mij’, waarbij het plan was de Dodenherdenking op de Dam met geschreeuw te verstoren. De NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) omschrijft de Grauwe Eeuw als een extreemlinkse antiracistische en antikoloniale actiegroep van minder dan tien mensen. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat de groep op mensen gericht geweld wil gaan plegen’, schreef de NCTV afgelopen maart.

https://twitter.com/cyrilrosman/status/1035575021312397313?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Eprofile%3Acyrilrosman%7Ctwgr%5E373939313b636f6e74726f6c%7Ctwcon%5Etimelinechrome&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fbinnenland%2F300-euro-boete-voor-piet-activist-die-prijs-op-hoofd-sint-wilde-zetten~ace519b7%2F
Dus een prijs op iemands hoofd zetten is maar 300 euro boete waard, omdat die lang in de gevangenis heeft gezeten. Als er daardoor echt een man was onthoofd, dan zou de straf natuurlijk veel hoger zijn. Ik vind het nogal wat om zo een uitspraak te doen en ik vind het sowieso veel erger dan een straf krijgen van 300 euro boete. Daar komt die nog heel makkelijk van af en dan kan die met zijn groep de Grauwe Eeuw misschien nog ergere dingen ondernemen. Hopelijk is dat niet het geval.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten