Bam! Oranje hockeyvrouwen prolongeren wereldtitel na klinkende 6-0 overwinning op Ierland

Geen categorieaug 05 2018, 21:00
Vier jaar geleden moest Australië eraan geloven. Nu was Ierland het haasje. En hoe.
Nederlandse sporters en sportsters blijven fantastisch presteren. Nu zijn het de hockeyvrouwen weer die internationaal even hebben laten zien wie de baas is. Ze zijn namelijk niet alleen wereldkampioen geworden (waarmee ze de titel prolongeren), maar hebben de finale ook nog eens met 6-0 gewonnen:

Lidewij Welten opende in de 7e minuut de score. Kelly Jonker verdubbelde vroeg in het tweede kwart de voorsprong. Kitty van Male en Malou Pheninckx scoorden ook nog voor rust. Opnieuw Welten en Caia van Maasakker (strafcorner) namen de doelpunten in de tweede helft voor hun rekening.

Vier jaar geleden won Nederland het WK ook. Toen werd Australië in de finale verslagen met 2-0. Het is dus niet geheel verrassend dat de dames dat dit jaar weer hebben gedaan. Toch is de hoogte van de score wél verrassend... en het is natuurlijk ook ongelooflijk knap dat je het trucje van vorige keer gewoon nog een keer herhaalt. Een titel winnen is moeilijk. Een titel prolongeren is éxtra moeilijk. Iedereen weet immers hoe goed je bent, en dus wil iedereen je koste wat het kost verslaan. Je komt er niet meer aan toe om iemand 'te verrassen.'
Een geweldig resultaat dus! Gefeliciteerd dames, jullie hebben Nederland wéér trots gemaakt.