Door tbs’er verkrachte vrouw moest zwijgen van de politie

Zo’n anderhalf jaar geleden werd een vrouw verkracht door een tbs’er en werd aanvankelijk niet geloofd. Vervolgens moest ze zwijgen van de politie en nu krijgt ze daar eindelijk excuus voor. Via de NOS.

De politie in Limburg laat weten dat zij tot de conclusie zijn gekomen dat ze ‘te weinig oog voor het slachtoffer’ hadden. Daar ben je dan mooi klaar mee… De Volkskrant heeft de excuusbrief en de transcriptie van de verhoren in handen. Daaruit blijkt dat het 21-jarige slachtoffer, die dus bedreigd en verkracht was, vragen kreeg voorgeschoteld als ‘Wat voor ervaring heb je met pijpen?’, ‘Doe eens voor?’ en ‘Hoe kokhals je dan?’. Naast dit soort afschuwelijke vragen kreeg ze ook op het hart gedrukt dat er flinke consequenties aan verbonden zouden zitten als blijkt dat ze zou liegen.

Het gaat hier dus om iemand die vrijwel direct na haar verkrachting de politie belde en zo snel mogelijk hulp wilde inschakelen. Uit spermamonsters bleek al snel dat het om een tbs’er ging die al zeventien jaar vast zat voor een moord op een meisje en een poging tot moord.

De vader van de verkrachte vrouw beweert in de krant dat de politie letterlijk zei dat ze het voor zich moesten houden. Het is nogal een dingetje namelijk als een tbs’er nog steeds mensen weet te verkrachten… De teamchef van de politie maakt zich er makkelijk vanaf door te stellen dat het belang van het slachtoffer ‘onvoldoende is meegewogen’ en dat hij het ‘zeer betreurt’. Daar heb je wat aan als slachtoffer zeg!

De tbs’er heeft er drie jaar cel bijgekregen en moet een schadevergoeding betalen. Het slachtoffer heeft last van een posttraumatische stressstoornis en wordt daarvoor behandeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ritter

  Off Topic.

  Islamisten hebben in Nederland vrij spel.

  Dat was natuurlijk allang bekend (er is genoeg voor gewaarschuwd; o.a. door Geert Wilders) maar nu word het steeds duidelijker dat de politieke elite weigert iets aan deze problemathie te doen. Het is al jaren aanmodderen.

  De “geschoktheid” van sommige politici is daarom “gespeeld”.
  ————————-

  Hier Femke. Meer rotte appels in Tawheed-mand
  https://www.geenstijl.nl/5143241/hier-femke-meer-rotte-appels-in-tawheed-mand/

 2. Ni28

  Een schandalige optreden van politiek correcte politie die een van geweld verdachte tbs-er voor het publiek moest verzwijgen om de gang van zaken in de tbs centra te verhullen. Namelijk de voor de burger gevaarlijke vrijheid die de tbs-er’s genieten.

  1. van Urk

   Op zo,n manier dat slachtoffers en of getuigen het zwijgen wordt opgelegd zal de criminaliteit en het slachtofferaantal flink gaan dalen en vallen aan het eind van het jaar de eindcijfers weer stelselmatig mee.

 3. DolleDries

  En vallen er nog ontslagen.

  1. meijer61200

   Grapje!!

 4. Top

  Maar goed, dat ik niet de vader ben, van deze schandalig behandelde vrouw. Anders was er een politieburo en een TBS kliniek minder geweest en de Shell een paar euro rijker.

 5. gummybears

  Je bent onvolledig, wout, vermeld dan dat deze tbs-er 17 jaren heeft gekregen voor moord en nog iets met een latere poging tot moord. Die verkrachting is erg, maar dat die tbs-er vrij rond liep, na een “fu**ing” moord en dat de politie dit wil wegstoppen als te gevoeilig.

 6. Duke

  Je mond houden in het kader van het onderzoek kan ik me iets bij voorstellen. Dit is gewoon meewerken aan een doofpotje. Nu snap ik dat het CBS met die rooskleurige cijfers naar buiten komt en concludeert ‘het is weer veiliger geworden’.

  1. Capo

   @Duke: Het wordt steeds veiliger omdat het doen van aangifte wordt ontmoedigd, aangiftes niet worden opgenomen of in de vuilnisbak verdwijnen en aangiftes worden verknoeid vanwege (opzettelijk) vormfouten. Daarnaast speelt een ander, zeer groot probleem! Het OM is niet verplicht tot vervolging waardoor en na het doen van aangifte ook nog eens een schifting plaatsvindt van zaken die dan ook niet voor de rechter komen.

   Al met al is de burger het vertrouwen in justitie allang verloren, de burger is namelijk niet dom. Op termijn zal dit leiden tot zeer grote onrust en problemen omdat de burger in toenemende mate zelf het recht in handen zal nemen.

 7. meijer61200

  Die ….. die zich hoofdagent mag noemen is al op non actief gesteld neem ik aan? Of was het een moslim? Dan verandert dit de zaak natuurlijk, want dan liegt die mevrouw uiteraard. Het land van Rutte kennende met zijn “66 “rechters”.Wat een verloren land zij we aan het worden. 2.0

 8. nienke

  De desbetreffende politie agent onmiddellijk ontslaan lijkt me op z’n plaats, dit is toch diep treurig.
  De politie beschermd ons niet meer we moeten het straks zelf doen en als je jezelf beschermt kom je nog eerder in de bak dan het slachtoffer.
  De wereld op z’n kop.

 9. J.C.

  We mogen toch hopen dat hierover vragen door de Tweede Kamer gesteld gaan worden aan de minister van Veiligheid en Justitie?

  Of gaan we weer doen alsof dit een onbeduidend incidentje is?

 10. denk eens na

  De politie is je beste vriend – meer van zulk blauw op straat- doe aangifte.

 11. Floris

  Deze vrouw is schandalig behandeld en dat zou zware consequenties moeten hebben voor de betrokken agenten.

  Incompetentie en onbeschoftheid bij de politie is al vele jaren een probleem.

 12. Pescador

  De politie , wat kunnen ze nog en wat durven ze nog.
  Ze durven dronken meisjes in het gezicht te slaan en met de gummie pit, verder durven ze niks meer. Ja liegen en aangerande meisjes bang maken . Laatr ze maar eens tussen een paar krakers staan dan lopen ze jankend weg, als er een idioot de ramen van een restaurand inslaat en naar binnen gaat staat de politie er gewoon stom bij te kijken en doen ze nagenoeg niks.
  Schijtbakken zijn het bekeuringen uitdelen aan simpele burgers verder komen ze niet

  1. Frits Jansen

   Ze mollen eerst stiekem je achterlicht.

 13. Frits Jansen

  De juridische kennis van de politie is om te huilen.
  Als ze je dwingen ga dan naar een advocaat of een rechtswinkel.
  Oom agent denk graag dat hij boven de wet staat – maar een politie die boven de wet staat kenmerkt een bananenrepubliek.

  1. Stanly2000

   Fritsje
   Hear, hear, onze meester in de rechten spreekt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.