Even netwerken met Poetin tijdens je huwelijk

Komend weekend gaat Russische president Vladimir Poetin naar een trouwerij in Oostenrijk. Dit meldt RTL Nieuws.

Het Kremlin heeft volgens diverse Russische media bevestigd dat Vladimir Poetin naar het huwelijk van Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Karin Kneissl komt. Zij is een partijloze politica die voor de FPÖ van bondskanselier Sebastian Kurz in de regering zit. Kurz staat zelf ook op de gastenlijst dus dat wordt natuurlijk een dikke party met de beide heren.

Eerst zal Poetin nog even met Merkel om tafel gaan zitten om over Syrië, Oekraïne en Russisch gas te praten. Logisch dat je daarna even wilt ontspannen want dat zijn natuurlijk stuk voor stuk hoofdpijndossiers.

Poetin lijkt wel vaker met de wat rechtse regeringen op te kunnen schieten. Reden hiervoor is waarschijnlijk de strategische waarde die daaraan zit gekoppeld (frustreren van de EU) en de overeenkomst van zelfbeschikkingsrecht dat hij zelf erg belangrijk vindt.

Of de trouwerij alleen maar informeel feesten wordt of dat er aardverschuivende deals worden gemaakt is niet bekend. Zowel Kurz als Poetin zullen er ongetwijfeld aan hebben gedacht om de trouwerij op die wijze te gebruiken.

Eerst maar eens even zien hoe de gesprekken tussen Merkel en Poetin gaan. Afhankelijk van die uitkomsten is die trouwerij een plezierige of vervelende gast rijker. Het verschil tussen een lege of een kapotte fles wodka, zullen we maar zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Elu Thingol

  Het gedweep van populistisch rechts met de “sterke leiders” is niettemin een zorgwekkend fenomeen. In Elsevier zie ik daarvij een medestander. De volslagen kritiekloze houding van Trump, het achternahollen van Poetin, zijn voorbeelden van dit schrikbarend gebeuren.

  Elsevier schreef er laatst een interessant artikel over.

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/08/verontrustende-gedweep-rechts-143123w/

  1. Blue monday

   Leestip voor je:

   Kijk eens op delpher.nl en pak de jaren 1920-1923 er maar eens mij…

   Zoek op Hitler en je weet waarom hij extreem rechts was en dat rechts blind achter zijn leiders aanholt.

   Grappig trouwens in 1923 noemden ze dat tuig nog “rechts-radicalen”…

   Weer een rechtse leugen doorgeprikt dat nazi’s links zijn.

   1. Elu Thingol

    @ Monday

    Daarom noemt Elsevier het terecht verontrustend.

 2. Gerlos

  Mocht hij hoog op een alp staan dan gaarne een klein zetje.

  1. Fortiori

   Een dwerg blijft een dwerg al staat hij op de hoogste berg.

 3. DolleDries

  Goed man van deze grote leider die gesteund wordt door 80% van de bevolking en Syrië bevrijde van een islamitische moordende bende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.