Hoe denken Jordaniërs over werkende vrouwen? 'Ik zou haar neerschieten'

Geen categorieaug 08 2018, 18:00
Katie Hopkins, een omstreden Britse columniste, liet een Tweet achter waarin een video is te zien van een man die vraagt naar de mening van Jordaniërs over hoe zij het zouden vinden als hun zus zou werken.
[embed]https://twitter.com/KTHopkins/status/1027080417768300544[/embed]
Jaafar Abdul Karim interviewt een aantal Jordaniërs in de Jordaanse hoofdstad Amman. Hij vraagt ze onder andere hoe ze het zouden vinden als hun eigen zus zou besluiten om te gaan werken. De antwoorden van de diverse mannen bevatten niet heel veel wijsheid en het zijn bijna allemaal variaties op 'het is traditie' en 'gewoon daarom' maar ééntje springt er toch wel met kop en schouders bovenuit. Een van de laatste geïnterviewde mannen zegt namelijk gewoon doodleuk dat hij z'n eigen zus zou vermoorden als ze zou gaan werken. Je moet namelijk wel gewoon je eer verdedigen natuurlijk!
De suggestie wordt nu natuurlijk gewekt dat dit een typische Midden-Oosterse opvatting is. De heren zelf spreken ook van 'us Easterners' en ze hebben het vast niet over oost-Amman maar over de Midden-Oosterse cultuur.
Dit is dan toch een speldenprikje in de bubbel dat asielzoekers met soortgelijke opvattingen zomaar van plan zijn om dat opzij te schuiven voor Europese waarden, niet? Of trekt Europa juist de verlichte asielzoekers aan die gewoon een baantje willen en hun zus of dochter naar school willen sturen voor een mooie opleiding? Ik ben in ieder geval niet overtuigd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten