Hoe denken Jordaniërs over werkende vrouwen? ‘Ik zou haar neerschieten’

Katie Hopkins, een omstreden Britse columniste, liet een Tweet achter waarin een video is te zien van een man die vraagt naar de mening van Jordaniërs over hoe zij het zouden vinden als hun zus zou werken.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1027080417768300544

Jaafar Abdul Karim interviewt een aantal Jordaniërs in de Jordaanse hoofdstad Amman. Hij vraagt ze onder andere hoe ze het zouden vinden als hun eigen zus zou besluiten om te gaan werken. De antwoorden van de diverse mannen bevatten niet heel veel wijsheid en het zijn bijna allemaal variaties op ‘het is traditie’ en ‘gewoon daarom’ maar ééntje springt er toch wel met kop en schouders bovenuit. Een van de laatste geïnterviewde mannen zegt namelijk gewoon doodleuk dat hij z’n eigen zus zou vermoorden als ze zou gaan werken. Je moet namelijk wel gewoon je eer verdedigen natuurlijk!

De suggestie wordt nu natuurlijk gewekt dat dit een typische Midden-Oosterse opvatting is. De heren zelf spreken ook van ‘us Easterners’ en ze hebben het vast niet over oost-Amman maar over de Midden-Oosterse cultuur.

Dit is dan toch een speldenprikje in de bubbel dat asielzoekers met soortgelijke opvattingen zomaar van plan zijn om dat opzij te schuiven voor Europese waarden, niet? Of trekt Europa juist de verlichte asielzoekers aan die gewoon een baantje willen en hun zus of dochter naar school willen sturen voor een mooie opleiding? Ik ben in ieder geval niet overtuigd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ritter

  Veel moslims die naar Europa reizen nemen hun islam ( en bijbehorend gedrag) met zich mee en houden daaraan vast.

  En hoe meer moslims erbij komen hoe meer ze hun (islamitische) levenswijze vasthouden.

  Wat betekend dat in de praktijk?

  Dat betekend in Europa meer vrouwenbesnijdenis; meer eerwraak; Sharia rechtbanken zoals in Engeland; kinderhuwelijken; enzovoorts.

  We zien dan ook dat er Europa islamitische enclaves ontstaan waarin op de islamitische wijze word geleefd en de politie ook haar gezag is kwijtgeraakt.

  Kortom, Europa islamiseert ieder jaar weer een stukje meer als gevolg van de illegale massa migratie.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Ik meen dit al eens gelezen te hebben Ritter.
   Is dit weer zo’n ‘repost’?

   1. Capo

    “Ik meen…”

    Praten als multinick is multinick!

    1. IJsbrand Koudvuur

     Koek koek…
     …gekke capo

     1. Ego-non-solus

      Au, IJsbrand, dat deed even pijn niet? Was dát maar koudvuur.

     2. IJsbrand Koudvuur

      …?

    2. IJsbrand Koudvuur

     Elu Thingol,

     Als ik zo vrij mag zijn om u te quoten,

     “…Nicknames die Capo als aliassen gebruikte:

     – Rechtsaf
     – Siemien
     – Control
     – Abri079
     – gister
     – Thee
     – eRik
     -W**elsunCode…”

     Stil maar weer DDS Kapo!

     1. Capo

      @vpn-multinick-marinus: Verder dan quoten kom je niet, misselijke multinicker, je slaat de plank volkomen mis en bent aangesloten bij Becker Roest van Zonnebloem.

     2. Elu Thingol

      @ IJsbrand

      Graag zelfs.

     3. Capo

      Wrijven Elu Becker, je bent één en dezelfde!

   2. Vit

    @ IJsbrand Koudvuur

    Het kan niet vaak genoeg herhaald worden, wellicht dringt het ooit nog eens door.

   3. Dubbele Komma

    Waren dat al je overtuigende tegenargumenten,fake accountje?

    Ritter heeft namelijk jammer genoeg een procentje of 1000 gelijk!

   4. Mart

    Het kan niet genoeg herhaald worden IJskoud brandvuur.

  2. Dubbele Komma

   Hier wat cijfers aangaande de islamitische veroveringsdrift:

   Afrikaanse slachtoffers – 120 miljoen. Waarom zo hoog? Omdat voor iedere succesvol overgebrachte slaaf er 5 meer stierven. E.e.a. is o.a. vast gelegd door de bekende missionaris David Livingstone die zich hard maakte voor de afschaffing van de slavernij.

   Hier een passage uit The Last Journals of David Livingstone, in Central Africa, from 1865 to His Death: Continued by a Narrative of His Last Moments and Sufferings, Obtained from His Faithful Servants Chuma and Susi ; in Two Volumes, Volume 2

   “We passed a slave woman shot or stabbed through the body and lying on the path. [Onlookers] said an Arab who passed early that morning had done it in anger at losing the price he had given for her, because she was unable to walk any longer.”

   Christelijke slachtoffers – een geschatte 60 miljoen.

   Hindoestaanse slachtoffers – een geschatte 80 miljoen. Zoekt u anders eens op “Hindu Kush”, en dan heb ik het niet over de de bergketen die zo heet.

   Boeddhistische slachtoffers – een geschatte 10 miljoen. Alle boeddhisten die ooit in o.a. Afghanistan (Dit land was ooit geheel boeddhistisch! In 2001 in Bamiyan blies de Taliban twee 1700 jaar oude boeddhistische beelden op. Het waren de twee grootste Boeddha beelden ter wereld.), Turkije en verder langs de Zijderoute tot in India leefden zijn uitgemoord. Want alleen joden en christenen mochten blijven leven als dhimmies. Voor de rest was het bekeren of sterven.

   Joden bezaten op dat moment geen politieke controle over een geheel land en de slachtoffers worden dan ook geschat in de duizenden.
   Hier een weetje; Toen Mohammed Medina, dat half Joods was, bereikte waren binnen 3 jaar na zijn aankomst alle joden dood of verdreven. Hun bezittingen werden geroofd en onder de moslims verdeeld. Bron: Ibn Shaq – the life of the prophet Mohammed, ook wel de Sira genoemd. Het is één van de authentieke gezaghebbende islamitische bronnen. De andere zijn de Hadith Sahih Bukhari/ Sahih Muslim, de Koran en the Reliance of the Traveller oftewel de Sharia Wetgeving. De Sira vormt te samen met de Hadith de Sunnah – de weg van Mohammed.

   Totaal aantal slachtoffers van de jihad, die tot op de dag van vandaag aanhoudt – zo’n 270 miljoen.

 2. Ni28

  Wat denkt een moslim toch primitief als je dit leest. Dan besef je pas welke geluk je hebt door als blanke geboren te zijn. En daar is dat primitieve volk weer jaloers op. In plaats van zich te ontwikkelen blijven zij in hun geloof steken. En door die geloof blijven zij primitief.

  1. Vit

   @Ni28

   “Wat denkt een moslim toch primitief als je dit leest.”

   Door inteelt is het gemiddelde IQ in die landen op zwakzinnig af.

   De Deense Psycholoog Nicolai Sennels heeft er een artikel over geschreven, de link komt niet door de ballotage commissie dus even zelf Googelen (Muslim inbreeding Sennels).

  2. van Urk

   Een boerka of Nikab was voor de intrede van de islam geen modestuk maar een kledingstuk ter bescherming van zand in de woestijn en tegen de vrouwen en kinderenontvoerders van andere stammen. Tegenwoordig is het een gestoffeerde lijfstraf geworden ingesteld door mannen die de Koran te letterlijk interpreteren.

  1. van Urk

   Nu Jaafar Abdul Karim deze informatie weet kan hij dezelfde vraag ook gaan stellen aan de mannen in het buurland van Jordanie.

 3. Vraagtekentje

  Dit is wat we binnen hebben gehaald en blijven binnenhalen

  https://www.youtube.com/watch?v=781GrzPdK04&bpctr=1533741291

  1. denk eens na

   +++++ De israel methode dat is het enige wat werkt, …

 4. nienke

  Ze zijn achterlijk en blijven achterlijk zijn niet van plan iets bij te leren en houden zich vast aan hun primitieve cultuur.
  En dat wil in het beschaafde westen wonen.
  Komen alleen hier voor de centen, hoeven niet te werken en er wordt hun leven lang voor ze gezorgd mijn liefje wat wil je nog meer.
  Verder gaan ze hun goddelijke gang hun eigen cultuur hier voort te zetten.
  Niet goedschiks dan kwaadschiks maar integreren daar peinzen ze ze niet over.

  1. Antidotum

   Nienke

   Moslims mogen niet assimileren en integreren binnen andere gemeenschappen,
   Soera 5:51
   Helaas is kuffargeld niet haram verklaard, dat genereren ze met graagte, hoe meer ze kunnen roven des te beter.

 5. Gerlos

  wat is het toch een geweldig geloof dat islam gedoe, je zou er bijna van over je nek gaan, en helaas komen er al meer van deze figuren naar ons land om te vertellen wat niet en wel mag. Aan mij een slechte want ik zal tegen dit achterlijke geloof aan blijven schoppen.

 6. denk eens na

  Misschien iets voor groen links en de feministen om daar na toe te reizen en flink te gaan tong zoenen>?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.