Media: ‘Donald Trump gaat niets vriendelijks zeggen over John McCain! Hij is een keiharde egoïst!’ Dan tweet Trump

Zucht.

De Witte Huis-correspondent van de Washington Post, die natuurlijk ook analyst is voor CNN, liet gisteren weten dat president Trump er geen spijt van heeft dat hij eerder zei dat John McCain, die gisteren overleed, geen oorlogsheld was. Ook zou hij medewerkers verteld hebben dat hij niet van plan was om ook maar een vriendelijk woord over de senator te zeggen aangezien die vanaf dag één bezig was met een vendetta tegen hem, Trump dus.

Ook Brit Hume van Fox News deed een duit in het zakje:

En dan tweet Trump het volgende:

Oké, het is geen lange brief waarin hij vertelt wat een geweldige vent McCain in zijn ogen was, maar het is wel degelijk een vriendelijke, respectvolle tweet. En ja, dat is nou eenmaal de manier waarop Trump communiceert: in 140 karakters of minder.

Overigens word ik wel een beetje moe van al die linkse journalisten en politici die opeens heel veel respect gehad zeggen te hebben voor McCain, maar die hem in 2008 — toen hij het opnam tegen Barack Obama in de presidentscampagne — genadeloos wegzetten als racist, extremist, enge vent, en gevaar voor de wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. van Urk

  Dezelfde John mcCain die ooit een ontmoeting heeft gehad met IS leider Abu Bakr al-Baghdadi.

 2. Meester Kong

  McCain verachtte Trump, in zijn ogen een holle demagoog die Amerika’s waarden niet kan vertegenwoordigen. Dit weerhield hem er overigens niet van braaf mee te stemmen met zijn partij, als het om Trumps ministersvoordrachten of rechtersbenoemingen ging. Op zijn beurt was McCain lange tijd een favoriet doelwit van Trump. Berucht is Trumps opmerking, uit 2015, dat McCain geen oorlogsheld was: „Ik hou meer van mensen die niet krijgsgevangen waren.” McCain wilde Trump niet op zijn begrafenis. Volgens Amerikaanse media zijn de voormalig presidenten Bush en Obama uitgenodigd om te spreken.

  1. Floris

   Ik viel bijna van m’n stoel toen ik deze post van Kong zag. Zowaar langer dan drie regels.

   Tot ik het ging lezen. Het is van een stilistisch niveau dat Kong zelf niet kan produceren, dus even gegoogled en jawel hoor: hij pikte het van de NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/26/john-mccain-veteraan-van-een-nobeler-conservatisme-a1614205

   1. Ni28

    Lees je het dan? Waarom?

   2. DolleDries

    Wat een smeerlap die Kong om beetje kopieën hier neer te gooien

    1. IJsbrand Koudvuur

     @DD…
     Ik neem aan dat dit een sarcastisch grapje betreft?…:

     “…Wat een smeerlap die Kong om beetje kopieën hier neer te gooien…”

     Aangezien jij degene bent die hier, Ok, op Ritter na dan, het meeste kopieert en plakt.

   3. Adriaan

    @Floris, je ontpopt je als een heuse Sherlock. Leuk.

   4. Capo

    @Floris: Ah, dat is zielig, nu voelt hij zich betrapt.

  2. Tengo Kawana

   Eens met deze analyse.

  3. Dubbele Komma

   Hey kong debieĺe staatsmongool. 😀

   McCain was wel een republikeins maar stemde graag met de commies van de democraten mee.

   Hij had zelfs jouw hobbies en symathieen:

   https://www.google.nl/search?q=mccain+and+isis&client=ms-android-tmobile-nl&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwignpvP2IvdAhUMElAKHUweCvQQ_AUIESgB&biw=360&bih=560

   Rooie moordenaar!

  4. Rosasolis

   @Meester Kong. Inderdaad, Trump werd niet uitgenodigd door de familie McCain om aanwezig te zijn op de begrafenis. Vice-president Pence werd wel uitgenodigd. Zowel
   de oude presidenten Bush en Obama zullen spreken.

 3. Meester Kong

  De status als oorlogsheld die John McCain aan deze periode ontleende, zou zijn latere politieke opvattingen en reputatie mede blijven bepalen. Zo bleef zijn gloedvolle patriottisme steeds zeer militaristisch. In zijn politieke leven pleitte McCain vaak voor ‘lethal aid’ en andere militaire ingrepen door de VS op het wereldtoneel – hij stemde na 9/11 voor aanvallen op Afghanistan en later op Irak. Hij was een voorstander van het sturen van meer troepen naar Irak toen daar de opstand begon en van het bewapenen van Oekraïne tegen Rusland. Trumps vriendelijke bejegening van de Russische president Poetin veroordeelde hij steeds hard – zelfs nog vanaf zijn ziekbed na de top van Trump en Poetin in Helsinki begin juli. Trump „verlaagde zichzelf op walgelijke wijze ten overstaan van een tiran” schreef McCain in een verklaring.

 4. Tengo Kawana

  Ja, met de tweet van Trump is deze keer niets mis.Ben er ook blij mee. Ik zag de clown er voor aan toch nog iets onaardigs over McCain te zeggen.

  Voor de afwisseling een helder moment. Reden voor dankbaarheid.

 5. Onno

  Hij komt er aan; de democraat Joe KennedyIII in 2020. Dan is, of misschien wel eerder, het afgelopen met de tweets van Trump. De grap heeft lang genoeg geduurd. Next President.

  1. fockingworst

   Gelukkig is het Amerikaanse volk niet zo gek als trol onno en z’n fantasieën.

   1. Capo

    @Worst: Een prima analyse! O__O geeft een voorzet en ‘toevallig’ doet Tengo H̲̲u̲̲t̲̲t̲̲e̲̲n̲̲ een “Keldermannetje” ook alweer één van de vele nicks uit zijn ruime assortiment.

  2. Tengo Kawana

   Ik heb het niet zo op dynastieën.

 6. Ni28

  Dat Trump geen lovende woorden gebruikt in zijn condoleance voor John Mc Cain betekent alleen dat hij niet liegt. Toen Fortuyn vermoord werd had ie ineens meer vrienden dan voor zijn dood. Hypocrisie is de sleutelwoord.

  1. DolleDries

   Doelpunt

 7. Peter Loosduinen

  Mee eens met de volgende slotconclusie:
  Overigens word ik wel een beetje moe van al die linkse journalisten en politici die opeens heel veel respect gehad zeggen te hebben voor McCain, maar die hem in 2008 — toen hij het opnam tegen Barack Obama in de presidentscampagne — genadeloos wegzetten als racist, extremist, enge vent, en gevaar voor de wereld.

  1. Tengo Kawana

   Ik herinner me niet dat McCain van racisme werd beschuldigd. Mogelijk heeft Loosduinen een link.

   Ik herinner me wel dit: https://www.vox.com/policy-and-politics/2018/8/25/17782572/john-mccain-barack-obama-statement-2008-video

 8. DolleDries

  Dat McCain in werkelijkheid een bloeddorstige oorlogszuchtige ellendeling was die lachend “bomb, bomb, bomb Iran” scandeerde mag niet gezegd worden. Hij was tegen Trump dus gutmensch.
  Links zou Mengele nog is de kont kruipen als deze tegen Trump zou zijn.

  1. Rosasolis

   @ Dolle Dries: oh jee, je ben echt dol geworden. In welke domme site of goedkope krant heeft u gelezen dat McCain “een bloeddorstige oorlogszuchtige ellendeling was”,
   die “bomb Iran” gilde! Oh wat dom!…. Dit was nooit het gedrag van dit zeer intelligente man. Jammer Driesje. Je bent echt dol geworden!

   1. TotDeSchijtOnsDood

    John McCain’s Legacy of Bloodlust & Warmongering

    https://www.youtube.com/watch?v=sPNxkQXT45I

    1. DolleDries

     Werd zijn krankzinnige geraaskal de laatste tien, twintig jaar veroorzaakt door de hersentumor, of was hij vanaf zijn geboorte al psychopaat?

 9. Rosasolis

  Ik heb altijd respect voor John McCain gehad. Tijdens de 2de pres. verkiezing gedurende de Obama tijdperk werd J. McCain de keuze van alle Republikanen. En je kon toen geen
  fijne oprechte kandidaat vinden. Alles open en eerlijk. Geen corruptie, geen leugens, geen business schandalen. Geen onstabiele uitbarstingen. Geen grove beledigingen tegen trouwe collega’s in zijn Republican Party. Jammer dat Obama werd weer gekozen in plaats van McCain…Maar tenminste was dat verkiezing wel eerlijk.

 10. Ritter

  De media doen niets liever dan Trump demoniseren. Hij kan gewoon niets goed doen volgens de media.

  Daarom verspreiden de media dagelijks roddel, leugens enzovoorts over Trump.

  Dit terwijl Trump een succesvolle President is die al veel heeft bereikt in korte tijd.

  Maar de media willen Trump’s impeachment. Ze willen zijn hoofd.
  ————
  De wanhopige druk van de linkse media voor inpeachment van Trump kan de Democraten in feite stemmen kosten.

  Liberal media’s desperate push for Trump impeachment may actually hurt Democrats
  http://www.foxnews.com/opinion/2018/08/26/liberal-medias-desperate-push-for-trump-impeachment-may-actually-hurt-democrats.html

   1. Ritter

    Tengo Kawana

    Weer een voorspelling uit de “glazen bol”.

    Er is zoveel voorspeld door de Trump haters………….voorspellingen die niet zijn uitgekomen.

    Er werd voorspeld dat Trump de verkiezingen niet zou winnen.

    Er werd voorspeld dat als Trump zou winnen de economie in het eerste jaar zou in elkaar storten.

    Er word voorspeld dat Trump overal oorlogen zou veroorzaken.

    Enzovoorts.

    En al deze voorspellingen zijn niet uitgekomen.

    Helaas laten de Trump haters zich niet leiden door de feiten maar door hun haat voor Trump. Daarom moet men dit soort artikelen met een grote korrel zout nemen.

    1. Tengo Kawana

     De economische feiten in het artikel zijn keihard, Ritter.

     Je hoeft geen econoom te zijn om te zien dat Trump ook economisch versneld aan het marginaliseren is.

     1. Ritter

      Tengo Kawana

      De economische feiten zijn dat de economie floreert onder Trump en de werkeloosheid zeer laag is. Ook onder Zwarten en Latino’s.

      Dat zijn de feiten.

     2. Tengo Kawana

      Die feiten kloppen wel maar dat is enerzijds het naijlingseffect van het economische beleid van Obama (de werkloosheidscijfers liepen al veel langer op en beginnen nu af te vlakken) en anderzijds het gevolg van het lichtzinnig ophogen van de overheidsschuld en het schrappen van essentiële milieuvoorschriften.

      Trump leeft op de pof en over enkele jaren zullen we de gevolgen zien, met name resulterend is een verzwakking van de dollar en een sterk teruglopende economische groei.

    2. Capo

     @Ritter: Verspilde moeite! Tengo leest het niet of doet cherry picking. Laat hem lekker met z’n alter ego Koudvuur in gesprek gaan, zijn sneeuwvlokje en sokpop Elu mag namelijk niet op zondag.

  1. Rosasolis

   @Ritter. Ik zou niet weten wat de Heilige Trump heeft bereikt gedurende zijn eerste maanden als President, behalve een hoop ellende in de wereld politiek en nog veel meer ellende voor alle bewolkingsgroepen van Amerika. Maar misschien komt er binnenkort wat hoop. Er komt in Amerika in november de landelijke verkiezing voor het Congres ( te vergelijken met onze 2de kamer verkiezing). Als de Democraten het grootste partij worden, na dit verkiezing dan kunnen zij eisen voor de afzetting van Trump.
   Er zijn ook velen in de Republican Party die het niet meer zien met Trump. En zeer wijze besluit van de Democraten: wacht tot na de parlement verkiezing. En als dit grote partij heeft gewonnen, dan kan je een motie van wantrouw tegen Trump indienen. (In Amerika heet het impeachment). En dat is de god van de Corruptie
   eindelijk weg. Dan kan hij de rest van zijn leven genieten van zijn luxe golf resorten in Schotland, Dubai, en Argentinie. En ook van zijn gok machines in troeristen
   oorden in Amerika. Trump is helemaal niets meer dan een rijke verwende man die veel geld verdiend wegens corrupte zakken, en nu ook de politiek van zijn land probeert
   te regelen. Uiteindelijk zal de komende grote landelijke parliament verkiezing
   van Amerika komende november beslissen wie de macht over de regering krijgt.
   Als de Democraten de grootste winner wordt, dan gaan zij over tot het
   afzetten van Trump. Ik ben het met deze mensen helemaal eens dat zij hard werken
   en opkomen voor alle mensen. Niet alleen de rijken. Wat doet Trump tegen de vreselijke armoede in Amerika? Niets, helemaal niets. In Nederland kennen wij vreselijke armoede van een aantal heel arme gezinnen, en dat wij die mensen hebben opgevangen en verder verzorgden. Maar wij kunnen niet honderden van die mensen vanuit hun botten accepteren.

   1. Tengo Kawana

    Eens, Rosasolis, Trump is bezig de V.S. in een ramp te storten en het is van levensbelang dat hij zo snel mogelijk gedwongen wordt af te treden.

    Die kans is inderdaad groot na de midterms, waarin de Democraten een grote kans maken een meerderheid in het Huis te realiseren. Dat Huis kan een impeachmentprocedure starten maar belangrijker is dat ze serieus onderzoek kunnen afdwingen naar de financiële maffiapraktijken van Trump, samen met Russische kleptocraten. De feiten daarover zijn al geboekstaafd in de boeken van Harding en Unger maar alleen feitelijk en formeel onderzoek kan dat bevestigen en grond geven voor vervolging.

    De beerput die daarin zal worden geopend is historisch zonder weerga en betekent een vreselijke zwarte bladzijde in de geschiedenis van de V.S.

    1. sjun

     Ha, ha,ha fantasie heb je wel. Je absoluut gebrachte boodschap wordt er alleen niet geloofwaardiger mee.

   2. Bertje1234

    @rosalis. “Ik zou niet weten wat de Heilige Trump heeft bereikt gedurende zijn eerste maanden als President, behalve een hoop ellende in de wereld….” Ritter heeft het toch duidelijk opgesomt. 1.Economische groei 2. Meer banen 3. Een voorlopig einde aan de gekke linkse ideeen om duizende “vluchtelingen” vaak met anti-westerse ideeen binnen te halen. 4. Het mislukte ObamaCare waardoor gezonde mensen duizenden dollars betalen en nog steeds eigen risico hebben en nauwelijks gedekt zijn is afgeschaft. enz. Denk nu eens helder nu buiten de linkse bubbel. Voor Obama er was bestond er geen IS en nu ze na 8 jaar in Trump-tijd verslagen zijn denken de linkse gekkies nog dat het door Obama komt. Hetzelfde met de economie. De betonnen muur met linkse dogma’s is zo groot dat als Trump letterlijk de belofte van 1000 euro van Rutte zou maken en er 10.000 uit de kas van falende bankiers, dat er nog gezegd zou worden: slecht beleid van Trump niet goed voor de economie en nu wordt het beroep bankier minder aantrekkelijk. 

 11. DolleDries

  Kopie van 2013, Rusland bang voor nieuwe chemische ‘false flag’
  De situatie volgende week en in september lijkt een kopie te gaan worden van september 2013, toen een grote Russische vloot voor de kust van Syrië werd geplaatst om een grootschalige Westerse militaire aanval te voorkomen. Die op het laatste moment afgeblazen aanval zou zijn uitgevoerd als vergelding voor de chemische aanval in Ghouta, op 21 augustus van dat jaar. Daar kwamen vele honderden mensen bij om het leven.
  Het Westen gaf onmiddellijk president Assad de schuld, maar op basis van diverse onafhankelijke onderzoeken –van onder andere de vermaarde onderzoeksjournalist Seymour Hersh- en diverse bronnen in Syrië bleek later dat het om een false-flag aanval van de rebellen ging, juist om dat Westerse ingrijpen uit te lokken.
  Rusland is bang dat de verliezende rebellen opnieuw zo’n false flag chemische aanval in scene zullen zetten, in de hoop dat het Westen wederom Assad de schuld geeft, maar nu wel besluit om ondanks de aanwezigheid van de grote Russische vloot toch militair in te grijpen. Een rechtstreeks militair treffen tussen Oost en West lijkt dan niet uit te kunnen blijven, en met de al maanden torenhoge spanningen tussen Amerika/Israël en Iran erbij zou zo’n aanval heel snel op een grote oorlog kunnen uitlopen.

  UPDATE 14.55 uur: Het Russische parlementslid Vladimir Gutenevs pleitte afgelopen vrijdag zelfs voor het plaatsen van taktische kernwapens in Syrië, om een Amerikaanse aanval af te schrikken.

 12. Blue monday

  Hoe de Republikeinen gemiddeld zijn heeft McCain als fatsoenlijk rechtse vent kunnen ondervinden bij Bush jr.

  Hij heeft Geadopdoteerde kinderen die Bush vervolgens weg heeft gezet als “buitenechtelijke” kinderen….

  Daarmee verloor hij de fundamentele Christenen in de voorverkiezingen.

 13. EllyD18

  Trump gedraagt zich netjes met zijn condoleance.
  McCain heeft hem het bloed onder de nagels uit gehaald.

 14. fanof43

  McCain was zonder meer een respectabel en integer mens. Toen ik in 2008 bij de POTUS-verkiezing vóór hem was, werd ik door in feite iedereen met de nek aangekeken. Nu opeens een heilige. Ongetwijfeld omdat hij zich tegenstander van Trump heeft verklaard. Triest.

 15. Peter Loosduinen

  Even een lachmomentje voor de azijnpissers van deze site !

  Een moslimmannetje vraagt aan zijn moeder in boerka: “Mama, wat is het verschil tussen democratie en racisme?”

  Zijn moeder antwoordt hem vanonder haar boerka: “Democratie is als de Fransen elke dag hard moeten werken om voor ons de sociale voordelen te kunnen betalen, zoals gratis huisvesting, gratis medische zorg, gratis onderwijs, onze moskeeën en gemeenschapsgebouwen die worden bevoordeeld, enz. Oh, en ik vergat nog iets. Het geld van de sociale verzekering dat je grote broer, die nu nog in bed ligt, krijgt als bijstand. Dat alles bij elkaar, dat is democratie.”

  “Maar mama, als de Fransen dat horen, barsten ze dan niet in woede uit?”

  “Ja jongen, dat klopt. Ze zijn woedend…. En dat is nu wat je racisme noemt!

  1. Tengo Kawana

   Racistische humor.

   Ik houd er niet zo van.

   1. Pecunia

    Wat is hier precies racistisch aan?

    1. Capo

     @Pecunia: Je stelt een retorische vraag aan een notoire leugenaar.

 16. Bes Tolen

  Rosa. De grootbankiers zijn voor de Democraten. U hebt niet door hoe dat zit en ik ben wel zo laf, dat ik dat u niet vertel. In ieder geval hebben ze daar in Amerika en Engeland met die financiële politiek, die in de EU ook door de ECB wordt gedragen, miljarden euro’s aan onroerend goed, dat Nederlandse beleggers zijn kwijt geraakt, in bezit gekregen. Mag u uitzoeken hoe.
  Het is altijd al zo geweest, dat de allerdomsten, die niet voor niets zo arm waren, de allerrijksten (in Nederland het koningshuis) steunden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.