Noord-Korea niet gestopt met kernwapenprogramma

Het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA meent dat er geen aanwijzingen zijn dat Noord-Korea is gestopt met het kernwapenprogramma. In hun jaarlijkse rapportage spreken zij van reden voor ernstige bezorgdheid. Via NOS.

Kim Jong-un zou zich na de ontmoeting met Trump in Singapore nog hebben hardgemaakt voor nucleaire ontwapening maar hier lijkt maar weinig van terecht te zijn gekomen. De VN constateerde al eerder dat het nucleaire- en raketprogramma van Noord-Korea nog niet zijn stilgelegd. Ook omzeilt het land diverse sancties die het zijn opgelegd.

Het IAEA schrijft echter ook dat er steeds minder kennis over de beide progamma’s is omdat hen de toegang wordt ontzegd. Dit betekent dus dat zowel de IAEA als de VN géén idee hebben wat er nou precies aan de hand is. Ze gaan er dus gewoon vanuit dat Noord-Korea zich niet aan de afspraken houdt.

De Verenigde Staten meent echter beelden te hebben van een spionagesatelliet waarop activiteit bij een wapenfabriek in de buurt van Pyongyang te zien was. Hier werden volgens de Amerikanen twee intercontinentale raketten gebouwd die de VS zouden kunnen bereiken. Deze beelden zijn mij echter niet bekend.

Wel zou het test- en lanceercentrum Sohae zijn ontmanteld. Dit zou echter een dekmantel kunnen zijn omdat de raketten die daar werden geproduceerd al klaar zijn. Beetje een wassen neus dus.

Feit blijft dat er vooralsnog voornamelijk speculatie heerst en niemand echt met zekerheid kan zeggen of Noord-Korea überhaupt de intentie heeft om de afspraken na te komen. Kim heeft in ieder geval alle schijn tegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. EU kok

  Wat een verrassing.
  Ritter komt zo uitleggen hoe het echt zit

 2. Capo

  Hè wat jammer nou, weer een succes op het conto van meneer Trump… 🙂

 3. Dubbele Komma

  Laat trumpie maar schuiven en laat eu cock lekker zijn pil van drion innemen zijn we gelijk van al zijn multi nicks af…. slaap zacht. Stuk stront….

  Ik geloof de vn voor geen meter. Dat is weggelegd voor neo nazi’s als W!M HU.TTEN

  Met al zijn fascistische nep accounts!

 4. Ritter

  Laten we de onderhandelingen afwachten. We weten pas over maanden of er schot in zit.

  Na 42 jaar wachten kunnen er een paar maanden ook nog wel bij.

  In ieder geval praten de twee Korea’s en zijn er geen nucleaire testen meer geweest. Dat is al vooruitgang.

  Trump probeert om met praten iets te bereiken. Mocht het niet lukken dan heeft Trump zijn best gedaan.

  1. Dubbele Komma

   Precies ritter! Mijn idee!

  2. Blue monday

   We willen resultaat Ritter, jij bent ook niet zo geduldig bij Merkel, Rutte, EU, Macron etc etc…

   Trump heeft gewoon weer gefaald. De rijken rijker, de armen nog armer.

   1. Anticmaster

    het verschil is dat in tegenstelling tot Trump dat Merkel, Rutte, de gehele EU en Macron niks hebben bereikt behalve dan het feit dat ze hun eigen zakken hebben gevuld met het geld van de burgers en dat iedereen in deze lijst (behalve Trump) bloed aan hun handen heeft omdat het de vluchtelingen heeft toegelaten die heel veel onschuldige mensen hebben verkracht en vermoord. De heer Trump heeft meer gedaan en bereikt in een aantal jaar dan dat de EU leiders hebben ‘bereikt’ (sinds ik werkelijk geloof dat de EU leiders totaal niks hebben bereikt behalve dan het kaalplukken van de bevolking en de zelfverrijking van de EU leiders) sinds de oprichting van de EU.

  3. Adriaan

   @Ritter, zeer juist opgemerkt.

 5. FLP

  Kom maar naar beneden en sla je slag….wie had dat nou gedacht..evil panda houd Trumpie de olifant voor de gek. Net zo iets als barbie die gaat afkicken….

 6. Blue monday

  Goh, heeft Trump zich toch in de luren laten leggen door dat snotjoch dat de baas is van ‘s werelds meest misdadige land?

  Stel je voor dat Merkel dit was overkomen, dubbele S of komma had bloed gespuugd.

 7. Tengo Kawana

  Weer een nederlaag voor Trump, de clown die de V.S. volledig voor gek zet.

  1. Blue monday

   Alles wat de man doet, gaat verkeerd.
   We zullen hem herinneren als schaamteloos verrijker van de rijken, vervuiler van de aarde en marionet van Poetin en nu dus ook Noord Korea.

   1. Hetzalwelweer

    Wie bedoel je? Rutte,Merkel of Macron?

  2. Jan Kelderman

   Quote GeenStijl voor Tengo Kawana: “DON’T. FEED. THE. FUCKIN’. TROLLS. Zeikstengels die iedere dag, de hele dag haten om het haten moet je de moeder blokkeren. Pleen ent simpel. Ze willen geen gesprek, ze veranderen niet van mening en ze trekken je mee naar hun retorische krochten, waar je *altijd* verliest omdat het ze om jou te doen is, en niet om te luisteren naar wat je wilt vertellen.”

    1. Capo

     @HZWW: Buurvrouw heeft niets met Tengo en Elu deed geen toneelstukje met Kelderman… 😛

     O ja, Tengo is ook geen multinicker. Whoehahahaha!

     George Knight en DirkSteen zijn alleen maar voorbijgangers 🙂

     1. Hetzalwelweer

      Ach ja onze merkelmultinickers moeten toch op iets reaguren, maar hun inhoud is blahblahblah

     2. Capo

      @HZWW: “merkelmultinickers”

      Het is er maar één en hij reageert helemaal nergens op, hij gorgelt alleen maar.

     3. Hetzalwelweer

      @Capo…en is een dds rukbunkertrolletje, zonder multinickers geen clickers, simpel.

 8. Tengo Kawana

  Trump heeft geen beste dag. Zijn campagnemanager Manafort is zojuist schuldig bevonden voor een reeks van criminele vergrijpen en zijn advocaat Cohen heeft een schuldbekentenis afgelegd voor een reeks misdaden waar Trump bij betrokken was.
  Een groot succes voor Mueller die deze schurken nu kan bewegen tot belastende verklaringen tegen Trump.

  1. EU kok

   Oeps, ziet er niet goed uit voor Trump

    1. Capo

     @HZWW: De droefenis over DDS. 😉

     1. Hetzalwelweer

      @Capo, en dan over naar het echte nieuws van vandaag : https://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Achtergrond/2018/8/EU-tarweprijs-reageert-op-geruchten-uit-Rusland-323789E/

      In heel de EU was het kut weer voor het mais behalve voor de eukraïne, volop mais scoren dit jaar, samen met de vs. Hmmm…zal wel de schuld van Trump of Poetin zijn. Hun hebben weermachines die in de EU het weer kut maken.

     2. Capo

      @HZWW: Het echte nieuws, Ivan Heylen is toch een Vlaming!

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Heylen.

     3. Hetzalwelweer

      @Capo, Ivan Heylen is Tengo

     4. Capo

      @HZWW: Bijna goed… Tengo = Willem

     5. Hetzalwelweer

      Tengo=Willem? nee….. waarom? zo sneu…..Arme Willem

     6. Capo

     7. Hetzalwelweer

      Heel de EU had gaat een klote jaar beleven wb de inkomsten tarwe/mais…behalve de eukraïne…hoe toevallig…ze mogen de mh17 naar beneden knallen zonder onderste steentjes, maar wij gaan wel importeren via de massamoordenaars….Dankjewel onderstesteennaarbovenhalert Rutte…..

     8. Capo

      @HZWW: En het is bedtijd…

      Sneeuwvlokje is vertrokken naar de sneeuwstormen, hij heeft zich nu vermengd met slaapsneeuw en doet morgen een nieuwe poging om zo normaal mogelijk over te komen. Maar helaas, dat gaat niet lukken, dat gaat al meer dan 15 jaar niet lukken.

      Welterusten sneeuwvlokje en doe de groeten aan al je klonen en sneeuwschuivers: Becker, Johnny Roest, Suzanne, JanKlaasen, Onno, Elu, EU kok, Duijndam, Fortiori, IJsbrand Koudvuur, Hermann, Ad Infinitum, Ky, Eminem2, Steiner, HEM, FransjeKoolen, Onslow, Watcher, Buurvrouw, DirkSteen, George Knight, Jan Kelderman, etc…

      En omdat je toch slaapt kun je ook meteen de groeten doen aan je vroeger multinickers, Code 134, Ernst Quispel, Professor Zonnebloem, Graatsma, K. Dopper, Isolde, Boudewijn Abbas, Danube, Cypres, Ceteris Paribus, Etc…

     9. Hetzalwelweer

      Svetlana

     10. Capo

      @HZWW: Svetlana is afgevallen, dat is Uiterst Links, ik weet dat 100% zeker omdat ik dat in de software van DDS kan terugzien.

      Uiterst Links = CJD = Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = etc…

      EU kok deed ook mee met multinicken en kwam even trollen als Bloemetje, dat doen ze steeds als hun sneeuwvlokmultinickvriendje in het nauw komt.

     11. Hetzalwelweer

      En toch ga je je afvragen waarom elke keer…..ze zijn niets, ze zullen nooit iets worden….die multiflikkers…ach ja….tis een schreeeuw om aandacht….laten we het daar maar bij houden

     12. Capo

      @HZWW: Daar laat ik het bij want de dienst zit erop. Ik ga huiswaarts en dan slapen. Straks ga ik Zaagmans een hand geven.

      https://www.dumpert.nl/mediabase/6567978/b22c7f75/wat_voor_dag_is_het_vandaag_.html

   1. Tengo Kawana

    Nee, Trump hangt, hoewel hij de komende maanden nog met veel kabaal zal spartelen in het net dat rond hem wordt dichtgetrokken.

    1. Hetzalwelweer

     blahblahblah @ merkelmultinickers

     1. Capo

      @HZWW: Tengo c.s. trekt gewoon een blik multinickers open. Die kun je beter laten zwemmen, het multinickersneeuwvlokje krijgt alleen maar een hard sneeuwvlokplassertje van al die aandacht. 😉

     2. Capo

      @HZWW: En daar komen dan weer andere multinickzaadjes op af die dan samengaan met het sneeuwvlokje en al die aandacht maakt het sneeuwvlokje alleen maar groter. 😉

     3. Tengo Kawana

      Nee, Capo, ik plaats hier alleen bijdragen onder de naam Tengo Kawana.

      Je weet dat donders goed, zoals we ook weten dat je godbetert zelf degene bent die onder meerdere namen bijdragen plaatst.

     4. Hetzalwelweer

      bijdragen onder iemands anders naam is zielig, je eigen naam is dan dus verziekt…..voor de rest blahblahblah

     5. Capo

      @HZWW: Zelfs zijn apen-kloon erkent het!

      EU kok schreef op 10 augustus 2018
      “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

      En natuurlijk sneeuwvlokjes sneeuwschuivertje Elu:

      “Ik denk overigens niet dat u het bent. Uw stijl is, zelfs undercover, heel anders.

     6. Capo

      @HZWW: “Bijdragen onder iemands anders naam is zielig, je eigen naam is dan dus verziekt…”

      Dat is ook exact de reden waarom Willem hier nooit meer serieus aan de bak zal komen.

 9. JanKlaasen

  Hoho niet te snel oordelen over Trump. Hij heeft toevallig wel een bejaarde nazi het land uitgeschopt.

  1. Tengo Kawana

   🙂

 10. Ni28

  Natuurlijk is Kim onbetrouwbaar. Hij heeft wel Trump beloofd om Korea vrij van nucleaire wapens te maken. Dat ie dat niet doet is koren op de molen van Trump haters. Trump deed in ieder geval een poging en dat siert hem. Niets doen is makkelijker.

  1. Capo

   @Ni28: Zijn haters willen ook niet dat er iets gebeurt, liever NK naar de knoppen dan een succes voor Trump.

   1. Ni28

    Narcistische provocaties blijven onbeantwoord wat mij betreft. Ik onderscheid mij doordat ik geen hatende narcist ben zoals de DDS opperttrol.

    1. Tengo Kawana

     Als je met de mond vol tanden staat is dat ook de beste strategie, Ni28.

     1. Rechtsaf

      @Tengo het enige dat jij moet doen, met je stinkende trollensmoel, lekker, samen met je anderen antisemitisch, Nederland minachtende islamitische vrindjes, oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, een vies smerig NSB mannetje, om te kotsen gewoon, er zitten altijd zéér, zéér naargeestige ondertonen in jou reacties…

    2. Blue monday

     Rechtsaf, dat zijn allemaal kwalificaties die op jou van toepassing zijn, waarom gebruik je die scheldwoorden eigenlijk?

     Ik wil er best met je over praten hoor, maar eerst wat zelfhulp stel ik voor.

     Werken dus aan je vocabulaire, je frustraties, je angsten en voer vooral eens een gesprek met jezelf. Je zal zien dat je jezelf waarschijnlijk ook helemaal verrot scheldt.

     Kan niets aan doen hoor, je bent gemaakt door je omgeving en een groot gebrek aan liefde.

    3. Ni28

     Provocaties gooi je het best meteen in de prullenbak.

  2. Tengo Kawana

   Ni28 geeft toe dat Trump niet meer deed dat het ondernemen van een mislukte poging.

   Elke verstandige waarnemer voorspelde dat overigens van te voren. Politiek amateurisme van een tranentrekkend soort.

 11. Ni28

  Het lijkt een narcisten feest hier.

 12. Pecunia

  Ondertussen

  Korea’s sluiten bewakingsposten in grensgebied

  De zogenoemde gedemilitariseerde zone tussen de buurlanden is ongeveer 4 kilometer breed. Het gaat om een bufferzone tussen de landen, die formeel nooit vrede hebben gesloten na de Koreaanse oorlog uit de jaren vijftig. Dat gewapende conflict eindigde in een wapenstilstand. De relatie tussen Pyongyang en Seoul is sinds het begin van het jaar verbeterd.

  Lullig dat het hoe en waarom niet gemeld wordt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2465564/korea-s-sluiten-bewakingsposten-in-grensgebied

 13. Ni28

  “Ni28 geeft toe dat Trump niet meer deed dat het ondernemen van een mislukte poging.”
  Dit is een voorbeeld van de linkse leugen door verdraaiing van feiten en dingen uit het context halen. Deze trol figuur is een narcistische pathologische leugenaar die veel pret beleefd bij andermans ellende en hij geeft nog graag een schop na. Een wekelijk slechte mens. Ik heb te doen met zijn leefomgeving als ie er nog is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.