Oud-filmproducent Weinstein wil het strafproces stopzetten: bewijs voor relatie

Harvey Weinstein was tot voor kort een 'grootheid' in de Amerikaanse filmwereld. Toch wist heel Hollywood waar hij mee bezig was. Peabody Awards (bron: Flickr)
Foto: Harvey Weinstein was tot voor kort een 'grootheid' in de Amerikaanse filmwereld. Toch wist heel Hollywood waar hij mee bezig was. Peabody Awards (bron: Flickr)

De #MeToo rage is begonnen in de Verenigde Staten, met de ontmaskering van filmproducent Weinstein. Na dit geval kwam er een zondvloed aan #MeToo gevallen en is de hele wereld ontwaakt vanuit een soort droom. In genoeg gevallen lag het ook in een grijs gebied, of werd de twittertrend misbruikt om wraak te nemen tegen personen. 

Nu is de oer-#MeToo verdachte, Weinstein, tegen de trend ingegaan en wil hij dat het strafproces tegen hem wordt stopgezet. Hij heeft namelijk ‘bewijs dat hij een relatie had met een van de personen die hem betichtte van #MeToo-praktijken.

Het gaat om mails die gedurende vier jaar zijn verstuurd, vanaf 2013. In dat jaar zou de betreffende vrouw door de Hollywoodmagnaat verkracht zijn.

De advocaten van de oud-producent zeggen dat ze weten dat verkrachting ook binnen een relatie voorkomt, maar uit de toon van de mails zou blijken dat de vrouw verliefd op Weinstein was en veel van hem hield. Zo schrijft ze dat ze niet kon wachten om Weinstein aan haar moeder voor te stellen.

Dit is natuurlijk maar een vrouw van de tientallen vrouwen die hem hebben beticht van seksuele intimidatie of verkrachting. Toch is het vrij verrassend dat hij met deze zet komt. Het gaat dan vooral om strafvermindering, maar niet om het moreel vrijpleiten van zichzelf.

Dat is wel een fundamenteel verschil in dit proces. Naar mijn weten is hij niet op zijn knieën gaan zitten en heeft die ook niet om vergiffenis gesmeekt. Neen, hij wil zo weinig mogelijk straf krijgen en dat bewijst dat hij fundamenteel niet begrijpt wat er aan de hand is. Machtsmisbruik en verkrachting, walgelijk.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

12 reacties

 1.   

  De carriere h@eren proberen er nog een maal een slaatje er uit te slaan, en onze msm h@eren springen er boven op.

  1.   

   Ongelooflijk dat u dit beest hier staat te verdedigen. Ik hoop voor u dat uw vrouw en dochters nooit te verduren krijgen wat deze man al die vrouwen aangedaan heeft.

   1.   

    Henk wel eens gehoord van het gooise matras

   2.   

    “Dit beest”…Wat nou henk…beetje jaloers dat de vrouwtjes u links (haha links) lieten liggen?
    De kreet “met wie moet ik slapen voor een rol in deze film” is niet uit de lucht komen vallen.
    Doe even normaal of vraag even aan boris becker tot hoever vrouwen bereid zijn te gaan om hun doel te bereiken.

 2.   

  Dus volgens jouw zijn alle vrouwen heilige boontjes? Typisch gevalletje linkse naiviteit.

  1.   

   Ik heb nooit gezegd dat daadwerkelijk alle vrouwen verkracht/aangerand zijn maar door ze allemaal voor carrièreh*eren uit te maken bent u echt respectloos bezig jegens de vrouwen die daadwerkelijk door dit monster verkracht zijn.

   1.   

    hij is nog niet veroordeelt , is het niet?

   2.   

    Laat ik het zo stellen hij is geen haar beter als de oude prins bernard

   3.   

    Het ” beest” is nu al tot ” monster” geworden.
    Hoeveel doden heeft hij op zijn geweten dan of heeft hij de dames met een mes gevild of vuurwerk in hun doos afgestoken??
    Doe een beetje normaal man.

 3.   

  Dat hele #MeToo loopt de spuigaten uit. Er zijn zelfs vrouwen die beweren zo’n 40 jaar geleden (jaren ’70) verkracht te zijn door mannen uit de showbizwereld, welke ondertussen al zijn overleden of hoogbejaard zijn en zich niet eens meer kunnen verdedigen. Iemand doet aangifte tegen Weinstein, ineens staan er tientallen te krijsen dat hij hen misbruikt heeft… tja, waarom 5, 10 jaar of nog langer wachten met aangifte doen en pas naar voren stappen als 1 iemand aangifte doet? Geld natuurlijk! Geloof maar gerust dat de meeste van die #MeToo vrouwen enkel en alleen slachtoffertje spelen om daar een flinke som geld aan over te houden. Ze kunnen niets bewijzen, ze spannen samen en komen allemaal met soortgelijke verhalen zodat het verhaal waterdicht lijkt. Als eenling (Weinstein in dit geval) kun je dan weinig meer beginnen. Het is een groot anti-mannen complot! Als ik een aantal van die vrouwennamen zie die aan deze #MeToo waanzin meedoen, dan zijn het vooral vrouwen die anti-Trump zijn, pro-Hillary, pro-refugees enz. hele linkse mannenhatende deugmensen…

  1.   

   Idd chauvinist……geld/afgunst en wraak zijn vaak de redenen!

   1.   

    het is de islamisering van het westen, wie durft er nog een vrouw aan tespreken bij de koffie machine zonder in je achter hoofd te hebben waneer ben ik aan de beuert?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!