Rood slagersgilde terug van weggeweest: ‘Nieuwe Communistische Partij’ wil Nederland vanuit Deventer veroveren

Het communisme heeft aan tientallen miljoenen mensen het leven gekost. Toch vinden Bram Bosman, Elmyr Visser en Roy Dean het tijd worden voor de NCPN. 

De Stentor heeft een ‘interessant’ interview gepubliceerd met de grondleggers van de Nieuwe Communistische Partij (NCPN). Als je denkt dat het om een paar losgeslagen, stoffige, wereldvreemde mafketels gaat kan ik je… geruststellen: dat klopt inderdaad. Die foto alleen al

Volgens Bram Bosman, één van de drie, is er “zeker animo” voor zijn partijtje in ons land. “We missen hier een revolutionaire partij, die opkomt voor de werkende klasse. Die werkende klasse verliest het contact met de gemeente.”

In 2022 willen de heren meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deventer. Daarna zal het hele land eraan moeten geloven. Ofzo.

“Die stad kent een communistisch verleden. Decennia terug. Daar willen we een blauwdruk maken, om vervolgens ook in andere oostelijke gemeenten te kunnen deelnemen. Ná 2022.”

Nou kunnen we hierom lachen, maar er is wel een probleempje: in De Friese Meren (2) en Heiloo (1) heeft de partij al raadsleden. Het is dus niet zo dat deze Nieuwe Communistische Partij volstrekt irrelevant is.

En dat betekent dat het wel degelijk belangrijk is om mensen te waarschuwen voor de walgelijke ideologie van het communisme. Vergis je niet, het communisme is net zo ziek, moordzuchtig en dictatoriaal als het nazisme. Nee, dat is geen overdrijving. We hebben het over zo’n 100 miljoen doden door het communisme. 100 miljoen!

Daarom is het bijzonder vreemd dat een krant als De Stentor de leiders van de NCPN zo vriendelijk behandelt. Als ze zich nationaal-socialisten hadden genoemd waren ze terecht kapotgemaakt door de media. Nou, communisten zijn geen haar beter.

Laten we dus ophouden ze a) met respect te behandelen of b) ze al te gemakkelijk weg te lachen. Deze mensen zijn representanten van een gevaarlijke, bloeddorstige ideologie. We moeten niet nalaten dat steeds weer te herhalen — net zolang totdat de mainstream media het communisme en het nazisme op gelijke manier behandelen, namelijk door ze beide te portretteren als zieke ideologieën die massaal lijden veroorzaakt hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Floris

  Hoewel ik een uitgesproken hekel aan het communisme heb, vind ik het toeschrijven van 100 miljoen doden aan het communisme te kort door de bocht. Het leeuwendeel van de doden is toe te schrijven aan 2 personen: Mao en Stalin. Met name Stalin was gruwelijk wreed, maar dat had meer met z’n persoonlijkheid te maken dan met het communisme an sich.

  1. Blue monday

   Floris toch….

   China weet ik niet, maar naast Stalin had iedere hoogwaardigheidsbekleder bloed aan zijn handen…

   1. Floris

    Net als Hitler omringde Stalin zich met meelopers die niet bang waren om vuile handen te maken.

    1. Ni28

     En geloof het er waren vele vrijwilligers.

   2. Dubbele Komma

    Tuuuuurlijk blue Mongol. WHAHAHA.

    Je weet er weer een aardige draai aan te geven… ouwe rooie nazi!

    😀

  2. Seneca

   @floris
   u denkt dat Stalin en Mao verantwoordelijk waren voor het aantal van 100 miljoen slachtoffers? even wakker worden aub. het is het systeem dat socialisme wordt genoemd. het Russische volk en het Chinese volk wilden dat niet. het Duitse volk wilde dat niet maar in het socialistische systeem zijn mensen (lees het volk) irrelevant. er is geen verschil m.u.v. de benaming tussen communisme, (nationaal) socialisme en (‘democratisch’) socialisme.

   1. Floris

    Aan Stalin worden 10 à 20 miljoen doden toegeschreven en aan Mao 40 à 70 miljoen. Tel uit je winst.

    Verder hoef je mij echt niet te overtuigen van de vele kwalijke kanten van het communisme. Ik spuug erop.

    Maar ik bekritiseer het liever op inhoud dan op die doden die niet zozeer zijn voortgekomen uit de ideologie (hoe fout ook) maar vanwege bepaalde zieke personen.

    1. Tengo Kawana

     Floris doet hier een observatie die ik graag onderschrijf: de narigheid komt niet echt voort uit de ideologie. Dat geldt natuurlijk ook voor de religie en daarom is het vreemd dat hij die causale relatie wel legt als het om de islam gaat,

     1. Floris

      De narigheid komt wel degelijk voort uit de communistische ideologie cq het islamitische geloof, alleen nuanceer ik het rechtstreekse verband dat de heer Van der Galien legt met het aantal slachtoffers.

     2. Tengo Kawana

      Geestig, Floris roept eerst dat de doden niet zozeer voorkomen uit de ideologie maar nu ik hem wijs op het feit dat hij dat altijd wel stellig beweert over de islam (die hij ook als een ideologie ziet) krabbelt hij terug.

      Floris denkt altijd nogal kort en niet zo diep na en dan krijg je dit aandoenlijke gekronkel bij tegenspraak.

      Het gevolg is woede en het gek verklaren van de mensen die hem op zijn onzin wijzen.

      Kom er maar weer in met je scheldpartijen, Floris.

     3. Floris

      W I M begrijpt mijn nuancering niet of hij doet maar alsof.

      We naderen weer het punt waarop W I M in het stof bijt en begint te trollen.

      Helaas, zo loopt het altijd met deze narcist. Door dit gedrag sluit hij zichzelf buiten.

     4. Tengo Kawana

      Betreft de nuancering van Floris dat de inhoud van een ideologie niet een causale verklaring biedt voor het gedrag van de aanhangers?

      In dat geval is er werkelijk een kwartje gevallen.

     5. Holland

      Tengo Katvanger zou dolgraag zien dat de inhoud van een ideologie geen causale verklaring biedt voor het gedrag van de aanhangers. Dit is natuurlijk complete waanzin die alleen in het hoofd van een verwarde gek geboren kan worden.

      Aanhangers van een ideologie of religie putten de inspiratie voor hun denken en doen, hun ethiek en handelen juist volledig uit hun leer. Elke ideologie of religie verdooft het denken, waardoor het opgedragen (gewelddadig) handelen vanzelf gevolgd wordt. Mensen worden robopaten door dogma’s en een gesloten overtuiging.

     6. Capo

      “Aanhangers van een ideologie of religie putten de inspiratie voor hun denken en doen, hun ethiek en handelen juist volledig uit hun leer.”

      Niet alleen volledig ook uitsluitend, en dat is zo mogelijk nóg gevaarlijker.

     7. Floris

      @ Holland: W I M papegaait hier een achterhaald links dogma na dat er bij hem op z’n linkse kakschooltje is ingestampt.

      Het is bewezen: zelfs de meest absurde stellingnames zijn te verkopen aan mensen die gevoelig zijn voor indoctrinatie.

     8. Tengo Kawana

      @Holland, er zijn christenen en moslims (hetzelfde geldt voor boeddhisten, communisten, Joden en aanhangers van welk geloof of ideologie dan ook) die zich door hun geloofsinhoud geïnspireerd dan wel gelegitimeerd voelen om medemensen te vermoorden. Het betreft echter altijd een kleine minderheid. Moeten we dan aannemen dat de overgrote meerderheid die zich vredelievend en barmhartig gedraagt dat niet vanuit hun geloofsovertuiging doet?
      Dat klinkt niet bijzonder logisch, vindt u ook niet?

      Een andere logische falsificatie is te vinden in een andere, lastig te leggen relatie tussen de geloofsinhoud en het gedrag van de volgelingen.
      De boodschap van Christus wordt algemeen geïnterpreteerd als een vredelievende boodschap maar toch joegen de christenen in de geschiedenis en het heden aanmerkelijk meer mensen over de kling dan de moslims waarvan de geloofsinhoud volgens de critici een meer strijdlustige strekking zou hebben.

      Hier telt iets dus niet logisch op en dat voert mij tot de conclusie dat er geen logisch-causale relatie is tussen geloofsinhoud en de eventuele moordlust van de volgelingen. Sommige mensen zijn wel tot moorden geneigd en behoeven daartoe een ideologische of religieuze legitimering. Het blijkt dat elke ideologie en godsdienst daarvoor kan worden aangewend.

     9. Floris

      En ja hoor, W I M draait de grijsgedraaide plaat voor de 6685e keer af.

      1) Gedrag is ruimer dan alleen geweld. Waarom draagt een moslima een hoofddoek? Ziehier een zuiver causale relatie met de islam.

      2) De oorlogen die gevoerd zijn door christenen stroken inderdaad niet met de centrale boodschap van het christendom. Hier is dus inderdaad geen sprake van een causale relatie met het geloof maar is sprake van andere omstandigheden die hen ertoe hebben aangezet.

      3) De oorlogen die gevoerd zijn door moslims hebben bijna altijd WEL een causale relatie met de islamitische leer gehad. Dit is een zeer groot verschil met het christendom en dat willen lieden als W I M het liefst onder het tapijt vegen. Dat is verwijtbaar leugenachtig en islam-apologetisch weg-met-ons gedrag.

      Wat W I M hier doet, en dat is hem aangeleerd, is sluw proberen een anomalie tot algemeen geldende regel te verheffen.

      Holland heeft natuurlijk volkomen gelijk, er zijn alleen uitzonderingen op de regel. W I M probeert de uitzondering tot regel te verheffen.

     10. Holland

      Tengo zwetst en zwamt weer dat het een lieve aard heeft. Hij veronderstelt ‘dat het altijd een kleine minderheid betreft’ die zich gelegitimeerd voelt zijn medemensen te vermoorden. Dit is een pertinente onwaarheid en dat beseft hij zelf ook. Het gros van de nazi’s, communisten en moslims -feitelijk van iedere ideologie of geloofsleer- is bereid tegen andersdenkende, ongelovigen, afvalligen etc. geweld te gebruiken. Moslims zijn bereid te doden als bijvoorbeeld de naam van Allah in het geding is en maken zich daar ook daadwerkelijk schuldig aan, hetgeen rechtstreeks door hun geloofsleer wordt voorgeschreven. Ook de mate waarin de haat gevoed en gecultiveerd wordt bij Palestijnse kinderen garandeert dat ze later tot directe gewelddadigheden over gaan bij de eerste opdracht. Deze voorbeelden zijn tot het oneindige uit te breiden. Alles geinspireerd door hun geestverwoestende woestijngeloof.

      Dat de christenen aanmerkelijk meer mensen over de kling hebben gejaagd dan de moslims is een leugen die hier op DDS al zo vaak is ontkracht en weerlegd, dat ik daar nu geen energie en tijd meer in ga steken.

     11. Floris

      “Dat de christenen aanmerkelijk meer mensen over de kling hebben gejaagd dan de moslims is een leugen die hier op DDS al zo vaak is ontkracht en weerlegd, dat ik daar nu geen energie en tijd meer in ga steken.”
      ——————————————————————-
      Het is ook helemaal niet relevant. W I M wil er uiteraard het westen mee besmeuren (z’n favoriete hobby) maar het aantal gemaakte slachtoffers zegt hoogstens wat over militaire macht en technologische superioriteit en de omstandigheden.

      Bovendien rekent W I M bijvoorbeeld de slachtoffers van de nazi’s mee, terwijl dat juist een anti-christelijke beweging betrof.

      En zo liegt, verdraait en trolt W I M alles aan elkaar.

     12. Tengo Kawana

      Islam en christendom vermoorden geen mensen maar moslims en christenen doen dat soms wel.
      Het is volstrekt evident dat christenen veel meer mensen vermoordden dan moslims maar Floris hoopt dat te kunnen ontkennen door te zeggen dat, bijvoorbeeld, het nationaal-socialisme in zijn beoordeling niet een christelijke politieke ideologie was. Los van het feit dat dit een betwistbare stelling is staat echter vast dat veel aanhangers van het nationaal-socialisme, inclusief Hitler zelf, christenen waren. De beulen van de Holocaust waren christenen, de piloten die de atoombommen afwierpen op Dresden en Japan waren christenen, de kolonialisten in Kongo en Indonesië waren christenen en de soldaten in de wereldoorlogen waren vaak christenen.

      Christenen zijn sinds het begin van de jaartelling de grootste genocidepleger van deze aardbol. Mooier kan ik het niet maken.

     13. Floris

      Het is helemaal niet evident want de ontelbare slachtpartijen van de islam zijn lastig in kaart te brengen na al die eeuwen, maar het belangrijkste is dat getallen in dezen niet relevant zijn. Het gaat om de centrale thematiek van de religies.

     14. Tengo Kawana

      Ik ben het met Floris eens dat de getallen over de slachtoffers niet zo relevant zijn maar als je een causale relatie wilt leggen tussen de geloofsinhoud van de religies en het aantal slachtoffers moet je toch wel kunnen uitleggen waarom de boodschap van Christus tenminste zoveel slachtoffers zou hebben veroorzaakt als de boodschap van Mohammed

      Mijn stelling dat het geen donder uitmaakt hoe die boodschap luidt en de feiten wijzen ook niet een andere richting uit.

     15. Floris

      1) “Ik ben het met Floris eens dat de getallen over de slachtoffers niet zo relevant zijn”

      –> Waarom begin je daar dan steeds over? Al 15 jaar.

      2) “als je een causale relatie wilt leggen tussen de geloofsinhoud van de religies en het aantal slachtoffers”

      –> Het gaat om een causale relatie met ALLERLEI gedrag, niet zozeer met het aantal slachtoffers. De causale relatie is evident en aantoonbaar: hoofddoek, halal eten, ramadan, antisemitisme, vrouwenonderdrukking, homohaat. Moet ik nog verder gaan?

      3) “…slachtoffers moet je toch wel kunnen uitleggen waarom de boodschap van Christus tenminste zoveel slachtoffers zou hebben veroorzaakt als de boodschap van Mohammed”

      –> Het is in ieder geval NIET de boodschap van christus die slachtoffers heeft gemaakt. Dat kunnen we van de boodschap van Mohammed niet zeggen. Dat essentiële verschil probeer jij onder het tapijt te schuiven en dat is bijzonder kwalijk.

     16. sjun

      Zo moeilijk is dat niet. Het rode boekje schrijft geen doden van ongelovigen voor. De soenna van Mohammed, de hadith zonder welke daadwerkelijk verstaan van de koran problematisch wordt alsmede de shariahandboeken kennen echter minder scrupules.

      Bukhari 52:260 – “De profeet zei, ‘Als iemand (een moslim) zijn godsdienst afdankt, dood hem.’

      Bukhari 84:57 – ”[In de woorden van] de apostel van Allah, ‘wie zijn islamitische godsdienst verandert, dood hem.”

      Bukhari 89:271 – ”een man die het mohammedanisme omhelst maar daarna terugkeert naar het jodendom moet worden gedood.“

      Daarnaast is wie zelf wat culturele bagage tot zich nam bekend met de fatwa van Ruhollah Khomeiny jegens de schrijver Salman Rushdie en de bloedige Ridda oorlogen bij de aanvang van islam. Toch maar eens wat boeken en kranten lezen Willem, dan kun je meepraten.

    2. Ni28

     Vergeet niet al die sovjet satellietlanden waar dezelfde zuiveringen in grote getale ook plaats vonden. Precies zo zoals de misdadige Marx het beschreef.

  3. Bloem

   Vergeet Hoxa, chaushesku, Pol Pot en de Ho Chi Minh niet

  4. B. Pascal

   65 miljoen in de Volksrepubliek China
   20 miljoen in de voormalige Sovjet-Unie
   2 miljoen in Cambodja
   2 miljoen in Noord-Korea
   1,7 miljoen in Afrika
   1,5 miljoen in Afghanistan
   1 miljoen in communistische staten in het Oostblok
   1 miljoen in Vietnam
   150.000 in Latijns-Amerika
   10.000 door daden van internationale communistische bewegingen en partijen

  5. wheelboy

   Floris,
   Stalin Mao pol pot (killing feelds) dan castro ,Ho chi minh . En landen die ik zo vergeet waar het communisme heerste .Dus kunnen er makkelijk 100 miljoen zijn .Hoeveel miljoen heeft oa pol pot er op zn geweten .hoeveel vietnamezen zijn er niet in de naam van het communisme gesneuveld? Maar om je een idee te geven zoek eens op wie de wreedste was .Dan kom je bij leopold2 van Belgie uit . Velen weten dat niet eens .

 2. Blue monday

  in de jaren 20 en 30 werden de communisten door de SDAP al “proletarische fascisten” genoemd.

  Deze partij moet je verbieden!

  1. Mart

   Gek dat jullie de islam NIET verbieden tot heden.

   1. Floris

    Dat vergt een grondwetswijziging en daar is op zeker geen meerderheid voor.

    Ik vrees dat de put pas gedempt kan worden als het kalf verdronken is.

    1. Capo

     @Floris: “Dat vergt een grondwetswijziging en daar is op zeker geen meerderheid voor.”

     De Grondwet waarborgt vrijheid van godsdienst, islam is geen godsdienst maar een totalitaire ideologie waarin de religie meereist.

     1. Floris

      Het is een erkende godsdienst, helaas. Technisch gesproken is iets een godsdienst als er sprake is van een opperwezen en dat is bij de islam het geval.

      Dat islam verder zeer politiek en wettisch van aard is, dus óók een ideologie, klopt uiteraard, maar zoals de zaken er nu voor staan geniet de islam bescherming vanwege de vrijheid van godsdienst.

      We worden dus in het pak genaaid door onze eigen wetten.

     2. Tengo Kawana

      Ik ben al blij dat Floris de islam als een godsdienst erkent.

      Ik begrijp voorts dat hij de godsdienstvrijheid voor de islam wil opheffen. Dat was bekend. Al eerder zei hij hier:

      “Ik pleit niet voor vervolging, maar voor een verbod. De hier aanwezige moslims staan dan voor de keuze: emigreren naar een moslimland of dat fascistoïde geloof afzweren.
      Het verbod betreft alle uitingen in de openbare ruimte alsmede het sluiten van de haath*tten.”

      Dit is natuurlijk afschuwelijke taal maar we zullen moeten leven met de realiteit dat er onder ons mensen wonen met dit soort fascistische opvattingen.

     3. Capo

      @Floris: “We worden dus in het pak genaaid door onze eigen wetten.”

      Ik ben uiteraard met je eens dat er een godsdienstig element bestaat in islam. En als dat betekent dat je daar de sharia en de jihad bij cadeau krijgt, dan kun je met verve verdedigen dat onze wetgeving niet is bedoelt om dat te verdedigen. Religie is binnen islam niet los verkrijgbaar, probeer het maar eens.

      En zelfs al zou men de Grondwet er niet voor willen openbreken, dat is overigens voor minder gedaan, dan nog kan en mag het toch niet zo zijn dat we nog steeds opgezadeld zitten met de motie Halsema (27-10-2010) en dat de islam in Nederland geen strobreed in de weg wordt gelegd. Jij en ik weten wat islam inhoud, jij en ik weten dat er gebeurt wanneer de islam aan invloed wint.

     4. Floris

      @ Capo, zoals ik al schreef: “We worden dus in het pak genaaid door onze eigen wetten.”

      Er ZAL iets moeten gebeuren anders wordt West-Europa uiteindelijk Eurabië.

      Er zijn 2 soorten mensen in dezen:

      1) Degenen die het gevaar zien en die daarnaast walgen van deze smerige religie die niet in Europa thuishoort.

      2) Degenen die het gevaar onderschatten en de vrijheid van godsdienst belangrijker vinden dan de toekomst van West-Europa.

      Ik beschouw categorie 2 als levensgevaarlijke, naïeve idioten.

 3. Tengo Kawana

  “Rood slagersgilde”

  🙂

 4. penis aqua di rosa

  Niet te geloven dat er nog Nederlanders zijn die deze idiotie steunen en belangrijker de oprichters van deze onzin hebben misschien GGZ hulp nodig. In mijn vroege jeugd teveel met de toenmalige CPN geconfronteerd geweest. Grotere nitwits bestaan er niet.
  Te dom om de geschiedenis betreffende de het nabije Oosten (CCCP) , maar ook betreffende China en aanverwante dictatoriale regeringen te begrijpen. Als dit zo doorgaat, hoop ik dat de heer Trump zijn voorgangers van toentertijd volgt. Communisten in de VS en Canada ongewenst (zoals toen). Al had je maar een abonnement op het dagblad DE WAARHEID, was je al ongewenst en zo hoort/moet dat ook. Een toen besmette streek/provincie was Groningen. Misschien vindt dit nu ook daar zijn oorsprong.

 5. Ni28

  Baba Wanga had gelijk, het communisme zal in Europa terugkeren. Figuren als Mogherini zitten op hoge posten in de EU en Juncker vereerde al eerder Karl Marx in zijn geboorte stad Trier. Links bepaald de toon, laat Europa islamiseren en wordt straks versterkt door de nieuwe communisten gesteund door de oude uit GroenLinks en de SP. Een doom scenario die helaas niet ondenkbaar is al zal het nog een poosje duren. Bijvoorbeeld na een burgeroorlog in Europa veroorzaakt door islamitische migratie zal een kansvolle moment zijn voor de communisten. Of zal verstand tegen die tijd zegevieren? Dat lijkt op moment ondenkbaar.

  1. Floris

   Er is sinds de jaren 60 in West-Europa een klimaat ontstaan waarin extreemlinks salonfähig is gemaakt en extreemrechts de kop van jut is.

   Dat is des te merkwaardiger omdat extreemrechts geassociëerd wordt met het nazisme terwijl dat een variant op het socialisme was en dus zeker niet typisch rechts.

   In feite bestaat extreemrechts helemaal niet. Als het al zou bestaan moet je het zoeken in ultra-conservatieve en libertarische kringen en die zijn in ieder geval niet gewelddadig en niet te betrappen op nazi-sympathieën. Bovendien zijn het marginale verschijnselen. In Nederland is alleen de SGP ultra-conservatief.

   1. Tengo Kawana

    Extreemrechts begint zich ook al behoorlijk thuis te voelen in de salons. Ze doen soms zelf mee aan regeringen en figuren als Baudet kun je toch bepaald geen straatvolk noemen.

    1. Capo

     Als je nou weet dat iemand niet met jou in gesprek wil, waarom reageer je dan toch op hem? Niet dat ik dat niet weet, wat dat betreft vraag ik naar de bekende weg, maar ik vraag mij af of jij het zelf wel doorhebt?

     Ga anders even ergens anders spelen, of ben je daar ook al geband?

     1. Tengo Kawana

      Capo geeft Floris opdracht niet meer op mij te reageren.
      Ik denk dat Floris hem blind zal gehoorzamen.

     2. Capo

      Als je nou weet WlM dat iemand niet met jou in gesprek wil, waarom reageer je dan toch op Floris? Niet dat ik dat niet weet, wat dat betreft vraag ik naar de bekende weg, maar ik vraag mij af of jij het zelf wel doorhebt Tengo?

      Ga anders even ergens anders spelen, of ben je daar ook al geband?

     3. Floris

      Dit is waarom hij het doet, Capo:

      “De internet-trol

      Een internettrol is iemand, die er een groot genoegen in schept om onenigheid te veroorzaken op het internet. Hij (meestal is het een “hij”) probeert tweedracht te zaaien en hij maakt de mensen van streek. Trollen zien internetcommunicatie als een gemakkelijke weg voor hun bizarre spel. Om de één of andere reden begrijpen ze niet dat ze mensen werkelijk kwetsen. Zij beschouwen andere internetgebruikers niet als mensen van vlees en bloed, maar als een soort digitale abstractie. Als gevolg hiervan hebben ze totaal geen spijt van de pijn die ze veroorzaken. Integendeel: hoe groter de kwelling die ze teweegbrengen, des te groter hun prestatie (want zo zien ze het). Door de betrekkelijke anonimiteit van het net floreert het aantal trollen. Trollen zijn totaal niet ontvankelijk voor kritiek (opbouwend of niet). Er valt niet met ze te onderhandelen. Ze zullen nooit spijt hebben van wat ze doen. Op de één of andere manier voelen trollen zich niet gebonden aan regels van fatsoen of sociale verantwoordelijkheid.”

      http://www.epibreren.com/rs/internettrol.html

 6. Ni28

  Wij kunnen straks kiezen tussen het communisme en islam. Het communisme steelt je vrijheid en de islam steelt je geest. Beide zijn een kwaadaardige ideologie. Je kunt hier trouwens ook fascisme aan toevoegen. Maak je keuze! Of kies voor beide, dat kan. Een tip: het communisme vernietigt zichzelf de islam niet. Wat nu in Turkije gebeurd is in wezen een combinatie van beide kwaden. Erdogan is in wezen een “communistische islamiet”.

  1. Floris

   “het communisme vernietigt zichzelf de islam niet.”
   —————————————————————
   Beiden vernietigen de economie, beschaving en menselijke vrijheid en geluk.

   1. Ni28

    Communisme is niet eeuwig, de islam wel.

    1. Floris

     “Communisme is niet eeuwig, de islam wel.”
     —————————————————-
     De islam is inderdaad, omdat het (ook) een geloof is, veel hardnekkiger. Dat heeft de geschiedenis wel aangetoond.

     Anderzijds, en dat zeg je zelf al, is het ooit zo rechtse West-Europa in de klauwen van links terecht gekomen. Dat dit heeft kunnen gebeuren heeft mij altijd verbaasd en we zijn er nog lang niet van af.

     Het heeft, behalve met de omwenteling die zich in de jaren 60 en 70 voltrok, ook te maken met grote veranderingen binnen het christendom. Dat is per saldo in enkele decennia opgeschoven van conservatief rechts naar links, in sommige gevallen zelfs extreemlinks. De rechtse christenen op dit forum zijn wat dat betreft een minderheid binnen hun eigen geloof geworden.

     1. Tengo Kawana

      Floris spreekt graag over onderwerpen waar hij weinig van weet.

      Hij meent dat hét christendom (hoe krijg je het uit je toetsenbord!) de afgelopen decennia opschoof van rechts naar (extreem)links. De grapjas bedoelt dat een wereldgodsdienst in een paar decennia ineens de kleuren van een linkse politieke ideologie overnam. Dat is idioot maar bedenk dat de islam ook ziet als een (linkse) politieke ideologie.

      Hoe de christenen in Amerika die thans massaal hun steun geven aan Trump dat zien is even de vraag maar ik weet zeker dat het Nederlandse CDA zich moeiteloos zal herkennen in het hen door Floris toegekende extreem-linkse profiel.

      🙂

     2. Capo

      Willem Tengo is kansloos en het is goed om dat met enige regelmaat te proclameren.

     3. Ni28

      De communisten in het Oostblok hebben door hun toedoen hun collega’s in het Westen in discredit gebracht. De Oostblok was de verpersoonlijking van de onvrijheid. Het begrip van IJzeren gordijn heb ik pas later begrepen toen ik met de Nederlandse paspoort over de grens ging. Toen was het ineens geen abstracte ding meer. Hij stond er echt en ik heb geen metaal gevoeld maar erger. Dit wisten de toenmalige Nederlandse communisten allemaal goed. En kijk wat wij vandaag de dag hebben bereikt ondanks die wetenschap. Links bepaalt in wezen weer alles en het communisme steekt de kop op. Ongelooflijk, onbegrijpelijk maar waar.

     4. Floris

      “Floris spreekt graag over onderwerpen waar hij weinig van weet.”
      ——————————————————————
      Het is W I M, die in z’n eigen wereldje leeft, kennelijk ontgaan dat de kerkelijke elite, met name binnen het protestantisme, voornamelijk links is geörienteerd en dat dit hemelsbreed verschilt met de situatie in het verleden waar christenen voornamelijk rechts waren.

     5. Capo

      @Floris: Als rechts-georiënteerd christen geef ik jou daarin deels gelijk. Het secularisme en het hedonisme zijn ook gewoon de kerk binnengewandeld en er zijn nogal wat kerken die de dialoog zoeken met de islam. Ik zeg het nog maar eens hardop: Er bestaat geen dialoog anders dan onderwerping. Daarom moet de islam ook worden tegengewerkt, ontmoedigd en en zelfs aan banden worden gelegd.

     6. Tengo Kawana

      Floris is niet zo precies in zijn redeneringen en evenzeer flodderig in zijn definities. Hij spreekt eerst een over hét christendom dat helemaal naar politiek extreem-links zou zijn opgeschoven maar spreekt nu, in het nauw gedreven, over de dé kerkelijke elite in Nederland die in afwijking van het verleden (wanneer precies is onduidelijk) volledig naar extreem-links is opgeschoven. Het CDA schoof op naar rechts en de grootste groei in het Nederlands protestantisme vond plaats in de orthodox-reformatorische hoek. Mogelijk heeft dat onderdeel van kerkelijk Nederland geen elite of is die ook heel links.

      Het slaat allemaal nergens op en Floris praat weer met grote stelligheid over zaken waar hij niets van weet.
      Deze onbezonnen manier van debatteren verklaart en passant waarom hij inhoudelijke discussies nagenoeg altijd verliest. Hij praat over zaken waar hij geen verstand van heeft en betrekt inhoudelijk onhoudbare stellingen. Hij meent van zichzelf psychisch reuzegezond te zijn maar enig masochisme lijkt hem toch niet vreemd.

     7. Floris

      @ Capo: De trend is onmiskenbaar. De traditioneel rechtse christenen, die ooit ruim in de meerderheid waren binnen het christendom, moeten nu met lede ogen aanzien dat de kerkleiders overwegend linkse sympathieën hebben.

      De leider van de PKN is stijf links, dat komt niet uit de lucht vallen. En het is ook geen toeval dat in Rome inmiddels de eerste linkse paus zetelt.

      Deze kanteling binnen het christendom is politiek van het nodige gewicht geweest. Denk bijvoorbeeld maar aan de CDU waar het wemelt van linkse mafklappers die nog veel verder gaan dan Merkel.

   2. Tengo Kawana

    Rechts fascistische dictaturen dragen volgens Floris mogelijk wel ferm bij aan het menselijk geluk..

 7. Ni28

  Onze plaatselijke oppertrol zou een waardige communist kunnen zijn. Hij heeft daar alle papieren voor. Dat heb ik al eerder opgemerkt. Zou hij al in Deventer zitten? Kan best.

  1. Capo

   @Ni28: Willem heeft ervoor gekozen om structureel tegenovergestelde meningen en overtuigingen te verdedigen en uit te dragen. Dat doet hij opzettelijk om de boel op te poken. Als dat niet lukt gaat hij multinickers gebruiken. Zulke gasten moet je niet op je forum willen hebben, laat staan dat je ermee in discussie gaat.

   1. Adriaan

    @Capo, nu hoor ik je praten. Compleet links laten liggen. Letterlijk en figuurlijk. Heus het is niet zo moeilijk. Hem constant helpen herinneren aan zijn infame bijdragen, geeft hem een kik. Heerlijk vind hij dat en hij doet dat dan op een uiterst arrogante manier. Alleen hij weet het beter. Hij stelt ook elke keer dezelfde domme vragen: heeft Adriaan dit of dat … Heeft Capo wel dat en dit. Weet je wat fijn is Capo? Negeren. Laat hij maar met zijn vriendjes praten. De een steekt hem nog dieper dan de ander. Hun reacties zullen mij worst wezen.

    1. Adriaan

     vindt

   2. Ni28

    Capo, dat is al jaren zo en zijn werkwijze is te doorzichtig. Het is maar een domme narcistische trol die aandacht te kort komt.

 8. DolleDries

  Kansloos de SP is er al.

 9. IJsbrand Koudvuur

  Geweldig…
  Na DENK kunnen we nu ook nog wel wat Communisten d’r bij hebben…

  Zucht.. daar gaan we weer.

 10. Peter Loosduinen

  Deze zin geeft het probleem aan :
  Als ze zich nationaal-socialisten hadden genoemd waren ze terecht kapotgemaakt door de media. Nou, communisten zijn geen haar beter.

  Dat klopt !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.