Terreurverdachte in Verenigd Koninkrijk is een 29-jarige Soedanees

Meer dan een dag nadat een man met zijn personenauto op de versperringen van het Britse parlement inreed, zijn de media er achter gekomen wat zijn identiteit is. Het blijkt te gaan om een 29-jarige Soedanees, genaamd Salih Khater. Khater heeft een aantal voetgangers verwond in wat wordt gezien als een mogelijke terroristische daad.

Een getuige zei eerder tegen de BBC dat de man inreed op fietsers die voor een verkeerslicht stonden te wachten. Agenten konden de bestuurder, een twintiger, ter plekke aanhouden. ,,Aangezien sprake lijkt te zijn van opzet en gezien de methode en het feit dat dit een iconische locatie is, behandelen we dit als een terroristisch incident”, meldde de politie. Die zegt verder geen wapens te hebben aangetroffen in de auto.

De politie deed in de nasleep van het incident invallen in drie panden in Birmingham en Nottingham. Khater zou niet in beeld zijn geweest bij de binnenlandse veiligheidsdienst MI5 en de antiterreurpolitie. Hij was volgens  bronnen van de BBC wel een bekende van de lokale politie. De politie heeft de identiteit van de man nog niet bevestigd.

De politie is nog druk bezig met het achterhalen van een mogelijk lidmaatschap van een terroristisch netwerk, terroristische motieven, of medische gegevens over zijn psyche. Dat hij uit Soedan komt, impliceert al bepaalde religieuze affiniteiten, maar ook daar moeten we voorzichtig mee zijn om dat te veronderstellen.

Hopelijk krijgen we zo snel mogelijk meer te horen, want als het inderdaad een terroristische daad was, dan heeft dat grote gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ego-non-solus

  “…dan heeft dat grote gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk.”.

  Hoezo, is er dan ooit écht actie ondernomen om maar een begin te maken aan het beëindigen van islamitische dreiging? Ook voor het VK geldt dat over 50 jaar of minder de allochtoon in de minderheid is. Dus om nu de krokodil weer boos te maken?

  1. Ego-non-solus

   Oei, allochtoon? Maar ik denk dat mijn bedoeling wel begrepen is. 😉

   1. Steve Van der Vekens

    Nog geen tien jaar.

 2. fockingworst

  Ach nee ik had verwacht dat George Johnson het had gedaan.
  Wat een schok Soedanese islamiet, je verwacht het niet.
  Wat treurig voor het geloof van de vrede.

 3. Ni28

  De Times meldde het al eerder. Welke andere reden dan een terroristische kan een moslim immigrant hebben? Minder fietsers op straat? Dat zou kunnen als die in Londen net zo irritant als in Amsterdam zijn. Of net als in Amsterdam is hij een diabeticus en verward. Europa kent sinds de moslimmigratie een enorme stijging van verwarde mensen.

  1. Original NL

   Ni28…De fietsers zijn in londen idd net zo irritant als in amsterdam…

   1. Ni28

    Ik weet het, Original. En de verkeerslichten schakelen voor eigen lol want iedereen blijft oversteken ongeacht de kleur. Dat was heel opvallend.

 4. Gerlos

  Wat is het toch een verrijking onze MULTI CULTI SAMENLEVING

 5. Steve Van der Vekens

  En wat is het verschil tussen de zaak te behandelen als een ‘terroristisch incident’ of als die van een dwaze gek (zijn ook terroristen) die verward is?
  De uitkomst is nochtans hetzelfde.

 6. Tengo Kawana

  Misschien lossen we dit probleem op door nog meer te bombarderen in islamitische landen.

  1. Steve Van der Vekens

   De Britse mentaliteit.

  2. Diederik van Walsum

   Beste Tengo Kawana

   Goed plan, met welk islamitisch land wil je beginnen?
   En bombarderen met wat ….brandbommen, bomvaten, raketten of gelijk maar de hoofdprijs: Nukes ?

   1. swetsnek

    Jongens tengo is een multinicker die hier al 15 jaar de boel loopt te verzieken het is beter om hem volkomen te negeren dat doet zo langzamerhand iedereen hier

   2. Tengo Kawana

    Diederik, ik wijs er op dat we door ons fanatiek met oorlogen in islamitische landen te bemoeien en met onze bommenwerpers honderden burgerslachtoffers maken we het terrorisme naar ons toe halen.

    1. Diederik van Walsum

     Tengo,

     En ik wijs jou erop dat moslims al sinds hun bestaan elkaar met plezier afmaken, tot heden….dus het maakt geen ene fuck uit.

     1. Tengo Kawana

      Je spreekt onzin, Diederik.
      De ellende in het Midden Oosten is begonnen vanaf het begin van de vorige eeuw vanaf het moment dat Westerse landen zich ermee begonnen te bemoeien.

      Wat vind je eigenlijk van het feit dat Nederlandse bommenwerpers de afgelopen jaren 6000 bombardementsvluchten uitvoerden in Irak en Syrië ?

   3. Ni28

    Beste Diederik, en je denkt dat je nu een goed discussie krijgt? Wij weten toch al lang beter dat de trollen alleen ruzies uitlokken en jou nooit het gelijk zouden geven.

    1. Diederik van Walsum

     Beste Ni28,

     Ik had besloten om niet te reageren, laat staan een discussie te starten met iemand die niet op de hoogte is van de volledige geschiedenis van het islamitische bestaan.

     1. Tengo Kawana

      Diederik gooit de handdoek nu al in de ring.

      Hij snapt ook wel dat hij een beetje dom inzette en dit komt niet meer goed.

   4. Capo

    @Diederik: Tengo (multinicker) reageert op dit forum met gebruik van meerdere nicks. Je kunt hem beter negeren omdat iedere reactie aan zijn adres kansloos is. Hij doet dit al meer dan 15 jaar en afgelopen vrijdag 10 augustus is in meerderheid besloten om hem en zijn supporters voortaan te negeren. Doe je ook mee? Samen staan we sterk.

 7. Bloem

  Ongeacht culturele en politieke overtuiging van deze gek zijn we het stadium voorbij dat we kunnen vertrouwen op de goede intenties, van migranten uit landen met een culturele achtergrond die botst met de westerse samenleving.Hoe lang gaan onze leiders nog excuses verzinnen om de ellende, die we over onszelf hebben afgeroepen, goed te praten en met de mantel der liefde te bedekken.
  Nog belangrijker is de vraag, hoe lang is de gemiddelde burger nog rustig te houden?
  Naar mijn mening heeft de westerse burger tot nu toe zeer veel geduld en compassie getoond. Eigenlijk meer dan je zou mogen verwachten. Het kan toch niet anders dan, dat deze situatie moet uitmonden in een bloederige opstand. Het valt te vrezen dat er vroeg of laat een opstand uitbreekt waarbij veel slachtoffers zullen vallen, De geschiedenisboeken staan vol met dergelijke verslagen.
  Laat nog maar eens iemand zeggen dat de Europese overheden competent zijn

 8. Elu Thingol

  Het onderzoek afwachten. Zorgvuldig speurwerk van de politie zal meer duidelijk maken.

 9. Chauvinist

  ‘Aangezien sprake lijkt te zijn van opzet en gezien de methode en het feit dat dit een iconische locatie is, behandelen we dit als een terroristisch incident’

  Zucht… er lijkt sprake te zijn van opzet? De beelden spreken voor zich maar zelfs dan doet men nog politiek correct. In het Verenigd Koninkrijk bestaan vast ook te lage suikerspiegels…

 10. Rosasolis

  De laatste tijd lezen wij steeds meer over “verwarde” mensen dan over terroristen!
  Wie beslist of iemand verward is, of een koelbloedige terrorist is? Een psychiater of een rechter? De koran is een zeer verwarrend boek vol van wreedheden. De “profeet”
  Mohammed was een zeer gestoorde schizofreen. Hij kreeg visioenen, en “boodschappen” van de engel Gabriel. Anderen moesten opschrijven wat hij vertelde, omdat hij analfabeet was. En na Mohammed kwamen er meer profeten met hun primitieve wrede adviezen…
  Dus is nu de vraag: zijn tenminste de helft van deze mensen psychisch gestoord wegens eeuwen van inteelt, of zijn zij beinvloed door de wreedheden in de koran of de preken van een gestoorde imam? Hopelijk komt er binnenkort meer te weten over wat het verschil is tussen een gestoorde, verwarde mens, en een koelbloedig terrorist.

  1. Tengo Kawana

   “Dus is nu de vraag: zijn tenminste de helft van deze mensen psychisch gestoord wegens eeuwen van inteelt, of zijn zij beinvloed door de wreedheden in de koran of de preken van een gestoorde imam? ”

   Geen van tweeen, Rosasolis, denk nog even wat langer na.

   1. van Urk

    Ik heb er ook over nagedacht..Neem geen burgers in Europa aan die voor negatieve reisadviezen zorgen in hun eigen land. http://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/sudan

    1. Capo

     @Urk: Negeer die multinicker toch, je geeft hem alleen maar aanleiding om zijn leugenachtige spelletje te blijven spelen. Zolang hij reacties krijgt blijft hij doorgaan met het aanmaken van multinicks en het vervuilen van dit reactieplatform. Doe je ook met ons mee, samen staan we sterk!

  2. Troelstra

   Waarom is het nou juist de Islam die zoveel imbicielen aanspreekt? De Islam is gewoon van de schil tot in de kern in en in kwaadaardig.

   Islam = het arrest van het gezonde verstand.

 11. Troelstra

  Een “vluchteling” zeker…

 12. Troelstra

  Hier durven ze het woord terrorist niet in de mond te nemen als het km een terrorist gaat. Dan gaat het om een verwarde man of er is iets met zijn suikerspiegel.

  https://www.geenstijl.nl/5138188/de_vraag_is_zouden_er_nu_ineens_wel_camerabeelden_opduiken/

 13. Two Ravens Black Kettle

  Het zoveelste succes van onze West-Europese leiders.
  De kletsnatte droom van de deugmens

  De Tadjiki slachtoffers blijken nu Deugmensen te zijn
  Fietsen voor de islam en vrede
  Maar waar zijn ze opgeleid ?
  Wie heeft ze dat Stockholm gif in hun brein gespoten ?
  Wie waren hun leraren behalve de Vijanden van het Volk genaamd de MSM ?

  Of zoals de slachtoffers Jay Austin en Lauren Geoghegan schreven

  “You read the papers and you’re led to believe that the world is a big, scary place,” Mr Austin wrote on his blog. “People, the narrative goes, are not to be trusted. People are bad. People are evil.”

  “I don’t buy it. Evil is a make-believe concept we’ve invented to deal with the complexities of fellow humans holding values and beliefs and perspectives different than our own… By and large, humans are kind. Self-interested sometimes, myopic sometimes, but kind. Generous and wonderful and kind.”

  Decennialange desinformatie vanuit de MSM is bloederig. Of het nu platgereden baby’s zijn, vermoordde naieve fietsers of concertbezoekers. Desinformatie en Doofpotten vanuit de MSM is een bloederige affaire.
  Zij zijn de vijanden van het volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.