Trump trekt ten strijde tegen journalisten, die reageren woedend en geschokt: "Hij beschuldigt ons van het beginnen van oorlogen!"

Geen categorieaug 05 2018, 20:00
Trump noemt de mainstream media de "vijanden van het volk."
Ah, een verhaal van twee uitersten, van twee extremen die elkaar feitelijk sterker maken én tegelijkertijd bewijzen dat ze allebei enigszins van het padje zijn.
Het begint allemaal met deze tweet van president Trump:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1026069857589227520
Ik schrijf / blog al sinds mijn 17e. Ik ben nu 34 jaar oud. We hebben het dus over de helft van mijn leven. In die jaren heb ik met grote regelmaat kritiek geuit op de mainstream media -- of, zoals ik ze liever noem, het mediakartel.
Het mediakartel is overwegend politiekcorrect, multikul-verheerlijkend en uiterst links. Daar kunnen we verder niets anders van maken. Ze hebben een duidelijke ideologie en een helder wereldbeeld dat hun berichtgeving beïnvloedt.
Maar het is natuurlijk gekkigheid om te beweren dat de media "de vijand van het volk zijn," dat ze "ziek" en "gevaarlijk" zijn, én dat ze ook nog eens oorlogen (kunnen) veroorzaken. De New York Times is weliswaar een walgelijk, progressief vod, maar vijanden van het volk? Nee, dat zijn de redacteuren van die krant niet.
Jammer genoeg slaan linkse journalisten meteen weer terug door Trump weg te zetten als "gevaarlijk":
https://twitter.com/chucktodd/status/1026081978842603522
Sommige figuren noemen Trumps tweet zelfs "fascisme 101."
Zucht.
Laat ik hier helder over zijn: Trump is een megalomane maniak pur sang. Dat klopt. Maar hij is geen "gevaar voor de vrije media" en ook geen fascist. Iedereen die het Amerikaanse systeem ook maar enigszins kent weet dat één president helemaal niet zoveel voor elkaar kan krijgen, zelfs als hij dat zou willen (en nee, Trump is ideologisch geen fascist; gewoon een megalomane zakenman met De La Tourette).
Maar ja, overdrijvingen horen tegenwoordig bij de politiek én bij de journalistiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten