Trump trekt ten strijde tegen journalisten, die reageren woedend en geschokt: “Hij beschuldigt ons van het beginnen van oorlogen!”

Trump noemt de mainstream media de “vijanden van het volk.”

Ah, een verhaal van twee uitersten, van twee extremen die elkaar feitelijk sterker maken én tegelijkertijd bewijzen dat ze allebei enigszins van het padje zijn.

Het begint allemaal met deze tweet van president Trump:

Ik schrijf / blog al sinds mijn 17e. Ik ben nu 34 jaar oud. We hebben het dus over de helft van mijn leven. In die jaren heb ik met grote regelmaat kritiek geuit op de mainstream media — of, zoals ik ze liever noem, het mediakartel.

Het mediakartel is overwegend politiekcorrect, multikul-verheerlijkend en uiterst links. Daar kunnen we verder niets anders van maken. Ze hebben een duidelijke ideologie en een helder wereldbeeld dat hun berichtgeving beïnvloedt.

Maar het is natuurlijk gekkigheid om te beweren dat de media “de vijand van het volk zijn,” dat ze “ziek” en “gevaarlijk” zijn, én dat ze ook nog eens oorlogen (kunnen) veroorzaken. De New York Times is weliswaar een walgelijk, progressief vod, maar vijanden van het volk? Nee, dat zijn de redacteuren van die krant niet.

Jammer genoeg slaan linkse journalisten meteen weer terug door Trump weg te zetten als “gevaarlijk”:

Sommige figuren noemen Trumps tweet zelfs “fascisme 101.” 

Zucht.

Laat ik hier helder over zijn: Trump is een megalomane maniak pur sang. Dat klopt. Maar hij is geen “gevaar voor de vrije media” en ook geen fascist. Iedereen die het Amerikaanse systeem ook maar enigszins kent weet dat één president helemaal niet zoveel voor elkaar kan krijgen, zelfs als hij dat zou willen (en nee, Trump is ideologisch geen fascist; gewoon een megalomane zakenman met De La Tourette).

Maar ja, overdrijvingen horen tegenwoordig bij de politiek én bij de journalistiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

120 reacties

 1. Tengo Kawana

  Michael heeft volledig gelijk, Trump is een megalomane maniak pur sang.

  1. Floris

   Sprak de megalomane narcist en multinicker.

   1. Tengo Kawana

    Probeer je frustratie en hysterische woede wat te beheersen, Floris.
    Voor de inhoudelijke discussie hebben we daar niks aan.

    1. Floris

     Voor de inhoudelijke discussie hebben we zeker niets aan jou, multinicker en serieleugenaar.

     1. Johnny Roest

      Misschien komt Floris nog met iets inhoudelijks.

      Je weet het niet.

      Alles kan.

     2. denk eens na

      En sjonnie nog steeds chemo>?

     3. Capo

      Sjonnie Multinicker

    2. Adriaan

     ‘Michael heeft volledig gelijk, Trump is een megalomane maniak pur sang.’ @Kawana, noem jij dit een inhoudelijke reactie?

     1. Floris

      Daar gaat Ernst uiteraard niet op in.

     2. Adriaan

      @Floris, ‘Daar gaat Ernst uiteraard niet op in.’ Dat weten wij als geen ander. Als je een vraag stelt aan Kawana, voorheen Ernst, voorheen weet ik veel, is hij niet thuis, want hij weet dat hij ongelijk heeft. Eigenlijk is het een zielig persoon. De godganselijke dag iedereen de maat nemen en als hij een keer in de zeik wordt genomen, kruipt ‘ie als een laffe hond met de staart tussen de benen, achterstevoren weg. Ik stel hem vraag na vraag, maar krijg geen antwoord. Van dat hele ban-verhaal geloof ik geen barst. Als je een ban krijgt van de moderator kom je er niet meer binnen. Ook niet met een andere nick. Het IP-adres is namelijk bekend.

     3. EU kok

      quote:Als je een ban krijgt van de moderator kom je er niet meer binnen. Ook niet met een andere nick. Het IP-adres is namelijk bekend.
      .
      Simpel-Simpeler-Adriaan.

     4. Floris

      @ Adriaan: Vroeger was een IP-ban redelijk effectief maar wel te omzeilen door een ander IP-adres te nemen door bijvoorbeeld van provider te veranderen. Tegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig door een VPN-account te nemen:

      “Met VPN kan de gebruiker zich onbeperkt van IP-adressen voorzien. Dit wordt vaak gebruikt door gebruikers die verbannen worden van bijvoorbeeld een forum of chatbox (IP-blokkade) of wiki-site. Door via VPN een ander IP-adres te gebruiken, kan zo’n gebruiker toch terugkeren naar dit forum of deze chatbox.”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Virtueel_Particulier_Netwerk

     5. Floris

      @ Adriaan, inmiddels heeft hij antwoord gegeven in een andere draad:

      “Tengo Kawana 1 uur ago

      Ik heb mijn nick niet veranderd, Adriaan.
      Jij wel?”

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/egypte-jaagt-isis-mafketels-massaal-naar-het-hiernamaals/

      Als hij niet wegduikt dan liegt hij gewoon glashard. Zo gaat dat al jaren.

     6. Tengo Kawana

      Adriaan, ik gaf slechts aan de observatie van Michael te delen.

   2. denk eens na

    sprak de oude neger rukker.

   3. bifbof

    hij heeft iq84 , niet teveel aandacht aan schenken

  2. Bloem

   Het feit dat Tengo Kawana, a.k.a. Dopper en Quispel het eens is met dhr van der Galien klinkt beangstigend. Laten we hopen dat hij niet het linkse kartel virus heeft opgelopen

   1. Tengo Kawana

    Angst is een slechte raadgever, meneer Bloem.

    1. Capo

     Tengo Multinicker

     1. Tengo Kawana

      Grappig, hier is vanmiddag duidelijk geworden dat Capo de enige echte multinicker is die deze site probeert kapot te trollen.

    2. Ni28

     Angst kan een mens redden.

 2. Ritter

  Vanaf de verkiezingen hebben de meeste gevesigde media geprobeert Trump te ondermijnen.

  Na de verkiezingen hebben de meeste media zoals CNN en MSNBC ( en andere in mindere mate) alles op alles gezet om Trump te demoniseren en zijn beleid te ondermijne.

  Onderzoek wijst uit dat ongeveer 90% van de berichtgeving rond Trump negatief en vol roddel verhalen over hem.

  Vooral de complot theorie dat Trump zou hebben samengewerkt met de Russen tijdens de verkiezingen is sterk door deze media gepromoot.

  Maar dat niet alleen.

  De media hebben mensen opgezet niet alleen tegen Trump maar ook tegen zijn supporters.

  Trump supporters worden aangevallen op straat en waar ze zich ook bevinden. Democraten hebben opgeroepen om Trump medewerkers , waar ze zich ook bevinden, lastig te vallen.

  Kortom, een aantal gevestigde media hebben Trump de oorlog verklaard. En Trump kennende laat hij niet over zich heen lopen en vecht (terecht) terug.
  ————
  Onderstaande lijst toont aan hoe de media mensen ophitsen geweld te gebruiken tegen Trump supporters. Deze supporters worden door de media uitgemaakt voor “racisten” fascisten en dat soort dingen.

  Rap Sheet: ***542** Acts of Media-Approved Violence and Harassment Against Trump Supporters
  https://www.breitbart.com/big-journalism/2018/07/05/rap-sheet-acts-of-media-approved-violence-and-harassment-against-trump-supporters/

  1. Blue monday

   “Onderzoek wijst uit dat ongeveer 90% van de berichtgeving rond Trump negatief en vol roddel verhalen over hem.”

   Welk onderzooek?

   Ik ken een onderzoek waar Trump in 1,5 jaar al op ruim 4000 “onwaarheden” is betrapt.

   Het blijft mij een raadsel waarom u zo kritiekloos als een hondje Trump blijft verdedigen…

 3. Floris

  Michael schreef: “Het mediakartel is overwegend politiekcorrect, multikul-verheerlijkend en uiterst links. Daar kunnen we verder niets anders van maken. Ze hebben een duidelijke ideologie en een helder wereldbeeld dat hun berichtgeving beïnvloedt.”
  ————————————————————————————-
  +++++

  Let wel: er zijn, ook op dit blog, verwarde lieden die er wél iets anders van maken.

  1. Floris

   Michael schreef ook: “Maar het is natuurlijk gekkigheid om te beweren dat de media “de vijand van het volk zijn,” dat ze “ziek” en “gevaarlijk” zijn, én dat ze ook nog eens oorlogen (kunnen) veroorzaken. De New York Times is weliswaar een walgelijk, progressief vod, maar vijanden van het volk? Nee, dat zijn de redacteuren van die krant niet.”
   ————————————————————————————
   Oneens.

   De uitermate fanatieke, agressieve en vooringenomen manier waarop het mediakartel Trump heeft trachten te beschadigen, zowel voor als na de verkiezingen, is inderdaad ziek. Hetzelfde geldt voor het West-Europese mediakartel. Deze ziekte woekert al heel lang, al minstens zolang als jij blogt.

   En gevaarlijk zijn ze ook. Trump zal hiermee doelen op de volkomen overtrokken en roekeloze hetze tegen Rusland.

 4. DolleDries

  De media verdraaien een hoop dingen brengen fake nieuws ,brengen een hoop dingen die slecht uitkomen niet en nemen met hun berichtgeving constant de bevolking in de maling. Dan ben je de vijand van het volk. Een uitschieter in dit alles is de NPO.Kijk eens hoe hier boven een Trump wordt weg gezet heeft Michael ook de moed omdat over Erdogan te zeggen. Nee want hij woont daar en moet vrezen. Voor Trump hoeft hij niet te vrezen daarom kan hij hier alles neer zetten. Megalomane maniak pur sang, stoer Michael flink man jij durft /Maar goed hij is nog net geen fascist begreep ik van je dat pleit wel weer voor je maar goed dat gebruik je om je bewering van maniak als waarheid aan te nemen. Goede tactiek van je.

  1. Tengo Kawana

   Smerige aanval onder de gordel in de richting van Michael van Galien.

   1. Holland

    Achterbakse hypocriete achter-de-ellebogen aanval in de richting van DolleDries.

   2. DolleDries

    Vind je wat is dan smerig. Ik vind Trump neerzeten als maniak wel iets . Maar goed dat past in jou plaatje Ernst en volgens geeft hij hem nog een erge ziekte.

   3. Elu Thingol

    Inderdaad, maar kritiekloze Trumpanzees kunnen niets anders, nu hun baas weer blijkt te hebben gelogen. Voor de tienduizendste keer.

    1. Ni28

     Goedemorgen Guys.

     1. Ni28

      Guus Geluk natuurlijk, grapje van de automatische correctie.

     2. Elu Thingol

      Goedenmorgen.

    2. Capo

     “(…) nu hun baas weer blijkt te hebben gelogen. Voor de tienduizendste keer.”

     Tienduizend keer nog wel? Misschien kun jij voor ons een paar van die 10.000 bewezen leugens publiceren? Doe maar inclusief bronvermelding!

   4. Ni28

    Dat doe jij voortdurend, Quispel, behalve dat je af en toe zelf een bruine hand haalt, viezerik.

 5. Ritter

  De Nederlandse media praten vaak de anti-Trump media uit de VS na. Gelukkig prikken sommige mensen door deze anti-Trump berichtgeving heen.

  Mensen prikken door de schijn van onpartijdig nieuws

  “Voor wie nog wel eens naar CNN kijkt moet voor de grap ‘ns letten op wie er mogen uitpraten en wie niet. Trump-bashing is bij CNN een 24/7 tv-format.”

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/mensen-prikken-door-de-schijn-van-onpartijdig-nieuws

  1. Johnny Roest

   Ritter, je weet volgens mij ook donders goed dat Trump zich volledig aan het vastlullen is en dat het een aflopende zaak is.

   Deze leugen op leugen kun je niet eindeloos volhouden. Die Muller gaat hem volledig klem zetten.

   Trump weet dat. Nu jij nog.

   1. Ritter

    Johnny Roest

    Zowat iedereen is er van overtuigd dat er geen samenwerking is geweest tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

    Zowel de media als Muller hebben daar geen enkel bewijs voor gevonden. Ook de senaatscommies heeft enkele weken geleden gezegd dat onderzoek geen enkel bewijs heeft gevonden.

    En dus terecht dat Trump van een “heksenjacht”.

    Het onderzoek is alleen maar bedoelt om Trump te ondermijnen.

    1. Tengo Kawana

     Ritter, het staat vast dat de Russen zich intensief met de verkiezingen hebben bemoeid en Trump op criminele wijze de overwinning hebben bezorgd.
     Het is uiterst onwaarschijnlijk dat Trump daar niets van wist en de komende maanden zal dat door Mueller ook worden aangetoond.

     Zijn slaafse houding jegens Putin toont ook aan dat hij zeer schatplichtig is aan Putin en sterk onder zijn invloed staat.

     Deze man dient te worden afgezet en bovendien vervolgd voor ernstig landverraad.

     Er is wel haast geboden. In de tussentijd veroorzaakt Trump enorme schade, politiek en economisch.

     1. DolleDries

      Vertel welke schade.

     2. Ritter

      Tengo Kawana

      Trump zoekt de dialoog en geen oorlog.

      Veel beter dan Obama die Libië kapot heeft gemaakt. De motor achter de val van Kaddafi waren Obama en Hillary. Als gevolg daarvan zit Europa nu met een stroom illegalen die via Libië Europa proberen te bereiken. Kaddafi hield deze stroom tegen.

      Daarbij steunde Obama de Jihadisten met wapens om zo Assad ten val te brengen waardoor Obama de burgeroorlog onnodig verlengde

      Trump heeft binnen 8 maanden het Kalifaat van ISIS vernietigd ( samen met de Russen) waardoor de rust in de regio enigszins is teruggekeerd.

      Dus u verteld onzin al u beweerd dat Trump “schade” aanricht.

      De schade is aangericht door 8 jaar Obama beleid.

     3. Tengo Kawana

      Ritter, Trump profiteert enorm van het economisch beleid van Obama dat hij nu volledig ten onrechte op zijn eigen conto schrijft. Straks worden de dramatische gevolgen van zijn vandalistische en onverantwoordelijke economische beleid duidelijk.

     4. Adriaan

      @Kawana, Trump is verdachte. Zolang het nog niet is bewezen, kun jij niet hard maken dat een en ander al vaststaat.

     5. Bloem

      Uw betoog klinkt als dat van een Noord Koreaanse tv journalist. Zeer bevlogen vol overtuiging en natuurlijk volkomen nonsens

   2. Tengo Kawana

    Johnny heeft natuurlijk volkomen gelijk: Trump raakt totaal verstrikt in zijn eigen web van leugens.

    https://edition.cnn.com/2018/08/05/politics/trump-tweet-trump-tower-meeting/index.html

    1. Capo

     “Johnny heeft natuurlijk volkomen gelijk…”

     Natuurlijk heeft Sjonnie gelijk, jij bént Sjonnie 🙂

 6. Ritter

  “Trump is een megalomane maniak pur sang. “
  ————–

  De feiten vertellen een ander verhaal. Persoonlijke aanvallen op Trump zeggen niets over zijn beleid.

  Trump is een president die zijn verkiezingsbeloften precies nakomt……….een voor een.

  Trump is zeer succesvol met het uitvoeren van zijn beleid. Door de belastinghervormingen en deregulatie die Trump heeft uitgevoerd loopt de economie als een trein en is de werkeloosheid laag.

  Trump is een president die liever dialoog nastreeft en een goede deal maakt dan oorlog voert.

  Trump is een president die niet over zich heen laat lopen door een media die hem vanaf de verkiezingen probeert te ondermijnen.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 7. EU kok

  een megalomane zakenman met De La Tourette.
  Meesterlijk.

  1. Johnny Roest

   Het zou leuk zijn in een film. Het is helaas echte werkelijkheid. Doodeng.

  2. DolleDries

   Ja het is geweldig je moet er maar opkomen.

 8. Ritter

  Waarom zegt Trump dit?

  Omdat de media Trump beschuldigen dat hij veel te zacht is voor NK en voor Rusland.

  Uiteraard als Obama voor elkaar gekregen had dat er onderhandelingen met NK waren zouden de media Obama toejuichen. Hetzelfde verhaal met Rusland.

  Maar nu Trump met NK onderhandelt en een dialoog opbouwt met Rusland willen de media dat Trump Putin voor de wereld camera’s de les leest en strenger is met NK.

  Natuurlijk kan je dan nooit een relatie opbouwen met Rusland en NK. En dat weten de media

  Dus kennelijk hebben de media liever oorlog dan onderhandelingen die succesvol zijn; omdat ze Trump het succes niet gunnen.

  1. EU kok

   Gelukkig, Trump heeft zijn speciale afgezant Ritter gebeld om het een en ander uit te leggen.

   1. sjun

    Hij kwijt zich anders uitstekend van die taak. Kennelijk restte je nog slechts deze tegenwerping in een poging dan maar de berichtgever verdacht te maken waar de argumenten stokten.

 9. DolleDries

  De Nederlandse media is zeker mede verantwoordelijk voor moord op P.F. die hadden ze de oorlog verklaart

 10. Ritter

  Terwijl Trump onderhandelt met NK en Rusland word het ene na het andere record op economisch gebied gebroken.

  Zeer lage werkeloosheid (ook onder Latino’s en zwarten) en een economie die op volle kracht draait.
  ——————-

  Trump got a dynamite GDP number last quarter — and early signs point to the next one being even better
  https://www.businessinsider.nl/trump-gdp-growth-q3-third-quarter-strong-2018-8/

  1. Tengo Kawana

   “Terwijl Trump onderhandelt met Rusland en NK”

   Hilarisch, Ritter, Trump onderhandelt met geen van tweeën: hij is een ondergeschikte van Putin en Kim doet gewoon wat hij altijd al deed, het verder uitbreiden van zijn kernwapenprogramma.

   Trump wordt door deze partijen gezien als een nuttige idioot.

   1. Adriaan

    @Kawana, ik vrees toch dat je dit verkeert interpreteert. Trump is wel degelijk in gesprek met beide heren. Onderhandelingen c.q. gesprekken leveren niet altijd direct resultaten op. Dikwijls is dat een kwestie van lange adem. En ik denk dat Trump adem genoeg heeft om tot goede zaken te komen.

    1. Tengo Kawana

     Dit is wel erg naïef, Adriaan. Je weet dat hij zich tegenover Putin overduidelijk onderdanig gedroeg en dat Kim aantoonbaar doorgaat met de uitbreiding van atoomwapens.

     1. DolleDries

      Ik heb geen onderdanigheid gezien dat ziet de Media.

     2. Adriaan

      @Kawana, we gaan het meemaken wie er gelijk heeft. Overigens wacht ik op nog een antwoord.

   2. Ritter

    Tengo Kawana

    U reageert niet inhoudelijk maar met (vooral) persoonlijke aanvallen op Trump en met het verspreiden van roddels over Trump.

    Daar kan ik niets mee.

    1. Tengo Kawana

     Onzin, Ritter, ik confronteer je met keiharde feiten waar jij geen antwoord op hebt.

     1. DolleDries

      Ritter heeft gelijk je komt alleen maar met suggesties.

     2. fockingworst

      Welke feiten ernst.?

 11. Adriaan

  @Kawana, nogmaals de vraag: waarom heb jij je nick veranderd?

  1. Holland

   Dat is wel duidelijk Adriaan: de psychopaat Quispel is weer eens voor de zoveelste keer van DDS af gesodemieterd. Hij kreeg dus een ban. Dat overkwam hem ook toen hij o.a. Simon Brouwenstein heette, Code134, Dopper, Isolde, Ceteris Paribus en nog tig andere nicks voerde.

   Als een schurftige hond wordt hij steeds weggestuurd, maar omdat hij geen enkel eergevoel heeft komt hij steeds weer terug. Nu als Duijndam, Tengo Kawana, Suzanne en Johnny Roest.

   Hij is net als een smerige, hardnekkige schimmel: je kunt boenen en denkt dat het weg is, maar na een tijdje komt het toch weer terug.

 12. DolleDries

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/anti-trumpgekte-grenst-aan-psychose

  Door die psychose noemt men hem zelfs megalomane maniak pur sang met ziekte De La Tourette. Het kan verkeren

 13. meanstreak2099

  tja, sinds ik dit heb gezien is mijn vertrouwen in de new york times toch een beetje weg

  https://www.youtube.com/watch?v=5VM-sJz93Vk

  1. Ritter

   meanstreak2099

   Onvoorspelbaar dat deze krant ermee wegkomt om een racist aan te nemen. Deze krant beschuldigt Trump vaak een racist te zijn. Kennelijk is racisme naar blanken toe toegestaan.

   Nu blijkt maar weer eens wie de echte racisten zijn; de New York Times dus.
   ————————–

   New York Times huurt openlijke anti-blanke racist in.
   https://www.geenstijl.nl/5143234/new-york-times-huurt-openlijke-anti-blanke-racist-in-duikt-in-slachtoffermodus-bij-kritiek/

 14. Ritter

  Juist omdat de gevestigde media Trump proberen te ondermijnen en roddels en leugens over hem verspreiden is het belangrijk dat Trump Twitter gebruikt om te communiceren met zijn supporters.

  Als Trump geen Twitter had hadden de media alleen de beeldvorming kunnen bepalen; en deze beeldvorming is zeer anti-Trump.

  Met Twitter kan Trump terugvechten.

  https://twitter.com/realDonaldTrump

 15. dinaro

  Wie lult zich vast? Sjonnie Roets?
  Trump mag zeggen wat ‘hij’ wil, dat deden
  alle voorgaande presidenten ook.

   1. TotDeSchijtOnsDood

    Heel goed artikel…ON POINT, bookmarked!
    Het “doodzwijgen” van bepaald nieuws, vind ik nog het ergste nepnieuws!
    Zoals in dit stuk ook beschreven word over de Ukraine bv,
    de NEDERLANDSE media berichten hierover niets..
    (En dat wschijnlijk alleen om het inlegpapiertje van Rutte)
    “De grootste opbouw van Westerse militaire macht in de Kaukasus en Oost-Europa
    sinds de Tweede Wereldoorlog wordt volledig doodgezwegen..”
    BELACHELIJK!
    En dan nog deze dreiging erbij..
    Let wel: Met “trusted media sources”
    bedoelen ze in dit filmpje iets andere bronnen als die ik vertrouw..maargoed!
    BIZAR!

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ54GDm1eL0

 16. dinaro

  EU KOK en IP adres.
  Als je een beetje handig bent kan je op een andere
  manier binnen komen.
  Dat jij dat niet weet…
  De naam Eu zegt al voldoende.
  Oh, wacht… @Floris is me voor.
  VPN.

 17. Vit

  Trump is een rare snuiter maar wel een die zijn beloftes nakomt en successen behaalt, het zou mij niets verbazen dat hij een tweede termijn gaat doen met twee vingers in zijn neus.

  1. EU kok

   En waar hij zijn andere 8 vingers in steekt zullen we maar aan een ieder zijn fantasie overlaten.
   En bij navragen liegt Trump gewoon weer alles bij elkaar.

   1. Tengo Kawana

    🙂

    1. Capo

     #multinicker

   2. Vit

    @EU kok

    Ik begrijp dat jij er alleen bij het idee al grijze haren krijgt, ik zou zeggen probeer er maar vast aan te wennen hi hi.

   3. Capo

    “En bij navragen liegt Trump gewoon weer alles bij elkaar.”

    Misschien kun jij voor ons een paar bewezen leugens publiceren? Doe maar inclusief bronvermelding!

 18. dinaro

  Goh, wat een vent hé die Donald J. Trump… niet
  te geloven, zo met zijn eigen vliegtuig!!
  En dat tot zeg maar het eind van de campagne dat
  bijna iedereen dacht: die heks wordt het!
  Was toch wel lekker wakker worden.
  Eindelijk!

 19. Tengo Kawana

  Het is nu dus duidelijk dat Trump loog dat het gedrukt stond.

  Volledig door de mand gevallen.

  Dit komt niet meer goed.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/president-trump-erkent-gesprek-campagneteam-met-russen-over-dirt-voor-hillary-clinton~b81eeae8/

  1. TotDeSchijtOnsDood

   Oud nieuws en lezen is moeilijk…
   “…This was a meeting to get information on an opponent, totally LEGAL and done all the time in politics –
   and it went nowhere..
   I DID NOT KNOW ABOUT IT!”- Donald J.Trump!
   even vertalen voor u..HIJ WIST HET NIET!

   Nee, Rutte met zijn geheime gesprekken met Shell en Unilever..dat heet letterlijk liegen!
   Uit uw eigen krantje:

   “Er is een politiek establishment gecreëerd dat zo vaak is weggekomen met verduistering van informatie
   en met niet uitleggen van het onuitlegbare, dat het een tweede natuur is geworden.”
   https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/als-je-shell-heet-of-unilever-mag-je-vrij-pinnen-bij-het-torentje~ba1af446/

   Ga je alsjeblieft druk maken over jezelf en je eigen politieke standpunten,
   Trump is voor jou te hoog gegrepen als je met dit soort slappe bullshit komt..

  2. Elu Thingol

   Tja, maar wie gelooft Trump nog? De man liegt alles bij elkaar.

   1. DolleDries

    Wie gelooft Trump nu nog. Wat een dwaze stelling.

    1. Elu Thingol

     @ DolleDries

     Inderdaad, het is dwaas. Op de Trumpanzees na gelooft niemand hem meer. Liegen, liegen, liegen en liegen is alles hetgeen hij doen kan.

     1. denk eens na

      We kennen er nog een , ene pinokkio van de lage landen, wie daar bij nog behoorlijk dement is 9 (memo)

     2. Capo

      “Tja, maar wie gelooft Trump nog? De man liegt alles bij elkaar.”

      Misschien kun je voor ons een paar bewezen leugens publiceren? Doe maar inclusief bronvermelding!

     3. Elu Thingol

      @ Capo

      Bedroevend dat u dit vraagt. Als u ook maar iets kritischer was op hetgeen Trump allemaal uitslaat kon u ze zelf optikken. Maar Trumpanzees kennen geen kritiek op Trump.

     4. Capo

      “Bedroevend dat u dit vraagt.”

      Zoals te verwachten Guus, grote woorden, het na-papegaaien van de de linkse media en ongefundeerde beweringen plaatsen. Je laat jezelf nu wel heel goed kennen, pas op dat je niet struikelt kerel, je broek hangt op je hielen!

      Misschien kun jij voor ons een paar van die 10.000 bewezen leugens publiceren? Doe maar inclusief bronvermelding!

     5. Elu Thingol

      @ Capo

      Ook u kunt niet voor uzelf denken en slikt alles hetgeen de leugenaar uitspuwt. Voor een bloemlezing aan leugens verwijs ik u naar dit artikel.

      https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims-database/?noredirect=on

      Gisteren gaf Trump toe dat de afspraak met de Russen niet adoptie betrof, maar ging over belastende informatie met betrekking tot Clinton. Als u ook maar iets verder had gekeken dan uw neus lang is, wist u dat Trump hier een leugen toegaf.

      Hoe kritiekloos bent u, wat een kuddedier.

     6. Tengo Kawana

      In de Volkskrant wordt de leugenstrategie van Trump wel treffend verwoord: “De druppelsgewijze bekentenissen passen in de strategie van Trump: hij ontkent zolang het kan, en bekent zodra het moet. Zijn waarheid is tijdelijk: een web van ontkenningen en verzinsels dat wordt gesponnen rond de feiten die niet te negeren zijn. Dat doet hij met de afkoopsommen van zijn minnaressen, dat doet hij met de Russische ontmoeting in Trump Tower. Niemand weet ooit of zijn nieuwste verhaal ook het laatste verhaal is.”

     7. Elu Thingol

      Treffend, ja.

  3. Ni28

   En jij bent Quispel en als je dat ontkend ben je een leugenaar. Je bent al regelmatig door de mand gevallen. Iemand die regelmatig nieuwe nicks gebruikt is bij voorbaat onbetrouwbaar ook als je bij de redactie slijmt terwijl je deze verfoeit.

   1. Elu Thingol

    Ni28 probeert de aandacht af te leiden van zijn verlosser Trump, nu deze voor de zoveelste keer als een notoire leugenaar is ontmaskerd.

    1. Ni28

     Guus Geluk, Trump is zeker niet mijn verlosser maar hijzelf is de slachtoffer van figuren zoals jij bent(niet dat jij belangrijk bent, jij bestaat niet eens, je bent een creatie van Quispel)en dat stoort mij. Ik neem het altijd voor iemand tegen wie een hetze wordt gevoerd. En dat ongeacht hoe dat persoon sympathiek is of niet. Ik beoordeel mensen op hun daden en niet het uiterlijk of karakter die mij toevallig niet aanstaat. Maar jullie zijn slechte verliezers en daarom voeren jullie een eindeloze hetze. Van zulke mensen walg ik gigantisch.

 20. dinaro

  EU Kok, moet je dat na vragen of Trump liegt??
  Je weet dus niet wat je niet weet…
  uitspraak van: Donald Rumsfeld.

 21. dinaro

  Tengo Kawana:
  Kan je niet goed luisteren??
  De zoon van Trump (ook een Donald) heeft eens
  gesproken met de Russen in Trump Tower!
  Nou en?
  Waarom mag dat niet?
  Quispel, vertel het eens dove.

 22. dinaro

  Ik lees die stomme volkskrant niet.
  Ik lees de vrije Boer!

 23. Two Ravens Black Kettle

  Michael,

  Trump zegt uitdrukkelijk dat de Fake News Media de vijand van het volk is.
  Zoals in NL bv. de Staatsmedia of het NSB Handelsvod
  Niet de volledige media.
  (zelfs bij de Staatsmedia mag heel soms Wierd Duk verschijnen en bv. een Martin Sommers mag nog elke twee weken een column schrijven bij de OmVolkskrant)

  De honderdduizenden meisjes die inmiddels in Europese steden en dorpen verkracht zijn door islamitische bendes werden ook in de steek gelaten door de MSM. Die keken liever weg. Praatte de massaverkrachtingen zelfs goed. jazeker was de MSM (ondermeer) hun vijand.

  Ik ben het 110% met Trump eens.

  Geen wonder dat journalistieken het laagst gewaardeerde beroep is. In Nederland komt het nog onder politici, bankiers en advocaten. Zo’n 30%.
  In Amerika ligt dat getal nopg lager; zo rond de 26%.

  Ik minacht deze beroepsgroep, althans die 95% die Fake News produceert en ondermeer Fortuyn de dood hebben in gejaagd..

 24. EllyD18

  Veel fakenews, ik kan me wel voorstellen dat Trump hier doodziek van is.
  Maar ja, het hoort erbij, deze aanvallen door hem doen hem ook geen goed.
  Negeren is het beste.

 25. Two Ravens Black Kettle

  De volstrekt gelijkgeschakelde en uitwisselbare beroepsleugenaars/doofpotters die zich in NL kwaliteitsjournalisten noemen;
  Jubelden over de Arabische lente
  Jubelde over de inval in Libya
  Jubelde over de massa-immigratie
  Jubelde over Frau Merkel’s omvolkingsbeleid
  Jubelde over de multiculturele samenleving
  Jubelde toen ze en masse Fortuyn de dood injoegen
  Jubelde over het TBS systeem
  et
  cetera

  NLse kwaliteitsjournalisten hebben met hun gejubel, gedoofpot, wegkijken en dissidenten lynchen heel wat bloed aan hun klauwen.

  En NL heeft nog steeds -anno 2018- een Staatsmedia
  Noord-Koreaans !!

 26. Ni28

  Door gevaarlijke propaganda dagelijks te verwoorden draag je degelijk bij ontstaan van stemmingen die tot fysieke confrontaties kunnen leiden. De huidige linkse propaganda van de MSM leiden tot indoctrinatie die andere ideeën in de weg staat wat ook de bedoeling is. Het begint met de woorden, vandaag de dag weten wij….., wij weten dat niet maar het is wat ons men opdraagt te weten.

  1. DolleDries

   Weet je wat het is door de opkropte haat met verlies van Clinton blaast men ieder niets zeggend dingetje van Trump enorm op Als je bij een bedrijf directeur wat als een tierelier draait zo als Amerika onder Trump ook doet zou mijn een zorg als hij een keer naast de pot met een niemendalletje want dat zijn het piest of heeft gepiest.. Maar pas op jaloerse mensen die hun verlies niet kunnen verwerken zijn tot iedere smerigheid in staat en bereiken zoals je ook op deze site leest het niveau van een levens bedreigend stalker die geen weg meer terug kunnen en vervallen in een ordinair crimineel niveau en de band met de werkelijkheid totaal kwijt zijn.

   1. DolleDries

    Was ik nog vergeten de Media en ik praat even voor Nederland heeft met anti Trump instelling met de NPO voorop het niveau bereikt van een ordinaire stalker die totaal de weg kwijt is.

 27. Capo

  Geleend van Leon (24-07-2018):

  Eelco Bosch van Rosenthal, een van de mensen die het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op NPO2 presenteren, verstuurde een paar dagen geleden deze tweet: “Bekende columnist van grootste Nederlandse dagblad verspreidt complot-onzin, in kapitalen zelfs. Hoe ’t wel zit: lees o.a. @charlie savage, die ’t WOB-verzoek (mede) deed.”

  Ja, dat was ik. In een tweet had ik “complot-onzin” bedreven. Even wat uitleg over wat er dit weekend in Amerika is gebeurd in het onderzoek naar mogelijke “samenspanning” van Trump met Poetin. Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaf afgelopen zaterdag de tekst vrij van de FBI-aanvraag, een zgn. FISA-aanvraag, bij een speciale rechtbank in oktober 2016. In het begin van die aanvraag lezen we: “Het doelwit van deze aanvraag is Carter W. Page, een agent van een vreemde mogendheid.” In de FISA-aanvraag beweerde de FBI dat Page een Russische spion was; gevraagd werd om toestemming om hem af te luisteren. De speciale rechtbank ging akkoord. Page, die op tv overkomt als een onnozele, licht gestoorde man, was een voormalige energieadviseur van de Trump-campagne; via Page konden al zijn contacten worden afgeluisterd. Dus ook Trumps campagne-team

 28. Capo

  Geleend van Leon (24-07-2018):

  Wie die FISA-aanvraag leest, ziet veel zwartgemaakte alinea’s met informatie die het ministerie van Justitie (nog) niet met het publiek wil delen. Maar er staan genoeg heldere delen in die bij elkaar één is mededeling vormen: de FBI beschikte voor de beschuldiging van Carter Page over geen ander bewijs dan het onbewezen Steele Dossier – herinnert u zich dat?
  Dat was het rapport dat de voormalige Britse spion Christopher Steele schreef in opdracht van het Amerikaanse researchbureau Fusion GPS, en dit bureau werd via een advocatenkantoor door de campagne van Hillary Clinton en de Democratische Partij gefinancierd. Doel: vuiligheid over Trump verzamelen/verzinnen. Volgens Steele hadden Russische bronnen onthuld dat Trump een agent van Poetin was. Deze Russische bronnen, die, aldus Steele, voor de Russische inlichtingendiensten werken of werkten, gaven dus de gevoelige info weg waarmee Poetin de Amerikaanse presidentskandidaat chanteerde. Hadden die Russische inlichtingenmannen hiermee Poetin niet erg boos gemaakt? Waarom hadden ze niet binnen vierentwintig uur de binnenkant van een Siberische kerker gezien, of erger? Omdat het hele dossier kul was.

 29. Capo

  Geleend van Leon (24-07-2018):

  En toch gebruikte de FBI dat bespottelijke en bij elkaar verzonnen dossier als enig bewijsstuk (plus een krantenartikel dat ook op het dossier was gebaseerd) voor het verkrijgen van toestemming om die sluwe spion Carter Page af te luisteren. Na twee jaar onderzoek is er geen snipper bewijs voor Steele’s verdachtmakingen. En de FBI heeft dat echt geprobeerd, evenals alle Amerikaanse media. In een tweet concludeerde ik zondag dat de vrijgegeven FISA-aanvraag om Page af te luisteren bewijst dat Russiagate “vanaf het begin samenspanning is geweest van de FBI, Justitie en Democraten om Trump te stoppen en later te impeachen”. Daarmee verspreidde ik aldus Bosch van Rosenthal “complot-onzin”.

  Gisteren schreef The Wall Street Journal in een hoofdredactioneel commentaar over de FISA-aanvraag om Page af te luisteren: “Op z’n best lijkt de FBI losjes te zijn omgesprongen met de feiten om de ethische grenzen van de regels van de FISA-aanvragen op te rekken. Op z’n slechtst heeft de FBI een spelletje gespeeld met een man [Page] omdat ze een contraspionage-onderzoek wilden beginnen tegen een presidentiële campagne. Maar elke optie besmeurt de reputatie van de FBI.”

 30. Capo

  Geleend van Leon (24-07-2018):

  Voormalig Clinton-adviseur Mark Penn omschreef in The Hill de FBI-aanvraag als “een van de meest betekenisvolle […] schendingen van Amerikaanse burgervrijheden in de recente geschiedenis”. In de Nederlandse media herhalen figuren als Bosch van Rosenthal onafgebroken de mededeling dat Trump een boef is en weg moet, ongeacht de uitslag van de verkiezingen. Nee, ik vind niet dat Trump een verfijnde intellectueel is. Ik zie de vele, vele zwakke kanten van zijn persoonlijkheid. Maar vanaf het begin van zijn presidentschap beschuldigen mensen als Bosch van Rosenthal hem op volstrekt valse gronden van verraad. Het probleem van Trump is duidelijk, en compleet openbaar. Het probleem van de Bosch van Rosenthals is erger. Want zij bedrijven propaganda die zij vermommen als journalistiek.

  Als Carter Page een onschuldige man is, dan is Trump dat ook, en dan berust dat hele ‘Russiagate’-gedoe op fake beschuldigingen. Page is onschuldig, zo blijkt uit die misleidende FISA-aanvraag. Maar volgens de presentator van Nieuwsuur moeten wij de clown haten die met Poetins hulp Hillary’s presidentschap heeft gestolen. Dus wordt door Bosch van Rosenthal in navolging van linkse Amerikaanse media het nieuws gefilterd, en wordt u door hem gemanipuleerd zoals de FBI-rechters gemanipuleerd heeft.

  Deze doortrapte spion Page is nooit gearresteerd, nooit aangeklaagd voor spionage. Hij is ‘collatoral damage’ in een adembenemend anti-Trump misleidingspel van kopstukken in de Amerikaanse opsporings- en inlichtingendiensten (w.o. de CIA) met massale steun van de linkse media, die sinds Trumps overwinning de FBI en de CIA heilig hebben verklaard. Bosch van Rosenthal kan zich “niet voorstellen dat de FBI en de CIA vuile spelletjes spelen. Zouden die diensten nooit doen. Echt niet.

 31. dinaro

  Wat een man die Trump!
  Iedereen jaloers, Trump heeft niemand nodig, is
  zelf rijk genoeg.
  En dat kan natuurlijk niet, er moet wat te zeiken zijn.
  Ik denk dat Trump de geschiedenis boeken ingaat
  als de beste President ooit.
  Geen wollig gelul, gewoon hoe het er voorstaat.
  En dat spreekt de kiezers aan.
  En dan komt hij ook nog zijn verkiezings-belofte na.
  Beter hadden de Amerikanen het nooit kunnen treffen.
  Dan hier die slap janus Rutte.
  Die zijn eigen bevolking die niet past in zijn plaatje
  de rekening laat betalen.
  Allemaal om zijn baantje in Brussel veilig te stellen.
  Opsluiten moeten ze Rutte, volks-verrader.
  Dat hele Den Haag is een grote schande.

 32. dinaro

  Fake-News van alle Multi-nickers hier.
  Wie de schoen past….

 33. Steve Van der Vekens

  Het indoctrineren van de bevolking met linkse waanideeën is strafbaar.

 34. Steve Van der Vekens

  Ik zie in die tweet niets anders dan de waarheid, maar dan heb ik het niet over alle media natuurlijk, (zoals DDS, Geenstijl en Elsevier)
  Er is dus wel degelijk een volk dat alleen maar reguliere media volgt en wanneer ik deze media bekijk – en de manier waarop mensen zich opwinden over prullen – kan dat zeker doorheen de tijd een oorlog veroorzaken.
  Er zijn nu eenmaal onvoorstelbaar domme mensen op deze wereld, en ze zijn met veel.
  Puur evolutionair bekeken, zouden zij geen recht hebben om te leven, daar zij uitgestorven zouden zijn)
  De meest marginalen, die dmv OCMW e.d onderhouden worden en ruim de kans krijgen om zich te reproduceren. (of paren)
  Het kan niet goed komen, en daar zien we nu de gevolgen van.

 35. Bes Tolen

  Als Europa werkelijk vooraanstaande politici had, die normaal op elk politiek verschijnsel konden reageren dan hadden we heel wat minder problemen. Mensen met volslagen misvattingen regeren de landen en de EU. Er wordt niet gezocht naar betrouwbare politici en dat betekent dat Europa het wiel nog moet uit vinden. Daar wordt nooit de nodige tijd in gestoken. Belangen, veelal verborgen maar toch tamelijk eenvoudig te inventariseren, bepalen. Waarvoor hebben we eigenlijk democratie? Toch niet hiervoor. Voor die belangen toch niet. Wie weet niet dat de liberale revolutie veel geweld opleverde? Velen. Maar daar zit hem nu net de kneep. Wie weet niet dat Napoleon naar Rusland trok om Europa te veroveren? Velen. Maar met welk doel? Hij deed het niet voor één doel maar had zijn betrouwbare bondgenoot, de paus, die blijvend voor financiers zorgde om Frankrijk voor goed er onder te houden. Het was de bedoeling heel Europa er onder te houden. Maar wie trekt daar de juiste conclusies uit tot heden? Niemand! Maar waar heeft dat optreden van Napoleon toe geleid? Voor onze tijd. En tussentijds. Niemand, die daarvoor uit komt! Vals Europa.

 36. Frits Jansen

  “Het mediakartel is overwegend politiekcorrect, multikul-verheerlijkend en uiterst links.”

  Welnee, we hebben gewoon te maken met “marktwerking in de media”. Dus juist geen kartel. De media berichten wat de kijker graag wil zien en de lezer graag wil lezen. Waarheid is niet belangrijk. Er moet vooral geld verdiend worden op een markt die dank zij internet bezwijkt onder een overmaat van aanbod.

  Veel mensen lezen helemaal geen kranten meer, en zij die dat wel doen zijn linkse intellectuelen. Daarom zijn kranten vaak links: omdat dat meer lezers belooft. Die nodig zijn willen kranten het hoofd boven water kunnen houden.

  Intussen wordt het grondrecht op betrouwbare informatie (het spiegelbeeld van de vrijheid van meningsuiting) volkomen verwaarloosd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.