Zwerver die willekeurige mensen aanviel krijgt geen tbs

Geen categorieaug 14 2018, 20:00
Fijn is dat! De 57-jarige Jelle S. krijgt geen tbs met dwangverpleging opgelegd terwijl het Openbaar Ministerie hier nadrukkelijk om vroeg! Via AT5.
De zwerver duwde eind vorig jaar bijna iemand voor een tram en goot petroleum over twee andere zwervers met de intentie om ze in brand te steken, hij dreigde namelijk met een aansteker in z'n hand. Reden genoeg voor het OM om de maatschappij tegen zo'n mafklapper te willen beschermen!
Ook had de zwerver een strafblad van zo'n twintig pagina's lang en deskundigen vreesden voor escalatie van ernstiger geweld. De rechtbank ziet dit allemaal in een ander licht en meent dat hij in de afgelopen vijf jaar weliswaar veelvuldig is veroordeeld, maar niet voor gewelddadige feiten.
Over het gevalletje 'voor de tram duwen' spreekt het OM terecht van poging tot doodslag en oordeelt te rechtbank 'mishandeling'. Compleet absurd dus. Eveneens het overgieten van twee zwervers met petroleum en daar met een aansteker bij staan, is volgens de rechtbank slechts 'bedreiging' en geen poging tot zware mishandeling. Er valt namelijk niet te bewijzen (nou komt 'ie) hoe dicht hij bij de overgoten zwervers had gestaan met zijn aansteker...
Uiteindelijk komt het neer op zes maanden cel met aftrek van voorlopige hechtenis waardoor hij binnenkort de buurt weer lekker kan terroriseren met 'pogingen tot...' in plaats van achter slot en grendel zitten. Belachelijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten