Zwerver die willekeurige mensen aanviel krijgt geen tbs

Fijn is dat! De 57-jarige Jelle S. krijgt geen tbs met dwangverpleging opgelegd terwijl het Openbaar Ministerie hier nadrukkelijk om vroeg! Via AT5.

De zwerver duwde eind vorig jaar bijna iemand voor een tram en goot petroleum over twee andere zwervers met de intentie om ze in brand te steken, hij dreigde namelijk met een aansteker in z’n hand. Reden genoeg voor het OM om de maatschappij tegen zo’n mafklapper te willen beschermen!

Ook had de zwerver een strafblad van zo’n twintig pagina’s lang en deskundigen vreesden voor escalatie van ernstiger geweld. De rechtbank ziet dit allemaal in een ander licht en meent dat hij in de afgelopen vijf jaar weliswaar veelvuldig is veroordeeld, maar niet voor gewelddadige feiten.

Over het gevalletje ‘voor de tram duwen’ spreekt het OM terecht van poging tot doodslag en oordeelt te rechtbank ‘mishandeling’. Compleet absurd dus. Eveneens het overgieten van twee zwervers met petroleum en daar met een aansteker bij staan, is volgens de rechtbank slechts ‘bedreiging’ en geen poging tot zware mishandeling. Er valt namelijk niet te bewijzen (nou komt ‘ie) hoe dicht hij bij de overgoten zwervers had gestaan met zijn aansteker…

Uiteindelijk komt het neer op zes maanden cel met aftrek van voorlopige hechtenis waardoor hij binnenkort de buurt weer lekker kan terroriseren met ‘pogingen tot…’ in plaats van achter slot en grendel zitten. Belachelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Tengo Kawana

  Het is me toch wat met die moslims!

 2. meijer61200

  Wel een buitengewoon intelligente blik heeft die “rechter”zie ik op de foto! Hahaha, zo lijkt het nog wat.

  1. Dubbele Komma

   Goh. Een zeldzame Hollandse psycho.

   Eindelijk eens een keer geen moslim.

   1. Capo

    @DK: Met uitzonderingen worden altijd regels bevestigd. Islamisten hechten er vaak waarde aan deze uitzonderingen te verpakken in ridicule reacties. 😉

 3. Floris

  Als het OM voor de verandering z’n werk eens goed doet is er altijd wel een rechter die de zaak verkloot.

  1. Dubbele Komma

   Ach,Floris die ene Hollandse gek is een druppel op de gloeiende plaat bij wat er met busladingen hier binnen word gehaald.

   Hebben we eindelijk eens een zeldzame Nederlandse “verwarde man”

  2. Frits Jansen

   Het OM kan in hoger beroep gaan, en wellicht ook nog in cassatie.
   Dat weet de rechter ook, dus zal hij niet lichtvaardig oordelen.
   Om je een oordeel te vormen over zo’n zaak moet je het vonnis lezen.
   Maar op deze moppersite passen geen voetnoten.
   DDS wil, zware straffen, net zoals de Sharia voorschrijft.
   Ze hebben al lang uitgezocht dat de grootste homohaters meestal zalf homo zijn, en daar erg mee worstelen.
   Ik vermoed nu dat de grootste islamofoben zelf islamitische neigingen hebben.

   1. fockingworst

    Ons trolletje geeft toe dat hij dagelijks op een site komt die hij niet leuk vind.
    Doordat hij weer in een psychose raakt, van zijn eigen gedachtes, , gaat hij allerlei voor zich zelf bevestigende vermoedens door elkaar husselen.
    Gutegut wat een knaapje, ons zuigtrolletje.

   2. Top

    Echt waar joh? Tis wat!

 4. Adriaan

  Het is dus wachten op het volgende slachtoffer van deze verwarde man. Je zult hem maar tegenkomen als zijn suikerspiegel wat te laag is. Zo’n man is volkomen de weg kwijt en dient TBS te krijgen. De rechters die over zijn lot beslisten, zullen hem waarschijnlijk nooit tegen het lijf lopen. Die komen nooit in dit soort buurten waar zwevers leven.

  1. Capo

   @Adriaan: Waar zijn de rechters als de burger optimaal bescherming nodig heeft?

  2. Capo

   @Adriaan: Het doet mij grote deugd dat ik steeds meer pagina’s zie waar multinicker en zijn supporters alleen nog op elkaar reageren terwijl degene die hebben afgesproken hen voortaan te zullen negeren zich beheerst inhouden en multinicker en zijn supporters daardoor niet meer voeren.

   De uitkomst is, zoals verwacht, duidelijk. Multinicker is op drift geraakt, kan geen houvast meer vinden en is alleen nog aan het trollen, geflankeerd door zijn helpers. Laat ons doorzetten want de winst is groot, multinicker is uitgespeeld en DDS wordt weer een gezonde speelplaats voor forummers die niet meer in de maling worden genomen door iemand die al meer dan 15 jaar de verschillende forums in Nederland afstruint om de boel te frustreren en te saboteren.

   Keep up the good fight want samen staan we sterk!

 5. sjun

  Weldra loopt deze omgevingsterrorist tegen een correctie van de straat in universeel begrepen taal aan. Mogelijk helpt hem dat op weg naar meer aanspreekbaarheid en zo niet zal het hem eraan herinneren zich beter elders op te kunnen houden.

 6. Ni28

  Verwardheid is het nieuwe normaal geworden daar moe je niet van schrikken. Als nette burger moet je rekening mee houden dat dit soort zieke mensen gewoon onder ons leven net als criminelen die met een enkelband. Het is natuurlijk goedkoper er wordt veel mee gespaard en daar draait onze huidige samenleving om. Bezuinigingen, vooral verkeerde en allemaal gebaseerd op korte termijn politiek. De veiligheid wordt een luxe artikel en niet voor iedereen.

 7. Pescador

  Da ia vast de grote broer van die rechter, die zooo goed recht kan spreken dat tie zowat in zijn eigen broek schijt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.