Amerikaanse bedrijven sluiten achter in de rij aan: niet blij met afschaffing van dividenbelasting

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal over het afschaffen van de dividendbelasting. Heel veel organisaties uit alle lagen van de samenleving zijn tegen het afschaffen van de dividendbelasting. Het Kabinet doet alsof het een geniale zet is en de economische toekomst van Nederland redt, maar uiteindelijk is het denk ik gewoon een lobbymaatregel. Multinationals hebben geëist dat dit zou gebeuren, anders zouden ze vertrekken.

De afgelopen tijd is de ene organisatie na de andere organisatie naar voren gestapt om te melden dat het afschaffen van die belasting niet goed is en ook niet wenselijk. Het Kabinet doet alsof het bedrijfsleven hiernaar snakt, maar nu weten we dat het gewoon bullshit is. Niemand snakt er naar, alleen een aantal grote bedrijven. Dat is het. Zelfs Amerikaanse bedrijven geven nu aan dat ze het niet eens zijn met de maatregelen.

Volgens AmCham kan het gereserveerde bedrag van circa 1,9 miljard euro beter worden gebruikt om het vestigingsklimaat op andere manieren te versterken. Dat kan door een verdere verlaging van de vennootschapsbelasting, in ieder geval tot 21%, en door de 30%-regeling voor expats ongemoeid te laten.

AmCham betreurt dat ten gunste van een beperkt aantal Nederlandse multinationals de lasten voor andere bedrijven worden verzwaard. Het middel is in de huidige voorstellen erger dan de kwaal.

Verder zegt AmCham bezorgd te zijn over het ontbreken van maatschappelijk draagvlak voor de maatregel. Dat leidt volgens de Kamer tot negatieve beeldvorming over multinationals. De organisatie benadrukt echte bedrijven te vertegenwoordigen, geen brievenbusfirma’s, en wijst erop dat Amerikaanse bedrijven in Nederland zo’n 450.000 banen genereren.

Hebben wij in Nederland echt Amerikaanse organisaties nodig die ons gaan uitleggen waarom de maatregel slecht is? We begrijpen dat zelf toch meer dan prima? Als we kijken naar de acties van het Kabinet dan begrijp ik dat het juist het tegenovergestelde lijkt, maar volgens mij begrijpt de rest van Nederland dat het afschaffen van de dividendbelasting totale onzin is.

Mark Rutte, alstublieft, doe dit niet. Als u het wel wil doen, verdeel de lastenverlichting. Verlaag dan ook de belastingen voor burgers. Dan is het inderdaad een goed totaalpakket.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Bloem

  Arme mark. Hij helpt de hele economie naar de kl…..

  1. Original NL

   Bloem…..maar zéér bekwaam.
   Sokpop van shell en unilever.

 2. fusilier

  Mark heeft ons Nederlanders allang uitgeleverd,aan het buitenland.

 3. cornholio

  Brievenbusmaatschappijen? Dat mag wel? In deze moeten we ons dus niets van de USA aantrekken, maar als het over Trump gaat dan wel?

 4. cornholio

  Sterkte!

 5. sonar

  Een paar apart op de foto Kwibus en Griebus ,beiden hebben het verstand van een mossel .
  Sorry mossel.

 6. bifbof

  Ik hoop dat hij dit doorzet . Zulke mensen hebben het altijd over hun legacy (Obama bijv)
  laat hem aub doorgaan zodat wij hem altijd kunnen herinneren voor wat hij echt was . Een totale idioot.

 7. Ritter

  Over de VS gesproken…………….vandaag weer nieuwe cijfers De economie floreert onder Trump. Een groot succes van zijn economisch beleid.

  Maar je zal de media in Nederland niet horen over dit succesvol beleid. Die hebben het te druk met het ontvangen van een porno actrice die beweert een verhouding met Trump te hebben gehad. Alles om Trump zwart te maken.
  ———————–
  VS voegt 201.000 banen toe ;het loon van de werknemer verhoogd naar een piek van negen jaar

  U.S. adds 201,000 jobs as worker wages accelerate to nine-year high
  https://www.marketwatch.com/story/us-adds-201000-jobs-as-wage-growth-accelerates-to-nine-year-high-2018-09-07

 8. Ben Zine

  Rutte wordt zwaar overschat. Deze enge glibberige man, die nooit zichzelf is maar altijd een grijnzend masker draagt, als een soort joker in Batman, heeft hier twee keer een brevet van onvermogen afgegeven. Eérst besluit hij om, volledig op eigen houtje, zonder enig fatsoenlijk overleg met de kamer, de lobbyisten van zijn ex-werkgever Unilever tegemoet te komen door ons de afschaffing van de dividendbelasting in de maag te splitsen, met als reden omdat dat “goed zou zijn voor de economie”. Vervolgens, en dat is fout nummer twee, denkt dit VVD-onbenul dat hij hiermee weg kan komen. Als een soort slimme ritselaar dacht hij dit er ongestraft door te kunnen duwen. Hoe dom en incompetent kun je zijn ? Wanneer wordt Mark Rutte nou eens ontmaskerd ? Hij is gewoon NIET integer.

 9. fusilier

  Mark rutte kun je alleen maar ontmaskeren , als je de kapiciteit hebt om zijn telefoon en handy te hacken.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Ach
  Maken wij van het (politiek/Media) Kartel een foutje
  Dan verhogen we de BTW voor eerste levensbehoefte toch naar 35%.
  Who cares innit !?

  En het mentaal-pokdalig Stemvee genaamd de Kaaskop knaagt, kauwt en graast leegschedelig verder.

 11. Ni28

  Rutte is van overtuigd dat hij gelijk heeft en de rest van de wereld niet. En dat is natuurlijk gelogen.

 12. Pescador

  Rutte is de grootste schoft die er rond loopt hij zorgt datiedereen in de problemen komt met de linkerhand kinderen uitzetten en met de rechterhand heel africa binnen halen. Laat die eikel toch oprotten

 13. Ruud562

  Heer Rutte voelt de hete adem van de Shell in zijn nek. De Shell die hem fijntjes herinneert aan eerder gemaakte afspraken …. En als heer Rutte die afspraken schendt …

 14. henkC

  Carriereplanning.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.