Bliksemafleider Klaas Dijkhoff gebruikt probleemwijkendiscussie om kritiek dividendbelasting te vermijden

Klaas Dijkhoff mag namens de VVD even een mooi toneelstukje opvoeren in de Tweede Kamer zodat men de VVD niet neersabelt om de dividendbelasting.

In het AD oppert Dijkhoff even z’n plan voor het kabinetsbeleid volgend jaar. Dit keer komt de man echter met zo’n absurd verhaal over het dubbel zo hard willen straffen van criminaliteit in probleemwijken, dat zo’n beetje iedereen erover valt.

Het is natuurlijk niet uit te leggen dat je jezelf als liberaal, vóór de rechtstaat en vóór individualisme karakteriseert terwijl je doodleuk voorstelt een specifieke groep harder te straffen vanwege zijn omgeving. Het enige wat dit idee doet is de aandacht vestigen op de slecht geïntegreerde groepen.

De plannen van Dijkhoff zijn geïnspireerd door plannen van Denemarken om gettovorming tegen te gaan. Zelf zegt Dijkhoff de slecht geïntegreerde mensen ‘te willen verheffen’, doelende op maatregelen voor wijken met meer dan 50 procent inwoners met niet-westerse achtergrond, hoge werkloosheid en criminaliteit én een laag opleidingsniveau. De statistische versie van ‘probleemwijk’ dus. Hij wil naast straffen ook lessen invoeren waar democratische waarden en tradities worden gedoceerd. Werk je niet mee dan wordt je gekort op je uitkering.

Los van wat je van het voorstel vindt, het heeft vrij weinig te maken met liberalisme en individualisme, laat staan met gelijkheid voor de wet. Dijkhoff, totaal geen achterlijke vent, weet dit zelf ook. Het lijkt er dan ook sterk op dat dit voorstel is gemaakt om afgeschoten te worden. Niemand wil hier z’n handen aan branden en de hete adem van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in z’n nek te krijgen.

Dit is dan ook de reden dat het echte hete hangtaboe (om de Tegenpartij maar even te citeren), de dividendbelasting, zo onbesproken blijft. Asscher, Klaver, Pechtold, Marijnissen, Wilders en de rest, laten zich volledig meesleuren met dit kul voorstel. Wat een zonde!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Blue monday

  De divendenbelasting is een te mooi kado om te laten liggen.
  De oppositie zal die heus wel inkoppen.

  En eh…Pechtold steunt de afschaffing van de dividend-belasting als partner in de coalitie. die hoort niet in het rijtje en staat dus gewoon zoals altijd voor lul.

 2. Ni28

  Dijkoff poogde met technische innovatie het dividendbelasting goed te praten. Hij heeft ook en heikele punt aangehaald, het invoeren van het Deense immigratie model. Dat wad weer moedig en onverwacht. De reacties van regerende partijen lieten zien dat het regeren van deze vier partijen een farce is zonder enige natuurlijke eenheid. Zichtbaar is dat de VVD telkens standpunten van Wilders overneemt en daardoor in wezen meeregeert.

  1. Ni28

   Dijkhoff

  2. Ni28

   wad=was

 3. sjun

  Komt er eindelijk *remigratie*beleid? Dat zou verstandig zijn. In al die landen waar het vrede geworden hebben ze hard verstandige mensen nodig voor de wederopbouw terwijl het in dit land toch al behoorlijk druk geworden is.

  1. Blue monday

   Een van de weinige correcte argumenten…

   En een asielzoeker krijgt nooit een NL-paspoort maar is hier te gast zolang de de thuissituatie in het land van herkomst dat rechtvaardigd.

   In de tussentijd kunnen ze zich hier ontwikkelen om het later in het land van herkomst toe te passen.

   1. Frits Jansen

    De werkelijkheid is dat asielzoekers als hun asielaanvrage wordt gehonoreerd wel een Nederlands paspoort krijgen, want ze moeten de kans krijgen een nieuw leven op te bouwen.
    Desalniettemin zijn er best wel mensen die asiel hebben gekregen die terug willen naar hun land van oorsprong als dat kan.
    Syrië bij voorbeeld was ooit een heerlijk land, met een lekker klimaat. Veel prettiger dan Nederland. Ooit zullen autochtone Nederlanders Syrië ontdekken als het ideale land om met pensioen te gaan. Maar dan moeten de regels wel veranderd worden anders krijgen ze een kruisje achter hun naam dat ze “Syriëganger” zijn, en gearresteerd moeten worden bij terugkeer.

  2. Frits Jansen

   Nee, veel immigranten kunnen niet meer terug omdat we ze gedwongen hebben hun tweede (eigenlijk eerste) paspoort in te leveren.
   Puur contraproductief beleid dus.

 4. Tengo Kawana

  Het voorstel van Dijkhoff is inderdaad absurd. Triest dat een serieuze partij als de VVD hier mee komt aankakken.

  1. Capo

   Pisvlek!

   1. Bloem

    Antisemitische pisvlek

    1. Capo

     Ook dat. En als je hem bij z’n kladden hebt dan gaat hij draaien! Je hebt beet Bloem, nu doorzetten.

    2. Tengo Kawana

     De antisemiet Bloem projecteert zijn eigen vieze antisemitisme op anderen.

     Naar om te zien.

     1. Bloem

      Beste heer Kawana u propageerde dat het middel Zyclon B een humane oplossing was. Volgens mij krijg je het niet antiemitischer dan dat. Uw moeder (tonnie) zal trots op u zijn. Ze glimlacht in haar graf om de vasthoudende jodenhaat van haar zoon

     2. Tengo Kawana

      Het smerige antisemitisme van Bloem blijkt pijnlijk uit de leugens die hij projecteert op anderen die hij zonder enige grond of verwijt voor antisemiet uitkrijt.

      Kan de redactie deze man niet beter verbannen? Dit is toch geen antisemitisch blog?

     3. Capo

      Inderdaad Bloem, moeder RVT zal breed glimlachen en zich van harte omdraaien, Willem is een warm pleitbezorger van de islamitische én antisemitische zaak.

     4. Holland

      De aarts-antisemiet en vieze rioolrat Tengo zit klem en weet niets anders dan een ‘wat je zegt ben je zelf’ tegen Bloem. Als er iemand geen antisemiet is, is het Bloem wel. Tengo daarentegen heeft meermalen blijk gegeven de Palestijnen te omarmen, al hun acties verdedigbaar te vinden en tegelijk Israel een imperialistische staat te noemen die de mensenrechten schendt, landroof pleegt en de Palestijnen onderdrukt.

      Tengo is dus aantoonbaar een antisemiet en van dat etiket komt hij nooit meer af.

      Oh ja, en daders vindt hij belangrijker dan slachtoffers. De verblijfsvergunning van een gestoorde en gewetenloze smerige Afghaan vindt hij belangrijker dan de schade berokkend aan een verstandelijk beperkt, verkracht meisje.

      Tengo is dan ook een gewetenloze psychopaat. Benevens een megalomane narcist. Ga eens deaud Tengo!

     5. Tengo Kawana

      Ook van Capo waren de nodige smerige antisemitische opmerkingen te noteren. Logisch dat hij dikke vrienden is met de antisemiet Bloem.

      Ik adviseer iedereen deze viespeuken zoveel mogelijk te negeren.

     6. Floris

      “De aarts-antisemiet en vieze rioolrat Tengo zit klem en weet niets anders dan een ‘wat je zegt ben je zelf’ tegen Bloem.”
      ——————————————————————————–
      Inderdaad. Wat een afgang toch weer van deze intellectuele dwerg (die zichzelf een reus waant, hoe hilarisch toch).

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect

     7. Capo

      @Floris: Inderdaad, overduidelijk en klinkklaar!

     8. Tengo Kawana

      Floris en Holland kiezen zonder aarzelen partij voor de vieze antisemiet Bloem.

      Wat leert ons dit?

     9. Elu Thingol

      Hier is weer te zien hoe Bloem de boel belazert door een citaat uit het verband te rukken. Deze blogvervuiler kent geen schaamte; hij liegt ook alles bij elkaar. Kan hij niet gewoon eens een keer oprotten?

     10. Tengo Kawana

      Juist, Elu, Bloem is niet alleen een zieke trol maar ook een lasterlijke leugenaar.

      Zelden een dergelijk minderwaardig mens aangetroffen. Ik stel voor hem zoveel mogelijk te negeren.

     11. Capo

      Tengo is inderdaad dezelfde als Elu.

     12. Floris

      Willem Tengo en z’n schoothondje/sokpop Elu (doorhalen wat niet van toepassing is) blijven volharden in het het kansloze “wat je zegt ben je zelluf”.

      Het niveau van een 11-jarige. Verder komen ze niet.

     13. Bloem

      Het wordt steeds duidelijker Elu (Guus) i één en dezelfde persoon als de ontkennende antisemiet Tengo (Dopper). Sneu om te zien hoe hij spartelt. Hij heeft toch echt geschreven dat Zyclon B een humane methode van de nazi’s was. Het zou tijd worden dat de DDS redactie deze mannetjes definitief diskwalificeerd. Gezien zijn agressieve reactie vebaast het mij niets wanneer hij straks dreigt mij na school fysiek iets aan te doen. Echt ongehoord hoe deze mannetjes te keer gaan wanneer ze in het nauw zitten

     14. Elu Thingol

      Tengo, u slaat de spijker op de kop. Laat hem in zijn sop gaarkoken. Geen aandacht meer aan besteden.

 5. Ni28

  Dijkhoff wordt in deze verkeerd begrepen dat bleek al vanmiddag. Mijn probleem is dat de VVD probeert een “Wildersje” te maken op kosten van Wilders met de wetenschap dat het daarna toch niets wordt. Zo behouden zij met bedrog de kiezers. Want welke andere partij zou de Deense model omarmen? Juist, geen een.

 6. Gerlos

  Er zijn heel veel problemen in dit soort wijken dus dat daar wat aan gedaan moet worden is juist, intregatie totaal mislukt daar zijn wij het toch over eens. Wordt het benoemd en dan staan die moraal riddeŕs de boel weer af te katten zonder oplossingen jammer voor de heer Dijkhoff.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.