Doortrapte Wopke Hoekstra gaat dividendbelasting met door hemzelf gehekelde list door Eerste Kamer loodsen

Wopke Hoekstra, minister van Financiën (CDA) en voormalig senator, gaat gebruikmaken van een smerige list om de dividendbelasting door de Eerste Kamer te krijgen. Een list waar hij zelf overigens een hekel aan heeft. De dividendbelasting wordt opgenomen in een groter pakket maatregelen. Dat meldt NPO Radio 1.

Dit is blijkbaar de manier om moeilijk te verdedigen maatregelen erdoor te krijgen, je propt ze in een groter pakket van maatregelen zodat de Eerste Kamer, dat alleen over het hele pakket mag stemmen, het wel goed moet keuren. De Eerste Kamer gaat namelijk niet een heel pakket opnieuw naar de Tweede Kamer sturen omdat er één of twee maatregelen tussen zitten waar twijfels over bestaan. Niemand wil namelijk degene zijn die heel ‘Belastingplan 2019′ afknalt om alleen de dividendbelasting.

Het trieste van deze strategie, naast dat het überhaupt zo word gespeeld, is nog wel dat Hoekstra zélf als een dolle tekeerging tegen deze manier van politiek bedrijven. Voormalig staatssecretaris Wiebes flikte zo’n zelfde stunt toen Hoekstra in de Eerste Kamer zat. Hoekstra zei hierover: “Dat de Eerste Kamer (…) de mogelijkheid wordt ontnomen om een separaat politiek eindoordeel te vellen over beide eigenstandige wetsvoorstellen.” Hij voegde daaraan toe “Dat dit nadrukkelijk niet de staatsrechtelijke traditie van de afgelopen decennia is”, en dat het een “Onwenselijk precedent schept voor de toekomst.” Meneer is dus de neus voor de knip niet waard, heeft nul integriteit en waait daardoor met alle winden mee omdat z’n baantje hem wel bevalt.

50-Plus Tweede Kamer-lid Martin van Rooijen doet nog wel een poging om het complete voorstel te amenderen maar schat die kans zelf ook maar klein in. Daarmee lijkt de laatste kans om de afschaffing van de dividendbelasting de nek om te draaien futiel, allemaal dankzij Wopke Hoekstra.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Meester Kong

  Niemand die zich afvraagt waarvoor de Eerste Kamer dient ?

  1. DolleDries

   Tot nu toe niemand dus ga je gang.

 2. struisvogelpolitiek

  Kijk,kijk,kijk. Daarom moeten wij 2 jaar en langer doorwerken om de afschaffing van de dividendbelasting te betalen en niet omdat de AOW anders niet te betalen is.
  Smerige tactieken en leugens uit de koker van de VVD. Firma list en bedrog is nog te zacht uitgedrukt.

  1. Bloem

   Er is een hele lijst aan lastenverzwaring te noemen die weg te strepen valt met een lijst aan onnodige uitgaven. De beloofde koopkrachtverbetering gaat er niet komen.
   Belasting op inkomen wordt minimaal aangepast, BTW, Accijns,Zorgkostenverzekering, energie, het wordt allemaal duurder in 2019. Ook de AOW leeftijd gaat omhoog. We pikken het allemaal maar. In Frankrijk gaat de pensioengerechtigde leeftijd waarschijnlijk ook omhoog naar maximaal 65. Kennelijk ligt de levensverwachting daar lager dan in Nederland?

   1. Capo

    @Bloem: “We pikken het allemaal maar.”

    Inderdaad. Ruim 2 miljoen stemmers wilde dat Rutte door zou gaan met het beroven van de NL-burger waardoor hij een kabinet kon formeren die wat dat betreft wel gaat doen wat ze hebben beloofd, aan Junkcer.

 3. wheelboy

  Tja niemand die er bij stil staat dat er een stukje belangenverstrengeling is althans het stinkt .Rutte heeft zelf voor Unilever gewerkt . Zou me niets verwonderen als hij er nog een stel aandelen (waar hij dan geen dividend belasting meer over hoeft te betalen ) in heeft . Ergste is dat wij als volk de rekening krijgen dmv Btw verhoging en verhoging op energie .

  1. struisvogelpolitiek

   @wheelboy
   Ik heb begrepen dat Unilever tig miljarden heeft gereserveerd om z’n aandeelhouders te compenseren inzake dividendbelasting, ook geeft Unilever aan om het hoofdkantoor te gaan vestigen in Rotterdam. Dus het lulverhaal van Rutte en co. gaat hier niet op. Wie Rutte nog geloofd kan wat mij betreft in de wei gaan staan tussen de ezels.

   1. wheelboy

    Struisvogel
    Het is nog niet zeker dat Unilever ri Nl verhuist daar komt nog een aandeelhouders vergadering over . Dat Rutte er voor gewerkt heeft moge duidelijk zijn .

    Als je voor afschaffing van bent als bedrijf waarom zou je dan miljarden moeten reserveren?
    Als Akzo Nobel, Philips, Unilever en Shell hun zin hadden gekregen, was de dividendbelasting al per 2008 afgeschaft, blijkt ook uit de stukken. En waarom zou je aandeelhouders compenseren als ze geen belasting meer hoeven te betalen als dividend wordt uitbetaald?
    Het gaat er juist om als NL niet de dividend belasting afschaft .Hier stukkie copy paste .

    Unilever heeft een alternatief plan om te zorgen dat zijn Britse aandeelhouders niet anders belast worden als de Nederlandse regering de dividendbelasting toch niet afschaft.

    1. struisvogelpolitiek

     Dat Rutte voor Unilever heeft gewerkt is algemeen bekend. Ik had wat duidelijker moeten zijn, ik bedoelde compenseren aandeelhouders als de dividendbelasting NIET word afgeschaft. Sorry hiervoor.

 4. Ni28

  Wopke, de hypocriet. Zet het land in de hoek voor een leugen die hijzelf doorziet.

 5. Ni28

  Rutte wou van de Eerste Kamer af. Maar wat is die nog waard eigenlijk? Precies, niets.

  1. chrism

   als je de juiste partij stemt dan weer wel .

 6. chrism

  Geweldig. 2010 zat Rutte al met Unilever aan tafel. In 2012 ging hij samen met Bea en Pechtold en o.a. de CEO van Unilever naar de ulrageheime en illegale Bilderberg conferentie. 2013 heb ik mijn bedrijf gestart, en ik blijk nu al 5 jaar lang via de belastingdienst en Rutte II ,Jihadisten te steunen.
  Twee miljard ( elk jaar weer ) gaat nu naar Unilever e.a. maar iets erover zeggen kan niet, want het referendum is weggegooid, en daarover een mening hebben mogen wij ook niet meer, want dat is lekker slinks gegaan met een intrekking wet met terugwerkende kracht.
  Het land wordt geregeerd door leugenachtige, schuin marcherende, corrupte, demo fobische, abortus afdwingende, arrogante, ordinaire globalisten met een sinistere agenda.

 7. Vliegenvanger

  Iedereen loopt maar te klagen en er gebeurt niks. Als iedereen straks maar zo wijs is niet op de partijen de stemmen die Nederland nu om zeep helpen, dan komt er hopelijk een keiharde afstraffing. Zodat deze partijen ten gronde gaan. Liever nog vandaag dan morgen. Het is een grote leugenaars en bedriegers bende..

 8. Vliegenvanger

  Weer een partij waar je absoluut niet op moet stemmen volgend jaar. Ze hebben het nog niet geleerd waarschijnlijk. Het is van de zotte dat die Wopke dat wel eventjes zal door drijven. Door het anders te verpakken. Nou mensen, stemmers van Nederland laten wij bij de stemmingen het CDA maar eens aanpakken volgend jaar.
  Ontwijk het CDA, ook dat blijken net als VVD, D66, grote zwendel partijen. Dis afrekenen met die partijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.