George Soros’-organisatie klaagt bij Europees Hof over Viktor Orban

Dat de Hongaren onder leiding van Viktor Orban kritisch zijn op immigratie moge duidelijk zijn, maar weinigen weten welke stappen de regering in Budapest precies onderneemt om het aantal asielaanvragen te beperken. Naast het bouwen van een groot hekwerk bemoeilijkt Budapest de asielaanvraagprocedure middels nieuwe wetgeving. Deze ‘Stop Soros’-wetgeving is erop gericht non-gouvernementele organisaties te beperken in hun mogelijkheden om migranten te helpen bij een asielaanvraag. Daarom stapt de Open Society Foundation naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. 

Al in juni 2018 stemde het Hongaarse parlement in met de plannen van de regeringspartij Fidesz, die het voor NGO’s en andere organisaties moeilijker maakt om migranten te ondersteunen bij hun asielaanvraag in Hongarije. De nieuwe wetgeving moet de Hongaren in staat stellen organisaties, die asielzoekers ondersteunen, aan te pakken. Op dit moment verblijven ongeveer 3 500 asielzoekers in Hongarije.

De Open Society Foundation van George Soros wendt zich daarom tot het Europese Hof van de Rechten van de Mens. De Open Society Foundation is een NGO die zich inzet voor verschillende belangen. Sinds 1984 opereert deze organisatie in Hongarije, waarbij ze zich in de begintijd richtte op het organiseren van wetenschappelijk onderzoek. Later ondersteunde de organisatie ook andere werkzaamheden waaronder het aanbieden van diensten ter ondersteuning van asielaanvragen door migranten. Hongarije lijkt de organisatie te zien als een katalysator van immigratie, niet alleen door het aanbieden van juridische steun, maar ook door het financieren van communicatiecampagnes gericht op het positief beïnvloeden van attitudes richting migranten.

In principe kan de Open Society Foundation gewoon functioneren in Hongarije, behalve dan in de context van van asiel en immigratie. De Hongaren willen graag zelf bepalen met wie zij samenleving en zien de invloed van Soros’ organisatie als negatief. Soros en ook andere EU-vooraanstaanden zien de nieuwe stappen van Orban als een veeg teken richting meer autoritarisme en verwijten de premier de rechtstaat te ondermijnen en ‘Europese waarden’ te negeren.

In de realiteit zal deze stap van de Open Society Foundation echter weinig kunnen uithalen tegen de Hongaarse plannen. Uitspraken van het Hof leiden niet vaak tot verandering. Behalve de instrumenten die de EU tot haar beschikking heeft om de Polen en Hongaren te bewegen te buigen (Artikel-7 procedure) lijkt de organisatie van Soros vooralsnog schaakmat te staan in Budapest.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. palko

  Als Amerikaans staatsburger en miljardair George Soros werkelijk de miljoenen gelukzoekers uit Afrika en Azië wil helpen moet hij ze allemaal een enkele reis naar de Verenigde Staten aanbieden. In plaats van deze nepvluchtelingen te helpen bij het ontwrichten van de op Christelijke normen en waarden gebaseerde samenleving van West en Noord Europa.

  1. EU kok

   Geweldige oplossing.
   Voor een dwarsliggende Trump, welke juist immigratie wil terugdringen, heeft u vast en zeker ook een goed idee.

  2. Ni28

   Dat zal van Trump niet mogen, die beschermt zijn land.

   1. palko

    @Ni28, daarom roep ik dat ook. Als George Soros het voor elkaar krijgt al die nooddruftige nepvluchtelingen uit Afrika en Azië onderdak en perspectief te bieden in het onderbevolkte deel van de USA, zou ik enig respect voor hem krijgen.

 2. Ni28

  De democratie moet mee helpen om zichzelf op te heffen, daar lijkt het meest op. Zover gaat kennelijk de Europees hof voor de rechten van de mens. De mens boven het gezag. Je moet je land ook nog kunnen verdedigen tegen ongewenste invloeden die voor de cultuur van het land schadelijk zijn. Daar wordt niet in voorzien.

 3. lanex

  Er zal pas iets bereikt kunnen worden als die ondermijnende clubs opgeheven worden, zoals de rechten van de mens. Ze hebben inmiddels zoveel macht dat het niet eens zin meer heeft regels uit te voeren, alles wordt door deze linkse idioten getorpedeerd.

  1. palko

   @lanex, ik krijg altijd braakneigingen als organisaties aankomen met mensenrechten. Terwijl mensenplichten misschien nog wel veel belangrijker zijn dan mensenrechten.

 4. Bloem

  In november 2008 moest Soros verschijnen voor het Amerikaanse Congres om vragen te beantwoorden over zijn rol in de kredietcrisis. Soros gaf toe dat zijn hedgefunds mede verantwoordelijk was voor de bubble in de financiële markten. Maar instanties als de Federal Reserve en regulators lieten het gebeuren, aldus Soros. Hij pleitte voor meer regulering. In 2007 verdiende hij 2,9 miljard dollar.

 5. Bloem

  In augustus 2016 plaatsten hackers correspondentie, rapporten en gedetailleerde financiële informatie over door de Open Society Foundations gesponsorde projecten online, de zogenaamde Soros Leaks, waaruit o.a. de mate waarin Soros Palestijnse burgerrechtenbewegingen financiert en probeerde verkiezingen en referenda te beïnvloeden naar voren kwam.

  Waarom wordt zijn rol in de Amerikaanse verkiezingen niet onderzocht????

 6. sjun

  Altijd interessant om mensen over te informeren met betrekking tot de netwerkjes van George Soros. https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

  Op deze lijst staan de volgende door Soros gesponsorde Nederlandse EU leden:
  SCHAAKE Marietje (Netherlands) D’66
  van BAALEN Johannes (Netherlands) VVD
  MINEUR Anne-Marie (Netherlands) SP
  PIRI Kati (Netherlands) PVDA
  SARGENTINI Judith (Netherlands) Groen Links (GL)
  in ’t VELD Sophie (Netherlands) D’66
  van NIEUWENHUIZEN Cora (Netherlands) VVD
  JONGERIUS Agnes (Netherlands) PVDA
  de JONG Dennis (Netherlands) SP

  1. EU kok

   Een gemeleerd gezelschap.
   Hij heeft duidelijk geen politieke voorkeur.

  2. palko

   @Sjun, tsja, Judith Serpentini en landverraadster Kati Piri zullen er niet bij staan.

 7. Paaldanseres

  Ogerrem… huilie, huilie voor de big spender. Vuil achterbaks varken. Word tijd dat ie snel word opgeborgen tussen 6 plankjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.