Italiaanse minister Salvini wekt woede op door uitspraak: noemt Afrikanen ‘nieuwe slaven’

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini
Foto: Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini

Zo zo, wat een heisa weer. Men kijkt op de sites van nieuwsmedia en ziet dat de partijleider van de rechts-populistische Lega Nord, Matteo Salvini, Afrikaanse migranten ‘nieuwe slaven’ noemde. De alarmbellen in je hoofd gaan gelijk af. Is hij dan toch de gewraakte racist waar linkse media hem voor uitmaken? Dan lees je even goed wat hij heeft gezegd en dan valt het eigenlijk allemaal wel mee.

“Ik hoor zeggen dat we immigranten nodig hebben omdat de bevolking vergrijst. Ik zie dat heel anders”, zei hij. “Ik word met belastinggeld betaald om onze jongeren te helpen weer kinderen te krijgen, zoals dat een paar jaar geleden ook gebeurde. Niet om het puikje van de Afrikaanse jeugd hierheen te halen dat de plaats inneemt van Europeanen die geen kinderen meer krijgen. Misschien dat ze dat in Luxemburg willen, maar in Italië moeten onze kinderen weer kinderen krijgen, in plaats van dat we nieuwe slaven binnenhalen als vervanging van de kinderen die wij niet krijgen.”

Het is helemaal niet in een negatieve context. Hij heeft liever geen Afrikaanse migranten, dat is waar, maar noemt hen ‘nieuwe slaven’, omdat critici beweren dat er Afrikaanse migranten nodig zijn om het zware werk op te knappen. Dat is toch wel een heel andere context en dat maakt de uitspraak ook gelijk anders. Is het zo erg om te stellen dat Italië geen migranten nodig heeft om als een soort ‘slaven’ het werk van de Italianen over te nemen? Neen, sterker nog, je moet wel heel erg je best doen, wil je daar iets negatiefs uit halen.

Ik zal de eerste zijn die racistische afspraken afkeurt en wegpleurt als ‘verwerpelijk’, maar dit is weer simpel een voorbeeld van een uitspraak zo ombuigen, zodat het uiteindelijk ‘racistisch’ overkomt. Salvini roept de Italianen op om zelf kinderen te maken en voor hun eigen land te zorgen en haar inwoners, dat lijkt mij geen racistische uiting.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  Ik zou zeggen: Sargentini erop af. Kan ze nog wat meer liegen, overdrijven en verdraaien!
  Salvini heeft volkomen gelijk!

 2.   

  Salvini, voor wie goed leest en niet gelijk met sterke woorden gaat schermen zoals racisme vertelt geen onzin. De EU onder de mom van humaniteit importeert Afrikaanse asielzoekers als goedkope arbeidskrachten. Daar Europeanen betere opleiding hebben en dus ook duurder zijn zullen veel bedrijven toch snel gaan grijpen naar goedkope arbeidskrachten die zij onder de blanke bevolking niet kunnen krijgen. Slavernij kunt je het niet noemen want het is arbeid voor geld maar wel erg goedkoop. De Europeanen maken steeds minder kinderen omdat de veranderende Europa niet echt een veelbelovende plaats is om kinderen neer te zetten. Maar ook omdat de bewustwording over de overbevolking van de aarde in Europa ook het best doorgedrongen is. De meeste kinderen worden geboren daar waar de grootste armoede heerst. Ook dictators zoals Erdogan roepen hun mensen om veel kinderen te maken om Europa beter te kunnen overheersen. Politici in de EU moeten eindelijk gaan nadenken of zij zo goed bezig zijn. Nu zijn het enkelingen met visie die gelijk weggehoond worden als racisten en fascisten. Het zijn donkere tijden in Europa net als in de tijden van de inquisitie.

  1.   

   Asielzoekers worden niet binnengelaten omdat ze nodig zouden zijn als arbeidskrachten, maar omdat ze ernstig gevaar lopen in eigen land. Dat ze naderhand best bruikbaar blijken als arbeidskrachten is vers twee.

   1.   

    gezien uw reactie bent u niets meer en niets minder dan een slavendrijver. onder mom van ‘vluchteling’ mensen illegaal binnen laten en dan als het even kan hen als laag betaald, ongeschoold werk laten verrichten. u bent een verfoeilijk mens.

 3.   

  Met de huldige arbeidsverhoudingen is slavernij best een goed alternatief voor wegwerpmedewerkers, want de Eigenart van wen slaaf heeft er belang bij zijn eigendom in goede staat te houden.

  1.   

   de eigenaar van een slaaf

   1.   

    fritske houd hele gesprekken met zichzelf zeer verrijkend hahaha

 4.   

  Afrika is de toekomst. Dit zegt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Juncker gaat 10 miljoen banen creëren op het Afrikaanse continent, beweert hij. Hij is ook van plan om het vetorecht van de EU-landen op het gebied van buitenlands beleid af te schaffen om het gemakkelijker te maken om sancties op te leggen aan conflicterende staten.
  Het was tijdens de jaarlijkse toespraak in het Europees Parlement op woensdag dat de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, duidelijk maakte dat Afrika de toekomst is – letterlijk.
  Juncker wil de samenwerking tussen de EU en de Afrikaanse Unie uitbreiden, een samenwerking die vandaag de dag al uitgebreid is.
  Volgens de EU-commissaris is de EU de grootste investeerder in Afrikaanse landen en is de EU de grootste exportmarkt van Afrika. Tegelijkertijd heeft China ook beloofd zijn investeringen in Afrika uit te breiden.
  Juncker gaat in slechts vijf jaar tijd 10 miljoen nieuwe banen in Afrika creëren en tegelijkertijd meer Afrikaanse studenten naar Europa laten komen om te studeren.
  – Afrika heeft geen liefdadigheid nodig, maar een eerlijk partnerschap. En Europa heeft evenzeer behoefte aan dit partnerschap. Afrika is de toekomst, aldus Jean-Claude Juncker.
  Juncker zegt ook dat hij de supranationaliteit betreffende het buitenlands beleid van de EU wil verhogen, dat wil zeggen het vetorecht van lidstaten afschaffen met betrekking tot mensenrechten, sancties tegen andere staten en individuen, evenals de beslissing over de zogenaamde civiele hulpverlening (NGO’s) in conflicten buiten het EU-gebied.

 5.   

  Is het niet andersom, wij de slaven om de nieuwe Afrikanen met uitkeringen vol te stoppen?

 6.   

  Salvini wil levens redden
  Judith Sargentini vernietigen

  Mijn keuze is snel gemaakt.

 7.   

  Gisteren zag ik een filmpje op ik meen youtube.
  Drie zwaar bewapende afrikaanse mannen liepen de zandbak in.
  Voor hen liepen drie jonge vrouwen. een met een baby op de rug, de tweede met een klein kind naast haar.
  Dit beeld werd even gevolgd tot de vrouwen moesten knielen en er
  geschoten werd door die drie mannen op de vrouwen en de kinderen.
  Niet één keer maar salvo’s.
  Alles werd gedood. Het was gruwelijk om te zien.
  Wat kunnen jonge moeders met kleine kinderen gedaan hebben om zoiets te moeten ondergaan.
  Wat een barbaars volk die Afrikaners, moeten we zeker hierheen laten komen.

   1.   

    Inderdaad kotsverwekkend.

    1.   

     Geen woorden voor…..

  1.   

   Marija:

   “…Wat een barbaars volk die Afrikaners…”

   Misschien kun je even je excuus maken voor de Afrikaners!?

   Afrikaners zijn blank. Ik denk dat jij de term ‘Afrikanen’ bedoelde?

   En, ben je geshockeerd door dat filmpje? Welkom in de echte wereld!

   1.   

    “welkom in de echte wereld”
    Hoeft u niet te zeggen, ik hou niet van struisvogel gedrag en zie genoeg ellende over dat en ander tuigvolk.
    B.v. een jongetje van omstreeks 7 jaar, die de keel werd doorgesneden door Isis barbaren.
    en zo zijn er beelden te over.
    Mijn echte wereld wil er niet zó uitzien.

 8.   

  Afrika is de toekomst. Hopelijk niet. Redmond O’Henlon schreef in zijn boek over Kongo hoe de bevolking smeekte om de terugkomst van de Fransen. Toen hadden zij nog een leven. Mijn ouders generatie noemden ze nog de wilden. Iets op tegen?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!