It’s ON! Max Verstappen zet tweede tijd neer in kwalificatie Grand Prix van Singapore

Dit kon weleens heel leuk worden.

Max Verstappen wist van tevoren dat het leuk zou worden in Singapore, maar dat zijn bolide zó goed zou presteren? Ik denk niet dat hij dát zag aankomen. De jonge Nederlandse coureur zette vanmiddag namelijk de tweede tijd neer bij de kwalificatie. Zijn achterstand op polesitter Lewis Hamilton van Mercedes bedroeg slechts drie tienden.

Ja, dat lees je goed: drie tienden. O,3 seconden. Let wel, dat is dus terwijl Mercedes de supersnelle functie heeft tijdens de kwalificatie.

Max was zelf logischerwijze dolblij van vreugde, zeker omdat hij eerder dit weekeinde wel degelijk wat problemen had met zijn Red Bull bolide die aangedreven wordt door een motor van… Renault. Ik bedoel maar.

“Na de problemen die ik had in de vrije training en eerste deel van de kwalificatie met de motor, voelt dit echt fantastisch. Dit bewijst maar weer eens dat we een geweldige auto hebben.”

Natuurlijk: zijn auto is niet zo sterk en snel als Mercedes en Ferrari op zogenaamde power circuits, maar in Singapore staan er vooral veel bochten op het program. Dat komt Max dus heel goed uit.

Misschien het mooiste van alles is dat Max teamgenoot Daniel Ricciardo flink voor is. Die moet namelijk genoegen nemen met de zesde plaats in de kwalificatie, en staat dus achter alle Mercedessen, alle Ferrari’s, én zijn teamgenoot. Tja. Je verwacht beter van de Australiër, maar misschien dat die al zo bezig is met volgend seizoen — hij stapt dan over naar het fabrieksteam van Renault — dat hij het allemaal wel best vindt.

Hoe dan ook, de tweede plaats van Max is natuurlijk ongelooflijk goed nieuws. Het betekent niet alleen dat hij morgen mee kan doen voor het podium, maar zelfs voor de overwinning.

Zolang zijn motor het blijft doen tenminste.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Paaldanseres

  Ondanks alle motorische, mechanische en aer problemen in VT1, VT2 ,VT3 en in de qualy…. PUIKE TIJD. Go get them boy.

  #GOMAX.

 2. Paaldanseres

  Ondanks alle motorische, mechanische en aero problemen in VT1, VT2 ,VT3 en in de qualy…. PUIKE TIJD. Go get them boy.

  #GOMAX.

 3. toetssteen

  30 graden, regen….pfoe, de luchtvochtigheid in Singapore kennende wordt het liters zweten. Ik benijd de coureurs niet.
  Enfin, wie beide uitdagingen wint zal eerste worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.