Koning bevestigt het nog maar eens in de Troonrede: ‘De dividendbelasting wordt afgeschaft!’

Wie enige hoop koesterde dat het kabinet onder zware publieke druk alsnog afzag van het afschaffen van de dividendbelasting, komt bedrogen uit. Tijdens de troonrede noemde Koning Willem-Alexander het expliciet: de dividendbelasting wordt écht afgeschaft. Om ondernemerschap te bevorderde, zo beargumenteerde het staatshoofd.

Zo, Koning Willem-Alexander kan ook aan het bier: zijn aandeel in Prinsjesdag 2018 is voorbij. Helemaal met zo’n hobbelkoets met knolpaarden door Den Haag voortgesjouwd, om vervolgens in de Ridderzaal een tekst voorgelezen die is geschreven door de spindoctors van de VVD, en is goedgekeurd door Alexander Pechtold en Sybrand Buma.

De troonrede begon met een ode aan de helden die in 1944 en 1945 ons land van de tirannie bevrijdden. In 1945 klonk het Wilhelmus weer in heel Nederland, ook boven de rivieren. Prachtig!

Maar al snel zaten we weer in de VVD-teksten, met veel nadruk op economische groei. Teksten als “bouwen aan een sterker Nederland door onze blik naar buiten te richten”, en opschepperij als de werkloosheid naar een historische diepte, het optuigen van fondsen voor ondernemers om bedrijven van de vorige generatie over te nemen en meer dan eens de verwijzing naar het kabinetsriedeltje dat het economisch heel erg goed gaat in Nederland. Ja maar echt, hoor.

En ja, daar was het verboden woord dan: dividendbelasting. Bijna onopgemerkt werd het afschaffen van deze tax genoemd in een heel rijtje maatregelen die ondernemerschap en economische groei moeten bewerkstelligen.

Zelfs nadat ook nog niet-economische thema’s aan de orde kwamen, bleef de Troonrede terugverwijzen naar geldelijke kwesties. Bij de wederopbouw van door orkanen getroffen Antilliaanse eilanden, werd er vlug even achteraan geplakt dat buitenlandse investeringen zullen stijgen. Zelfs het migratievraagstuk werd in verband gebracht met welvaart.

Eén uitsmijter nog van de Koning: “We moeten voorkomen dat personen met verward gedrag aan rand van de samenleving komen te staan.” Doe daarmee wat u wil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Heinz

  De Koning bevestigt nog meer DDS, en ook de Volkskrant: IMF: recessie dreigt
  Waar brexiteers groei voorspellen na een akkoordloze Brexit, waarschuwde IMF-directeur Christine Lagarde maandag voor een recessie in het Verenigd Koninkrijk in het ‘no deal’-scenario. Dat volgde op een voorspelling van president van de centrale bank Mark Carney dat de Londense huizenprijzen met dertig procent zullen dalen. Minister van Financiën Philip Hammond droeg een steentje bij door te beweren dat een no deal het economische herstel na de kredietcrisis van tien jaar geleden in gevaar brengt. May had juist gezegd dat het uittreden zonder akkoord geen ramp hoeft te zijn. Tja, dit is ook niet vermeldenswaardig.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Project Fear still goin’ strong !

  2. EU kok

   Uw informatie is juist.
   Maar of dit voldoet aan de eisen van een nieuw te benoemen blogger voor deze site betwijfel ik.

  3. Dubbele Komma

   Alles wat jij zegt dopper tengo Heinz is uit de lucht gegrepen onzin en linkse indoctrinatie.

   M.a.w:

   Hou je domme muil!

   😀

   Dat jij als zwakzinnige in deze onzin trapt nemen we je niet kwalijk. Maar hou het gewoon voor je. Je komt nu nog dommer over dan dat we al over je dachten.

   P.s.

   Wist je dat Trump TOCH de verkiezingen heeft gewonnen?

   Hij is nu gewoon president van Amerika!

   😀

 2. Elu Thingol

  Een feest voor de monarchie en democratie. Van onschatbare waarde.

  1. Holland

   Hofnar Elu Thingol pinkt ontroert een traantje weg. Die fantastische King toch, die Willie-Alex heeft de show toch maar weer fantastisch gespeeld. ‘Het was een feest’, kreunt hij al onanerend.

   1. Elu Thingol

    Nederland op z’n mooist.

   2. Ni28

    Bij een premiere in het theater zijn de twee eerste rijen altijd bevolkt door mensen zoals E.T. De klappers.

   3. Dubbele Komma

    Ja natuurlijk. Het linkse beleid zorgt ervoor dat deze multinickende parasiet nog niet word gekort op zijn uitkering omdat hij hier hele dagen zit te lanterfanten met 30 verschillende nicks in plaats van werk zoeken…

    De moordenaarslover. De verkrachtersvrind. Een socialist dus…

  2. Siemien

   @Elu voor de linkse politiek is het natuurlijk om hun vingertjes bij af te likken maar een schande voor het land…

   1. Tengo Kawana

    @Siemien, het afschaffen de dividendbelasting en het verlagen van de winstbelasting zijn toch uitgesproken rechtse maatregelen?

    1. Dubbele Komma

     Nee,Voor een groot europa zijn waar multinationals op een schofterige manier hun zakken kunnen vullen is een “rechtse” zaak…

     Daarom zijn jullie socialisten zo tegen de EU en globalisering…

     Oh…. wacht…

     😀

    2. Capo

     Pisvlek!

   2. Elu Thingol

    De linkse oppositie zal vooral nagelbijten; met dat bedrag voor autorijden, Defensie, het verlagen van de vennootschapsbelasting en het afschaffen van de dividendbelasting. VVD-teksten.

    1. Capo

     Vriendje van Pisvlek!

 3. Bloem

  De hoogheid is een enorm sympathieke man. Jammer dat hij zich voor het karretje laat spannen van een leugenachtig kabinet. Maar goed het alternatief, aftreden, is al evenmin aantrekkelijk. Dat zou D66 erg graag zien, net zoals ze de 1e kamer willen afschaffen. Alleen maar hinderlijk wanneer er controlerende en corrigerende organen zijn.

 4. Siemien

  Natuurlijk een schande dat de koning zich bemoeit met deze zaak, het is een schande dat achterlijke minister president Rutte zonder enige steun dit erdoor drukt, men moet zich afvragen waarom dit toch gebeurd, de schijn is natuurlijk dat Rutte zich inkoopt bij een multinational..

  1. EU kok

   quote:Natuurlijk een schande dat de koning zich bemoeit met deze zaak
   .
   Zoals gebruikelijk weet Siemien&Co niets van de verhoudingen tussen de koning en de regering.
   We zullen hem maar in de waan laten dat de koning zelf en onder eigen verantwoording de troonrede schrijft.

   1. Tengo Kawana

    Siemien begrijpt inderdaad weinig van rechtsstaat en trias politica maar hij is hier niet de enige.

    1. Siemien

     @Terngo wat jij even moet doen is die rechtstaat waar jij voor staat in je reet stoppen, jij bent een schande voor het Nederlandse volk met je rechtstaat.

     Overigens “het afschaffen de dividendbelasting en het verlagen van de winstbelasting zijn toch uitgesproken rechtse maatregelen?

     Het is een schande dat is het of het nou rechts of links is, jij vindt het prima dat je genaaid wordt natuurlijk..

     1. Heinz

      Een belegger die zijn goede geld toevertrouwd aan een onderneming en hiervoor uit de winst een beloning ontvangt in de vorm van dividend moet natuurlijk niet gepest worden met een belasting. Hij loopt ook risico. De fiscus komt later ook nog eens aankloppen. Verondersteld rendement van 4% waarover 30% moet worden afgetikt.

    2. Bloem

     Dhr. Dopper is natuurlijk expert op alle gebieden. met Name antisemitisme, zijn specialiteit

     1. Tengo Kawana

      De antisemiet Bloem probeert zijn virulente antisemitisme te verhullen door anderen voor antisemiet uit te schelden.
      Daar trappen we uiteraard niet in.

     2. Bloem

      Beste heer Dopper, het was u die meende dat gebruik van Zyclon B humaan was. Het was u die meende dat geweld tegen joden verdedigbaar was

     3. Tengo Kawana

      Het antisemitisme van de heer Bloem blijkt pijnlijk uit de opzettelijke verdraaiing van mijn woorden.

      Ik scheld niet graag maar antisemitisme vind ik zo smerig dat ik hoop dat de redactie ingrijpt.

     4. Dubbele Komma

      Laat die staatsgevaarlijke moordenaarsvriend tango dopper toch in zn eigen sop gaarkoken. Hij word met de minuut achterlijker.

      Het enige wat ze moeten afschaffen is zijn wajong uitkering.

      De randdebiel…

      😀

     5. Holland

      Het is niet direct bewijsbaar dat Tanga een keiharde antisemiet is. Wel is hij keihard een enorm grote Palestijnen-lover die vierkant staat achter alles staat wat de Palmaffia doet en tezelfdertijd alles wat Israel doet ten diepste en rücksichtlos afkeurt.

      Zo’n ongenuanceerde anti-israel houding en sterk bevooroordeelde pro-Palestijnen houding komt natuurlijk wel erg dicht in de buurt van antisemitisme.

      Eerlijk gezegd zou ik er zo gauw geen ander woord voor weten.

     6. Tengo Kawana

      Het is inderdaad onmogelijk om te bewijzen dat ik een antisemiet ben, sterker, het slaat helemaal nergens op. Zelfs bij Holland is dat kwartje gevallen.

      Wel duidelijk is dat Bloem een smerige antisemiet is. Dat zal hij ook onmogelijk willen en kunnen ontkennen.

     7. Pecunia

      @Tengo

      Ah gelukkig maar, dan kun je nu eindelijk vertellen wat jij er van vind dat Israël zich verdedigd bij Palestijnse acties, daar heb ik nog steeds geen antwoord op gekregen

     8. Tengo Kawana

      Het is logisch en geoorloofd dat Israel zich verdedigd tegen terreuracties van Hamas, Pecunia. Acht je een ander antwoord mogelijk?

     9. Pecunia

      @Tengo

      Nou hé hé poe poe dat was een zware bevalling? Het valt me reuze mee dat jij er zo over denkt.

     10. Holland

      Omdraaien is het kenmerk van psychopaat Tengo. Natuurlijk is Bloem het tegendeel van een antisemiet. In tegenstelling tot narcist Tengo die Israel keihard en ongenuanceerd aanvalt, veroordeelt en beticht van ‘imperialisme, landroof, mensenrechtenschendingen en onderdrukking’. Stuk voor stuk onzinnige en onbewezen beweringen.

      Laten we het er dus toch maar op houden dat Tengo een vieze antisemiet is.

      By the way, Pecunia heeft het over ‘Palestijnse acties’. Niet over terreuracties van Hamas. Voor zover ik me herinner heeft Tengo voor alle Palestijnse acties begrip en vindt hij ze verdedigbaar. Zoals het een goede antisemiet betaamt.

     11. Tengo Kawana

      Holland beweert eerst dan niet kan worden bewezen dat ik een antisemiet ben om vervolgens te concluderen dat ik een vieze antisemiet ben.

      Volgen we dit nog?

      Hij kan zijn pijlen misschien beter richten op de smerige antisemiet Bloem waarvan het antisemitisme vast staat.

     12. Holland

      Ik leg uit waarom ik je een antisemiet vind Tengo. Rustig drie keer overlezen, dan moet je het ook snappen.

      Je gaat in de verkeerde tegenaanval door Bloem een antisemiet te noemen. De man is een verstokte pleiter voor de Joden en voor Israel en heeft nimmer enig blijk gegeven van antisemitisme. Integendeel.

      Oh ja, hij noemt jou om de haverklap een antisemiet. Vandaar een ‘wat je zegt ben je zelf’ door Kawana. Lukt niet Tengo. Er is hier maar een echte antisemiet, en dat ben jij.

     13. Elu Thingol

      In de rechtspopulistische internetgemeente heerst onder de deugmensjes een sterk politiek-correctisme rondom Israël. Wie harde kritiek op Israël heeft wordt uitgemaakt voor antisemiet, terwijl diezelfde harde kritiek op Arabische landen evenwel niet tot het verwijt van moslimhaat leidt.

      Vragen naar citaten van antisemitisne? Duo Penotti, Capo, Bloem – ze krijgen geen poot aan de grond, omdat er geen antisemitisme is, maar een doorgeschoten taboe op Israëlkritiek.

      O ja, en Bloem is gewoon een trol. Wie onbewezen beschuldigingen blijft uiten verziekt dit forum.

     14. Tengo Kawana

      Elu, Bloem en Holland zijn beiden forumverziekers. Ze beschuldigen zonder enig bewijs forumleden van antisemitisme, een zeer krenkend invectief. Dan deug je eenvoudig niet.

     15. Holland

      Ah, Tengo gaat even undercover via zijn sokpop Elu Theezakje.

      Zoals ik al eerder zei: Tengo heeft Israel meermalen van ‘imperialisme, landroof, mensenrechtenschendingen en onderdrukking’ beticht. En erger.

      Omdat dit stuk voor stuk onzinnige en onbewezen beweringen zijn, gaat het niet meer om Israel-kritiek, maar om regelrechte en ongenuanceerde Jodenhaat en antisemitisme.

     16. Elu Thingol

      Nope, in uw ogen onzinnige en onbewezen beweringen zijn geen antisemitisme. Dat zijn in uw ogen onzinnige en onbewezen beweringen. Het is aan Tengo Kawana om deze beweringen te onderbouwen. Dat Israël mensenrechten heeft geschonden is in elk geval evident.

     17. Holland

      Elu, nat dweiltje, de clou is nu net dat je baas Tengo die onzinnige beweringen niet en nooit onderbouwt en ze alleen maar roept omdat hij de Joden haat en van de Palestijnen houdt. Dat roepen vindt hij kennelijk voldoende en bewijs in zichzelf. Geen van zijn beweringen kan hij hard maken, niet anders dan op sommige momenten met de door de islam gekaapte VN te schermen.

      Tengo vindt alle acties van de Palestijnen begrijpelijk en verdedigbaar. Alleen regelrechte keiharde terreur van de terroristenorganisatie Hamas verwerpt hij: hij kan ook niet anders zonder zich ronduit belachelijk en totaal ongeloofwaardig te maken.

     18. Tengo Kawana

      “je baas Tengo”

      De heer Holland denkt in gezagsverhoudingen.

      Het doet me denken aan de F-schaal van Theodor W. Adorno.

      https://www.slideshare.net/geukster/de-autoritaire-persoonlijkheid

     19. Holland

      Zoals verwacht draait Tengo de zaken om. Niet ik denk in gezagsverhoudingen, maar Elu toont die in elke zin en in elke (re)actie door met een serviele en onderdanige houding begrip af te smeken voor de woorden van Kawana en deze als een kettinghond te verdedigen. De verhoudingen zijn inderdaad overduidelijk.

     20. Tengo Kawana

      Nee hoor, beste heer Holland, Elu en ik zijn het vaak met elkaar eens en we hanteren dezelfde fatsoensnormen in het debat. We hebben beiden bijvoorbeeld niet de neiging opponenten voor rotte vis uit te kafferen, zoals u nagenoeg uitsluitend doet.
      Dat u dit ziet als slaafs elkaar navolgen zegt slechts iets over uw persoonlijkheidsstructuur en uw neiging dit in termen van macht en gezag te interpreteren.
      Ik vermoed dat u in uw leven veel bazen heeft gehad die u niet zelden ferm plachten te vernederen.

     21. Elu Thingol

      “…en ze alleen maar roept omdat hij de Joden haat en van de Palestijnen houdt.”

      Nu staat u voor de zoveelste keer met lege handen, want de Jodenhaat kon u niet hardmaken. Om de beschuldiging van Jodenhaat te staven heeft u citaten aan te leveren, waarin Kawana zich tegen deze bevolkingsgroep keert.

      Als deze citaten bestaan kunt u pas concluderen dat de kritiek op Israël bij Kawana voortvloeit uit Jodenhaat. Zoniet, dan blijft het een halfslachtige ongefundeerde beschuldiging.

     22. Holland

      Het is opvallend hoe vaak Tengo de plank mis slaat. Al vaker heb ik aangegeven dat ik mijn hele beroepsleven zelfstandig heb gewerkt. Maar zijn sponsachtige hersens kunnen dat niet vasthouden.

      Zoals in het verleden al een paar keer -door eigen dommigheid van Simon Quispel- is bewezen, zijn Tengo en Elu een en dezelfde persoon. Vandaar dat ze het altijd roerend met elkaar eens zijn.

      Maar binnen zijn Multiple Personality Disorder wereld heeft Tengo er wel eens moeite mee al die sokpoppen uit elkaar te houden.

     23. Elu Thingol

      “Vandaar dat ze het altijd roerend met elkaar eens zijn.”

      Dat klopt ook alweer niet. U bent vandaag wel op dreef. Lieve hemel.

     24. Tengo Kawana

      ” zijn Tengo en Elu een en dezelfde persoon.”

      Paranoia is een nare aandoening.

     25. Holland

      Elu Wattenstaafje, ik heb je al gezegd dat Tengo meermalen Israel als een imperialistische staat heeft bestempeld. Dat is onzin en een leugen. Israel heeft geen imperialistische neigingen en is nooit een oorlog begonnen om gebiedsuitbreiding te realiseren. Er is alleen veroverd land -door oorlogen die Israel niet is gestart- in bezit. Israel heeft herhaaldelijk aangeboden dit in ruil voor een vredesverdrag terug te geven.

      Verder is het nonsens te beweren dat Israel, als enige democratie in het hele Midden-Oosten, mensenrechten schendt. Ieder rapport in die richting bleek na verder onderzoek fake en leugens. Dit in tegenstelling tot Hamas dat zijn eigen bevolking onderdrukt en uitroeit en doorlopend en aantoonbaar de mensenrechten schendt.

      Israel onderdrukt ook geen andere volken, ook geen Palestijnen. Israel bezet de Gazastrook niet en verzorgt nog steeds een ongehinderde toevoer van water en medicijnen, lapt gewonde Palestijnen in Israelische ziekenhuizen op en is bereid om op ieder moment vrede te sluiten, wat de Palestijnen altijd weigeren omdat ze de Joden willen uitmoorden.

      Tengo produceert deze leugens, volhardt daarin en negeert overduidelijke feiten. Ik vind dat je dan een antisemiet bent.

     26. fockingworst

      @holland over Israël spijker kop raak over simon brouwenstein en zijn sokpoppen spijker kop raak.. Niks aan toe te voegen

     27. Tengo Kawana

      Ik begin het akelige vermoeden te krijgen dat de heer Holland lijdt aan beginnende dementie.
      Hij beweert eerst dat mijn antisemitisme niet is te bewijzen om me even later net zo makkelijk uit te kafferen voor vieze antisemiet.
      Hij beweert eerst dat Elu en ik één en dezelfde persoon zijn om even later een heel verhaal tegen Elu af te steken met als strekking dat mijn opvattingen niet zouden deugen.

      Laten we hopen dat het slechts een vorm van dronkenschap betreft.

     28. Tengo Kawana

      De heer Holland zou er goed aan doen zich op de feiten te oriënteren.

      https://www.middleeastmonitor.com/20180424-its-time-to-admit-that-israel-is-an-apartheid-state/

     29. Tengo Kawana

      Imperialisme wordt door Holland gedefinieerd als een oorlogszuchtige invasie en annexatie van een ander land.
      Die definitie is te beperkt en dat blijkt uit de manier waarop Israel grondgebied van een ander land annexeert.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/24/gesteund-door-trump-plant-israel-nu-ook-duizenden-nederzettingen-op-westelijke-jordaanoever-6378457-a1542724

    3. Dubbele Komma

     Misschien snapt semien weinig meer van de rechtsstaat omdat islamitische verkrachters hier een fopstrafje krijgen om hun verblijfsvergunning maar te mogen houden.

     Heb je al een plekje vrijgemaakt op je altaar naast de foto’s van Pol Pot,Mao,Hitler en alle andere verkrachters en moordenaars die jij zo aanbid?

    4. deelszon

     @Tengo jou definitie van rechtstaat is op het gebiedt van een moreel kompas compleet uit het lood geslagen, jij het belangrijker om verkrachters, pedoclubjes, allochtoon crimineel tuig te beschermen dan de slachtoffers.
     Jou moreel kompas staat zover uit het lood dat jou definitie compleet mank gaat.
     Maar dat wisten we al, punt is je bevestig(d)t het structureel…

     1. Tengo Kawana

      Kan deelszon een citaat van mij geven waaruit blijkt dat ik verkrachters, pedoclubjes en allochtoon tuig beter wil beschermen dan de slachtoffers van dit soort criminelen?

     2. deelszon

      @Tengo jou definitie van rechtstaat zegt mij genoeg, het feit dat je schreeuwt om een citaat zegt mij dat ik gelijk heb..
      Het feit dat je altijd achter de rechtstaat staat, die rechtstaat die tegenwoordig zo ontzettend mank gaat, zegt iets over jou compleet uit het lood geslagen moreel kompas..
      Het zijn je eigen woorden die jou de nek omdraaien.
      Je bent een antisemitische islammongool met een empathisch inlevingsvermogen van een dronken aardbei..(en dat is een understatement)

   2. Siemien

    @Dick

    “verhoudingen”

    1. EU kok

     Siemien denkt: beter taalneuqen dan toegeven dat hij onzin schreef.
     Een beproefde methode van hem/haar/het.

     1. deelszon

      @EU of je moet vallen over je naam DICK want het woord verhoudingen is verder prima hoor.
      Echt te dom om te poepen..

     2. EU kok

      Siemien dacht: kom laat ik weer eens van account wisselen.
      Vanavond mag deelszon optreden.
      Valt helemaal niet op.

   3. Heinz

    Samen met zijn echtgenote, de knappe Maxima. 🙂 Het is soms lächerlich !

  2. sjun

   Rutte schrijft de Troonrede of bepaalt in elk geval wat er in komt. Zo werkt ons staatsbestel waarin de Oranjes vooral een symbolisch functie hebben. Hoe moet dus voorlezen wat Rutte op schrift laat stellen of een rel entameren. Dat laatste zie ik WA niet doen.

   1. Tengo Kawana

    Dat de Eerste Minister de Troonrede schrijft c.q. Kabinet de inhoud ervan bepaalt is als sedert de 19e eeuw het geval.

   2. Pecunia

    Off topic

    Irritant zeg die banner die je niet weg kunt klikken, redactie doe daar eens wat aan!!!

 5. Ni28

  Het is waar wat wij al gehoord hebben. De Koning heeft het net bevestigd.

 6. Ni28

  “We moeten voorkomen dat personen met verward gedrag aan rand van de samenleving komen te staan.”
  Verwarde mensen horen in het midden te staan en de politiek weet het. De Tweede kamer maakt steeds vaker een verwarde indruk. En dat verbreid zich snel naar de straat. En nog de migratie loskoppelen van de welvaart want dat vloekt samen zoals bekend.

  1. Ni28

   En dan nog vele algemeenheden om alles aan elkaar te plakken. Een feest.

 7. Ni28

  De Koning zat tijdens het voorlezen van het text van Rutte heel vaak aan zijn neus.

  1. Ni28

   Waarom?

   1. Rosasolis

    @Ni28. Omdat de koning helemaal op was van die ongelovige lange, weinig inspirerende rede. De koning kreeg het ook in z’n keel. Jammer dat er geen glas water aanwezig was. Ik denk niet dat hij bepaalde “signalen” wilden doorgeven.
    Alex was echt moe van die erg-lange troonrede. Had last van een droge keel en neus, na de spontaan bijna uur-lange rede uit te voeren. Omdat hij heel moe werd van dit erg lange, met weinig Echte informatie verziende troonrede, kon je zien dat hij teleurgesteld is. Maar wat kan hij doen? Alleen de regering vertegenwoordigen zoveel mogelijk. Jaren geleden toen ik als jonge concert zangeres naar Nederland kwam, was er wel een koningin die opkwam tegen de
    regering. Als hoofd van de Eerste kamer wou Kon. Juliana een nieuwe stemming eisen binnen onze tweede en eerste kamers krijgen om de toenmalige
    communistische activiteiten van de P.v.d.A. te blokkeren.
    En dit stemming steuren naar onze tweede en eerste kamer leden. Hopelijk mag onze koning of koningin nog steeds het laatste woord geven vanuit onze zeer slecht gewaardeerde Eerste kamer.

   2. Ni28

    Met elke zin voelde hij zijn neus groeien terwijl hij alleen de boodschapper was.

    1. Adriaan

     Ni28, ik vrees dat Alex het Rutte virus te pakken heeft.

 8. AS210854

  Als grootaandeelhouder van Shell wil hij natuurlijk dat de dividend belasting afgeschaft wordt. Kom het koningshuis niet aan hun centen, dat mag alleen bij hun slaven de gewone bevolking.

 9. Rosasolis

  De koning heeft een van de langste troonredes in recente tijd gegeven. Er werd een beetje van alles op belangrijke onderwerpen voorgelezen, maar weinig in echte detail. Ik had liever dat er meer aandacht over enkele van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd werd verteld. Maar dat is typisch Rutte. Hoe langer de troonrede duurde kreeg ik het gevoel van een een zwakke, niet-goed samenwerkende coalitie regering van 4 verschillende partijen. Waarvan Rutte probeert de ministers en medewerkers in toom te houden. Om te voorkomen dat de regering zou vallen. Ik vond het wel belangrijk dat de regering opkomt voor het belang van EU in de wereld. Hoewel dat er hervormingen moeten komen, moet de EU sterker worden.
  Terwijl de erg lange rede doorging, kon je merken dat de koning vermoeid werd.
  Hij klonk weinig optimistisch, vond ik. Je kon het vooral in zijn stem horen.
  Ik zie donkere wolken aan de hemel rijzen.

 10. fusilier

  Die luitjes met verward gedrag die aan de rand van de samenleving staan, die hebben zij hierheen gehaald,ik niet. Als Willem daar zo begaand mee is ,waarom neemt hij er dan niet een paar in huis ,of stelt zijn huis in Griekenland ter beschikking, verbeter de Wereld en geef zelf met gulle hand.

 11. Bes Tolen

  Eén van de boevenstreken is de rente op de inkomstenbelasting e.d. zelfs op de erfbelasting. Altijd wel dikke rente betalen maar nooit iets ontvangen geldt voor de belastingplichtige. Maar juist die belastingplichtigen, die rente moeten betalen kunnen er niets aan doen. Hun aangiften zijn ingewikkeld wat aan het belastingstelsel ligt en hen al veel geld voor een samenstellende adviseur kost, wat al een probleem is waarin de fiscus niet voorziet. Maar wat, die samenstelling, daarom ook niet door adviseurs binnen de kortste tijd kan worden opgeleverd. Immers die adviseurs moeten hun werk over een jaar kunnen spreiden. En nog sterker, de fiscus gaat daar ook van uit. Nog een punt: de uitgaven voor adviseurs worden nooit in kostenplaatjes van het CBS e.d. opgenomen waarvan het regeringsbeleid uit gaat. Kortom een groot deel van de Nederlanders wordt permanent onrecht aangedaan.

  Rente op erfbelasting zit er al gauw in want heel veel kan niet op korte termijn door erven worden afgewikkeld. Denk bijvoorbeeld aan onroerend goed. De tarieven zijn hoog. Een broer of zus van de overledenen betaalt al het vreemdentarief. Maar kerken e.d dergelijke betalen niets! Ook niet meer op schenkingen. Dat heeft het CDA er doorgejast weinig jaren geleden. Zelfs de kansspelbelasting moest er voor worden verhoogd van 25 naar 29 procent en het vrijgestelde bedrag ging fors naar beneden naar € 447 in plaats van de € 2000 eerder.

 12. penis aqua di rosa

  Wat ik niet begrijp is, dat onze monarch niet gewoon voor zijn volk opkomt, maar domweg voorleest wat door rubberen robbie c.s. werd gedicteerd. Iemand die werkelijk vele, vele miljoenen heeft, kan zich echt niet voorstellen wat het voor vele gepensioneerden gaat betekenen. Het zoveelste jaar op rij van niet indexeren, maar wel moeten meebetalen aan alle milieu-onzin, financiele onzin(aftrek dividendbelasting) etc etc. Een dochter die op haar 18e verjaardag 1,5 miljoen zakgeld krijgt. Een normaal denkend mens kan dit echt niet bevatten. Ik ben blij dat mijn einde nadert, maar ach en wee, mijn kinderen en kleinkinderen moeten hiermee maar zien hoe ze het gaan redden in dit klote land.

  1. Tengo Kawana

   “Wat ik niet begrijp is, dat onze monarch niet gewoon voor zijn volk opkomt, maar domweg voorleest wat door rubberen robbie c.s. werd gedicteerd.”

   Het spijt me, mevrouw Penis, maar als u dit niet begrijpt begrijpt niet hoe onze constitutionele monarchie in elk steekt.
   De Koning heeft een zuiver ceremoniële functie en hij zal dus moeten voorlezen wat hem wordt gedicteerd of iets anders moeten gaan doen.

 13. Pescador

  De koning mag wat mij betreft ook wel vertrekken, vult ook zijn eigen zakken en die van zijn familie , hij is er ook niet voor het volk dus oprotten

  1. Ad Infinitum

   Nee, nee. Alles behalve dat. Stel dat Beaudet president wordt, bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.