KRO-NCRV knikkert 24 journalisten de deur uit

Dat is even slikken! De NPO moet bezuinigen en gaat er met de botte bijl in! De KRO-NCRV is de pineut en moet 24 van de 40 journalisten ontslaan. Dat meldt Villamedia.nl.

De directie van KRO-NCRV mocht afgelopen donderdag het slechte nieuws komen brengen. Brandpunt+ zal gaan stoppen op de televisie want het kost €2,8 miljoen euro per jaar om te maken en NPO trekt €2,4 miljoen euro terug.

Afgelopen vrijdag mocht het personeel samen met Hoofdredacteur Hans Laroes het reorganisatieplan inzien. Ergens in oktober wordt duidelijk wie afscheid zal gaan nemen en wie over zal blijven.

Een totale verrassing was het voor de meeste mensen buiten de KRO-NCRV echter niet. Waar Brandpunt als origineel format redelijke diepgang had en zaken van meerdere kanten wist te belichten, is dat met Brandpunt+ een stuk minder. Het grote verschil is dat bij Brandpunt+ naar ‘oplossingen wordt gezocht’ waardoor nogal eens de ideologie van de makers naar voren kwam. Hierdoor kreeg het soms de indruk van een links propagandakanaal waar, helemaal als je als kijker enig verstand had van het onderwerp, je tandenknarsend voor de buis kon zitten wachten tot jouw oplossing compleet werd genegeerd.

Goed dus dat dat programma verdwijnt en nu is te hopen dat de rest van de NPO wordt gezuiverd van onzinprogramma’s die beter op commerciële zenders kunnen staan of van politiek gekleurde propaganda als de Jesse Klaver documentaire of De Wereld Draait Door-achtige shows.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Adriaan

  @Wout, kun je me ook uitleggen waar die extra 40 miljoen dan aan wordt besteed?

 2. Floris

  Brandpunt was al vanaf begin jaren 70 links geörienteerd. Ik herinner me de linkse hondendrol Aad van den Heuvel nog goed.

  Als je christelijke omroepen en partijen weet te infiltreren als links zijnde dan is het evenwicht zoek en is er niet langer sprake van een “level playing field”.

  En zo gaat het al 50 jaar.

  In 1973 was de tijd rijp voor de rooms-rode coalitie (kabinet Den Uyl) en begon de afbraak van Nederland.

 3. Karel de Grote

  Wat voor werk deden die dan?

 4. Frits Jansen

  DWDD politiek gekleurd? Wilders doet altijd of hij een hekel heeft aan het programma, omdat het zijn laagschedelige achterban boven de pet gaat.
  Dat het af en toe een héél klein beetje links lijkt klopt niet alleen, dat moet zelfs want DWDD is van de VARA, van huis uit een socialistische omroep, moet iets eigens aan de NPO toevoegen. Dat staat zelfs in de wet. Want anders wordt de NPO een staatsomroep.

 5. sjun

  Die jongens kunnen zo op het internet hun eigen nieuwsvoorziening beginnen. Er is een markt voor *vrije journalistiek* die meer dan staatspropaganda en cultuurmarxisme brengt.

 6. ruudjeenjose

  Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de gehele NPO. Weg met Pauw.Weg met de slinkse kliek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.