KRO-NCRV knikkert 24 journalisten de deur uit

Geen categoriesep 11 2018, 16:00
Dat is even slikken! De NPO moet bezuinigen en gaat er met de botte bijl in! De KRO-NCRV is de pineut en moet 24 van de 40 journalisten ontslaan. Dat meldt Villamedia.nl.
De directie van KRO-NCRV mocht afgelopen donderdag het slechte nieuws komen brengen. Brandpunt+ zal gaan stoppen op de televisie want het kost €2,8 miljoen euro per jaar om te maken en NPO trekt €2,4 miljoen euro terug.
Afgelopen vrijdag mocht het personeel samen met Hoofdredacteur Hans Laroes het reorganisatieplan inzien. Ergens in oktober wordt duidelijk wie afscheid zal gaan nemen en wie over zal blijven.
Een totale verrassing was het voor de meeste mensen buiten de KRO-NCRV echter niet. Waar Brandpunt als origineel format redelijke diepgang had en zaken van meerdere kanten wist te belichten, is dat met Brandpunt+ een stuk minder. Het grote verschil is dat bij Brandpunt+ naar 'oplossingen wordt gezocht' waardoor nogal eens de ideologie van de makers naar voren kwam. Hierdoor kreeg het soms de indruk van een links propagandakanaal waar, helemaal als je als kijker enig verstand had van het onderwerp, je tandenknarsend voor de buis kon zitten wachten tot jouw oplossing compleet werd genegeerd.
Goed dus dat dat programma verdwijnt en nu is te hopen dat de rest van de NPO wordt gezuiverd van onzinprogramma's die beter op commerciële zenders kunnen staan of van politiek gekleurde propaganda als de Jesse Klaver documentaire of De Wereld Draait Door-achtige shows.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten