Kwalificatie Monza: Ferrari slaat toe met 1-2, Max op maar liefst 1,5 seconde met zijn NIEUWE Renault-motor

Ik kan niet wachten tot Red Bull ein-de-lijk Renault vervangt.

Godzijdank werkt Red Bull Racing vanaf volgend jaar met Honda in plaats van met Renault. Want deze kwalificatie is volstrekt onacceptabel, zeker als je bedenkt dat Max Verstappen een nieuwe motor gebruikte:

Max Verstappen? Zoals verwacht start de Limburger van Red Bull Racing van de vijfde positie. Op Monza, het circuit dat hij steevast het lastigste rondje van de kalender noemt voor Red Bull, strandde hij ook met de nieuwe Renault-motor op liefst anderhalve seconde van polesitter Raïkkönen in 1.20,615. Nee, het moet gek lopen wil de 74ste Grand Prix van Max Verstappen morgen worden opgenomen als memorabel hoofdstuk in zijn race-oeuvre.

Op anderhalve seconde achterstand van een Ferrari… terwijl je een nieuwe motor gebruikt die je zogenaamd 3 tienden winst op moet leveren per ronde. Dit is gewoon triest, zéker als je bedenkt dat Red Bull voor de start van het seizoen dacht dat het wellicht mee kon doen om de wereldtitel.

Ha. Ha.

Het is dan ook niet gek dat Max na de kwalificatie liet weten:

“Wat achter mij staat, is geen concurrentie. Ik zit een beetje in niemandsland.”

Laat dat “een beetje” maar weg. Het verschil met de auto’s achter hem is zo groot dat hij daar niets van te vrezen heeft — behalve van teamgenoot Daniel Ricciardo natuurlijk — maar het verschil met de bolides voor hem is zo groot dat hij werkelijk geen enkele kans heeft om hén te verslaan. Of zelfs maar om het ze lastig te maken. Ze kunnen zelfs een extra keer naar de pitstop gaan. Dan nog blijven ze hem met twee vingers in de neus voor.

Nou ja, laten we hopen dat Honda volgend seizoen een betere motor produceert voor Red Bull. Misschien dat Max dan niet voor spek en bonen meedoet op een powercircuit als Monza.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. John M

  Wat is het nut om maar steeds die Max Verstappen te melden? Heeft mijn inziens NIETS te maken met de basis van deze site.
  Zo kun je ook Ajax, Feyenoord etc. gaan vermelden!
  Het is niets meer dan een soort “verafgoding” van deze persoon waar de massa sedert 2/3 jaar helemaal gek van blijkt te zijn.
  Wat een waanzin en massahysterie.

  En… die Honda motor zou straks ook wel eens flink kunnen tegenvallen….toch?

 2. Equilibrium

  Inderdaad, je hoort ook niets over van der Mark.
  Een Hollander die ook wel het vermelden waard is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.