Marokko houdt eigen vluchtelingen (54.000) tegen en schiet op boot, doodt studente

De Marokkaanse marine beschoot een boot met migranten waardoor een 20-jarige studenten om het leven is gekomen. De migranten wilden de oversteek richting Spanje maken. Dat meldt de Volkskrant.

Volgens de Marokkaanse marine gaf het schip geen gehoor aan diverse waarschuwingen en leek het schip verdacht gedrag te vertonen. Uiteindelijk werd het schip beschoten, raakte een 20-jarige studente dodelijk gewond en werd de Spaanse schipper gearresteerd. De migranten zouden niet te zien zijn geweest omdat ze in de kuip van het bootje lagen.

De Europese Unie betaalt de Marokkaanse overheid fikse geldbedragen voor het tegenhouden van vluchtelingen. Marokko zou, zo zegt het zelf, al 54 duizend vluchtelingen hebben tegengehouden. Compleet debiel om een overheid te betalen voor iets wat het uit zichzelf hoort te doen, maar ja, die Marokkanen zijn ook niet gek natuurlijk en de EU hoeft zo geen verantwoording af te leggen voor dergelijke dodelijke ongevallen.

Het Spaanse ministerie telde tot half september zo’n 31 duizend migranten die over zee aankwamen. Één op de vijf is Marokkaans. Zij krijgen gratis boottochten aangeboden door speedboten. De verklaring hiervoor lijkt een hekel aan de Marokkaanse overheid te zijn óf een chantagemiddel zodat mensen achteraf alsnog moeten betalen, bijvoorbeeld door de familie onder druk te zetten.

Marokko zegt meer geld nodig te hebben om hun werk beter te kunnen doen. ‘We doen wat we kunnen’ zegt de Marokkaanse directeur migratie en grensbewaking op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit zou de waarheid kunnen zijn maar voor hetzelfde geld zetten ze hun situatie in om er zoveel mogelijk voordeel uit te halen, want hoeveel is het de EU waard om die vluchtelingen weg te houden? Hoeveel kosten ze om in Marokko te blijven of uit te worden gezet? Beide partijen maken ergens een kostenplaatje maar Marokko heeft op het moment de betere kaarten in handen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Elu Thingol

  De EU betaalt verschillende landen om migranten tegen te houden danwel terug te nemen. Het toont aan dat de term “open grenzen” fundamenteel onjuist is.

  1. Capo

   Het toont natuurlijk wel aan dat Elu een Tengosokpop en is dat Tengo momenteel weer opereert onder een nieuwe nick.

   1. Ni28

    Juist, hij is zijn trol machinerie aan het vernieuwen en daarom “missen” wij even Kawana die langzaam aan het verdwijnen is om met nieuwe nicks te komen zeuren. Zo trol apparaat dient onderhouden te worden en werkt voor een deel als automaat. Hij weet wat je scheef een paar jaar terug en zo. Die Russen zijn niet gek en meesters in fake nieuws en desoriëntatie.

    1. Capo

     @Ni28: Juist!

    2. EU kok

     Bloem is verdwenen.
     Zeker een rechtse trol die aan het vernieuwen is.
     Waarschijnlijk is dienst van de CIA.

    3. Elu Thingol

     EU kok.
     Eu kok schreef ooit;

     Bel je bij G G Gollem aan, doet Capo open.
     Trouwens, leuk bellentableau.
     1A Baaz, vertrokken wegens wangedrag.
     1B Pit, vertrokken wegens betalingsachterstand
     1C Siemien, vertrokken wegens misbruik in zijn kerk.
     1D Controle, vertrokken na politie inval.
     1E Winsul.., teruggekeerd naar Turkije.
     1F @Erik, vertrokken wegens burenruzie.
     1G Abri79, vertrokken wegens stalken
     1H Rechtsaf, als illegaal uitgezet naar Marokko
     1I Capo, heeft een relatie met deelszon.
     1J Blackjack, verblijfsvergunning ingetrokken.
     1K deelszon, heeft een amoreuze relatie met Capo

     1. Capo

      1A | Tengosokpop

     2. Ad Infinitum

      1L Links af ging wandelen en is niet meer teruggekeerd.

  2. Capo

   Elu schreef op 1 september 2018:

   “Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee en ga mijn activiteit op dit forum verlagen tot niets.”

  3. Aytas

   Open grenzen? Niger wordt op dezelfde manier betaald en ondertussen wordt uranium gestolen. Het toont het werkelijk gezicht van het westen.

   Democide.

   1. Ad Infinitum

    Klopt alweer, Aytas. ”

    Niger became independent from France in 1960. This country is located in West Africa. From 1960 to the present, Niger has undergone eight coups d’état, and has become one of the most anti-democratic and dangerous countries in the world. To make matters worse, the economy is particularly inefficient and poor compared to those of other countries, and there are constant risks of terrorist attacks. However, Niger ranks among the top 5 uranium producers in the world. Naturally, the government strongly supports this activity.

 2. Equilibrium

  Het toont aan dat de term “open grenzen” fundamenteel onjuist is.

  Toont fundamenteel niets aan.
  Een hole bewering om het beleid van de verrotte e.u. te verdedigen.

 3. Adriaan

  De Marokkanen hebben een gat in de markt ontdekt. Ze krijgen geld van de EU om vluchtelingen tegen te houden. Ze stouwen vervolgens boten vol met figuranten en roepen dan de hulp in van de kustwacht om ze tegen te houden. Er wordt met scherp geschoten, gezien het dodelijk ongeluk. Dat is het onvermijdelijke risico in dit spel. In elke strijd vallen er slachtoffers. Het moet natuurlijk wel ‘echt’ overkomen. Die jongens zijn zo dom nog niet.

  1. palko

   @Adriaan, voor de duidelijk: Het gaat m.i. niet om vluchtelingen maar om migranten danwel nepvluchtelingen uit Afrika en Azië.

   1. Adriaan

    @Palko, ik noem ze voor de eenvoud vluchtelingen, maar het zijn natuurlijk profiteurs, nepvluchtelingen, gelukzoekers, tuig, criminelen.

 4. fusilier

  Een soort van ontwikkelings hulp aan Marokko.Zo krijg je tenminste wat voor dat geld terug.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Wat een chantage! De EU moet zwaar dokken aan Marokko zodat hun marine in actie zou blijven komen om de illegale migranten tegen te houden.

 5. Westerling

  Koning Hassan wist wel raad met die Riffijnen.

 6. Ritter

  “De Europese Unie betaalt de Marokkaanse overheid fikse geldbedragen voor het tegenhouden van vluchtelingen. “
  ————-

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische/financiele redenen ( lees gratis geld ) naar Noord/West Europa reizen.

 7. Rosasolis

  Marokko heeft 54,000 migranten tegengehouden? Was dit geurende dit jaar tot nu toe?
  Waar zijn de bewijzen voor zo’n een grote aantal migranten? Of probeert Marokko nog meer geld van de EU te krijgen?! Als je dit bericht helemaal moet geloven, lijkt het dat de hele Afrika en Marokko willen gaan vluchten naar Spanje. En dat de Marokkaanse marine de grote helden zijn! Dit bericht meldt niet vanwaar de boot in de foto afkomstig was, hoeveel er aan boord waren, en hun afkomst. En ook niet wat er nu gaat gebeuren met al die mensen aan dat boot.

 8. Ni28

  Marokko en andere landen weten goed hoe zij Europa kunnen gijzelen en uitbuiten. Khadaffi zei het lang geleden al hoe zij de fort Europa zonder geweld kunnen bezetten. En zo geschiede. Voor heel veel geld willen zij dan migranten tegenhouden en dat gaat op zo manier dat straks Europa in opstand komt tegen deze landen. Europa vergeet daarbij dat alleen hard optreden helpt. Zij komen allemaal alleen maar omdat het zo makkelijk gaat.

 9. Capo

  Nog meer Marokkaans nieuws:

  “De contouren van de terreurgroep uit Arnhem tekenen zich steeds scherper af. Tientallen jonge Marokkanen stonden onder invloed van radicale predikers, maar vooral van elkaar. Bakken vol deradicaliseringssubsidies mochten niet baten.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2616200/ex-jeugdkampioen-boksen-in-arnhemse-terreurbrigade

 10. sjun

  Niet luisteren betekent actie kunnen verwachten. Zo gaat dat overal behalve in Nederland. Daarom floreert hier nu nog de onaanspreekbaarheid.

 11. Morales

  Daar schieten moeten we in Europa ook gaan doen als ze de territoriale wateren van de Europese landen willen binnendringen. Geloof me, er gaat een omgekeerde aanzuigende werking van uit. Het helpt.

 12. Gerlos

  Wachten we weer op de volgende boot met gelukszoekers die wel Europa binnenkomen.

 13. nienke

  Natuurlijk willen vooral de jonge mannen naar Europa, gratis geld, geen werk, lekker lanterfanten en vooral NIET integreren want dan zou je misschien nog moeten werken.
  Alles wordt verder verzorgd van je wieg tot het graf, het land van melk en honing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.