Rutte's favoriete Duitser nu populairder onder immigranten dan eigen bevolking

Geen categoriesep 30 2018, 19:32
Demografische vervanging van de Europese bevolking onder het Replacement Migration Programme van de Verenigde Naties lijkt dan toch vruchten af te werpen voor Angela Merkel (CDU/CSU). Onder haar toezicht verwelkomde zij miljoenen immigranten in Duitsland. Dit deed haar populariteit onder de eigen bevolking geen goed, maar onder immigranten is 'wir schaffen das' razend populair.
Terwijl de originele bevolking van Duitsland genoeg heeft van Merkel en de door haar georganiseerde volksvervanging, stijgt de bondskanselier steeds verder in populariteit onder immigranten, zo laat een recente peiling van SVR Integration Barometer zien. Ongetwijfeld vol dankbaarheid dat zij de kans krijgen hun bestaan in Duitsland op te bouwen steunt meer dan 40% van de kiezers met een migratie achtergrond de bondskanselier. Dat zijn cijfers waar Rutte natuurlijk ook van droomt, maar in Nederland lijken vooral linkse partijen steun van migranten te krijgen.
[caption id="attachment_210077" align="aligncenter" width="287"]Voorkeur per politieke partij verdeeld onder native Duitsers (lichtblauw) en immigranten (donkerblauw). Voorkeur per politieke partij verdeeld onder native Duitsers (lichtblauw) en immigranten (donkerblauw).[/caption]
De vraag voor wie Merkel in Berlijn dit beleid uitvoert blijft dan ook hangen. Terwijl de populariteit van CDU/CSU afneemt onder natives lijkt het erop alsof Berlijn het belang van anderen groter acht. De partij doet het niet goed bij de Duitsers en de rechts-populistische AfD is een opmars begonnen. Zo is de partij, die bekendstaat om anti-immigratie standpunten, al de grootste partij in Oost-Duitsland.
Het is logisch dat de Oost-Duitsers klaar zijn met massa-immigratie. Oost-Duitsland is minder ontwikkeld dan het rijke westen en de val van de muur heeft de twee landen weliswaar herenigd, maar een echte eenheid vormen zij nog niet. Het verschil tussen onderontwikkelde rurale gebieden en kosmopolitische steden is groot. Oost-Duitsers zien liever dat er aanvullende miljarden wordt geïnvesteerd in hun infrastructuur, dan in de uitkeringen van migranten.
Dit verschil zien we ook terug in Nederland. In agrarische gebieden waar de infrastructuur, voorzieningen en economische kansen minder zijn dan in het rijke gewest Holland scoren de PVV en SP traditioneel sterk. Inwoners van die gebieden zien het als een belediging dat er miljoenen wordt geïnvesteerd in onderwijsprogramma's voor leerlingen met een migratie-achtergrond, terwijl de jeugd op het platteland scholen bezoekt waar het onderwijs ook broodnodig een geldinjectie nodig heeft.
Miljarden euro's worden geïnvesteerd in integratie, terwijl de vraag of die integratie succesvol zal zijn waarschijnlijk met een 'nee' kan worden beantwoord. Maar integratie betekent voor Rutte en Merkel dan ook iets anders dan voor de gewone Nederlander. Integratie wordt vaak gezien als 'onderdeel worden van het volk', maar dit is niet de integratie waar Merkel voor staat. Merkel ziet integratie als het toevoegen van nieuwkomers aan de arbeidsmarkt. Economische groei is het doel, de rest is bijzaak. Goed voor het laag houden van de lonen van de arbeiders en goed voor de winsten van aandeelhouders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten