Pechtold werpt zichzelf ineens op als klimaatredder en noemt Buma ‘een pessimist’

Alexander Pechtold (D66) lijkt snel een nieuw imago voor zichzelf te willen ontwikkelen. Dat penthouse en z’n ex dwingen tot abortus blijkt het niet zo goed te doen. Daarom komt hij vandaag met een reactie op Sybrand Buma (CDA) die zich pessimistisch uitliet over het Nederlandse klimaatbeleid. Via The Post Online.

Buma werd door Pechtold een pessimist genoemd. Buma gelooft namelijk niet zo in dat Nederlandse geroeptoeter van politici waar ze maar gewoon even gaan roepen dat ze ergens koploper in zullen gaan worden waardoor andere landen jaloers naar ons zullen kijken. Buma noemt specifiek het klimaatbeleid als mogelijk thema waarlangs Nederland in twee kampen wordt verdeeld, zoals Pim Fortuyn met z’n immigratiethema teweegbracht.

Pechtold wuift dat verbazingwekkend scherpe inzicht van Buma gewoon van de hand met een Tweet en noemt ‘radicale verduurzaming’ een ‘morele plicht’. Buma is bang dat men allerlei belastingen op CO2 en windmolens in de achtertuin niet zo gaat waarderen. Pechtold zegt eigenlijk met een paar lijpe woorden dat dat deel van het Nederlandse volk maar gewoon z’n bek moet houden en moet betalen want het is ‘een morele plicht’.

Buma meent dat klimaatbeleid alleen zou kunnen werken als er internationale afspraken worden gemaakt, niet wanneer alleen Nederland zichzelf helemaal kapot maakt door belastingen. Pechtold erkent gelukkig nog wel de zorgen dat de burger zal gaan moeten betalen, maar zegt dat vervuilende bedrijven extra zullen gaan betalen, of dat nou een geruststelling is…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Dirkje60

  Wat is penthouse toch een arrogante rat.

  1. hans-e-pans

   Dit is gewoon een ordinaire afleidingsmanoevre van Alexander P. en DDD666.

 2. AS210854

  Als er niet zoveel nieuwkomers waren gekomen, was dit probleem niet zo groot geweest en hadden we geld genoeg gehad om het probleem te kunnen oplossen.

 3. deelszon

  Ik zeg door blijven hameren op die abortus en penthouse…

  1. Tengo Kawana

   Deelzon laat zien hoe fascisme in de praktijk functioneert.

   1. deelszon

    Tengo laat hier heel duidelijk zijn eigen gedachtegangen zien, maar dit wisten wij natuurlijk allang, buiten het feit dat Tengo antisemitisch en islammongool is geeft hij steeds meer prijs van zijn zieke gedachtegangen..

   2. chrism

    Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, anti parlementair en anti-intellectueel .

    Zo nu weet u wat Fascisme is .

   3. chrism

    De term racisme wordt in meerdere betekenissen gebruikt. In de meest algemene zin betekent racisme dat leden van een bepaald ras zich inherent superieur achten aan leden van een ander ras.

    Hoewel de term racisme meestal een negatieve lading heeft en wordt gebruikt in verband met rasgebonden vooroordeel, geweld, discriminatie of onderdrukking, zijn er ook andere omschrijvingen mogelijk.

    Zo nu weet u wat Racisme is .

   4. Dubbele Komma

    Nee dat doe jij tengo de uber fascist, moordenaaraanbidder.

   5. Bloem

    Dhr Dopper meent te zeggen dat hij daar zelf alles van weet. Met name hoe humaan Zyklon B is

   6. Capo

    Pisvlek

 4. henk vintage

  De abortus van zijn vriendin bespaart weer een hoop CO2.
  Ruw berekend toch al gauw 240 ton CO2 uitgespaard door deze abortus.
  Toch echt een klimaatredder die Pechthold.

  1. Dubbele Komma

   Hahaha ,Henk…

   Ik wilde precies hetzelfde zeggen.

   Maar voor het ongeboren vermoorde kind mogen dan weer 12 mohammedaanse verkrachters het land niet uitgezet worden.

   Dat dan weer wel.

   Dopper Tengo masturbeert erop…

 5. Duke

  De aandacht afleiden door over een nieuw ‘veilingstuk’ gaat niet werken Alexander.
  Houd de eer aan jezelf (het kleine beetje dat je nog hebt) en stap op, en neem dit kabinet mee de afgrond in waar het hoort.

 6. Ni28

  Pechtold is een uitgerangeerde hoofd van een principeloze partij die het steeds slechter doet in de peilingen. En terecht, D66 hoort op dezelfde vuilnisbelt als de PvdA.

 7. Ni28

  Volgens D66 en GL is alles maakbaar. De menselijke samenleving, de aarde met klimaatcontrole als nieuwe speerpunt. De VVD en CDA geloven dat niet maar ter wille van het pluche laten zij zich gebruiken en bedingen weer hun hobbies. Dat alles over de rug van de burger die dat allemaal moet financieren. De klimaatgekte zal ons vele malen meer gaan kosten dan het afschaffen van de dividendbelasting. Alle kwaden worden echter op deze wijze doorgezet dus 2019 wordt een slechte jaar.

 8. Willem Bever

  Pechtold is gelijk een kansparel zakken vullen niet werken alleen het wegwezen ontbreekt nog.

 9. Gerlos

  Klimaatredder van zijn neuk hut in Scheveningen.

 10. Pescador

  Er is er maar een die het klimaat in nederland goed verpest en dat is kindermoordenaarpechtholt

 11. P.Sisterons

  Pechtold kan beter opsodemieteren. En laten we hopen dat het gezever over klimaat snel gaat ophouden. We moeten verder zonder de waan van de dag. De aarde zit echt niet te wachten op een stelletje hysterische klimaatschreeuwers. Dit is alleen maar bedoeld om de burger nog meer geld af te troggelen.

 12. henkC

  Ha,ha D666 gaat groen..
  Even proberen wat “bomenknuffelaars” binnen te halen.

  Met alle respect voor het klimaat. Wat Nederland wil en doet met millieu ligt mi mijlen ver van de realiteit verwijderd.
  Even op zun simpel.
  . een gasketel kost pakweg €1400,- een hybride toestand €7000,- (€5000 met subsidie)
  Beiden gaan 15 jaar mee… aan jou de keus..
  We leggen onze hele straat vol met zonnepanelen en de hele straat gaat elektrisch rijden….
  Prachtig in de zomer, 20-25Kwh voldoende voor mijn autootje etc… (op voorwaarde dat ik voldoende tijd heb tussen thuiskomst met de auto en zonsondergang. Vrouwtje kan ook nog koken, geen probleem.
  Nu winter, mijn 16 panelen leveren dan iets tussen de 1 en 5Kwh het os om 1700 donker, we komen thuis en een kleine 20 auto’s gaan aan de laadpaal.
  15 gezinnen doen het licht en de kookplaat aan.
  En toen? Slaan de centrale zeleringen ons om de oren want de infra in de straat is niet bestand tegen het gevraagde vermogen.

  Dan mogen we nog van geluk spreken dat we niet in een flat van 10 hoog wonen.

  1. wheelboy

   Henk jou verhaal klopt .En mooier nog toh word dan kilometers verderop door de centrale de co2 de lucht in geblazen .En heel die infra gaan wij met zn alle betalen . Gaan betalen we met zn alle al .Behalve de industrie die betaald niks .Omdat ze bang zijn dat dan de concurrentie verloren gaat . Schone Energie juich ik toe de schoner de beter voor ons .Alleen kan je zien dat onze regering Incl GL er een farce van maken .Zoals je al schrijft na 1700 geen stroom .dan die windmolens als het mistig is of weinig wind ook geen stroom .Ik neem heel de politiek pas serieus als ze beginnen met getijde centrales en het ontwikkelen en bouwen van Thorium centrales . Zolang ze dat niet doen neem ik het niet serieus en is het puur geldklopperij

 13. Koos sssss

  Hoewel totaal niet ter zake doende hier: De advertenties op DDS nemen in het midden, van onder af 2/3 van het beeldscherm in beslag. DDS is hiermee met goed fatsoen niet meer leesbaar.

 14. Florissa

  Die smeerlap hadden ze al jaren geleden moeten opsluiten, ons vertellen wat we moeten doen ,die hoort helemaal niet in de politiek ,hij heeft elke geloofwaardigheid allang verloren ,en gelukkig komen daar steeds meer mensen achter .D66 komt straks gewoon weer op het aantal zetels waar ze horen te staan ,2 ,.

 15. wheelboy

  Hoe serieus moet je het huidig kabinet incluis GL nemen als het over het energie vraagstuk gaat . Ik denk van niet . Mooi voorbeeld is het salderen van electra als je zonnepanelen hebt . Die schaffen we af want volgens de minister kost dat jaarlijks 40 miljoen .Een onzin verhaal van je jawelste .Het kost nl niets . Want het is maar hoe je het berekend .Voorbeeld: als je nu een kilowat aan het net levert en savonds pak je die terug is het resultaat 0 .Das de situatie nu .Dus kost het dan wat !!! Nee .Straks gaat het zo .jij levert die kilowat aan het net jij (voorbeeld bedrag) krijgt 7 ct voor die kilowat .Je buurman verbruikt die kilowat dus betaald er 21ct voor .Winst staat 14 ct . Nu pak je savonds die kilowat terug kost je 21 cent .Verlies zonnepaneel houder 14 ct . maw de staat verdient dan per kilowat 14 ct van jou en 14 ct van de buur die jou stroom van het net afpikt .Rest staat maat 28ct per kw winst . Moet je dan het schone energie beleid serieus nemen .Nee pure afzetterij .Maar het gaat nog verder .Meneer de direkteur rijd in zijn dikke ton kosten de tesla bpm vrij wegenbelasting vrij .Maar kilometers verderop staat wel een energie centrale de Co2 die hij met zn tesla gebruikt de lucht in te blazen .

 16. Capo

  Ze noemen elkaar van alles, ze zijn echter lid van het partijkartel en zijn aan het eind van de dag gewoon weer terug bij af. Een compromie, van een compromue, van een compromie.

  #referendum

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.