Pro-immigratie en fascisten-vergelijkende wetenschapper Leo Lucassen compleet gefileerd

Leo Lucassen, de naam is u vast wel een keer gepasseerd, heeft het niet zo op de waarheid en eerlijke discussies over onderzoek en politiek beleid. Hij schuwt doortrapte vergelijkingen met nazi’s niet en is er ook niet vies van om mensen in hokjes te duwen waar ze niet thuishoren. Hier valt echter zéér uitgebreid te lezen waar, hoe en waarom hij telkens fout zit.

Lucassen ligt met enige regelmaat in de clinch met wiskundige en cultureel antropoloog Jan van de Beek, die samen met Jan Latten (oud CBS-directeur en bijzonder hoogleraar sociale demografie) een spraakmakend onderzoek heeft verricht. Het onderwerp is migratie en de uitkomsten zijn absoluut niet rooskleurig!

Wat een pijnlijke serie van momenten waar punt voor punt je ongelijk kan worden aangetoond, mét je eigen uitspraken, de bronnen en feiten van het onderwerp én de uitspraken van degene waar Lucassen tegen ageert. Volkomen terecht natuurlijk als Lucassen bijvoorbeeld beweert dat islamitische vluchtelingen in Nederland niet problematisch zouden zijn. Hij haalt hier rapporten van het SCP en de WRR aan die precies het omgekeerde zeggen!

Ook staat er in het artikel een mooi lijstje met ‘vileine insinuaties’ die laten zien hoe Lucassen te werk gaat tegen onderzoek en feiten die hem niet zinnen. De vergelijking met nazi’s druipt er van af maar is nét niet expliciet.

Het moet flink wat tijd en moeite hebben gekost om zo’n Lucassen-dossier te hebben opgebouwd maar in mijn ogen was het dat meer dan waard. Ik hoop dat Robert Bor, de auteur, mijn mening deelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

  1. droef

   Lucassen is geen wetenschapper maar een ultra linkse activist en cijfergoochelaar!

   1. Capo

    Hij heeft waarschijnlijk wel een paar fans en aanhangers?

    1. palko

     @Capo, dat zullen dan, net als Lucassen, linkse actifascisten zijn. Oftewel exponenten van het linksche parasitariaat en profitariaat. Als je zo’n fervent voorstander van immigratie dan zou ik deze leeghoofd willen adviseren zo snel mogelijk vanuit Nederland te emigreren naar een warm land op het zuidelijk halfrond. Iedereen blij.

    2. Mart

     Ik denk dat maatje Rutten hem òòk wel mag.

     1. Baaz

      @Mart: Natuurlijk, als er belasting geheven kan worden staat Markus vooraan!

 1. Aytas

  Nu graag een onderbouwing wout! Lees alles eens na en leg uit waarom lucassen ongelijk heeft. Wat ik na beide artikelen en tweets te hebben gelezen als enige conclusie kan trekken is dat er een hoop gedraaid en gegoogeld wordt maar niet op basis van feiten onderbouwd. Zeer weinig zeggend stukje opinie dit. Hoop dat dit een foutje is wout, basisschool niveau

  1. Dubbele Komma

   MUHAHAHAH

   Spuit aytas spuit weer stront….

   😀

   Als aytas ademhaalt dan liegt hij al. Vriend van onze bevrijders.

   Aytas dopper wil uitleg,iemand zin om deze droeftoeter aandacht te geven?

   Ik kan even niet,lig weer te schuddebuiken…

   Om te giehiehieren!

   😀

  2. sjun

   Lucassen vergelijkt goed inpasbare migranten die zich aan de Nederlandse wetten en gewoonten conformeerden en bijdragen aan de Nederlandse samenleving gedurende vier eeuwen met de asielmigranten van de laatste jaren die vooral geld kosten aan juridische, sociale, psychische, curatieve en economische begeleiding. Niet enkel de instroom is anders, het zijn er veel meer, de inpasbaarheid is behoorlijk minder, de samenleving is totaal anders en hoger geschoold dan de instromers. Maar om een of andere reden vergeet de historicus Leo Lucassen dit totaal te benoemen om zijn politieke puntjes te sprokkelen. De man is dus op intellectuele oneerlijkheid te betrappen en daarmee als roodverpolitiekte ‘weten’schapper, lees idealist die misbruik maakt van zijn wetenschappelijke titel te duiden.

  3. Ni28

   Ik heb een link geplaatst.

  4. cornholio

   Aytas is op de hoogte van basisonderwijs. Verder gaat het niet……zegt genoeg.

  5. wheelboy

   Aytas jij wilde een onderbouwing .Lees dit stuk maar eens .Alleen al die Syrische vluchtelingen kosten ons 73 miljard in totaal .Ik heb destijds in het AD dit stuk ( 2paginas) zitten lezen dan weet je dat door het beleid wat de afgelopen decennia door div kabinetten gevoerd is destructief is voor onze verzorging staat .Dit stuk is van de berg
   https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

 2. Tengo Kawana

  Wout baseert zijn lasterlijke tekst op een notoir onbetrouwbare bron.

  Geen beste beurt.

 3. sjun

  De linkse kerkganger Leo -Godwin- Lucassen spoort niet. De man is het uithangbord van roodverpolitiekte ‘weten’schap. Geen wonder dat hij nergens serieus genomen wordt. Rudolf Cleveringa draait zich om in zijn graf als verneemt dat zijn Leidse Universiteit tegenwoordig ook met Leo Lucassen geassocieerd wordt.

  1. Tengo Kawana

   Alleen maar roepen dat een vermaard wetenschapper niet zou sporen en niet serieus genomen zou worden is niet zo sterk als elke onderbouwing ontbreekt.

   1. sjun

    Leo Lucassen vermaard wetenschapper 🙂

    1. Tengo Kawana

     Ja, zijn reputatie staat wetenschappelijk niet ter discussie. Wel in de kringen waar Sjun zijn mosterd betrekt, maar die hebben weinig met gezond verstand, laat staan wetenschap, te maken.

     1. Capo

      Pisvlek!

     2. sjun

      Ha,ha,ha,.. misschien moet je je toch eens in meer wetenschappelijk georiënteerd gezelschap begeven.

     3. Capo

      Waarom zou een zuigtrol dat doen Sjun?

     4. Tengo Kawana

      Ik weet zeker dat Sjun thans met overtuigende wetenschappelijke bronnen komt.

      🙂

     5. Ad Infinitum

      @Capo heeft duidelijk prostaat problemen. Refereert vaak naar zijn ongemak.

     6. Dubbele Komma

      WHAHAHA “zijn reputatie staat wetenschappelijk niet ter discussie”

      WHAHAHAHA….

      😀 😀 😀
      Ga door, elu kawana dopper!

      De tranen van het lachen biggelen over mn wangen!

      Muhahahahaaaaaaaaa

      😀

     7. Dubbele Komma

      Gaattie niet doen sjun!

      Hij heeft een hekel aan waarheid en feiten.

      Linksmens he…..

      Proest….

      MUHAHAHAHA

      Wat een dorpsgek zeg!

      Whahahaha

      😀

     8. deelszon

      Ik weet zeker dat Tengo dat niet gaat doe-hoen

    2. palko

     @sjun, dan hoort Lucassen overduidelijk thuis in de categorie ‘zelfbenoemd wetenschapper’. Van een echte wetenschapper mag je toch verwachten dat deze verstandige dingen doet en roept?

     1. sjun

      Zolang ze in hun vakgebied blijven wel. Daarbuiten zijn het doorgaans al even weinig ter zake ingelichte individuen als de vermaaksindustrie bevolken. Probleem met een deel van de wetenschappers is dat zij menen dat de witte jas op hun eigen vakgebied hen automatisch ook kennis van en autoriteit op andere vakgebieden verschaft. Als zulke lieden publiek blunderende lieden zich daarop niet aan laten spreken lach je ze het beste in gezelschap uit.

   2. Dubbele Komma

    ” een vermaard wetenschapper”

    MUHAHAHAHA

    Ik bezeik mezelf, WHAHAHAHA

    Wat voor rotzooi rook je dopper?

    Goeie handel in elk geval.

    MUHAHAHAH

    😀

    1. Capo

     Dopper schrijft graag dingen op waarmee je kunt trollen.

     1. Dubbele Komma

      Wie wil tengo trollen dan, Campo?

      De psychiaters uit de kliniek die bang zijn dat hij weer terugkomt in een dwangbuis?

      Dit is toch geen trollen,Dit is hilaririsch!

      😀

      Helemaal knetter istie!

      WHAHAHA

  2. Frits Jansen

   Cleveringa zal meer moeite hebben met Paul Cliteur en Afshin Ellian. Iedereen mag z’n eigen politieke overtuiging hebben maar deze heren worden er door de belastingbetalers voor betaald om wetenschap te bedrijven, en niet om PVV en FvD propaganda te plegen.

   Ellian is als vluchteling naar ons land gekomen en voldoet nu aan alle criteria om als geradicaliseerde Iraniër beschouwd te worden. Die moet dus terug.

   1. sjun

    Dit eerste moet je maar eens toelichten. Zowel Cliteur als Ellian staken evenals Cleveringa zelf hun nek uit door dwars tegen de stroom in met redelijke *argumenten* te komen debatteren. Leo poneert meer verdachtmakingen, absolutismen en weerlegbare quatsch.

 4. Ter Deege

  Dit is duidelijk een geval van framing van de man.

  1. Capo

   O ja, buurvrouw?

 5. Two Ravens Black Kettle

  In WO2 had Lucassen bij Goebbels gewerkt.

 6. struisvogelpolitiek

  Wat raar! Telkens als ik die kop van die Lucassen zie, dan moet ik aan zuurkool denken. 🙂

  1. Tengo Kawana

   Wat een sterk wetenschappelijk argument!

  2. palko

   @struisvogel, ik stel mij voor dat pseudo prof Leo Lucassen een verschrikkelijke hekel aan zichzelf krijgt als hij in de spiegel kijkt. Boze tongen weten te melden dat Lucassen thuis al zijn spiegels heeft verwijderd.

 7. mening66

  Ikke Leo persoonlijk, en dat is wel jaren geleden omdat ik toen al zag en begreep dat deze man gewoon een afwijking vertoont die zeldzaam is hij voelt zich de beschermer voor mensen die in zijn ogen gediscrimineerd worden, maar er moet wel geld aan verdiend worden, véél geld, en hij is linkSS denkt linkSS draait linkSS en zoals gewoonlijk wil geld, geld en nog eens geld voor zijn “goede” daden.
  Zodra het minder wordt, laat hij die mensen in een klap vallen als een baksteen.
  Dat is Leo Lucassen.

 8. Frits Jansen

  Lucassen is historicus en komt met allerlei historische feiten over migratie die populistische islam-haters volstrekt niet uitkomen.

  Paul Scheffer is een nasr boven gevallen journalist die het populisme ook bij de PvdA introduceerde, zodat deze partij nu door links én rechts wordt gemeden. Hij “reed” Lucassen in Buitenhof “over de smoel”, wat oplettende waarnemers herkennen als zwaktebod: hij wil geen discussie, geen uitwisseling van ideeën, maar alleen gelijk hebben. En z’n boeken verkopen, want deze salonsocialist is een echte graaier. Als hij bij de VVD had gezeten was hij al lang door de mand gevallen als notoire belangenverstrengelaar, maar hij boft dat de PvdA nog niet onder het integriteitsvergrootglas ligt.

  1. sjun

   Tuurlijk Frits.
   Til het op, keer het om en zet het neer.
   Dan kijk je er heel anders tegenaan.
   Til het op keer het om en zet het neer.
   Dan zie je dat het ook nog anders kan.

 9. Tractacus

  Je moet de feiten kennen vooraleer je ze kan verdraaien.

 10. poldi

  “Heerlijk” die open grenzen.
  En nog “heerlijker” als Nederland dat VN vluchtelingenverdrag in Marakesh gaat ondertekenen zodat overwegend moslim “veiligelanders” ongestoord zich in de EU en uiteraard in Nederland met de hoogste bijstand uitkeringen kunnen vestigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.